بازدید 17721
۹
کوشکی دیگر در فاصله 500 متری گوردختر جان می‌دهد

چرای گوسفندان در کوشک ساسانی!

کوشک اردشیر متعلق به دوره ساسانی تنها 500 متر با گور دخترهخامنشی فاصله دارد. بناهایی که در فاصله نزدیک به‌هم جان می‌دهند و ناقوس مرگ آن‌ها در میان گله‌ای از گوسفندان و هی هی چوپانان گم می‌شود. بارها در خبرها شنیده‌ایم که هر دوی این بناها آغل گوسفندان شده است!
کد خبر: ۲۸۲۱۷۷
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۱ 31 October 2012
یک یا دوفصل مرمت و سه یا چهار مقاله تنها سهم مطالعات و پژوهش‌ها از کوشک اردشیر ساسانی تا گوردختر هخامنشی است. هر دوی این بناها ثبت ملی شده‌اند اما بدون آنکه تعیین حریم شوند در بدترین شرایط حفاظتی قرار گرفته‌اند. حالا دیگر شعارهای تمام قد از فرهنگ و حفاظت از میراث‌فرهنگی پشت کوشکی پنهانی شده که تبدیل به آغل گوسفند و بنای 2500 ساله هخامنشی که مرغ‌ها در آن دانه می‌خورند شده است.
 
به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، درحالی کوشک اردشیر ساسانی در منطقه «پشت پر» واقع در شمالی‌ترین منطقه استان بوشهر یعنی در شمال منطقه دشتستان و جنوب شرقی شهرستان کازرون واقع شده که گور دختر هم در شهرستان دشتستان در استان بوشهر و در جاده برازجان به کازرون، البته در فاصله 500 متری کوشک اردشیر قرار دارد.
 
زمین کشاورزی در حریم بنای ساسانی کوشک اردشیر
کوشک اردشیر در حال‌حاضر دارای مشکلات عدیده‌ای است چنانچه نداشتن تعیین حریم مهمترین معضل به‌شمار می‌رود. در حال‌حاضر در فاصله 6 متری از کوشک کشاورزی صورت گرفته و زمین مرتب شخم می‌خورد.
 
این درحالی است که «محسن عباسپور» فعال میراث‌فرهنگی در اینباره به CHN اینطور می‌گوید: « بنای کوشک اردشیر نه تنها توسط متولیان میراث فرهنگی محصور نشده برای حفاظت های اولیه هم در آن دیده نمی شود. فضولات حیوانی در این مکان نشان از حضور طولانی مدت دام دارد.
 
ساخت و ساز در حریم کوشک اردشیر
این درحالی است که سیاوش آریا نیز با ارائه عکس هایی از بنای کوشک اردشیر به تخریب هایی اشاره می کند که در نزدیکی این محوطه رخ داده است.
 
عباسپور معتقد است، علاوه بر کشت زمین های کشاورزی در حریم درجه یک کوشک و استفاده از ابزارآلات کشاورزی در اطراف بنا شاهد حفاری غیر مجاز در  محفظه های داخلی این اثر تاریخی هستیم.
 
موتور و پمپ آب در نزدیکی کوشک
وی با تاکید براینکه بنای کوشک اردشیر در فاصله 500 متری آرامگاه گور دختر قرار دارد اما جز یکی دو فصل مرمت هیچ کاوش و مطالعات جدی در این منطقه صورت نگرفته است.  
 
کوشک اردشتیر که بنایی متعلق به دوره ساسانی است در فاصله 500 متری گوردختر هخامنشی واقع شده است. وجود این دو بنا در نزدیکی یکدیگر نشان از حرف های ناگفته بسیاری دارد. درحال حاضر حفاظت از منطقه نخستین نیاز و ضرورت به شمار می رود و در مرحله بعد ورود باستان شناسان فعالیت های پژوهشکده باستانی را می طلبد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۶
انتشار یافته: ۹
متاسفیم در برابر نسل های اینده چه داریم بگوییم
بله
ديگه عادي شده براي ما چه فرقي ميكنه؟ فرهنگ اجتماعي كه نمونده حالا بناي تاريخي به چه دردمون مي خوره؟ خدايي دقت كردين همش داريم اخبار دلخور كننده مي شنويم؟
در شرایطی که با تحریم های نفتی مواجه هستیم، با توجه به همین بناهای تاریخی و رشد صنعت توریسم می توانیم با دست خود غربی ها اسکناس های دلاررا وارد کشور کنیم.
تنها می توان متاسف بود
تعجب می کنم با این وضعی که من از آثار تاریخی شهرم می بینم تا حالا همین قدرش هم باقی مونده هرچند مطمینا زیاد دووم نمیاره و اخرش به سرنوشت دریاچه قشنگمون مبتلا میشه .
هیچی که برامون نمونده بذارید این چندتا ویرانه هم ویران تر بشه تا خیالمون راحت بشه....
با سلام. لطفاً درباره تخریب آثار باستانی تاق بستان کرمانشاه به اسم مرمت وبازسازی گزارش تهیه کنید که این مناظر در برابر آن هیچ است. هم میهنانی که این آثار را دیده اند با دیدن کمپرسور بادی و بیل مکانیکی در محوطه این اثر بر خود خواهند لرزید
از میراث باستانی شهرشوش دانیال هم بازدید داشته باشید .... افسوس که ....
الان می بایست به جای این دام ها، توریست های خارجی و محققان اینجا باشند تا بتوانیم به این وسیله فرهنگ کشور خود را معرفی کنیم و هم درامد داشته باشیم.ولی الان باعث رونث دامپروری شده. اینهم کاربرد تاریخ در دامپروری!
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
وب گردی