نفرت اعراب از «امپراتوری جدید عثمانی»

از زمان روی کار آمدن دولت وابسته به حزب عدالت و توسعه در ترکیه، تحرکاتی از سوی این کشور آغاز شده که نشان‌دهنده تلاش برای دستیابی به امپراتوری و یا احیای امپراتوری عثمانی است. این اقدام ترکیه در حالی انجام می‌گیرد که پشت پرده و در لایه زیرین ملت‌های عرب، حس تنفر نسبت به دولت ترکیه هست.
کد خبر: ۲۵۷۲۹۰
|
۰۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۵ 26 July 2012
|
26098 بازدید
از زمان روی کار آمدن دولت وابسته به حزب عدالت و توسعه در ترکیه، تحرکاتی از سوی این کشور آغاز شده که نشان‌دهنده تلاش برای دستیابی به امپراتوری و یا احیای امپراتوری عثمانی است.

به گزارش «تابناک»، این اقدام ترکیه در حالی انجام می‌گیرد که پشت پرده و در لایه زیرین ملت‌های عرب، حس تنفر نسبت به دولت ترکیه وجود دارد، زیرا اعراب از نیت دولت ترکیه برای احیای امپراتوری عثمانی و در دست گرفتن رهبری جهان اسلام و جهان عرب آگاهند. از همین روی، همواره در درون خود نسبت به این کشور موضعی منفی دارند.

از سوی دیگر، بررسی جامعه و ملت ترکیه نیز نفرت آنان از اعراب را نشان می‌دهد، زیرا ترک‌ها، اعراب را علت و عامل اصلی فروپاشی امپراتوری عثمانی می‌دانند و ناگفته نماند که این نفرت دو طرفه اعراب و ترک‌ها تا به امروز در لایه‌های زیرین بوده، ولی در چند ماه اخیر، کم کم به سطح آمده و در مقالات و گزارش‌های گوناگونی که در سایت‌های خبری جهان عرب منتشر می‌شود، نمایان‌تر شده است.

در همین حال، صفحات بسیاری نیز در سایت‌های اجتماعی مانند فیسبوک علیه ترکیه و طرح احیای «امپراتوری جدید عثمانی» ایجاد شده که خود نشان از این نفرت دارد؛ یکی از نمونه‌های این صفحات «لا للامبراطوریة العثمانیة» نام دارد.

این صفحه که گویا به تازگی راه‌اندازی شده، در نخستین مطلب خود با نام «حقیقت دولت ترکیه» پنج جمله کلیدی از سخنان «داود اوغلو» وزیر خارجه ترکیه را که تئوریسین حزب حاکم ترکیه به شمار می‌رود، منتشر کرده که در این جملات، نیت پلید ترک‌ها علیه اعراب نمایان شده است.

این جملات به شرح زیر هستند:

۱ ـ داود اوغلو: یجب علینا الهیمنة علی العالم العربی لاحیاء الامبراطوریة العثمانیة
داوود اوغلو: برای احیای امپراتوری عثمانی، باید بر جهان عرب چیره شویم.

۲ ـ داود اوغلو: یجب إسقاط حکومة بشار الأسد للهیمنة على العالم العربی
داوود اوغلو: برای تسلط بر جهان عرب، باید حکومت بشار اسد را براندازیم.

۳ ـ داود اوغلو: نزل القرآن فی مکة و تمت قرائته فی مصر الا أنه کتب و نشر على أیدی العثمانیین
داوود اوغلو: قرآن در مکه نازل و در مصر خوانده شد، ولی به دست عثمانی‌ها نوشته و نشر داده شد.

۴ ـ داود اوغلو: یجب علینا إحیاء عظمتنا السابقة والدولة العثمانیة نموذج فرید
داوود اوغلو: باید عظمت گذشته خود را احیا کنیم و دولت عثمانی، نمونه‌ای بی‌نظیر برای این کار است.

۵ ـ داود اوغلو: یجب علینا إحیاء الدولة العثمانیة دون تحریض الدول العربیة
داوود اوغلو: باید بدون تحریک کشورهای عربی، امپراتوری عثمانی را زنده کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟