در گفت‌وگو با «تابناک» تصریح شد:

ارز رسما سه نرخی شد!

هر روزه، موضوع ارز مبادلاتی و نرخ آن ـ که عملاً بسیار بیشتر از ۲ درصد زیر قیمت بازار آزاد است آ جدی‌تر می‌شود. رفتار دولت در طرح جدید، حاکی از آن است که بی‌گمان، دولت نرخ سومی در بازار آزاد درست کرده است. کار‌شناسان بر این باورند که هیچ شکی در ایجاد نرخ سوم در بازار نیست و البته در استقبال از این طرح نیز ابهاماتی به چشم می‌خورد!
کد خبر: ۲۷۵۴۴۵
|
۰۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۵ 29 September 2012
|
49744 بازدید
|
۷

موضوع ارز مبادلاتی و نرخ آن ـ که عملاً بسیار بیشتر از 2 درصد زیر قیمت بازار آزاد است ـ هر روز جدی‌تر می‌شود. رفتار دولت در طرح جدید حاکی از آن است که بدون هیچ شکی دولت نرخ سومی در بازار آزاد ایجاد کرده است. کارشناسان معتقدند که هیچ شکی در ایجاد نرخ سوم در بازار وجود ندارد و همچنین در استقبال از این طرح نیز ابهاماتی به چشم می‌خورد!

به گزارش «تابناک»، همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد، پس از گذشت چند روز از راه‌اندازی مرکز مبادلات ارزی،  نرخ‌های اعلامی بسیار پایین‌تر از ۲ درصد نرخ بازار آزاد است و همین، عملاً منجر به آن شده است که اکنون نرخ سومی در بازار پدید آید که هیچ تناسب خاصی با نرخ بازار آزاد ندارد.

بنا بر این گزارش، امید کریمیان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون این امر گفت: هیچ شکی در ایجاد نرخ سوم در بازار نیست و اکنون دولت صد درصد نرخ سومی در بازار ایجاد کرده است.

وی بر این باور است، این راهی است که دولت در آن قرار گرفته و چاره‌ای جز این پیش پایش نیست و اکنون برگشتی برای دولت از این راه متصور نیست.

کریمیان با اشاره به اینکه مسئولان دولتی از پاسخگویی در قبال وضعیت ارزی، شانه خالی می‌کنند، اشاره می‌کند: در نشست‌های علنی و غیر علنی در این باره، بحث‌ و گفت‌وگوهایی شکل گرفته و مجلس پیگیر این امر است.

در همین حال، چندی پیش، وزیر صنعت، از تعیین نرخ ارز به شکل رقابتی در مرکز مبادلات ارزی خبر داد؛ مکانیزمی که کشف قیمت در آن، بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد.

حمید حسینی، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در این باره به تابناک گفت: هم‌اکنون نه تنها نرخ ارز اعلامی بیش از ۲ درصد زیر بهای بازار است، بلکه در مرکز مبادلات، رقمی نزدیک ۵ درصد به عنوان کارمزد دریافت می‌شود.

وی گفت: چون دولت امکان تحویل پول در مقصد را ندارد، خریدار ارز مجبور است برای انتقال وجه به صرافی برود و در ازای حواله، وجه کارمزد دیگری را نیز بپردازد که این امر در عمل منجر به آن می‌شود که خرید ارز از مرکز مبادلات با بازار آزاد تفاوت چندانی نداشته باشد.

اوبا اشاره به اینکه اکنون کشور در شرایط عادی نیست، ولی این کار دولت را بهتر از دست روی دست گذاشتن می‌داند، می‌گوید: ورود دولت برای تنظیم بازار ارز حرکتی قابل توجه است و نباید خیلی زود برای ارزیابی و انتقاد از این طرح قضاوت کرد. دولت در شرایطی کار  می‌کند که هم باید بازار ارز را مدیریت و هم از ایجاد رانت در این بازار جلوگیری کند و هرگونه اقدامی که دولت در این راستا انجام دهد، منجر به خشنودی واحدهای تولیدی خواهد بود.

حسینی می‌گوید: از آنجا که در بخش خصوصی، منافع متفاوت و بعضاً متضادی از سوی وارد کنندگان، صادر کنندگان و مصرف کنندگان وجود دارد، باید دولت این منافع را در کلیت نگاه کرده و در قالب اهداف نظام و امکانات موجود اقدام کند.

به باور وی، دولت می‌تواند با همفکری و مشورت، راه خود را بهبود داده و شیوه‌های اجرایی را متناسب کند.

در این باره باید گفت، اکنون هیچ شکی نیست که سه نرخ متفاوت ارز در بازار حاکم است. در چند روز اخیر که از شروع به کار مرکز مبادلات ارزی می‌گذرد، هنوز بازار موازی نشانی از کاهش قیمت را به خود نمی‌بیند و هم‌اکنون بهای دلار در بازار آزاد به بیش از ۲۷۰۰ تومان رسیده است، حال آن که نرخ مبادلاتی طی چند روز اخیر بیش از ۲۳۰۰ تومان اعلام شده است.

تبعیت نکردن بازار از طرح دولت و از سویی، پیروی نکردن دولت از مکانیزم ۲ درصد زیر بهای بازار، راهی است که اکنون شرایط ارزی کشور با آن روبه‌روست. شاید مشکلاتی از جمله آنچه حمید حسینی به آن اشاره کرده، منجر به شکست این طرح تا کنون بوده و شاید پس از این و به مرور زمان، طرح دولت با تغییرات و اصلاحاتی مورد استقبال بیشتری واقع شود.

اما این پرسش هنوز پا بر جاست که چرا دولت غیر مستقیم به ایجاد نرخ سوم در بازار اقدام کرد و چرا عملاً و رسماً پذیرش یک نظام سه نرخی را در دستور کار خود قرار نداد؟
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۳۲
انتشار یافته: ۷
سهراب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
برای من بعنوان یک عضو این ملت سئوال هست
1-دولت در بیچارگی مردم در کدام سو قرار دارد
2-اگر صادر کنندگان ما بخواهند دلار خود را حدودا 2000 تومان بفروشند ضرر می کنند؟
3-تمام صادر کنندگان مطمئنا از امکانات و امنیت کشور استفاده می کنند چرا دولت دست کسانی که در این موقع حساس که به نوعی در جنگ بسر می بریم با دشمن موازی حرکت می کنند قطع نمی کند؟در اخر خاطر نشان بکنم تمام کسانی وارد بازی ارز شده و به اتش دشمن نفت می ریزند حتی اگر از جنس ما باشند خودی نیستند و دشمن ایرانند
مادر
|
United States
|
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
لطفا به دست اندرکاران بفرمایید تو رو خدا دانشجوهای خارج از کشور که حدود 6ماه قبل از شروع سال تحصیلی مشغول دریافت پذیرش و ویزا و ثبت نام بودن رو وسط کار بی ارز رها نکنید شما رو به خدا هر تصمیمی باید 6ماه جلوتر اعلام بشه چرا نامه دادید و ما رو تو خیابونا این بانک و اون بانک میگردونید خواهش میکنم ارز دانشجوئی دانشجوهای در حال تحصیل رو حذف نکنید .به خدا این تحریم از همه تحریم ها درد آور تر هست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
خواهشمندم اطلاع رسانی کنید:
من نمیدونم این اتاق مبادلات رو چه کسی درست کرد بدون اینکه کار کارشناسی انجام بده.
میتونم به جرات بگم این اتاق 3% کل بانکهای دنیا رو با توجه به شرایط تحریم میتونه حواله بزنه اونم با این نرخ بالا2400 تومان)
پس بقیه هجوم به بازار آزاد می آورند و نرخها سریعا بالا میرود.به همین راحتی
ناشناس
|
Saudi Arabia
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
تا هنگامی که حکومت فرار سرمایه از کشور را از ناحیه مردمی که یا از کشور کوچ کرده و میکنند و یا مردمی که میخواهند دارایی های خود را به ارز در درون یا بیرون کشور نگه دارند نادیده بگیرد نرخ ارز سایه در بازار غیر رسمی هر روز بیشتر میشود و کل بازار ارز را بدنبال خود میکشد. این مشکل هم راه حل اقتصادی ندارد بلکه علمای دینی که خطوط کلان حکومت اسلامی را تعیین و اجرا میکنند باید بنشینند و ببینیند که کشور باید بلحاظ شرایط سیاسی و اجتماعی و فرهنگی چگونه باید اداره شود تا این همه شهروندان زندگی و امنیت مالی خود را در بیرون از کشور جستجو نکنند. اگر همه بخواهند از کشور کوچ کنند ارزش ریال به صفر میرسد.
مرتضي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
اي بابا ، اگر همينطور بخواهد پيش برود ارز به 5000 تومان نيز مي رسد ، امروز نزديك 2900 شده دلار !!!!!!!!!!!!!!! واقعا آدم شاخ در مياره و نمي دونم واقعا چي بگم ، يك سري اجناس با قيمت دلار سر به آسمون گذاشته مثل وسايل الكترونيي ، ماشينهاي خارجي و حتي برخي كالاهاي ساختماني ، يك سري اجناس هم بنا به سياست دولت همچنان در همان نرخي هستند كه قبل از افزايش قيمت ارز بوده اند ، مثل ماشين سمند كه طبقه متوسط جامعه اين ماشين را خريداري مي كنند و همان قيمتي است كه دو سال پيش بوده .حالا اين وسط كي سود برده ؟ افراد ثروتمندي كه ماشين خارجي دارند و يا صاحب چندين خانه هستند و .... افراد طبقه پايين هم كه چيزي نداشتند تا تفاوت را احساس كنم .
من خودم مهندس مكانيك و از طبقه متوسط هستم و هر روز دارم دود اين نابساماني را كه در چشم خودم و خانواده ام مي رود تحمل مي كنم ، اعتقادم واقعا اين است كه دولت قصد كرده طبقه متوسط جامعه را از بين ببرد و جامعه به دو طبقه بالا و پايين تقسيم شود ، مثل زمان ارباب و رعيت ، اينجوري دموكراسي نيز كم كم در كشور از بين مي رود ، چون عملا طبقه پايين وابسته به طبقه بالا مي شود .
خواهش مي كنم كسانيكه هنوز هم دلسوز مردم و مملكت هستند چاره اي بيانديشند.
با سپاس
هنرمند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
بهمنی: مقاومت بازار قطعا"خواهد شکست!!!
فعالان بازار ارز:بانک مرکزی تا حالا که از ما پیروی کرده است مطمئن باشید این سیاست بانک مرکزی هم مثل بقیه محکوم به شکست است.نرخ را بازار تعیین میکند.
مردم: آنچه می شکند کمر مردم بیچاره است. آقایون بیخیال باشند مثل سابق
جواد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۸
دلار آمریکا باید یه نرخی در کشور داشته باشه و گاه شناور کردن آن و یا تک نرخی و دو نرخی سه نرخی کردن آن آزمونی برای سعی و خطای این سیستم در بازار است که نهایتا دود آن به چشم مردم و تولید کننده آنهم در سال تولید و حمایت از کار و سرمایه ایرانی میرود. خداییش ما موش آزمایشگاهی این سیستم ارزی نابسمان و غلط هستیم. خدا خودش کمک کنه.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟