مراسم تجليل از فردين معصومي قهرمان سنگين وزن كشتي آزاد آسيا و پهلوان کشور در شرايطي چهارشنبه 4 ديماه در زورخانه پورياي ولي شهر رشت برگزار شد و بازوبند پهل
واني بر بازوي وي بسته شد كه بر اساس اخبار منتشره، به فاصله سه روز بازوبند پهلواني سال بر بازوي امين رشيد لمير بسته خواهد شد!
به گزارش خبرنگار ورزشي تابناك، يكي از سنتهاي قديم كشورمان كه از قرن هفتم هجري پا برجا مانده، گزينش پهلوان نخست كشور در آوردگاهي است كه مدعيان بستن بازوبند پهلواني در آن به ميدان ميرفتند و جايگاه پهلوان اولي را به دست ميآوردند.
اين سنت پيش از انقلاب و پس از انقلاب نيز محل ظهور و بروز قهرماناني بود كه خارج از گود نيز اكثراً صفات پهلوانان در وجودشان موج ميزد كه از آن جمله ميتوان به جهان پهلوان تختي و همچنين پهلوان محمود ميران اشاره داشت. با اين حال به نظر ميرسد اتفاقي كه در حال به وقوع پيوستن است، اين سنت كه هشت قرن پابرجا بوده را از ميان برميدارد و آشفتهبازاري در آيين پهلوانان به راه خواهد انداخت كه نقطه نهايي براي آن نمي توان متصور شد و بعيد نيست در ساليان آتي، شمار پهلوانان سال از دو تن نيز تجاوز كند.
پس از آنكه حجت الاسلام و المسلمين علي اكبر ناطق نوري مشاور و بازرس ويژه مقام رهبر انقلاب در مراسمي كه چهارشنبه 4 ديماه، بازوبند پهلواني سال 1387 را در زورخانه پورياي ولي رشت به دليل كسب عنوان قهرماني فردين معصومي در رقابتهاي كشتي پهلواني ايران، به بازوي اين پهلوان كشورمان بست، خبري مبني بر بستن بازوبند پهلواني سال 1387 توسط محمود احمدي نژاد بر بازوي امين رشيد لمير قهرمان مسابقات غدير در مراسم ثبت ملي آيين هاي ورزش پهلواني و زورخانه اي كه روز يكشنبه 8 ديماه در سالن اجلاس سران کشورهاي اسلامي برگزار خواهد شد، انتشار يافت.
در واقع براي نخستين بار پس از هشتصد سال سوابق مختصري كه از پهلوانان وجود است، ايران چهره دو پهلوان را در يك سال به خود خواهد ديد تا بدعتگذارياي پس از هشت
قرن به وقوع بپيوندد كه چهرهاي كه همواره از "پهلوان اول" كشور وجود داشته، به نوعي مخدوش شود و به عبارت سادهتر اين موضوع لوث شود.
در اين ميان در صورتي كه فردين معصومي پهلوان سال 1386 خوانده شود، بايد پرسيد كه به چه علت، بازوبند در سال 1387 بر بازوي پهلوان بسته شده است و همچنين آيا نبايد به رسم پيشينيان كه پهلوان هر سال حكم پهلواني دريافت ميكرد و پهلواني كه سه سال عنوان پهلوان را از آن خود ميساخت، مفتخر به كسب عنوان پهلواني ميشد، پيش رفت و اين بازوبند هرساله به پهلوان سال اهداء نشود؟
اين موضوع قطعاً نظر و خواسته رئيسجمهور كشورمان و يا مشاور رهبر انقلاب نبوده و بدون ترديد مشاوران اين حوزه اطلاعات جامعي نسبت به اين مسئله براي اين مقامات ارائه نكردهاند كه با اين يادآوري به موقوع، ميتوان از معرفي دومين قهرماني سال صرفنظر كرد تا كيفيت اين سنت ماندگار فداي برخي مسائل نشود.
اما در كنار اين موضوع، مسئلهاي كه نبايد از نظر دور داشت، ورود بزرگان به اين مسئله با پا در مياني برخي اشخاص است كه حرمتشان نبايد تحتالشعاع اينگونه مسائل قرار گيرد و بدين سبب ضروري به نظر ميرسد، اين مقامات عاليرتبه از چنين بدعتگذاري در كشور جلوگيري كرده و با مسببين آن نيز برخوردي عملي داشته باشند.
گفتني است، در زير لوحهاي كه نام سرشناسترين پهلوانان ايران از سده هفتم هجري تاكنون بر آن كنده و بر ديوار زورخانه بانك ملي ايران كار گذاشته شده است، از پهلوانان قرون اخير كه عنوان پهلوان اولي را در اختيار داشتهاند، بدين شكل ذكر نام شده است:
1ـ پهلوان فيله همداني سده هفتم هجري
2ـ پهلوان محمود بن ولي الدين خوارزمي (پورياي ولي) سده هشتم
3ـ پهلوان محمد ابوسعيد سده نهم
4ـ پهلوان نداقي عراقي اصفهاني سده دهم
5ـ پهلوان بيك قمري سده دهم
6ـ پهلوان ميزابيك كاشي سده يازدهم
7ـ پهلوان كبير اصفهاني سده دوازدهم
8ـ پهلوان لنـدره دوز سده سيزدهم
9ـ پهلوان عسگر يزدي سده سيزدهم به بعد
10ـ پهلوان محمد مازار سده سيزدهم به بعد
11ـ پهلوان ابراهيم يزدي (يزدي بزرگ) سده سيزدهم به بعد
12ـ پهلوان شعبان سياه سدهسيزدهم به بعد
13ـ پهلوان حاج حسن بد آفت سده سيزدهم به بعد
14ـ پهلوان حاج نايب رضاقلي سده سيزدهم به بعد
15ـ پهلوان حسين گلزار كرمانشاهي سده سيزدهم به بعد
16ـ پهلوان اكبر خراساني سده سيزدهم به بعد
17ـ پهلوان يزدي كوچك (عبـُدل) سده سيزدهم به بعد