حمایت شورای همکاری خلیج فارس از موضع ضدایرانی یمن، افزایش قابل توجه صادرات نفت ایران به چین، بازتاب اظهارات جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران درباره تنگه هرمز، بررسی نفوذ ایران در عراق و تحلیل خط قرمزهای تعیین شده از سوی غرب در موضوع هستهای، از جمله مهمترین مطالب امروز رسانههای جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، ماجرای ادعاهای ضدایرانی یمن و کش و قوسها در این رابطه همچنان ادامه دارد. خبرگزاری فرانسه مینویسد، روز گذشته، شورای همکاری خلیج فارس، حمایت خود را از موضوع یمن در مسائل امنیتی و ادعاهایش درباره ایران ابراز داشته است. نزدیک یک هفته پیش، دولت یمن اعلام کرده بود که یک حلقه جاسوسی وابسته به ایران را در این کشور دستگیر کرده و از آن پس، موج حملات لفظی مقامات یمن علیه ایران شدت گرفت که البته با تکذیب جدی ایران روبهرو شد.
با این حال، این بار دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، حمایت خود را از یمن در موضوع یاد شده اعلام کرده و گفته این شورا به طور کامل از اقدامات یمن به منظور برقراری ثبات و امنیت پشتیبانی میکند.
روزنامه «چاینا دیلی» در مطلبی به موضوع تجارت نفت میان ایران و چین پرداخته و نوشته، میزان نفت خریداری شده توسط چین از ایران، از میانگین سال گذشته و پیش از اعمال تحریمهای اتحادیه اروپا بیشتر شده است؛ افزون بر این، به نوشته این روزنامه، صادرات نفت ایران به چین در ماه ژوئن نسبت به ماه پیش از آن، 17 درصد افزایش داشته که این میزان برابر با 2.6 میلیون بشکه نفت در روز است، حال آن که چین در سال گذشته به طور میانگین ماهانه 557 هزار بشکه نفت از ایران وارد میکرده است.
اما یکی از اخباری که از روز گذشته تاکنون مورد توجه بسیاری از مطبوعات جهان قرار گرفته و امروز نیز در برخی دیگر از آنها بازتاب یافته، اظهارات جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره تنگه هرمز است. دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری روز گذشته در این رابطه گفت: «دشمنان مدام این را مطرح میکنند که جمهوری اسلامی ایران میخواهد تنگه هرمز را ببندد و ما میگوییم که عقل سلیم این را نمیگوید که تا زمانی که ایران دارد از تنگه هرمز استفاده میکند، آن را ببندد».
روزنامه «نیشن» پاکستان از جمله مطبوعاتی است که صبح امروز این خبر را منتشر کرده و در مطلب خود، اشارهای به گمانهزنیهای اخیر درباره احتمال بسته شدن تنگه هرمز از سوی ایران نیز داشته است.
البته شماری دیگر از رسانهها نیز به بخشی دیگر از سخنان وی توجه کردهاند که گفته: «اما این بدان معنا نیست که کنترل هوشمند تنگه را کنار بگذاریم».
روزنامه «هافینگتون پست» کانادا به بررسی روابط ایران و عراق پرداخته و به طور خاص، این روابط را از منظر عامل شیعی و وجود اکثریت شیعه در هر دو کشور بررسی کرده است. نویسنده این مطلب با اشارهای به وضعیت تشیع و روحانیون شیعه در دو کشور از زمان پیش از وقوع انقلاب اسلامی تاکنون، تمرکز خود را بر روابط کنونی و پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق قرار داده است. مطابق خط معمول رسانههای غربی، در این مطلب نیز نسبت به افزایش نفوذ ایران در عراق کنونی ابراز نگرانی شده و تمرکز اصلی نویسنده بر بررسی این موضوع بوده که آیا عراق به طور کامل تحت نفوذ و کنترل ایران قرار خواهد گرفت یا خیر.
در پایان، روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارانوت» تمرکز خود را بر خط قرمزهای تعیین شده از سوی غرب برای ایران در موضوع هستهای قرار داده و با رویکردی که در میان رسانههای رژیم صهیونیستی زیاد به چشم میخورد، در پی ایجاد شبهه در این مسأله است که جامعه بینالمللی توان کنترل عبور ایران از این خط قرمزها را داشته باشد. در حقیقت، این مطلب با دیدگاهی جنگطلبانه در پی القای این امر است که کشورهای غربی توان کنترل دقیق موارد مذکور را ندارند و برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، باید به اقدامی اساسیتر دست بزنند.