خوانده می‌شوید؟

چرا رشد جمعیت در ایران کاهش یافته است؟

برخی بر این باورند که اعمال سیاست‌های کنترل جمعیت توسط دولت، باعث کاهش جمعیت ایران در دو دهه گذشته بوده و برخی می‌گویند که عواملی دیگر غیر از سیاست‌های کنترلی، باعث کاهش جمعیت است، چنان که اگر سیاست‌های کنترل جمعیتی هم برداشته شود، باز هم نرخ رشد جمعیت ایران افزایش نخواهد یافت. نظر شما در این باره چیست؟ علت کاهش رشد جمعیت ایران در سال‌های اخیر چیست؟ این خبر با نظرهای شما تکمیل خواهد شد.
کد خبر: ۲۶۱۴۷۷
|
۰۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۳ 29 July 2012
|
134379 بازدید
|
دهه شصتی‌ها بیش از هر چیزی از هرم جمعیتی ایران نالانند. افزایش جمعیت این نسل و تقاضای بالای جمعیت آنان، باعث شد تا سیاست‌های کنترل جمعیتی در ایران جدی گرفته شود؛ رخدادی که اکنون به گواهی نتایج سرشماری سال ۱۳۹۰ به تهدیدی برای آینده جمعیتی ایران تبدیل شده است. 

بنا به گزارش «تابناک»، هرچند سیاست‌های کنترل جمعیتی در ایران از سال‌های دهه سی و چهل پی گرفته می‌شده، مهمترین رخداد این عرصه در سال ۱۳۷۲ بود که با حذف همه سیاست‌های تشویقی سه اولاد به بالا، سریع‌ترین کاهش ثبت شده در نرخ رشد جمعیت یک کشور شد و نرخ رشد جمعیت ایران را در مدت کوتاهی از ۳٫‌۲٪ به ۱٫‌۲٪ در سال رساند. 

این در حالی است که قانون حذف سیاست‌های تشویقی فرزند سوم به بعد، در سال ۱۳۷۲ رسما به تأیید شورای نگهبان رسید. 

اما در این باره باید گفت، با این که اعمال این سیاست‌ها در سال‌های دهه هفتاد به خوبی اعمال شد و نتایج مشهود و چشمگیری داشت، این روز‌ها به رغم سیاست‌های تشویقی دولت ـ هرچند در میان راه، ابتر ماند ـ مبنی بر اهدای کمک هزینه در ازای تولد هر نوزاد به خانواده‌ها، همچنان آمار جمعیت ایران روند کاهشی دارد. چنان که بنا به نتایج رسمی آمار ـ که هفته گذشته منتشر شده ـ نرخ رشد جمعیت از ۱.‌۶۲ درصد سرشماری سال ۸۵ به ۱.‌۲۹ درصد در سال جاری کاهش یافته است. 

بنا بر این گزارش، افزایش خانواده‌های تک نفره در ایران که به «خانوارهای مستقل» نیز مشهورند، یعنی افرادی که بنا به تعریف، ازدواج نکرده‌اند و بنابراین طلاق گرفته نیز نیستند، بلکه افرادی هستند که شیوه زندگی مجردی را برگزیده‌اند، از دیگر نکاتی است که در آمار جمعیتی امسال در ایران به چشم می‌آید. 

اکنون به نظر شما، اگر دولت قانون تنظم خانواده را ملغی اعلام کند، آیا می‌توان پیش‌بینی کرد که جمعیت ایران در آینده افزایش خواهد یافت؟ 

آیا کاهش نرخ رشد جمعیتی ایران در سال‌های دهه هشتاد، نتیجه این قانون است یا عوامل دیگری در شکل‌گیری خانواده‌های کم جمعیت در ایران تأثیرگذار بوده‌اند؟ 

اگر دولت سیاست‌های تشویقی چون پرداخت یک میلیون تومان به هر نوزاد یا سیاست‌هایی از این دست را در پیش بگیرد، آیا از سوی مردم هم استقبالی می‌شود؟ 

و مهمترین عوامل کاهش نرخ جمعیت در سال‌های اخیر در ایران چه بوده است؟

*                              *                                *
دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را در بخش نظرهای سایت بگذارید تا با مشارکت شما، این خبر تکمیل شود.
  برای آگاهی از قوانین و مقررات مشارکت در این بخش خبری اینجا را کلیک کنید.

این خبر تا ساعت 20:00 امروز هر نیم ساعت یک بار به کمک کامنت‌های شما بروز می‌شود

      *              *                * 

نخستین بروز رسانی: 16:00

1.دوست:
در مورد دلیل کاهش جمعیت باید بگم به نظر من امروزه در جامعه ما که لااقل به ظاهر در حال گذار از یک جامعه سنتی به مدرن هست شاهد از بین رفتن کارکردهای فرزند برای خانواده هستیم. امروزه دیگه مثل گذشته نه تنها فرزندان کمک حال پدرو مادر و مایه مباهات اون ها نیستند بلکه با توجه به هزینه های سرسام آور زندگی و سخت شدن تامین معیشت فرزندان و مشکلاتی که در تربیت فرزند سالم در جامعه پر تناقض امروز ایران وجود داره کسی اگه واقعا با برنامه و عاقلانه زندگی کنه ترجیح می ده حداکثر یک یا دو فرزند داشته باشه که گاها حتی داشتن این تعداد فرزند هم به دلیل جبر اجتماعی و فرار از انگ هایی هست که ممکنه به زوجین زده بشه..به نظر خیلی از کارشناسان کشوری که نمی تونه از پس تامین رفاه اجتماعی جمعیت فعلی خودش بر بیاد عاقلانه نیست که خودش رو در چاه بزرگتری بندازه و به دنبال ترفند هایی برای افزایش جمعیت باشه.در نظر گرفتن تشویق هایی برای افزایش جمعیت به هیچ عنوان نمی تونه قشر متوسط رو تطمیع و اون ها رو وادار به تولید مثل کنه اما در مورد قشر ضعیف که تحصیلات پایینی دارند ممکنه کارساز باشه اما در طولانی مدت اون بندگان خدا رو هم به چاه میندازه و زندگی رو براشون غیر ممکنه می کنه.

2.امیر رامین:
سلام، بنظر بنده اینکه فکر کنیم سیاست های دولت در اجرای برنامه کنترل خانواده طی چند سال گذشته باعث کاهش رشد جمعیت در کشور شده ، اشتباه است بلکه آنچه دلایل اصلی کاهش رشد جمعیت شده ، عوامل زیر می باشند :
1 - بالا رفتن سن ازدواج
2 - عدم تمایل زوجین به بچه دار شدن بدلیل مشکلات موجود از قبیل نداشتن مسکن مقتضی و عدم امکان تامین مناسب کودک 
3 - کاهش اعتماد به دولت در بین جوانان و عدم مشخص بودن آینده کودکان در کشور که بعنوان نمونه می توان به وعده دولت در خصوص پرداخت یک میلیون تومان به هر کودک اشاره کرد که عملاً انجام نشد .
4 - افزایش آگاهی والدین در خصوص لزوم کنترل تعداد اعضای خانواده بدلیل داشتن توانایی جهت تربیت بهتر فرزندان
5 - تمایل تعدادی از جوانان به اتخاذ زندگی مجردی بدلیل :
الف - نداشتن کار 
ب - نداشتن مسکن مناسب
پ - گرانی روزافزون
ت - عدم اعتماد به یکدیگر
امید است با برنامه ریزی مناسب ، ما نیز بتوانیم روزی رفاه در کشورمان ببینیم . ربطی به بحث نداره اما الان واقعاً من متاهل که در تهران زندگی می کنم با حقوق کارمندی ، تفریح مناسبی ندارم و نمی دانم چه کنم ، یه شمال 5 شنبه جمعه بود که اونم دیگه واقعاً نمی تونم بنزین 700 بزنم . با تشکر

3.فرشته:
گر چه گرانی و نا امنی اقتصادی و اجتماعی در کاهش جمعیت ایران بی تاثیر نیست به نظر من اگر مشکل مسکن و گرونی هم حل بشه مردم تمایلی به فرزند بیشتر ندارند چون داشتن فرزند کمتر باعث راحت تر بودن است و ما وقتی راحتی رو تجربه کردیم دلیل نداره خودمون رو اذیت کنیم مگر اینگه دولت و صدا وسیما با همکاری روان شناسان و مشاوران مجرب طی چندین سال مردم رو به عواقب کاهش جمعیت در اینده و خطراتی که مطمئنا برای جامعه ای که در چند سال دیگه پیران ومیانسالان بخش اعظم اون رو تشکیل میدهند اگاه کنند البته مقصر اون افرادی هستند که با سوئ تدبیر جامعه رو با اینجا رسوندند.

4.مراد:
در ست است که رشد جعیت در ایران رو به کاهش است اما این نشان دهنده این نیست که جمعیت ایران در حال کم شدن است. متاسفانه رشد جمعیت در ایران بدون اینکه زیرساختهای آن فراهم شود به یکباره افزایش یافت. به همین خاطر این نسل با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرد که تا آخر عمرشان هم گریبان گیر آنها خواهد بود. اما نکته دیگر، ازدواج همین دهه شصتی ها با یکدیگر میبایست یک انفجار جمعیتی دیگر را بوجود می آورد. چون هر ازدواج حداقل یک بچه را بدنبال دارد اما طبق آمار منتشره این طور نشد که واقعا جای نگرانی دارد. چند وقت پیش مرکز آمار ایران درصد امید به زندگی را رو به افزایش دانست که اصلا به این آمار نمیخورد. به نظرم اگر دولت شرایط ازدواج جوانان را هموار تر کند رشد جمعیت بصورت معقولی در می آید. متاسفانه همین دهه شصتی ها تا 30 سال دیگر جزو جمعیت مسن کشور به حساب می آیند و جوانان آینده یا همین کودکان امروز به هیچ عنوان از پس نگهداری آنها برنمی آیند. نصیحت به آقایون و خانمهای دهه شصتی: از همین حالا فکر قبر و خانه سالمندان واسه خودتون باشید.

5.احسان:
تبلیغ رشد جمعیت بدون در نظر داشتن کانونهای هدف بسیار خطرناک است. جمعیت در خانواده هایی افزایش یابد که تمکن مالی بلاتری دارند نه برعکس.متاسفانه در ایران همه چیز وارونه است.پس بهتره این مباحث مسکوت بماند.

دومین بروز رسانی: 16:30

6.بدون اسم:
متأسفانه راحت‌طلبی، رفاه‌زدگی فرار از قبول مسئولیت، و البته برخی از مشکلات اقتصادی از مهم‌ترین عوامل کاهش رشد جمعیت و استقبال نکردن خانواده‌های جوان از فرزند‌دار شدن است. به نظر من، حتی با رونق اقتصادی و دادن امتیازهای تشویقی نیز رشد جمعیت همچنان رو به کاهش خواهد رفت. دولت، صدا وسیما و آموزش و پرورش باید کار فرهنگی انجام دهند.

7.بدون اسم:
از جمله عوامل کاهش رشد جمعیت افزایش آگاهی و سطح تحصیلات افراد و به ویژه زوج های جوان می باشد. آنان به همین دلیل انتظارات بیشتری از خود و جامعه دارند و به علت مشکلاتی که در این چند دهه وجود داشته است ، برای خود زندگی بهتر و ایده آلی را تصور می کنند. در این زندگی جدید مواردی از قبیل شغل خوب ، مسکن و بطور کلی رفاه جایگاه ویژه ای دارد. فرزند در زندگی امروز هزینه های سنگینی را تحمل می کند که از عهده هر کسی برنمی آید ، بنابراین به کمترین فرزند قناعت می شود.

8.یک استاد دانشگاه
بخشي از علل كاهش رشد جمعيت مربوط به روند زندگي در كل دنيا مي باشد كه سطح توقع زندگي و فرزندان . امكانات مورد نياز آنان روز به روز افزايش يافته است. بخشي از آن مربوط به گراني وضع موجود مي باشد كه در كشور ما به دليل تورم بالا اين موضوع تشديد يافته است. نداشتن اميد شغلي كه با وضع سهميه براي ارگان ها خانواده شهدا جانبازان آزادگان و .... اين اميد را براي كساني كه جوياي كار هستند كمي بيشتر پيچيده مي كند. اگر سهميه براي دانشگاه درنظر مي گيريد كه آين هم اشتباه است ليكن در بحث اشتغال فرصت ها را برابر ببينيم. به جاي دادن سهميه هاي دانشگاه ، كار و رانت هاي سرمايه گذاري بياييم براي اين دسته از افراد به جاي دادن سهميه براي آنان آموزشگاه هاي تقويتي كم بها در نظر بگيريم ليكن در هنگام آزمون دانشگاه تبعيض قايل نشويم. همه اين مسايل دست به دست هم مي دهند تا اميد را از جامعه بگيرند. آن ها كه دارند و بچه هايشان از بهره هوشي بيشتري بهره مي برند كه بچه هاي خود را به خارج مي فرستند و آن هاي كه پول ندارند، سهميه اين چنيني ندارند كه در صد زيادي از جامعه را تشكيل مي دهند ناگزير راه كنترل جمعيت را پي مي گيرند. لذا در اين بحث مي بايد تمامي جوانب را در نظر گرفت. از اين گذشته مگر قدرت كشور به داشتن جمعيت بيشتر است كه شما به دنبال راهي براي افزايش جمعيت هستيد. همين جمعيت فعال را امكانات بدهيد برايتان توليد ثروت و امنيت و استقلال مي كنند. الان آموزش و پرورش در بسياري از مدارس پولي است و اگر بخواهيم بچه هايمان در محيطي عاري از تنش و كمي انساني درس بخوانند مجبور به پرداخت شهريه بالا هستيم. در مدارس دولتي هم كه جمعيت كلاس ها بالاي 40 نفر هست . معلمان دلسورزي نمي كنند. با زور و بخش نامه هم درست نمي شود. خلاصه فاكتور هاي زيادي دخيل هستند. 

9.احمد:
کاهش نرخ رشد جمعیت به قانون و یا دولت ربطی نداره این مسئله نشانگر بالا رفتن سطح فکر مردم دارد.

10.بدون اسم:
من با اینکه یه خانمم ولی صد در صد با شما موافقم خانمهای شاغل بچه هاشون رو به مهد میسپرن و لذت در کنار بچه بودن و ارامش یافتن مادرو بچه گرفته میشه وفرصت شغلی برای اقایون کمتر میشه خانمها میتونند در کارهایی که به اقتصاد خانواده کمک میکنه شرکت کنند مثل خیاطی بافت تاباو فرش ساخت وسایل تزیینی که بشه در منزل انجام داد چه اشکالی داره؟

سومین بروز رسانی: 17:00

11.بدون اسم:
بچه دار شدن تنها یک رخداد بیولوژیکی نیست. جوانان و خانواده ها بیشتر بچه دار شوند تا در کدام محیط هنری و فرهنگی بچه خود را بزرگ کنند؟ صدا و سیما که همین بوده و هست. چه جذابیتی دارد. بسیاری از مسائل فرهنگی به شیوه خواصی دیکته میشود. آیا باید بچه ای را که در محیط اجتماعی، فرهنگی و هنری و اقتصادی و سیاسی امروز ایران بدنیا می آید بچه ای با استعداد بیشتر برای خوشبختی دانست یا نه؟ بچه دار شدن یا به شکل صرفا بیولوژیک و بی کنترل آن است که در بسیار از جوامع فقیر می بینیم و یا با هدف ساختن یک انسان خوشبخت و برخوردار از شکوفایی فرهنگی و هنری است که در شرایط امروز کشور دست کم با تردید همراه است.

12. بدون اسم:
سلام، از اینکه موضوع به روز و جالبی رو انتخاب کردید ممنونم. من در پاسخ به سئوال شما این موضوع را مطرح میکنم که آیا فرزندانی که در یک خانواده متولد میشوند فقط متعلق به خانواده هستند یا خیر؟ آیا این فرزندان متعلق به جامعه و کشور ایران نیستند؟ پس چرا بایدتمامی زحنات تولد و تربیت و بزرگ کردن کودک بر عهده خانواده گذاشته شود. دولتهای محترم چه وظیفه ای در این زمینه دارند؟ آیا نباید در اصل کودک متعلق به کشور باشد و خانواده ها از حمایتهای دولتی منتفع شوند؟ مگر نه اینست که در صورت کمبود جمعیت دولت متضرر اصلی است؟ پس حمایت کی حاصل میشود؟

13.ناشناس:
اگر چه در سالهای اولیه دهه 70 سیاستهای تشویقی در هشیاری مردم در تنظیم خانواده بسیار موثر بود اما بعداز کمرنگ و گمرنگ تر شدن آن سیاستها آنچه آن سیاستها را کاملتر وموثر تر کرد لجام گسیختگی های اقتصادی بهداشتی درمانی ودهها موضوع دیگر است که متخصصین بر آن وقوف کامل دارند در اینجا بطور بسیار موجز ومختصر به آن میپردازم
1- در حال حاضر کدام مادر در طول نه ماه بارداری بطور رایگان وبا بهترین کیفیت تحت معاینه و نظر قرار میگیرد
2- کدام کودک بعد از تولد تحت درمان ومعاینات رایگان قرار میگیرد
3- کدام مرکز بهداشتی شیر خشک رایگان پوشک رایگان میدهد
4- کدام مهد کودک بچه ها را رایگان وبا امکانات مطلوب پذیرش میکند 
5- کدام تحصیلات رایگان در انتظار بچه هاست5 کدام بازار اشتغال تضمین شده
6- کدام ارامش ذهنی و روانی برای والدین ایجاد شده است که در فکر گسترش با تفکر وبرنا مه ریزی شده خانواده باشند
7- تکثیر موالید یک فرایند بلند مدت است به عبارت دیگر چنانچه دولت در یک بازده زمانی 15 ساله نشان دهد اغلب شاخصهای اقتصادی را در حد مطلوب نگه داشته(بالاترین میزان اشتغال رفاه درمان رونق اقتصادی و.....)آنگاه برای برای غالب مردم بررسی گسترش خانواده فراهم میشود در غیر اینصورت با اوضاع و احوال نابسامان فعلی نه با توصیه حتی با تنبیه هم افزایش جمعیت امکان نخواهد داشت و...

14.نیما از دزفول:
چرا بی جهت اصرار داریم که نقش مقوله فرهنگی را صفر نشان دهیم - بپذیریم که تاثیر کار فرهنگی دولت و صدا سیما در سالهای بعد از جنگ ، مردم را متاثر ساخت تا به شعار پسر یا دختر دو تا کافیه عمل کنند - البته در جای خودش خیلی هم خوب بود - ولی همیشه باید در یک سیستم از بازخوردها جهت اصلاح خروجی سیستم که هدف است استفاده کنیم و این ممکن است افزایش وروردی باشد یا کاهش آن . ( بحث کنترل در سیستمها )

15. علی:
با سلام 
البته جمعيت كاهش نيافته بلكه ميزان زاد و ولد نسبت به سالهاي قبل كمي تعديل شده است . افزايش هفتاد ميليون نفر به 75 ميليون نفر كاهش نيست بلكه افزايش تصاعدي است و كمي مانده كه به انفجار جمعيت دچار شويم.
دلايل كاهش:
1- گرايش مردم به عقلانيت در زندگي بجاي تفكر سنتي هر انكس كه دندان دهد نان دهد. 
2- جايگزين كردن كفيت فرزندان به جاي كميت فرزندان 
3- نبود اطمينان از آينده شغلي خود و هراس از آينده تحصيلي وكاري و مسكن فرزندان خود.
4- گرايش به تحويل يك يا دو فرزند علمي و كاري به جامعه به جاي تحويل 4 فرزند بي ثمر به جامعه
5- تامين رفاه براي تعداد بيشتر فرزندان مقدور نيست .
6- جلوگيري از انفجار جمعيت كه هزاران مشكل دارد.
ما الان جوابگوي مسكن و اشتغال جوانان با 75 ميليون نيستيم چطور جوابگوي 100 ميليون به بالا خواهيم بود 
علي عليه در نهج البلاغه فرموده : كمي اولاد يكي از دو سعادت انسان است. و يك حرف قديمي است خانواده هاي با اولاد زياد هميشه گرسنه هستند. من دو بچه داشته باشم بايد به فكر مسكن دوتا باشم ولي اگر 4 تا داشته باشم به فكر 4 تا باشم اين چه سدوي به حال من دارد. 
در ضمن آيا با توجه به زندگي ماشيني و صنعتي امروز خانواده ها وقت وتوان و انرژي تربيت وبزرگ كردن 4 فرزند را دارند. 
هيچ عاقلي امروز با توجه به شرايط اقتصادي جامعه بيش از دو فرزند به دنيا نميآورد .
من پنجم ابتدايي كه مي خواندم از رشد جمعيت نگران بودم و الان هم نگران انفجار جمعيت هستم و در آينده منابع زمين جوابگوي تغذيه ابنا بشر نخواهد شد. بدبين نيستم ولي فقر را در گوشه و كنار جهان مي بينم . جمعيت چه لزومي داشت به 75 ميليون برسد 50 ميليون مي شد مشكلي پيش ميامد. جمعيت جهان در حال انفجار هست و كره زمين روزي از اين جمعيت 8 ميليارد خسته مي شود.


چهارمین بروز رسانی: 17:30

16.سید مجید:
سياست هاي كنترل جمعيت اولا هيچ وقت كارايي لازم را نداشته و صرفا به يك شعار تبديل شده بود. دوما در صورت كارايي هم مردم بخاطر مسائل مهمتر نسبت به تنظيم خانواده اقدام مي‌كنند. اقتصاد نقش اول را در تصميم‌گيري هر شخص براي تشكيل خانواده و تعداد فرزندان داره. من خودم 6 سال پيش ازدواج كردم. انسان ناشكري هم نيستم ولي با وجود تحصيلات عاليه من و همسرم و شاغل بودن جفتمون باز هم جرات اينكه يك نفر ديگه را به جمع خودمون اضافه كنيم نداريم. هزينه هاي نگهداري و پرورش يك كودك در جامعه ما كاملا مشخص شده و معلومه از مهدكودك و شهريه هاي سرويس و مدرسه و كلاسهاي ازاد كه امروز چزو ضروريات شدن بگير تا امور شخصي يك بچه كاملا بخش اعظم درامد خانواده را ميگيره. اگه دوران قديم بود ميشد با امكانات و تسهيلات كمتر بچه بزرگتر كرد مثل خودمون كه قانع بوديم ولي بچه هاي امروزي در رقابت زندگي ميكنن و خيلي سخته بشه مديريتشون كرد. به همين دليل يا نبايد بچه بياريم و يا اگه آورديم بايد مسووليت رشد و پيشرفتش را هم بپذيريم.

17.محمد:
شک نفرمایید که علت اصلی کاهش جمعیت رشد سواد و آگاهی است. در ژاپن سیاست های تشویقی شدیدی برای زادو ولد گذاشتند اما هیچ استقبالی حاصل نشد. حتی اگر وضع اقتصادی مملکت خوب می شد-که با این اقتصاد دولتی و آزمون و خطاهای مسولان خوب نمی شود، بازهم رشد جمعیت زیاد نخواهد شد.

18.بدون اسم:
چین چند ساله فهمیده که با سیاست تک فرزندی چه اشتباه مهلکی مرتکب شده!روسیه داره با دادن مبالغ هنگفت برای بچه دار شدن اشتباهاتشو جبران میکنه!کشورهای غربی همه از رواج نگهداری حیوانات و گریزان شدن مردم از بچه دار شدن نالانند.به نظر من ما باید تا دیر نشده درس بگیریم.البته نباید فرزندان زیاد رو تبلیغ کنیم ولی باید خانواده هارو تشویق کنیم حداقل سه فرزند داشته باشند.

19.فاطمه:
برخلاف نظر عده ای که مشکلات اقتصادی رو عامل این موضوع میدانند من مابقی مشکلات را نیز بزرگ میبینم . مهمترین عامل تربیت نادرست است . اگر نسل گذشته فرزندآوری بیشتری داشت به دلیل وضع خوب اقتصادی نبود چراکه در اوج جنگ و مصیبت های دامنگیر مردم دهه شصتی ها متولد شدند . متاسفانه نسل گذشته نتوانسته روش های خوب زندگی کردن را به نسل امروز بیاموزد . خود من در محیطی کار میکردم که دراون 2نفر آقا با تحصیلات فوق لیسانس حضور داشتند و برای من که خانم هستم جای تعجب بود که هیچکدام با وجود داشتن ماشین و مسکن اجاره ای مناسب تمایلی به ازدواج نداشتند . وقتی خانواده به جوان فشار نمیاره برای ازدواج و در وجود اون ایجاد امیدواری نمیکنه مسلما باعث دوری اون از موضوع میشه . متاسفانه بیشتر خانواده ها پیگیر مسائل مربوط به ازدواج جوانان نیستند و در بی تفاوتی کامل با این تصور که خودش تحصیل کرده است و میدونه چی خوبه چی بد موضوع را به جوان واگذار میکنند .
راهکار من : روشنگری مردم 
1-روشنگری خود جوانان از طریق حذف درس تنظیم خانواده (که انجام شده ) و اضافه کردن حداقل 6 واحد درسی در دانشگاه ها به مسائل قبل از ازدواج و بعد از ازدواج
2-روشنگری والدین از طریق روحانیون مبلغ ، مدیران پرورشی مدارس و تشویق والدین به کمک مالی و معنوی به جوانانشان برای ازدواج

20. سعید:
با سلام ، کاملآ مشهود هست که یکی از دلایل عمده کاهش جمعیت بالا رفتن سن ازدواج و درآمد کم قشر متوسط و پایین جامعه هست ، با این اوضاع بسیار روشن هست که رشد جمعیت هم پایین بیاد و همینطور منطقی هم هست چون حساب 2 دوتا چهار تا هست وقتی من جوان 21 ساله که مهمترین اولویتم بعد از اتمام درس و سربازی ازدواج هست و میخوام تا سن 25 سالگی ازدواج کنم ولی به دلیل نبود کار و درآمد برای زندگی نمی تونم این رو انجام بدم پس بازخوردش توی رشد جمعیت هم کاملآ مشخصه ضمن اینکه تو جامعه ای که حجمه های زیاد فرهنگی بهش وارد میشه و از طرفی خرج و مخارج بچه داری هم زیاد شده و از اون طرف امنیت هم بسیار پایین اومده(سوء استفاده ، بچه دزدی ، امنیت فرهنگی در فضای سایبرو...) داشتن بیش از یک بچه زیاد عاقلانه نیست .

پنجمین بروز رسانی: 18:00

21.کریم:
بنظرم مشکلات اقتصادی و جهانی شدن و گرفتاریهای خانوادهها و درصد رو بکاهش امید به زندگی از عواملهای کاهش نرخ جمعیت سالهای گذشته بوده که البته در اوایل طرح دولت سازندگی برنامه های دولتی نیز بی تاثیر نبوده است. وبنظر من جمعیت زیاد اقتدار نمی آورد بلکه دیپلماسی فعال و تولید ثروت ملی و افزایش درآمد سرانه می تواند باعث رفاه و شادابی عمومی گردد(کشور قطر- کویت و امارات و سنگاپور و هنگ کنک و ..)

22.ناشناس:
رشد جمعيت با رفاه اقتصادي نسبت مستقيم و معكوس دارد يعني هر چه مردم در رفاه اقتصادي بيشتري باشند تمايل براي بچه دار شدن افزايش مي يابد و بلعكس خيلي واضح وروشن است مردم به چه اميدي بچه دار شوند.

23.بدون اسم:
مسئولین بسیار بالا مشخص کنند شهروند بیشتر میخواهند یا سیاهی لشگر. اگر شهروند بیشتر میخواهند، شرایط شهروندی بالنده در کشور مهیا نیست. شهروندی امروز جمهوری اسلامی ایران چندان مشتری ندارد. خود ایرانی ها، بویژه درس خونده ها و پولداراش، سر و کله میشکنند بروند شهروند سایر کشورها شوند حالا بچه بیارند تو این کشور که به کجا برسه؟؟؟؟؟ اگر هم امیدتان در این است که فقرا فرزندان بیشتری داشته باشند که بنگلادش وایسا رسیدیم!!!!!

24.موسی دانش:
سیاستهای کنترل جمعیت ازجانب دولت یک عامل شروع و حمایتی برای کنترل ومحدودکردن زادوولد واگاهی بخشی به احادجامعه خصوصآقشرمتوسط وپایین جامعه دردهه شصت وهفتادبود.هرچندجداازعدم مدیریت صحیح وعدم اینده نگری. اشکالات وایرادات اساسی بران وارد بوده، ولی عوامل اصلی شیب تندکنترل وگاهش زادوولد خصوصآدرقشرتحصیل کرده بویژه باتحصیلات بالاواگاهی وتمکن مالی بهتر که توان پرورش و اموزش مطلوبتر وتآمین اینده مطمئن برای اولاد باپشتیبانی فرهنگی واجتماعی شایسته هستند، مسايل،چالشها وکاستیهایی است که باید دربینشها،رفتارها وسیاستهای دولتها و دولتمردان بعدازانقلاب جستجو واسیب شناسی کرد.اساسآدر جامعه احساس تآمین ارامش و امنیت چه از بعدداخلی و چه ازبعد خارجی و جهانی ضعیف است،عملآ امیدبه اینده و نشاط درجامعه کاهش یافته است.درچنین فضایی میل به زادوولد کاهش می یابد.باتوجه به عملکردوسوابق دولتها،سیاستهای تشویقی ظاهری،چاره مشکل نخواهدبود.جامعه نیاز به رفاه، نشاط،اعتماد،امنـیت وارامش دارد.

25. بدون اسم:
بیائید آمار رسمی سال 1355 رو با سال 90 مقایسه کنیم.یک جمعیت 36 میلیونی که 75% اون رو جمعیت روستائی تشکیل می داد که بچه دار شدن زیر 5 تا اصلا تو فرهنگشون نبود.حالا ما یه جمعیت 75 میلیونی داریم با این تفاوت که 71% درصدشون جمعیت شهر نشین ما رو تشکیل می دهند و تنها 29% درصد جمعیت روستائی داریم.پس مهاجرتهائی که در این 30 سال اخیر رخ داد و بی جهت جمعیت روستائی رو تبدیل به شهر نشین کردیم می تونه جواب مسئله باشه.

ششمین بروز رسانی: 18:30

26.بدون اسم:
به نظر من جمعیت زیاد مهم نیست در عوض جمعیت باسواد تحصیل کرده فنی مسولیت پذیر متعهد مهمتره و جمیعیت ایران بیشتر از 50 میلیون جوابگو نیست با توجه به خشکسالی و متکی بودن ما به در امد نفت اگر ایران بدو ن نفت توانست این جمعیت را اداره کند جمعیت را به 100 میلیون افزایش دهید جمعیت ایران بر اساس در آمد نفت افزایش یافته نه بر اساس حقایق ایران

27.محمد رضا:
درست است که نرخ رشد جمعیت کاهش یافته اما همچنان مثبت است و به این معنی است که جمعیت ایران در حال افزایش است. از طرفی هیچگاه نرخ رشد نزولی یا صعودی اکید نیست و متناوب می باشد. به بیان ساده، نه میلیون نفر ایرانی که در حال حاضر در سنین بیست تا بیست و چهار سال هستند و پیک جمعیتی هرم را تشکیل می دهند اگر هرکدام تنها دو بچه داشته باشند یعنی نه میلیون نفر دیگر که دوباره یک پیک جمعیتی شدید و افزایش نرخ رشد را در هرم سنی ایجاد خواهد کرد.

28.یک نفر:
من کاری به دلایل کاهش رشد جمعیت ندارم.برای افزایش آن نیز برنامه ای معرفی نمیکنم چون لازم نیست. من از مخالفان رشد جمعیت جهان و اختصاصن ایران هستم. در نوشته های دوستان ذکر شده که جمعیت ما پیر میشه و نیاز به جمعیت و نیروی جوان خواهیم داشت. واقعن اکنون که آقایان مسئولان نیروی جوان دهه شصتی ها را دارند چه استفاده ای از آنها برده اند؟ جز این که این نیرویی که باید تحرک و فعالیت داشته باشد ماند، توسری خورد، خرد شد و در نهایت اکثریت آن فاسد گردید.اما برای جهان همگی به خوبی میدانیم که افزایش جمعیت مساوی با کاهش منابع محدود کره زمین است. افزایش دمای زمین، از بین رفتن محیط زیست و انقراض نسل موجودات(که ظاهرن مهم نیست) و البته وقوع جنگهای خانمان سوز برسر انرژی از اثرات مستقیم افزایش جمعیت است. انسان ماشین نیست که با افزایش تعداد کارایی را بالا ببرد. به نظر من افزایش آموزش و اتفاقن کاهش جمعیت یکنواخت کل جهان راه رسیدن به آرامش و حکومت منطق بر جهان و شکوفایی انسانهاست. باتشکر

29.بدون اسم:
علت اصلی همون سیاست دولت در کنترل جمعیته و از طرفی عواملی چون: تورم و گرانی،سخت شدن شرایط ازدواج و توقعات بالای بعضی خانواده ها نقش اصلی در کنترل جمعیت بازی می کنند دولت هم هر هدیه و یا کمک تشویقی بابت افزایش جمعیت بکند ولی تا تورم وگرانی و توقعات بالا و عدم قناعت در مردم وجود داره کسی به افزایش جمعیت تمایلی نشون نمیده.
یکی دیگر از عوامل این عدم تمایل، واحد تنظیم خانواده در دانشگاه هاست که با وجود سیاست تشویقی دولت هنوز این واحد برعکس این سیاست عمل می کنه! هرچند اثرش ممکنه کم باشه ولی بی تاثیر نیست.
علت دیگری هم در کنترل جمعیت بی تاثیر نیست ضعیف شدن ایمانهاست خداوند می فرماید از ترس فقر فرزندان خود را نکشید که من روزی شما رو تضمین می کنم ولی ما همچنان از فقر و نداری و آینده مبهم فرزندانمون می ترسیم.

30.بدون اسم:
حتی اگر یک خانواده پولدار هم باشند ولی به این درک رسیده اند که تربیت درست بیش از 2 یا 3 فرزند کار سختی است. پس بهتره به جای اینکه 6 تا بچه داشته باشند و ولشون کنند به امان خدا 2 یا 3 بچه دارند ولی در عوض مراقبت های بیشتری میکنند. مساله فقط مالی نیست مساله اینه که یه مادر و پدر چند نفر را میتوانند تربیت کنند

هفتمین بروز رسانی: 19:00

31.بدون اسم:
علت اصلی همون سیاست دولت در کنترل جمعیته و از طرفی عواملی چون: تورم و گرانی،سخت شدن شرایط ازدواج و توقعات بالای بعضی خانواده ها نقش اصلی در کنترل جمعیت بازی می کنند دولت هم هر هدیه و یا کمک تشویقی بابت افزایش جمعیت بکند ولی تا تورم وگرانی و توقعات بالا و عدم قناعت در مردم وجود داره کسی به افزایش جمعیت تمایلی نشون نمیده.
یکی دیگر از عوامل این عدم تمایل، واحد تنظیم خانواده در دانشگاه هاست که با وجود سیاست تشویقی دولت هنوز این واحد برعکس این سیاست عمل می کنه! هرچند اثرش ممکنه کم باشه ولی بی تاثیر نیست.
علت دیگری هم در کنترل جمعیت بی تاثیر نیست ضعیف شدن ایمانهاست خداوند می فرماید از ترس فقر فرزندان خود را نکشید که من روزی شما رو تضمین می کنم ولی ما همچنان از فقر و نداری و آینده مبهم فرزندانمون می ترسیم.

32. امید بقائی:
سياستهاي افزايش سطح تحصيلات از ديپلم به كارشناسي و پس از آن تحصيلات تكميلي كه با هجمه شديد تبليغاتي سبب گرديده است دستيابي به موقعيتهاي شغلي و نيز نارسايي د ر برنامه خدمت وظيفه عمومي از عللي است موجب بالا رفتن سن ازدواج و كاهش نرخ جمعيت گرديده

33.نوید:
شاید بدترین اشکالی که در سیستم فعلی کنترل جمعیت وجود دارد این هست که به ذخیره ی ژنتیکی مملکت داریم آسیب می رسانیم. سیاست های فعلی باعث شده معمولا افراد موفق تر که قاعدتا چیزهایی در وجودشان بوده کم کم به دلیل تعداد فرزندان کمترشان منقرض شوند. این سیاست ها باید اصلاح شوند. ایالات متحده جهت غنی نگه داشتن ذخیره ی ژنتیکی خود به شکل لاتاری گرین کارت پخش می کند.

34.ناشناس:
کاهش جمعیت بسیار برای ایران خطرناک است؟ دلایل: من چون در رشته معماری تحصیل میکنم از نظر معماری نظرم رو میگم: وقتی که فرهنگ آپارتمان نشینی به سرعت در ایران در حال رشد است و اکثر در آپارتمان های کوچک زندگی میکنند این خود یک عامل مهم در کاهش جمعیت است. اخیرا برای بازدید از پروژه های مسکن مهر رفته بودم واقا تاسف خوردم که واقا چقدر کوچک است من خودم شاخصا اگر ساکن این اپارتمان ها بودم بیشتر از یک فرزند نمی اوردم: یکی از عوامل بسیار مهم و پنهان در کاهش جمعیت مسکن است که راه حل آن: افزایش جمعیت روستایی و شهر های کوچک.(فقط با دادن امکانات مناسب و زمین) شهر سازی افقی به جای شهر سازی عمودی و بسیار عوامل معماری دیگر مه از حوصله خوانندگان خارج است و باید تخصصی بحث شود.

35.بدون اسم:
این که رشد جمعیت در ایران کاهش یافته قابل بررسی هست ولی در نهایت قراره به جایی برسیم که گنجایش جمعیتی کشوره.
وقتی با جمعیت 75 میلیونی این همه مشکلات اشتغال و فقر وجود داره، چه دلیلی هست که به این جمعیت اضافه بشه؟؟!! وقتی مشکلات فراهم کردن آب اینقدر جدی شده، چرا باید با افزایش جمعیت، مشکل رو بدتر کنیم؟؟!! وقتی دنیا داره در مورد افزایش جمعیت کره زمین هشدار میده، چه لزومی هست که ما به فکر افزایش جمعیت باشیم؟؟!! 
اگر بهره وری بالا بره، باز به تعداد کمتری نیروی کار نیاز میشه، پس اگه سیاست حفظ جمعیت (نه افزایش) در پیش گرفته بشه و از اون طرف بهره وری بالا بره، نه تنها اقتصاد مملکت نمیخوابه بلکه درامد سرانه بالاتری به هر نفر در آینده میرسه.


هشتمن بروز رسانی: 19:30

36.بدون اسم:
به نضرمن سه عامل اصلی ترین عوامل کاهش جمعیته:
اولیش عوامل اقتصادیه که مسکن وبیکاری مهمترین اونهاست
ودومیش عوامل فرهنگیه که متاسفانه مردم ایران مخصوصا مردم شهرهای شهرهای بزرگ فرزندان زیاد را عامل بی فرهنگی دانسته واین شاید تاثیر فرهنگ غرب باشه
وعامل سوم اشتغال خانمها که فرصت خانه داری و تربیت فرزندانو از اونها گرفته
بنابراین حالاحالاها باید کار فرهنگی واقتصادی بشه!!!

37.محمد رهبر:
مهمترين عامل در رشد بي حساب و كتاب دهه 60 و ركود دهه 90 اولاً مربوط ميشود به روحيات ايرانيان كه افراط و تفريط نمونه بارز آن است ثانياً بي برنامگي و باري به هر جهت گذراندن مسئولين مربوطه ميباشد در حال حاضر هرگونه سياست تشويقي هر چقدر هم كه مشوق و اغوا كننده باشد اصولاً نتيجه اي در بر نخواهد داشت براي اينكه خانواده هاي داراي فرزند در حال حاضر با هيچ مشوق و اهرمي نه توانائي تربيت فرزندان جديد را دارند و نه امكاناتش را . پس براي تغيير اين چرخه و برگرداندن وضعيت را به مرحله رشد فقط و فقط بايد بر روي زوجهاي جوان و جوانان مجرد سرمايه گذاري نمود و از اين گروهها انتظار افزايش جمعيت كه آنهم بدلايل اظهر من الشمس و در وضعيت فعلي امكان پذير نيست پس براي برون رفت از اين وضعيت هيچ كاري لازم نيست و هيچ شعاري جايز نيست الي اينكه وضعيت كار و اقتصاد را تغيير دهيم تا مثال اين مثل نشويم كه : يكي بر شاخ نشسته بود و بن ميبريد . . .

38.سها:
به اعتقاد اینجانب هر کس به یک یا چند دلیل بچه دار نمی شود
دلیل اول : نداشتن شرایط مناسب اقتصادی مثال(مسکن_کار_رفاه) 
دلیل دوم : نداشتن شرایط مناسب اجتماعی مثال( رعایت نکردن حقوق شهروندی از سوی مردم یا دولت )
دلیل سوم : نداشتن شرایط مناسب فرهنگی مثال(مد لباس: گاه آنقدر از لبه بام عقب می رویم تا از طرف دیگر سقوط می کنیم)(گرایش به مدهای عجیب غربی)
دلیل چهارم :مناسب نبودن سر فصل مطالب آموزش و پرورش مثال(گاه با تمدن ایرانی مغایرت دارد)(تقریبا تاریخ ما در آن گم شده است)
دلیل پنجم : نگران بودن از آینده جامعه ما در بین جوامع بین الملل.......و دلایل دیگر که دو ستان می توانند در پاسخ اضافه کنند.

39.بدون اسم:
یک فردی که به هر خانواده ای اضافه بشه تربیت و هزینه میخواد با وضعیت اقتصادی فعلی علاو ه بر اینکه زن و مرد دوشادوش هم باید کار کنند فرصتی برای تربیت فرزند باقی نمیمونه نه فرصت و نه حوصله،تازه خانه ها کوچیک تر شده جا نداریم بعد هم مگه مابرای پدر مادرهامون چی کار کردیم که حالا بچه بخواد برای ما بکنه.پس شد: نبود هزینه کافی،نبود وقت کافی،نبود فضای کافی،بی معرفتی آدمهای نسل جدید

40.بدون اسم:
به غیر از مشکلات اقتصادی و تورم،که خیلی مسئله مهمی است،خود مردم نیز در این دوره بیشتر به زندگی مجردی یا با ازدواج کردن هم نهایت به یه بچه کفایت میکنن اکثرا،به خصوص در شهرها.یعنی دیگه سیستم زندگی مدرن این رو به فرد القا میکنه که دیگه به خودت برس برای خودت زندگی کن و... من فکر نکنم دیگه جمعیت ایران به رشد سابق برگرده.حتی کمتر هم میشه.این چیزیه که در تمام دنیا اتفاق افتاده.کشورهای پیشرفته یا در حال توسعه رو به پیشرفت رشد یا کم شده یا منفیه.ولی کشورهای سنتی مثل افغانستان و پاکستان و ... هنوز رشد زیاد جمعیت رو دارند.همینا هم از سنت بیان بیرون و بروند به سمت مدرنیته میشن مثل ایران و کشورهای پیشرفته.

نهمین و آخرین بروز رسانی: 20:00

41.بدون اسم:
من از سال 67 عضو کارگروه کنترول جمعیت بوده ام و تا سال 72 هم در گروه حضور فعال داشته ام به جرائت میتوانم بگویم اگر تمام برنامه های فرهنگی و روش های ترویجی که بودجه کلانی را صرف کرده تاثیر کمتری از تورم و مسائل فرهنگی روز داشته است . اکنون هم سیاست های تشویقی مادی یا بی اثر خواهد بود و یا تاثیر آن در قشری از جامعه که توان تربیت فرزند شایسته ندارند بیشتر است 
برای رفع این مشکل نیاز به برنامه هم آهنگ و آگاه کنند فرهنگی میباشد که نیاز به زمان و هماهنگی کلیه نهاد های فرهنگی جامعه دارد و با یک دستور مشکلی حل نخواه شد.

42.فوق لیسانس شریف، بیکار:
قطعا سیاستهای کنترل نرخ رشد اثرگذار بوده، اما نباید از تاثیر اساسی سایر متغیرها گذشت. بیکاری بالا در قشر جوان، یا اشتغال جوانان در مشاغل کم درآمد، یا تغییر اولویت آنان به ادامه تحصیل موجب عقب افتادن ازدواج و افزایش سن ازدواج شده که بدیهی است زاد ولد را کاهش می دهد. همچنین، دیر شدن زمان ازدواج به دلیل قبیح بودن موجب می شود بسیاری از جوانان که ازدواج را به تاخیر انداخته اند کلا صرفنظر کنند. همچنین، اشتغال زنان بیرون از خانه موجب دشوارتر شدن بچه داری و در نتیجه کاهش زادآوری شده است. عوامل دیگر که اثر کمتری دارند عبارتند از: کاهش قبح طلاق و اساسا از بین رفتن تقدس ازدواج و خانواده، و مهاجرت جوانان بسیاری از مسائل هستند که مردم تنها مسئولین را مسئول اصلاح آن می دانند، در حالیکه اگر خود مردم به حال خود فکری نکنند، مسئولین تا صد سال دیگر هم به فکر آنها نخواهند افتاد.

43. بدون اسم:
ابتدا باید دقیق مشخص شود افزایش جمعیت علی رغم وجود تحریم و تهدید روزانه و نا امنی و عدم اشتغال و عدم درامد مکفی برای چه تدبیری همواره مورد تاکید است؟ ایا صرفا برای رزم به روش سنتی و ابزار اولیه رزم مانند 40 سال پیش و یا جنگ دوم جهانی که افزایش تعداد نیرو مطرح است مورد توجه است و یا اینکه صنایع تولیدی مان به دلیل عدم نیروی کارگر و متخصص دچار رکود شده اند.
اگر اولی باشد اینکه رشد جمعیت نباشد بهتر است و اگر دومی است باشد بهتر است.

44.مخلص کلام:
تنظیم جمعیت وبلکه تحدیدجمعیت خانوار :
گذشته:ارشادی ،توصیه ای 
حال:امری خودجوش ، جبرمحیطی (تورم افسار گسیخته=فقدان مسکن ،بیکاری پسران=مجردماندن یا بالارفتن سن ازدواج و ازبین رفتن شانس ازدواج دختران یا ازدواج در سنین بالا=کم شدن رغبت به تعددفرزندان ،کم شدن شانس باروری.افزایش ناباروی بر اثر ازبین رفتن الگوی صحیح تغذیه وافسردگی) 
آینده:ازدواج بشدت کاهش خواهد یافت 
تشدید روابط غیررسمی

45. یک مادر نگران:
من الان يك پسر كوچولو دارم كه با اين اوضاع نگرانم در آينده اين بنده خدا چطور مي خواهد زنگي كند تا اون زمان نه كار پيدا مي شود نه مسكن نه ازدواج امكانپذير است و فكر كنم با اين روند اين پسرم لعن و نفرين كند كه چرا او را به دنيا آورده ام واقعا با چه انگيزه ديگري يك نفر را هم به او اضافه كنم خيل هنر كنم بتوانم پس اندازي براي آينده اين بنده خدا داشته باشم.

با تشکر از مشارکت خوانندگان عزیز در تکمیل این خبر بروز رسانی متن این خبر در ساعت 20:00 به پایان رسید و از این پس نظر های خوانندگان تنها در بخش نظرات خوانندگان منتشر خواهد شد. 
طاعات قبول



اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۷
در انتظار بررسی: ۹۷۱
انتشار یافته: ۵۰۰
ناشناس
|
United States
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
بیکاری-بی مسکنی-تورم سه عامل عدم رشد جمعیت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
بیکاری - تورم - آینده تاریک
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
نسل آينده ما ؛ نسلي است با مشخصات ذيل ( كه اگر اين نسل نباشد 100 البته بهتر است )
دچار سوء تغذيه ناشي از عدم مصرف مواد غذايي مغذي به دليل گراني .
مبتلا به انواع سرطان ها به دليل وجود ريز گردها و وجود پارازيت ها و آلودگي هوا .
كارتن خواب به دليل بالا بودن قيمت مسكن .
بيكار و الاف به دليل نبودن شغل . و ....
افشین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
بیکاری - بیکاری - بیکاری
امیر
| United States |
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
دلایل این ها هم: نظام بد آموزشی _ سربازی طولانی و بی هدف و در نتیجه رسیدن سن عمومی ازدواج به بالای 30 تا 32 سال.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
یعنی واقعا شما فکر می کنید مثلا 100 سال پیش که تعداد زیاد فرزند در هر خانواده ایرانی بود، وضع اقتصادی بهتر بوده!!!!
ناشناس
| Colombia |
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
به خدا دلم داره آتیش میگیره! نمیتونم چیزایی که میدونم رو اینجا مطرح کنم...
ولی اینقد اشاره کنم که همش تقصیره تبلیغات بی فکر صدا سیما بود (فرزند کمتر زندگی بهتر) قابل توجه کسانی که تورم رو میارن وسط! اینطور نیست بنا به دلایل اقتصادی! این هدف کاهش جمعیت از سوی پنتاگون علیه جمهوری اسلامی مخصوصا شیعیان مطرح شده است!!!!!! بقیشو باید خودتون بفهمین
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
اگر در گذشته ها وضع بهتر نبود حداقل میشد آسان زندگی کرد.ولی الان نمیشود آسان زندگی کرد دوست من لطفا وقتی حرف از وضعیت میگید همه مسائل گوناگون را از جمله حتی خریدن یک مرغ را مد نظر قرار بدید نه اینکه وضعیت کلی رو ببینید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
مشکل گرونی مسکن و اشتغال رو حل کنین . مردم خودشون بلدن چی کار کنن جمعیت زیاد شه
پاسخ ها
حسین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
هه هه ههههههههههههههههههههههههه
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
با سلام
بنظر بنده بيشترين عامل كاهش رشد جمعيت در ايران ، بيكاري ، تورم ومشكلات اقتصادي مي باشد.
alirezaalinia
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
اصلی ترین دلیل تورم اقتصادی خانوارهای ایرانی کاهش ارزش پول ملی است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
مهم نيست جمعيت چقدر باشه مهم اينه كه به اندازه اون تعداد جمعيت امكانات هم باشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
خدا را هزار مرتبه شکر که بالاخره ایرانیان سر عقل آمده اند و از بچه دار شدن بدون فکر دست برداشته اند. دولتیان باید بفهمند که مردم ایران بسیار عاقل هستند و با دستور و تشویق و تنبیه نمیتوان آنها را وادار به کاری کرد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
مشکلات اقتصادی و کاهش امید به آینده خوب برای بچه ها باعث کاهش رشد جمعیت می باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
علت اصلی همون سیاست دولت در کنترل جمعیته و از طرفی عواملی چون: تورم و گرانی،سخت شدن شرایط ازدواج و توقعات بالای بعضی خانواده ها نقش اصلی در کنترل جمعیت بازی می کنند دولت هم هر هدیه و یا کمک تشویقی بابت افزایش جمعیت بکند ولی تا تورم وگرانی و توقعات بالا و عدم قناعت در مردم وجود داره کسی به افزایش جمعیت تمایلی نشون نمیده.
یکی دیگر از عوامل این عدم تمایل، واحد تنظیم خانواده در دانشگاه هاست که با وجود سیاست تشویقی دولت هنوز این واحد برعکس این سیاست عمل می کنه! هرچند اثرش ممکنه کم باشه ولی بی تاثیر نیست.
علت دیگری هم در کنترل جمعیت بی تاثیر نیست ضعیف شدن ایمانهاست خداوند می فرماید از ترس فقر فرزندان خود را نکشید که من روزی شما رو تضمین می کنم ولی ما همچنان از فقر و نداری و آینده مبهم فرزندانمون می ترسیم.
پاسخ ها
کورش
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
خوب اگه خدا فرموده چرا نمیاد روزی من و بسیاری دیگر را بدهد ده ها نف رو میشناسم پول خوردن یک ساندویچ در سال رو هم ندارن خوب بیاد بهشون روزی یک ساندویچ بده تا باور کنیم.
ناشناس
|
Norway
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
حتی اگر یک خانواده پولدار هم باشند ولی به این درک رسیده اند که تربیت درست بیش از 2 یا 3 فرزند کار سختی است. پس بهتره به جای اینکه 6 تا بچه داشته باشند و ولشون کنند به امان خدا 2 یا 3 بچه دارند ولی در عوض مراقبت های بیشتری میکنند. مساله فقط مالی نیست مساله اینه که یه مادر و پدر چند نفر را میتوانند تربیت کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
همون 2 3 تا هم كم نيستا
پویا
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
من و همسرم تو یکیش هم موندیم داریم شش ساله استخاره می کنیم که بچه دار بشیم یا نه.
از آینده می ترسیم
ارزانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
یادمه قدیما پدر خونه کارمیکرد هشتا بچه نون می داد.اونم چه نون دادنی چه بریزو بپاشی.العان چی توخونه مرد دوتا شغل داره زن هم شاغله یه بچه بیشتر هم نیست اونوقت بازم کم میارن.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟