میلی صفحه خبر لوگو بالا
میلی صفحه خبر موبایل

نمی‌خواستیم برای رفتن به دزفول گذرنامه و ویزا بگیریم!

جنگ آغاز شده بود و راهی جز دفاع نداشتیم. انتخاب با ما بود، می توانستیم آن را پاس بداریم یا اینکه بپذیریم برای دیدن دریاچه زیوار و آسیاب آبی دزفول و زیگوارت، مهری در پاسپورتمان بخورد. ما انتخاب کردیم. با باکری و همت و باقری انتخاب کردیم. با بابایی و دوران و کاوه انتخاب کردیم. با شیرودی، کشوری، برونسی و یک دنیا جوان دوست داشتنی انتخاب کردیم.
کد خبر: ۲۷۴۱۴۷
| |
24762 بازدید
|

دکتر محمد مهدی حمیدی شیرازی، شعر معروفی دارد با نام «در امواج سند» که بی‌گمان آن را در کتاب ادبیات دوران دبیرستان به یاد می‌آورید.

روایتی از آخرین شب مبارزه سلطان جلال‌الدین خوارزمشاهی با مغول‌ها که پیش از آغاز روز نبرد، آخرین پادشاه خوارزمشاهی زنان و فرزندان خود را به رود سند می‌سپارد تا مبادا فردا و پس از شکست، ناموس او به تاراج مغول‌ها برود.

جلال‌الدین با همه ایرادات تاریخی که به او وارد است، از این جهت که بلافاصله پس از فرار پدر پادشاهش به سرعت پا به میدان می‌گذارد برای ما مهم و دوست داشتنی است. او نیز یکی از سردارانی است که در تاریخ در برابر غارتگری‌ها و تجاوز‌ها سینه سپر کرده و افسوس که کوتاهی پدر و جوانی او دست به دست هم دادند تا مغول‌ها بر ایران حاکم شوند.

همان گونه که عنوان شعر دکتر حمیدی هم بیان می‌دارد، مرزهای ایران آن زمان، از شرق به سند و بلکه فرا‌تر از آن هم می‌رسید؛ اما غفلت‌ها و بی‌همتی‌ها و کاهلی‌ها دست به دست هم می‌دادند تا روز به روز ایران بزرگ، کوچک و کوچک‌تر شود. اکنون و سال‌ها پس از سردارانی چون او، باز هم دستان متجاوزی به خاک کشور پیدا شده بود که از شکست‌های پیاپی تاریخی ما در نبرد‌ها امید فتح ایران را در سر می‌پروراندند.

چنان بود که سردار قادسیه ملت‌های عرب پس از مصاحبه در نخستین روزهای جنگ با غرور به خبرنگار می‌گوید که بقیه پرسش‌ها را در مصاحبه خبری هفته آینده در تهران پاسخ خواهم گفت. صد البته صدام حسین شاید نام شاه سلطان حسین صفوی یا پادشاهان بی‌کفایت قاجار را شنیده بود که بی‌هیچ مقاومتی خاک کشور را می‌بخشیدند و آگاهی از سورنا، آریو برزن و سلطان جلال الدین خوارزمشاهی در تاریخ ما نداشت. برای همین هم بود که وقتی موشک‌های جنگنده عباس دوران هتل‌های بغداد را به آتش کشید تا عمق جان بر خود لرزید.
و برای همین بود که وقتی نقشه‌های زیرکانه حسن باقری، معادلات تئوری پردازان جنگی او را به هم می‌ریخت، عنان از کف می‌داد.

برای همین بود که وقتی با عملیاتی متهورانه، خرمشهر آزاد گشت از پیروز نا‌امید شد. چنان بود که جنگ یک هفته‌ای صدام حسین به طولانی‌ترین نبرد کلاسیک قرن بیستم تبدیل شد.

جنگ آغاز شده بود و راهی جز دفاع نداشتیم. تاریخ گذشته مان پر بود از جنگ های مفتضحانه، شکست های پیاپی، بخشیدن پیاپی خاک ایران، کم کردن و کم کردن مساحت مرز پرگهری که اکنون نقش گربه اش به ما رسیده بود. انتخاب با ما بود، می توانستیم آن را پاس بداریم یا اینکه بپذیریم برای دیدن دریاچه زیوار و آسیاب آبی دزفول و زیگوارت ، مهری در پاسپورتمان بخورد. ما انتخاب کردیم. با باکری و همت و باقری انتخاب کردیم. با بابائی و دوران و کاوه انتخاب کردیم. با شیرودی، کشوری، برونسی و یک دنیا جوان دوست داشتنی انتخاب کردیم. با خشت خشت خانه‌های ایلام و کرمانشاه و خوزستان انتخاب کردیم.

دکتر حمیدی در پایان‌‌ همان شعر معروف چنین می‌گویند:

 
به پاس هر وجب خاکی از این ملک 
چه بسیار ست، آن سرها که رفته! 
ز مستی بر سر هر قطعه زین خاک 
خدا داند چه افسرها که رفته! 
 
تعداد بازدید : 753
کد ویدیو
 
 
میلی صفحه خبر موبایل
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
نه ماشاء الله خوزستان رو اینقده گل و گلزارش کردن که مردم برای دیدنش از سر و کول هم بالا میرن!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
درود بر همه دلاوران میهن!
یک ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
خیلی قشنگ بود
یک ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
خیلی قشنگ بود
عابدین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
درود و سلام بر همه شهدای وطن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
کاش از بالا تا پایین مملکت میفهمیدند ایرانی غرور داره.درود به روح همه سرداران و سربازان ایران زمین
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
نمی دانم چرا تابناک دائما اصرار دارد دفاع مقدس را که به فرمان امام(ره) برای دفاع از اسلام و مرزهای اسلامی صادر شد فقط در حد دفاع از خاک تنزل دهد. نتیجه رواج این دروغ تا به امروز کافی نبوده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
خواندم ... اشک ریختم و از خدا خواستم که خجالت زده دلاوران میهنمان شهدای هشت سال دفاع مقدسمان جانبازان عرصه مقاومت و ایثارمان نباشم ... شهدا از ما هم یادی کنید ... فراموشمان نکنید
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
واي چه لذتي داره وقتي توي خوزستان قدم ميزنم و به اينكه ايرانيم . و يك وجب ايران رو در دوران خودم به كسي نداديم افتخار مي كنم
ali kia
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
خیلی زیبا بود ولی تا چند سال دیگه با انتقال آب رودخانه دز به قم و اصفهان دیگه اثری از آسیابها آبی و کلاً آب دز نخواهید دید!
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # آژانس بین المللی انرژی اتمی # نرخ سوم بنزین # قیمت دلار # قیمت سکه # ونزوئلا
نظرسنجی
آیا به عنوان زن حاضرید با مهریه 14 سکه «بله» را بگویید؟
مرجع جواهرات