خوانده می‌شوید:

سیاست خارجی ایران در قبال عثمانی‌گری نوین ترکیه چه باشد؟

عثمانی‌گری نوین و یا احیای خلافت عثمانی، در واقع نوعی تجدیدنظر طلبی در سیاست خارجی ترکیه است که درصدد است، توازن قوا در منطقه را به سود ترکیه بر هم زند. حال نظر شما چیست؟ آیا عثمانی‌گری نوین، تهدیدی برای منافع ایران در منطقه است؟ ایران چه استراتژی می‌تواند در قبال ترکیه و استراتژی‌های نوین عثمانی‌گری آن در پیش گیرد؟ این خبر را دیدگاه‌های شما تکمیل می‌کند.
کد خبر: ۲۶۱۹۷۸
|
۱۰ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۴ 31 July 2012
|
31773 بازدید
|
روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه در ترکیه، تحولات نوینی را در سیاست خارجی همسایه شمال غربی ایران پدید آورده است؛ تحولاتی که هرچند در آغاز به نام اسلام‌گرایی نوین آنان مشهور شد و افکار عمومی منطقه سیاست‌های نوین ترکیه را در مدار اسلام‌گرایی تفسیر کردند، اما به تدریج غرب‌گرایی و حرکت در مدار غرب، به مشخصه اصلی سیاست خارجی ترکیه تبدیل شد.

افزون بر این چرخش و یا احتمالا روشن شدن رویکرد اصلی ترکیه در سیاست خارجی، استراتژی جدید دولت اردوغان ـ که در منطقه به عثمانی‌گری نوین مشهور شد‌ ـ بحث‌های بسیاری را در محافل آکادمیک و سیاسی منطقه پدید آورد. عثمانی‌گری نوین و یا احیاي خلافت عثمانی، در واقع نوعی تجدیدنظر طلبی در سیاست خارجی ترکیه است که درصدد است توازن قوا در منطقه را به سود ترکیه بر هم زند و ترکیه را مدار و محور تحولات منطقه‌ای کند.

در ایران به رغم همراهی اولیه با سیاست خارجی حزب اعتدال و توسعه در چهارچوب اسلام‌گرایی، به تدریج سیاستمداران ذوق‌زده و هیجانی، رویکرد خود را در برابر این کشور با روشن شدن استراتژی‌های آنان تغییر دادند؛ اما هنوز رویکرد منسجم و یکپارچه‌ای در قبال ترکبه در سیاست خارجی ایران دیده نمی‌شود.

حال نظر شما چیست؟ آیا عثمانی‌گری نوین، تهدیدی برای منافع ایران در منطقه است؟ دولت اردوغان به چه میزان ایران را در حوزه تهدیدات خود تعریف کرده است؟ ایران چه استراتژی می‌تواند در قبال ترکیه و استراتژی‌های نوین عثمانی‌گری آن در پیش گیرد؟ ؟ 


*                              *                                *
دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را در بخش نظرهای سایت بگذارید تا با مشارکت شما، این خبر تکمیل شود.
  برای آگاهی از قوانین و مقررات مشارکت در این بخش خبری اینجا را کلیک کنید.

این خبر تا ساعت 19:00 امروز هر نیم ساعت یک بار به کمک کامنت‌های شما بروز می‌شود

      *              *                * 

نخستین بروز رسانی: 14:30

1.بدون اسم:
شاید بتوان این عملگرایی ترکیه در صحنه بین المللی و منطقه ای را نوعی عثمانی گری نامید اما مسلما این محقق نمی شود مگر با حمایت مردمی .پیش از رسیدن به این هدف ،حکومت ترکیه با کنار زدن نظامیان و برگزاری انتخابات آزاد و ایجاد شرایط دموکراتیک همراهی مردم را از آن خود کرده است.

2.بدون اسم:
نخست اینکه عثمانی گری نوین واقعیت است و ترکیه به شدت به دنبال آن می باشد. دوم اینکه بهترین نوع دفاع ، حمله می باشد . یعنی این که ایران باید به دنبال احیای امپراطوری پارس باشد تا بتواند از تشکیل امپراطوری عثمانی جلوگیری نماید. البته این به معنی احیای امپراطوری پارس به وسیله اشغال و حمله نظامی نیست بلکه احیای امپراطوری پارس از طریق نفوذ در سیاست ، فرهنگ و اقتصاد سرزمین های هدف می باشد.

3.آرمین:
اين چه حرفي است كه مي زنيد عثمماني گري نوين ديگر چه صيغه اي است؟ اسلام گرايان تركيه تونستند نسخه مدرني از اسلام آرائه بدهند كه اگر شما به همين منوال سر مبارك را زير برف كنيد چند صباح ديگر تركيه در منطقه پيشرو خواهد بود. به جاي اين حرف ها بهتر است در اين انديشه كنيد كه چرا مدل ايراني جذابيت خود را از دست داده است.

4.خلیج فارس:
به نظرم آمریکا بازوی ترکیه در این بازی پیچیده قرار گرفته و به نوعی با سناریوی عثمانی گرایی نوین قصد داره ترکیه رو به ژاندارم منطقه و اهرم قدرت خاورمیانه تبدیل کنه کما این که با وقع انقلاب ها ی عربی منطقه سعی در احیای حکومت های عربی معدوم مثل مصر که حتی ممکنه عربستان هم درصف این تغییر و تحولات قرار بگیره

5.خسته:
باسلام .ایران باید بپذیره هر کشوری سیاست خارجه مستقل خودشو داره ولو اینکه همسایه با ما باشه و از فرهنگ ما استفاده کرده باشه .ترکیه هم باید این مسئله رو بپذیره .لذا خط تعادلی باید همیشه وجود داشته باشه .حال که این تعادل از جانب ترکها به خطر افتاده ایران نباید با احساسی گری موقیعت و پیچیده تر کنه

دومین بروز رسانی: 15:00

6.بدون اسم:
رابطه ي ما با تركيه به دليل همسايگي نزديك، نبايد همانند رابطه ي ما با كشوري مانند آمريكا كاملا قطع بشه ولي ما بايد مواضعمون را به صراحت بيان كنيم و هميشه مصلحت را در نظر داشته باشيم و در صورت امكان در بعضي مواقع با پنبه سرشون را بذاريم كف دستشون.
7. حسن:
ترکیه نفت و منابع طبیعی ندارد ولی در چند سال اخیر پیشرفت زیادی به ویژه در حوزه اقتصادی داشته است. به نظر من ما بایستی از تجارب این کشور همسایه در بازسازی ساختار اقتصادی بهره بگیریم. اما در مورد اسلام گرایی یا عثمانی گرایی نظر من این است که اگر کشوری و ملتی این توانایی را داشته باشد که بتواند بر سایر کشور ها و ملت نفوذ داشته باشد و رهبری منطقه ای بدست بگیرد پس حتما می تواند و ما با ایجاد اختلاف و دشمنی چیزی به دست نخواهیم آورد بلکه از مزیت هایی می توانستیم بدست آوریم از دست خواهیم داد.

8.جواد زاده:
واضح است که مردم ترکیه مسلمان هستند. بنابر این سیاست ما باید به نحوی باشد که مردم ترکیه بدانند ما با تفرقه بین مسلمانان مخالفیم. باید حواسمان باشد که درگیری با ترکیه یک نقشه جدید از طرف کشورهای غربی برای ما نباشد. باید بفهمانیم که ما با سیاست دخالت در امور مردم دیگر کشورها با رویکرد حمایت از کشورهای غیر مسلمان مخالفیم.

9.حسین:
ترکیه وارد بازی خطرناکی شده است که نتیجه ان باخت است. عثمانیگری نوین هم یک توهم است و منطقه چنین زیاده خواهی را بر نمیتابد.از دستگاه دیپلماسی خیلی بعید بود که حزب عدالت و توسعه را یک جریان اسلامی ارزیابی بکنه .ترکیه با هر رویکرد سیاسی اگر نگوییم دشمن ولی یک رقیب سیاسی زیاده خواه و جدی است وترکیه باید بداند ایران و ایرانی در دفاع از منافع ملی و دستاورد هاجدی است . فکر میکنم اولتیماتوم اخیر کار ساز باشد.

10.بدون اسم:
به نظرم ما بايد قبل از هر چيزي سياست داخلي خودمان را درست كنيم. دقيقاً مثل تركيه كه اول همين كار را كرده اند بعد به فكر احياي امپراطوري افتاده اند ما تا وقتي با مشكلات داخلي خودمان دست به گريبان هستيم نبايد به اين مسائل فكر كنيم.


سومین بروز رسانی: 15:30

11.بدون اسم:
هر کشوری باید در وهله اول خودش و رفاه مردمش رو لحاظ کنه،با این اصل اقدامات ترکیه یا هر کشور دیگه ای میتونه مورد قضاوت قرار بگیره،به نظرم اگر دولتی در راستای منافع مردمش کاری میکنه لزونل دشمن ما نیست،شاید بهتر باشه ما هم مقداری از این منظر به موضوعات نگاه کنیم.

12.فدوی:
برای بررسی این موضوع باید چند نکته را مد نظر قرار داد :
1- آیا ترکیه از نظر اقتصادی توان لازم را برای تحقق بخشیدن به این آرزو را دارد .
2 - آیا کشور های عربی هیچ علاقه ای دارند که قیم داشته باشند . 
3 - و اساسا آیا غرب حاضر است کشور قدرتمندی همچون عثمانی سده ی قبل را بپذیرد .
4 - ترکیه برای ایجاد عثمانی جدید در درجه اول نیاز مبرم دارد که در داخل مشکل بزرگ خودش را با اکراد در درجه اول و اقوام دیگر چون ارامنه ، حل نماید که آن هم با توجه به ماهیت این کشور که به هیچ عنوان سایر اقوام را بر نمی تابند ، بعید به نظر می رسد . 
به نظر بنده بیشتر منظور ترکها بدست آوردن مرکزیت جهان تسنن در خاورمیانه است و از نگرانی ( نادرست ) اعراب سنی از ایران برای رسیدن به این مقصود استفاده می کنند . 
موفقیت این طرح در گرو چند پیش شرط است که : 
1 - ضعف ایران و حذف آن از منطقه به عنوان قدرت برتر .
2 - رضایت چین و به ویژه روسیه 
3- ضعف سه کشور قدرتمند عربی ، عراق ، مصر و سوریه که تنها از طریق تنش های داخلی و سپس تجزیه میسر می شود .
البته شاید تنها امید ترک ها برای تحقق این آرزو این است که غرب به رهبری آمریکا بیشتر علاقمند به قدرتمند شدن اسلام سنی در مقابل اسلام شیعه است . 
در کل و بدون پیچیدگی باید یک نکته را پذیرفت و آن اینکه طبیعت سلاح های غرب و شرق است که هر گاه دست حکام کم جنبه می افتد ، آرزوهای دور و دراز در سر می پرورانند و البته این مربوط به خاورمیانه نیست و در همه جای دنیا شاهد مثال برای آن می توانیم بیابیم .

13. بدون اسم:
اگر هم سیاست عثمانی گری ترکیه واقعیت داشته باشد سیاستمداران ایران باید دنبال تعامل با ترکیه باشند و از ایحاد هرگونه تفرقه و در گیری بین کشور های اسلامی بپرهیزند ، چرا که تمام بدبختیهایی که مسلمان جهان اکنون به آن مبتلا هستند نتیجه تفرقه و نزاع بین شیعه و سنی وفرقه های مختلف می باشد که این تفرقه از طرف غربیها به انواع مختلف هر روز تشدید می شود و اکنون نیز با بر چسب عثمانی گری ترکیه ، قصد ایجاد یک مناقشه دیگر در منطقه و درگیری اعراب وایران و ترکیه با هم دارند ، جای بسی تاسف است که اروپائیها بعد از جنگ جهانی ،با هم منحد ه شده و اتحادیه اروپا را تشکیل دادند و کشورهای اسلامی منطقه خاور میانه ، هنوز یک تفاهم نامه همکاری با هم ندارند
به نظر اینجانب اگر هم سیاستمداران فعلی ترکیه دنبال احیای دوره عثمانی هستند ، ایران باید با گروهای اسلامی بیطرف ترک روابط نزدیک برقرار کند نا این گروها با فشار بر سران حاکم ترک از ایجاد هرگوته تفرقه در بین امت اسلام دوری کرده و با هدایت جریانهای منطقه ای نظیر بهار عربی توسط ایران و ترکیه ، حکومتهای دست نشانده استکبار حهانی در منطفه محو ،وزمینه اتخاد مسلمان فراهم شود تا انشا ا.. این اتحاد زمینه ساز محور اسرائیل باشد.

14.سعید قادری:
اميدوارم كه خوانده شوم. به نظرم نگراني ها از تغيير رويه تركيه و نقش آن درايران و در بين برخي از ما زياده روي است. تركيه فقط در مورد سوريه با ايران يك تقابل منافع پيدا كرده است كه در خود تركيه هم انتقادها بر اين موضوع هست. در كل تركيه بهترين همسايه براي ما بخصوص بعد از تحريمهاي ناجوانمردانه است. شناخت از تركيه هم در بين عزيزان نگران خيلي ضعيف است و تصور مي كنند تركيه هم با ن‍‍ژادپرستي در پي احياي نقش برتر است. در تركيه اگر علوي ها و كردها را در يك طرف حساب كنيم علوي هاي عثني عشري تقريبا اكثريت جامعه هستند و جالب است كه بنا به محدوديتهايي كه اسلامگراها بر ايشان اتخاذ مي كنند هميشه طرفدار سكولارها بوده و هستند. حتي در تركيه به علوي ها تهمت مي زنند كه آتاتورك كه در خانه اش عكسي از حضرت علي با شمشير داشت يك شيعه بود و خلافت را سرنگون كرد. اما با برخوردهايي كه با دانشجويان تركيه در دانشگاه شهيد بهشتي داشتم باور دارم كه تركيه يك كشور اسلامي بسيار مدرن است و آينده اسلام را در آنجا مي توان ديد كه چگونه در دنياي آزاد عزت آفرين مي شود. لذا، بهتر است با شناخت درست از تركيه آينده آن را تهديد يا فرصت بدانيم و قضاوت يك طرفه را كنار بگذاريم. مردم تركيه در تقابل با اروپاييان بسيار به اسلام افتخار مي كنند و حاضرند كمك برادرانشان باشند. يا علي

15.Soroush
چرا از پيشرفت ترك ها ناراحت مي شويد ؟ زحمت مي كشند ! برنامه ريزي مي كنند و پيشرفت مي كنند . مي توانيد انجام بدهيد ! دوران بمب اتم و نظامي گري به سر اومده ! عصر خرد ورزي اطلاعات است . اينكه آنها مي توانند از اين موقعيت ها استفاده كنند نشان خردورزي آنهاست مثل كودك درس خوان و درس نخوان


پنجمین بروز رسانی: 16:30

16.lمجتبی:
یک سوال در پاسخ این موضوع : اتحاد ایران اسلامی با ترکیه اسلامی کنونی( به قول شما عثمانی گری) و نتیجتا جبهه گیری مشترک در مقابل اسرائیل بهتر است ؟  یا برخورد و حمله به یک کشور اسلامی(عثمانی گری) که بیشترین سود را دشمن مسلمین یعنی اسرائیل خواهد برد ؟ جنگ دو کشور مسلمان ایران و عراق چه نفعی برای دوکشور مسلمان داشت ؟

17. بدون اسم:
اقتصاد ترکیه نمونه کامل یک اقتصاد شکوفاست.همه میدونیم بدون هیچ منابع ملی این کشور تونسته تو این اوضاع وخیم جهان به اهداف بلندی برسه. البته سیاست خوبیم در پیش گرفته فقط به فکر منافع خودشه .این خوبه چون تا چند سال بعد قدرت اول خاورمیانه میشه. گاهی با ایران دوسته و گاهی دشمن خونی با آمریکا هم همینطوره. شاید شما می دونید که بیشترین در آمد این کشور از گردشگریه و داره زیادم میشه بعد تو کشور ما بعضی از آقایان بی سواد که پستهای حکومتی بالایی دارند اینا یه معزل می دونند. چند سال پیش ماهم داشتیم از لحاظ توریست رشد می کردیم اما الان شاید هفته ای یک تور خارجی تو اصفهان می بینیم و این سیاست غلط دولت و حکومتا می رسونه. درسته که اومدن توریست به کشور خواه نخواه مشکلاتی را ایجاد میکنه اما سود و منفعتش بیشتره. تورو خدا آقایان سرمدار کشور فکرتونا بیشتر باز کنید قرن 21 بخدا. تو گذشته زندگی نکنید تصمیمیات احماقانه و خنده دار نگیرید. بخدا دارید به انقلاب عزیزمون ضربه می زنید. این خیلی خوبه که جلو ابر قدرتها بیستیم اما مازورشا نداریم. خدای ناکرده اگه جنگی بشه تمام ساختارهای کشور که تو این چند ساله معدودی از هموطنامون و معدودی از مسئولان براشون زحمت کشیدن از هم می پاشه. واقعیت جنگ همینه.... بهتره ماهم سیاست ترکیه را در پیش بگیریم ن. در آخرم اینا بگم که ما جونای این کشور با وجود این همه تبعیضات ناملایمتیها حاضریم جانمان را در راه یه ذره این خاک بدیم و نمیزاریم دست دشمن بیفته .  البته دشمن خیلی قویتر از شما مسئولان کشور عمل کرده و سرمایه های کشور یعنی نخبگان علمی مارا با هر دوز و کلکی برده ترکیه هم یکی از این کشوراست.

18: بدون اسم:
تركيه رفتارش هـم با مردم خودش قابل تحسين است و هـم در جامعه جهـانى,دولتمردان و حكومتمان حداقل روابط داخلى و خارجى خود را از اين كشور ياد بگيرند!! حاصل تركيه جديد و داراى درك پيشرفت چشمگيرش است و كارنامه اش كه رضايت اكثر مردمش, حتى در آلمان كه تركهـا زيادند به كشورشان و ترك بودنشان افتخار ميكنند!!روابط با هـمچين كشورى بايد در هـمسايگى كاملا خوب باشد!!

18. بدون اسم:
هر کشوری دنبال گسترش نفوذ و اعتبار خود است و اگر ما هم بتوانیم این کار را با مدیریت درست منابع و منافع کشورمان انجام دهیم هنر کرده ایم در غیاب خلا قدرت مقتدرانه و مدبر گرایانه ایران، ترکیه که سهله قطر هم عرض اندام میکنه.

19. بدون اسم:
به نظر می رسد غرب در نظر دارد با ارتقاء منزلت ترکیه و همپیمانی اعراب با آنها رفته رفته رویاروئی با ایران اسلامی را شدیدتر کند. شاید چیزی مشابه دوران شاه عباس صفوی ولی به صورت مدرن آن و به دنبال آن جنگ شیعه و سنی (که متاسفانه از هم اکنون در پاکستان، افغانستان، عراق، سوریه و اخیرا در لبنان در حال انجام است).به هر صورت غرب با بازی با هر یک از طرفین خواهد توانست هم منافع خودش و هم موجودیت اسرائیل را تامین کند. بنا بر این بر مسئولین نظام و سیاست خارجی است که جوری عمل کنند که عثمانی دیگری در منطقه نطفه اش منعقد نشود. اینجا است که نظرات اصلاح طلبان نظام می تواند کارساز باشد و با سیاست گذاری صحیح (اتحاد شیعه علوی و تسنن محمدی) جلو همه این بازی ها را بگیرد.

20. بدون اسم:
احیای عثمانی توسط ترکیه خبریست که این روزها به کرات شنیده میشود. به دلایل مختلف این امکان یقینا وجود ندارد. درست است که کشورهای اطراف ایران هر یک به نوعی شیطنت میکنند ولی این گونه مباحث در مورد آنها منتفی است. برای رسیدن به هر هدفی ابزاری لازم است. ترکیه با کدام ابزار میخواهد به این هدف برسد؟ واقعیت ترکیه این است که این کشور در دو دهه اخیر به رشد اقتصادی و تا حد ناچیزی به رشد صنعتی رسیده است. آیا ترکیه در علم و تکنولوژی امروزی حرفی برای گفتن دارد و آیا برتری نظامی یا عقیدتی خاصی بر کشورهای منطقه دارد؟ ترکها علی رغم شجاعت ذاتی که در طول تاریخ داشته اند هیچگاه ملتی پیشرو نبوده اند. آنگاه که ایرانیان حکومت خلفای عرب یا دست نشانده های آنها را بر نمیتافتند ترکان در سیستم خلافت عربی خدمت میکردند و همواره به دنبال تأیید شدن از سوی آنها بودند. اکنون هم که طبق همین خبر میخواهند به پشت گرمی آمریکا به مدعای شایعات اخیر دست یابند. از نظر ژئوپلیتیک ترکیه حتی جزو کشورهای خاورمیانه هم محسوب نمیشود بنابراین گزینه خوبی برای ژاندارمی محسوب نمیشود. از طرفی این کشور زیر گوش روسیه است و به همین جهت به نقطه مناقشات ناتو و همچنین اتحادیه اروپا تبدیل شده است. از نظر عقیدتی هم ترکیه سنی مذهب باید خود را بر لیگ کشورهای عربی که مذهب خود را با نژاد عریی گره زده اند تحمیل کند که چون غریبه است کسی تحویلش نمیگیرد. از همه اینها گذشته با تغییر دولت در ترکیه امکان این که جهت گیریهای سیاست خارجی این کشور تغییر کند بسیار بالاست زیرا این کشور دچار تشتت آرای سیاسی است. این کشور برای حفظ حیثیت خود باید مراقب باشد به آلت دست اغراب و اعراب تبدیل نشود. در حال حاضر کشوری مثل قطر از ترکیه به سود خود بهره برداری میکند و ترکیه از نظر اوضاع داخلی هم به قدری مستأصل است که نمیداند با کردها چه کند و نمیتواند بعد از سالها با عبدالله اوجالان برخورد قاطعی بکند. از نویسندگان ستون سیاسی سایتهای خبری انتظار میرود با عمق و برد بیشتری به مطالب توجه کنند. با تشکر


ششمین بروز رسانی: 17:00

21.دانشجو:
این که ترکیه چه سیاستی را در پیش گرفته برای ایران مهم نیست مهم این است که سیاست ایران در قبال ترکیه با تغیرات ترکیه هماهنگ باشد.ترکیه روند ثابتی ندارد .یکبار در حمایت از مردم غزه کاروان راه می اندازد بعدسفارت رژیم اشغالگر قدس را تصرف می کند .یکبار همراه رژیم اشغالگر قدس علیه سوریه اقدام میکند.

22.بدون اسم:
پرهيز از هرگونه ايجاد تشنج در روابط في مابين. اصل استواري ملت‌ها در صلح و آرامش محقق مي‌شود. گفتمان سياسي بهتريم برخورد با زياده‌خواهي هاي كشورهاي همجوار خواهد شد. به شرطي كه از دور خط و نشان نكشيم و براي منافع ملي هيچ كشوري ايجاد تهديد نكنيم. جنگ و حمله خواسته‌اي است كه غرب به دنبال آن در كل خاورميانه است. تا كشورها را به جان هم اندازد. از ترك و كرد و فارس و عرب و احساسات ناسيوناليستي آن ها هم استفاده خواهد كرد تا آتش اين جنگ را هر چه بيشتر شعله‌ور سازد. و در آخر برنده‌اي نيز نخواهد داشت. البته به جز آمريكا و غرب. كشورها ضعيف شدند و نياز به احياي مجدد دارند.  آيا در ايم ميان تجزيه شدن كشورها كار سختي خواهد بود. وقتي هر كس ساز خود را بنوازد. هم ميهنان عزيز، خواهش مي‌كنم اينقدر به طبل جنگ و حمله نكوبيد. چرا تاريخ را زود فراموش مي‌كنيد.  چرا مردم ژاپن دم از جنگ نمي‌زنن. هيچ كشوري هم جرأت حمله و دست‌اندازي به آن كشور را ندارد.

23.امیر رامین:
با سلام
1 - آنچه مسلم است هر کشوری بدنبال منافع ملی خود است و ترکیه نیز با توجه به وضعیت فعلی سوریه و از سویی مواضع کنونی جامعه جهانی در قبال سوریه ، سیاست خود را بر حمایت از این کشور قرار داده است .
2 - اینکه بگوئیم ترکیه به عثمانی گری نوین روی آورده و علی رغم گرایش به اسلام طی چند سال گذشته اخیرا به سمت غرب متمایل شده نیز بنظر صحیح نمی رسد چرا که اسلام گرایی منافاتی با رابطه مبتنی بر منافع ملی با غرب ندارد همانطور که ایران نیز حاضر شده بر سر منافع خود با گروه 1+5 مذاکره نماید ، لذا بنظر می رسد نباید ترکیه را سرزنش نمود . 
3 - بحران سوریه رابطه مستقیمی با امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دارد و ایران باید تلاش نماید با دیپلماسی مناسب به هر نحو از گسترش این بحران و سرنگونی حکومت اسد جلوگیری نماید .

24.بدون اسم:
یادمه چند وقت پیش وقتی که هواپیمای نظامی ترکیه توسط نیروهای دولتی سوریه ساقط شد، و احتمال حملة تلافی جویانه از طرف ترکیه وجود داشت، درست در همین زمان نشستی بین قدرتهای بزرگ در جریان بود که در آن نشست اعلام شد دولتهای روسیه و آمریکا در مورد سوریه به توافق رسیده اند. بنظر شما این چه معنی میتواند داشته باشد جز اینکه قدرتهای بزرگ دنیا از تحرکات کشورهای منطقه از قبیل ترکیه واهمه دارند و همیشه خواستار آنند که خود بازیگر مسائل منطقه ای باشند. مصداق این مورد در تاریخ هم دیده می شود، زمانیکه حکومت عثمانی در اروپا در حال پیشروی بود و مرزهای اسلام را به نزدیکی بریتانیا رسانده بود، همان موقع بود که درگیریهای بین حکومت صفویان با حکومت عثمانی باعث جنگ بین این دو قدرت منطقه ای شد که البته هر دو کشور اسلامی بودند. یعنی هیچوقت قدرتهای بزرگ دنیا نمی توانند هیچ رقیب منطقه ای را تحمل کنند و اگر لازم باشد در برخی مسائل، حتی روسیه با امریکا به توافق استراتژیک هم خواهند رسید. در این برهة حساس این وظیفة ایران است که برخی تعصبات بی مورد را کنار گذاشته و با یک اتحاد استراتژیک، دست قدرتهای بزرگ را از منطقه کوتاه کند. اگر این مهم محقق گردد مسلما برای هر دو کشور ایران و ترکیه مفید و سودمند خواهند بود. در آخر از عزیزان خواهشمندم کمتر از این حرفهای رسانه ای بنویسند. واقعا در برهة حساسی هستیم که هم با سرنوشت ما و هم با سرنوشت ابر قدرتها در ارتباط مستقیم می باشد.

25.خیبر:
داستان روابط ايران و تركيه از زمان به وقوع پيوستن انقلاب هاي اخير منطقه و به‌ويژه مواضع سؤال معاندانه تركيه در قبال كشور سوريه، مورد علاقه تعداد زيادي از رسانه‌ها و محافل مطالعاتي در دنياست.
1. مواضع متناقض تركيه در قبال دخالت نظامي ناتو در ليبي
2. سكوت در قبال سركوب مخالفين رژيم بحرين
3. موافقت تركيه با استقرار سپر دفاع موشكي ناتو
4. تلاش براي تغيير موازنه در خاور ميانه
5. تلاش براي تضعيف ايران در منطقه
ضمناً همگان به ياد داريم كه در طول 8 سال جنگ تحميلي كشور تركيه موضعي خصمانه در قبال ايران داشت.
در انتها بسيار پسنديده است كه تابناك به نظرسنجي در مورد تهديدات و تجديد نظر در روابط با كشورهايي مثل عربستان، امارات، بحرين و حتي قطر بپردازد.


هفتمین بروز رسانی: 17:30

26. بدون اسم:
زيادبزرگش نكنيدوگرنه تركيه فكرميكنه كسي شده,كدوم عثمان گرايي?آيامنظورتون حرفهاي هستش كه ميزنن?حرف زدن وادعاكردن يك موضوعه وعمل هم موضوع ديگريست,شمايي كه اين حرفهاروميگيدبه من بگيدببينم تركيه درمنطقه كجاتونسته درسياست موفق بشه?درعراق كه ايران تمامأرقيبان خودش روبه حاشيه كشونده,سوريه كه متحدايران هستش,لبنان هم كه نفوذايران درش حرف اول روميزنه ومتحدايرانه,تركيه متحدش كيه?درنظرداشته باشيدكه دوست بودن بامتحدبودنن فرق داره,مثلأ الان تركيه باعربستان دوسته,اماين به اين معني نيست كه رياض ازآنكارادنباله روي كنه يا آنكاراازرياض حرف شنوي داشته باشه,چون هردوي اونهامتحديك كشور بنام آمريكاهستند,ايران چندين متحدنزديك براي خودش ساخته اماتركيه هيچ متحدي كه دنباله روي آنكاراباشه نتونسته بسازه,اگرقراربرامپراتوري ساختنه خودايران همه مقدماتش روايجادكرده,پس اين حرفهاچيه?امااگه منظورتون تلاش تركيه دراين جهته,بايدبگم خيلي هاشايدتلاشهاوآرزو هاي مختلف داشته باشن امادرعمل مهمه كه قضايادركدام سمته.تركيه شايدعثمان روآرزوداشته باشه اماباتوجه به واقعيات منطقه وجهان امكان چنين چيزي وجودنداره,اگه لازم باشه توضيح ميدم.به ايران هم همين حرفهامبني برقصدايران براي احياي امپراتوري باستاني روميزنن,حتي به خاطرهمين حزب الله لبنان مجبوربه واكنش شد.تركيه دراين حدنيست,قابليتهاوپتانسيل اين رونداره.ايران هم پتانسيلش روداره و هم قابليت وپيش زمينه هاش رو.جدي نگيريدش,درآينده خواهيدديدكه بدجورشكست خواهدخورددربرنامه هاش.اماايران بايدقاطعانه دربرابرتحركات تركيه آگاه باشه.ايران ابزارهاي زيادي براي برهم زدن تركيه داره.ميدونم صددرصدسانسورم مي كنيد.مگه نگفتيدخوانده ميشويد?
تركيه توانش رو نداره,مدعي هاكمي صبركنندتابه حرفم برسند.احياي امپراتوري ايران وياتشكيل اتحاديه اي بامحوريت ايران كه تمام زمينه هاش محياست بهترين راه براي ناكام گذاشتن عملي تركيه هستش,دراين اتحاديه بايدمثل پيمان دفاع مشترك باسوريه يك پيمان دفاعي مشترك بااعضاي اتحاديه ايراني امضابشه

26. بدون اسم:
اشتباه نكنيدتركيه كوچكترازآن است كه به دوران عثماني برگرددتركيه جزيي ازكل توطئه منطقه اي است غرب براي تركيه نيز بمانندعراق نقشه كشيده است غرب قبل ازهركاري الگوسازي وسپس القاودرنهايت اجراميكندغرب باوجوداسراييل اجازه ميدانداري رابه تركيه نميدهدغرب هنوزتركيه رابه اتحاديه اروپابدليل اكثريت مسلمان در اين كشورقبول نميكندتركيه فقط و فقط در برنامه توطئه تجزيه ازنوع جديدآن است تركيه استقلال سياسي ندارد هركاري كه انجام ميدهد دستوربازي گردانان جهان است كه به اوديكته ميشود فقط گردانندگان نقش به اوداده ندوتشويقش ميكنندكه توميتواني نقش عثماني رابازي كني تادرامور نوكري اش تسريع بعمل آوردوالسلام

27.محسن:
اگر عثمانی گری ترکیه با تکیه بر مردم و هویت اسلامی خود بود، مشکلی نداشت، اما تمام تکیه عثمانی های جدید بر غرب بوده و سیاست های آنها در راستای سیاست آمریکا و غرب است؛ بنابراین نه تنها تهدیدی برای ایران، بلکه تهدید برای تمام جهان اسلام است. در واقع اسلامی گری عثمانی ها قبل از تعریف اسلام آمریکایی بوده، اما امروزه ما در ترکیه با نوع اسلام آمریکایی مواجه هستیم. بهترین راهکار ایران در این مسیر باید آگاهی بخشی به جهان اسلام و از جمله مردم ترکیه و ایران باشد. احیای دوباره گفتمان حضرت امام در مورد اسلام آمریکایی و اسلام ناب یکی از ابزارهای مهم تبلیغی و آگاهی بخش خواهد بود.

28.رضا:
آنچه که مشخص است عدم یک رویی دولت ترکیه و آقای اردوغان است.شاید در جواب این رفتار دولت ایران هم باید چهره ای مشابه نشان دهد.یعنی با همکاری دولت سوریه و کردنشینان مرز ترکیه سیاست هایی متقابل و البته سازکار ارائه دهد.


هشتمین بروز رسانی: 18:00

29.بدون اسم:
چه در برابر ترکیه و چه در برابر هر کشور خارجی و هر همسایه ی دیگری اگر اقداماتشان دخالت در امور داخلی ما نباشد با دوستی و صلح ولی اگر از اقدامات آنها بوی دخالت در امور داخلی ایران به مشام برسد باید محکم در مقاتبلش ایستاد مثلا در مورد همین کنفرانس ایران شناسی اخیر ترکیه
 
30.فرهاد:
همگی میدانیم که ترکیه میخواهد در منطقه نقش محوریت داشته باشد و قدرت اول منطقه شود،جایگاهی که ایران،در رقابت با سعودی ها تقریبا بدست آورده.حال ایران ناچار به رقابت با ترکیه نیز میباشد،اما شکست ترکیه در این میدان میتواند چندان دشوار نباشد چون ایران دو بازوی پرقدرت "نیروی انسانی کارآمد و متخصص(از لحاظ علمی ما جلوتر از ترکیه هستیم)" و "منابع عظیم انرژی و معدنی" دارد.در مقابل ترکیه حمایت غرب را دارد که تاریخ ثابت کرده غرب اصلا قابل اعتماد نیست(بعنوان مثال،گرجستان). البته شایان ذکر است که تحریم نفتی ایران در دراز مدت غیر عملی میباشد(دلایل این موضوع از حوصله ی این بحث خارج است)،پس میتوان گفت ایران از لحاظ اقتصادی و علمی از ترکیه جلوتر است(دانش ایران در صنایع نظامی اش بخوبی بکار گرفته میشود)،همین دو مورد برای شکست ترکیه کفایت میکند. ما همانطور که در عرصه ی علم و فناوری ترکیه را پشت سر گذاشتیم،در مابقی عرصه ها نیز،به کمک همان نیروی متخصص و متعهد و مهمتراز همه،متعهد و مومن،نه تنها ترکیه بلکه مابقی مدعیان منطقه را نیز از مقابل بر میداریم. بنا براین،این کشور هیچ مزاحمت جدی برای اوج گیری ایران بوجود نمی آورد(نمیتواند که بیاورد).

31.بدون اسم:
بدون کمک غرب امکان نداشت که هیچ حزب اسلامگرایی بتواند از زیر یوغ نظامیان در ترکیه جان سالم به در ببرد چه برسد به اینکه دولت هم تشکیل بدهد.در واقع حزب عدالت و توسعه تضمین های لازم را به غرب داده است و در مقابل از گزند نظامیان در امان مانده است .
ماجرای حوادث اخیر و نقش ترکیه به عنوان مدافع مسلمانان سلفی سوریه در واقع به پشت گرمی ناتو بوده وگرنه اگر ناتو ذره ای در تقابل آینده خود با ایران و روسیه تردید کند از دولتمردان ترکیه هم دیگر صدایی برنخواهد خواست.

نهمین بروز رسانی: 18:30

32. Mohammad
ملت عزیز ایران در منطقه هیچ دوست وهم پیمانی ندارد بهترین گزینه برای حفظ تعادل روابط ایران با غرب است ما در خاورمیانه تک وتنها هستیم با با ناتو همپیان شویم والا کشور ایران درگیر مشکلات زیادی خواهد شد واحتمال تحمیل جنگ وتجزیه ایران وجود دارد ما برای حفظ تنها کشور اسلامی وشیعه در قلب تحجر وتعصب باید را کار منطقی وپیامبرگونه بخرج داد.

33.بدون اسم:
ضعف سياست خارجى خودمان را بابزرگنمائى دولت تركيه نپوشانيم بپذيريم درسياست منطقه كوتاهى كرديم خلا وجود كشور مهمى چون ايران موجب تحرك همسايگان فرصت طلبى چون دولت تركيه گرديد حال كل كل كردن با همسايه عاقلى كه بخوبى از فرصت ها استفاده كرده درست نيست در فرصتهاى منطقه سهم خودمان بگيريم تا كى چوب ندانم كارى ها بخوريم.

34.محمد:
به جای اظهارنظر های تقابل گونه با ترکیه و تحلیل های بی فایده علیه آن کشور بهتر است در حرکات انقلابی مردم عرب در اردن عربستان و... سرمایه گذاری کنیم تا طرفداران ترکیه در این کشورها از بین بروند و خیالی که در سر ترکیه است به هدف نزدیک نشود. زیرا ما دنبال اهداف خود و ترکیه هم دنبال اهداف خود است ما نمی توانیم به ترکیه دیکته کنیم که هدف خود را تغییر دهد اما می توانیم شرایطی در مسیر ایشان قرار دهیم که هدفش را تحت الشعاع قرار دهد و لذا دوستان ترکیه در کشورهای عربی را بایستی با کمک مردم آن کشورها از صنحه خارج نمود. با تشکر محمد

دهمین و آخرین بروز رسانی: 19:00

35. علی:
حزب عدالت و توسعه با کسب اعتماد اکثریت مردم ترکیه ،که در 40 سال گذشته بی سابقه بود ،توانست چندین دوره دولت های قوی تشکیل و منافع ملی کشور خود را تامین نماید.تنها راه مقابله با ترکیه نیز افزایش سرعت پیشرفت و توسعه همه جانبه ایران بزرگ و پیشی گرفتن از ترکیه است.

36.بدون اسم:
با سلام ترکان ترکیه کشور خودرا موزائیک ملیت ها و قومیت های می نامند در طی سالهای اخیر هم حداقل به ظاهر سعی کرده اند چنین وانمود کنند آنها حتی اگر هم در باطن دنبال برپایی امپراطوری عثمانی باشند روی نژاد ترک و یا اصالت آن تبلیغ نمی کنند بلکه سعی در جذب عناصر غیر ترک در داخل کشور و بیرون از آن را دارند نگاهی به سیاست های جدید و اخیر اردوغان در قبال کرد ها و ارمنی ها و یهودی های ترکیه نشانگر این مسئله است در ایران با تنگ نظری و گاه با ناسیونالیسم غیر منطقی بدون توجه به واقعیت های موجود سعی شده است وانمود شود تنها فارس زبانان ایرانیان واقعی هستند گرچه این سیاست رسمی دولت ها و حکومت نبوده ولی به طور غیر رسمی از کانال های مختلف از جمله صدا و سیما و رسانه های مکتوب مدام تبلیغ میشود در صورتیکه نه کردهای ایرانی نه ترکه زبانهای ایرانی نه حتی بلوچ و عربهای ایرانی خودرا جدای از ایران ندانسته اند و در ایرانی بودن خود به اندازه ی فارس زبان ها مصر هستند.مورد دوم عمل گرایی در سیاست خارجی ترکیه است مورد سوم آزادی نسبی مطبوعات در ترکیه است همه ی این موارد مزیت هایی است که ترکیه را در اجرای سیاست های خود یاری میرساند متاسفانه بخصوص در سالهای اخیر در کشور ما کارها با شعار و تظاهر و ریا بقدری آمیخته شده است که حتی تبهکارن اقتصادی و دزدان و متعرضین به اموال بیت المال بیش از دیگران فریاد وطن دوستی و دینداری میزنند و برای خود حاشیه امن وسعی ایجاد کرده اند مقامات دولتی علی رغم اینکه اوضاع اقتصادی کشور را میبینند باز چنان به زرق و برق زندگی دل بسته اند و چنان حریصانه از هر راه غیر مشروع و غیر قانونی دست به ثروت اندوزی میزنند که آدم حیرت میکند بعد از هر تذکر رهبر بزرگ انقلاب در خصوص دوری از تجملات یا حمایت از تولید همین آقایان آنچنان فریاد بر می آورند گویی منظور نظر رهبر کسی غیر از خودشان است 
همه در سیاست بخود حق دخالت می دهند تصور کنید این روزها از زبان چند نفر مساله ی بستن تنگه هرمز مطرح شد بعد از اینکه موضوع را رسانه ای و بین المللی کردیم مجددا اعلام کردیم ما هرگز قصد بستن تنگه هرمز را نداریم ! چرا هر مسئولی بخود اجازه میدهد از طرف نظام و حکومت اعلام خط مشی بکند ؟ این فقط در ایران امکان دارد نه جای دیگر

37.امیر شمالی:
من معتقدم که ترکیه درست مثل یک تاجر حرفه ای در حال نقش بازی کردن است و چیزی بعنوان عثمانیگری در رفتارش دیده نمیشه .
ما هم میتوانیم با اتخاذ سیاست های درست و عادی سازی روابط با قدرت های بزرگ منافع خود را با حفظ عزتمان حفظ کنیم.

38.تحلیل
با سلام.در اصل باید گفت این امر گفتمان جدید بوروکراتهای مسلمان ترکیه است که در تقابل با سلفی گری افراطی لازم میباشد.استقبال ایران از این موضوع بلا شک مفید است.

39.هادی:
با سلام
به نظر من ترکیه دچار اشتباه محاسباتی شده سوریه چه از هم بپاشد و چه پیروز شود در هر صورت ترکیه برنده نیست . غرب و بویژه اسرائیل تحمل کشور اسلامی قدرتمند را ندارند و از همین حالا برای ترکیه پیروز سناریو طراحی کرده اند . تجزیه ترکیه ، به شکست کشاندن احراب ظاهرا اسلامی، تورم اقتصادی میتواند هریک از سناریوهای آینده باشد.
به نظر من کشور اسلامیمان باید سیاست خاکستری در برابر اشتباهات ترکیه در پیش گیرد بدین معنی که ما هیچ چک سفید امضائی را به هیچ کس ولو حتی اگر متحدمان در منطقه باشد نمی دهیم در هر جا تقابلی با منافعمان مشاهده کردیم موضع می گیریم و در هر جا که هم افزائی داشتیم استفاده میکنیم.

40.امیر:
هم ایران و هم ترکیه به کشوری قوی چه از لحاظ سیاسی و چه از لحاظ اقتصادی در همسایگی خود نیازمندند. چرا ما قدرت گرفتن همسایه را به فال نیک نگیریم و ان را تهدید فرض کنیم. ایران با روشن نمودن راهبرد و مکتب و اهداف منطقه ای به ترکیه. و اقناع نمودن رهبران ترکیه میتواند این جدال و ستیز را به اتحادی مثال زدنی از دو کشور قوی با جمعیت صد و پنجاه میلیونی تبدیل کند. با امتیاز دادن به شرکتهای ترک برای سرمایه گذاری و جذب کردن و به نوعی اسیر نمودن صنعت ترکیه در صنعت ایران. مطمئن باشید ترکیه بسیار بیشتر از ما به ما محتاجه.

با تشکر از مشارکت خوانندگان عزیز در تکمیل این خبر بروز رسانی متن این خبر در ساعت 19:00 به پایان رسید و از این پس نظر های خوانندگان تنها در بخش نظرات خوانندگان منتشر خواهد شد. 
طاعات قبول



اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۷
در انتظار بررسی: ۳۹۹
انتشار یافته: ۳۰۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
شاید بتوان این عملگرایی ترکیه در صحنه بین المللی و منطقه ای را نوعی عثمانی گری نامید اما مسلما این محقق نمی شود مگر با حمایت مردمی .پیش از رسیدن به این هدف ،حکومت ترکیه با کنار زدن نظامیان و برگزاری انتخابات آزاد و ایجاد شرایط دموکراتیک همراهی مردم را از آن خود کرده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
واقعا فکر میکنید حکومت فعلی ترکیه مردم گراست؟
خیر به هیچ عنوان چنین نیست.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
به نظر بنده ایران میتونه خیلی بهتر از غرب استفاده کنه،نه اینکه با غرب مصالحه کنه،بلکه در پیشبرد اهدافش از غرب سود ببره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
نخست اینکه عثمانی گری نوین واقعیت است و ترکیه به شدت به دنبال آن می باشد. دوم اینکه بهترین نوع دفاع ، حمله می باشد . یعنی این که ایران باید به دنبال احیای امپراطوری پارس باشد تا بتواند از تشکیل امپراطوری عثمانی جلوگیری نماید. البته این به معنی احیای امپراطوری پارس به وسیله اشغال و حمله نظامی نیست بلکه احیای امپراطوری پارس از طریق نفوذ در سیاست ، فرهنگ و اقتصاد سرزمین های هدف می باشد.
هادي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
گذري به گذشته داشته باشيم .
زماني كه واحد پول تركيه مملو از صفر بود و اين ايران بود كه با كمك هاي خود به شكوفايي اقتصاد تركيه كمك كرد . البته در همان سالها زمزمه هايي بود مبني بر اينكه مردم تركيه ، ايرانيها را فاقد تمدن مي دانند .
از اين نتيجه مي شود كه حكام ترك نيز همين انديشه را داشتند . اما افسوس كه ما آنقدر انها را دست كم گرفتيم و كوتاه آمديم كه حالا كشوري مثل تركيه در منطقه ادعا مي كند ، تهديد مي كند و تا آنجا پيش مي رود كه با كشورهاي غربي دست به يكي مي كند .
قطعي كشور تركيه ايران را رغيب خود و حتي تهديدي براي خود در آينده مي داند و در تلاش براي تضعيف ايران و يا كشورهاي وابسته به ايران است.
به نظر اينجانب بجاي هدايت سرمايه هايي كه در حال خروج از امارات به سمت تركيه هستند .در گام اول بايد آنها را به سمت كشوري مثل مالزي رهنمون كرد تا حداقل سرمايه هاي ارزي از اين كشور خارج شود و تاثير منفي خود را در اقتصاد تركيه نشان دهد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
در ایران جنگ بود و ما مجبور به کار با ترک‌ها بودیم. ایران هیچ کمکی به ترکیه نکرد بلکه این ترکیه بود که با استفاده از شرایط ایران و عراق را همزمان دوشید.
سید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
سلام
ان شالله که هم ایران به اوج امپراتوری صفوی برگرده و هم ترکیه به اقتدار امپراتوری عثمانی برگرده ولی این بار متحد و هم دل باشن تا اروپا رو به سادگی فتح کنند
برادر ها اگر که ما 300 ساله پیش کمی اتحاد بین عثمانی و صفوی و ازبکها که سه حکومت مسلمان و ترک بودند رو داشتیم الان اروپا و چین مسلمان بودند و ما سردمداره علم
حسنت به اتفاق جمالت جهان گرفت
آری به اتفاق جهان می توان گرفت
رضا
| Germany |
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
در جواب سید بگم عزیزم قوم ترک یک قوم مهاجر و حمله کننده به ایران از سمت اسیای میانه ومغولستانه و هیچ ربطی به ایران و ایرانی جماعت نداره.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
ترکیه گرگی است که در لباس میش ظاهر شده و با شعار اسلام گرایی دنباله رو اهداف غرب است
پاسخ ها
يك دوست
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
بهتر است بگويم دنبال اهداف ملت خود است
منصف
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
بله دنبال اهداف ملی خود مثل روسها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
تعداد نظر های منفی و مثبت گویای همه چیز است.
مهدی
|
Germany
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
سیاست قلدری را باید کنار گذشت و با هسایگان کشور از راه دوستی‌، احترام برخورد کرد:
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
یعنی ترکیه به همسایگان خود نظیر سوریه احترام می گذارد؟ با ارسال سلاح و تروریست های وهابی؟!!!
آرمين
|
Germany
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
اين چه حرفي است كه مي زنيد عثمماني گري نوين ديگر چه صيغه اي است؟ اسلام گرايان تركيه تونستند نسخه مدرني از اسلام آرائه بدهند كه اگر شما به همين منوال سر مبارك را زير برف كنيد چند صباح ديگر تركيه در منطقه پيشرو خواهد بود. به جاي اين حرف ها بهتر است در اين انديشه كنيد كه چرا مدل ايراني جذابيت خود را از دست داده است
پاسخ ها
رفیق
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
مدلی که با اعدام جمع کثیری از مخالفان و ارتشی ها شروع شد ( مقایسه بفرمایید با مصر و لیبی و تونس و یمن و ..... ) چه زمانی جذابیتی داشته؟
مهران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
به نظر من اگر ترکیه سیاست عثمانی گری نوین را دنبال می کند . ایران هم به دنبال صفوی گری نوین باشد .در زمان عثمانی حکومت صفوی مهمترین مانع سیاست های توسعه طلبانه حاکمان عثمانی بود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
به نظر من چنانچه ایران سیاست خود را مبنی بر دشمنی با کردها تغییر دهد و در این مورد از دولت ترکیه فاصله بگیرد می تواند گام های تاریخی و اساسی را بردارد در جهت منافع دو ملت بزرگ کرد و پارس. این دو ملت هم از لحاظ نژادی با هم قرابت دارند و هم از لحاظ فقی. اندیشمندان دو طرف خیلی راحت می توانند دیدگاهای خور را نزدیک کنند. اکراد گرچه سنی هستند ولی شباهت آنها با سایر سنی ها کمتر از شباهت آنها با تشیع است در ضمن قوم روشنفکر و نوگرایی هم هستند. ایران می تواند در مرزهای مشترک سیاست حذف مرزهای اقتصادی و پیمان استراتژیک مبنی بر کمک به توسعه کردستانات ببندد و دل های ایرانیان کرد و پارس را مجددا به هم نزدیک کند و راه را برای احیای تمدن بزرگ ایرانی باز کند این سیاست را همچنین می توان با افغانستان و کشورهای فارسی زبان نیز بکار برد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
چه توهمات جالبی!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
نباید فراموش کرد که در ایران 30 میلیون ترک آذری زندگی می کنند اگر فارس کرد متحد شوند آذربایجان ها و ترکیه هم فقط تماشا نمی کنند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
30 ملیون آذری؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
تو همون استان های آذربایجان بیشتر از 50 درصد کرد هستند.
ترکمن
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
کسانی که دم از وحدت پارس و کرد می زنند در توخک به سر می برند! در دنیا امروز دیگر این حرفها خریدار ندارد. حتی به فرض محال اگر این جبهه بر علیه ترک ها توشط پارس ها و کرد ها شکل بگیرد لطفا نگاهی به دور و اطراف خود بکنید! تما کشورهای همسایه ما یا عرب هستند و یا ترک و نیز پاکستان اتمی! فقط خواستم توجه دوست بالایی را به همین نکته جلب کنم. همچنین در ایران 30 میلیون اذری هست
شاهمار
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
50% کرد کل تعداد کردهای ایرانی پنج میلیون نفر هم نیست چطور این ادعا را میکنی ناشناس
امیر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
هم نظر این آقا بی معنی هست و هم نظراتی که در پاسخ داده شده پرت و پلا بود.
مردم ایران چه ترک چه کرد چه بلوچ چه پارس باشند ، همه ایرانی و با هم برابرند و نیازی به اتحاد بستن با هم ندارند. چون متحد هستند.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
30-35 ملیون هم ترک آذری در ایران 60 ملیون ترک ترکیه
منم
| Germany |
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
در ایران بین 11 تا 18 میلیون اذری زندگی میکنند این امار هایی که از کشور های همسایه پمپاز میشه لطفا چاپ نکنید
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
جالبه بدونید بعد از حمله مغول به ایران، زبان ترکی در ایران هم نفوذ کرد و اینکه حالا همین ایرانی ها به جای احترام به خودشان و سایر ایرانی ها دارن از همون فرهنگ ترکی بیگانه طرفداری می کنن جای تعجب داره!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
جمهوری اسلامی ایران باید از طریق رسانه های خود به ویژه العالم و پرس تی وی، توطئه و طرح های محرمانه ترکیه (عثمانی جدید) را به گوش جهانیان برساند. رسوا کردن آنان کفایت می کند تا خودشان جلوی این توطئه ها بایستند و به آن پایان دهند.
پاسخ ها
آتا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
مگر کسی در دنیا تلویزیون ایران را هم تماشا میکند؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
اگر کسی تلوزیون های ایران را نگاه نمیکرد،اعراب و غرب اینهمه نگران نبودند و تو واگذاری ماهواره کارشکنی نمیکردند.
آراز
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
اما مثل اینکه آنجایی که با ماهواره مقابله میشه ایرانه حتما"شما سالهاست خارج تشریف دارین و از مسائل داخلی چیزی نمیدانید ناشناس عزیز
خلیج فارس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
به نظرم آمریکا بازوی ترکیه در این بازی پیچیده قرار گرفته و به نوعی با سناریوی عثمانی گرایی نوین قصد داره ترکیه رو به ژاندارم منطقه و اهرم قدرت خاورمیانه تبدیل کنه کما این که با وقع انقلاب ها ی عربی منطقه سعی در احیای حکومت های عربی معدوم مثل مصر که حتی ممکنه عربستان هم درصف این تغییر و تحولات قرار بگیره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟