بنا به گزارشها، بخشهای فنآوری ارتش آمریکا به دنبال تغییر
ژنهای سربازان به گونهای هستند که بتوانند چندین روز بدون غذا و خواب بجنگند و اگر
پایشان قطع شد، یک بار دیگر پا در بیاورند.
به گزارش «تابناک»، به نقل از روزنامه انگلیسی دیلی میل، آژانس پروژههای پیشرفته دفاعی پنتاگون یا دارپا (DARPA)، امیدوار است راهی بیابد که بر ژنهای خاصی تأثیر بگذارد تا بدن انسان را مجبور سازند کارهای عجیب انجام دهد.
در صورت موفقیت این دستکاری ژنتیک، سربازان آینده با سرعت قهرمانان المپیک میدوند و خواهند توانست، روزها بدون خواب و غذا بمانند، زیرا بدنشان خواهد توانست با بازدهی بیشتری از چربی ذخیره شده در بدن استفاده کند. آنها همچنین خواهند توانست بارهای بسیار سنگین را حمل کنند و اگر یکی از دست و یا پاهایشان در جنگ قطع شد، دوباره خواهد رویید.
این اطلاعات توسط داستاننویسی به نام «سیمون کانوِی» انتشار یافته که به وی امکان دسترسی به پشت پرده این تحقیقات داده شده است.
دارپا در سال ۱۹۵۸ و پس از آن ایجاد شد که نخستین مأموریت فضایی شوروی سابق آمریکاییها را شوکه کرد. این سازمان اکنون با بودجه سالانه دو میلیارد دلار، مأموریت دارد که برتری فنی آمریکا در صحنه نبرد را تضمین کند. روزنامه انگلیسی این مجموعه را مجموعه دانشمندان دیوانه نامیده است.
در میان پروژههای بلندپروازانه، این آژانس به دنبال کار روی یک لایه خارجی بدن است که به سربازان امکان میدهد، سریعتر بدوند و بارهای بسیار سنگین را بردارند، ولی پر سر و صداترین کار آن، شامل دستکاری ژنتیک میشود، چرا که دستکاری ژنتیک و کاهش مصرف غذا، باعث میشود سربازان مجبور نباشند جیره غذایی سنگین چند روزه را با خود حمل کنند.
بنا بر این گزارش هماکنون مواردی هست که در آن، انگشتان کودکانی که در حوادث معیوب شدهاند، بهبود یافته و دوباره رشد کرده است. دارپا به دنبال این است که با تحریک ژنها کاری کند که این اتفاق در بزرگسالی هم ممکن شود.
حوزهای که تاکنون در آن موفقیتهایی به دست آمده است، از بین بردن نیاز به خواب است. در این باره، دارویی بر روی خلبانان بالگرد آمریکایی آزمایش شده که آنها را برای چهل ساعت بیدار نگاه داشته و پس از تقریبا دو روز حتی تمرکز ذهنی بالاتری هم داشتهاند.
امید میرود این داروها، جایگزین داروهای حاوی آمفتامین شود که تا پیش از این برای بیدار ماندن سربازان در شرایط لازم مورد استفاده قرار میگرفته است، ولی عوارض وخیمی همچون ضعف در تصمیمگیری و کشتن همقطاران را در پی داشت.
از سوی دیگر، پروفسور «جوئل گارو» از دانشگاه آریزونا تأیید کرده است که دارپا تحقیقاتی را درباره تبدیل چربی بدن به انرژی انجام داده است که اگر به موفقیت برسد، صنعت چهل میلیارد دلاری رژیمهای غذایی را نابود خواهد کرد.
در آغاز امسال نیز اعلام شد دارپا به دنبال آن است که اطلاعات را مستقیم از پهپادها و ماهوارهها به کلاه سربازان منتقل کند. معمولا پروژههای دارپا باعث جهشهای تکنولوژیک میشود و با فاصله زمانی طولانی عملیاتی میشوند. برای نمونه، اینترنت که شکل اولیه آن نخست در این آژانس ایجاد شد، با سالها تأخیر عملیاتی و عمومی شد.