در تحسین یک تصمیم درست مدیران رسانه ملی

مسابقه تن پروری تعطیل شد، مردم یک نفس راحت کشیدند

توقف چنین برنامه ای این باور را باطل خواهد ساخت که با تن پروری و بلند کردن بی حساب و کتاب اجسام سنگین، راهی که یک پژوهشگر یا ادیب با ده ها سال مشقت پیموده و به شهرت و مکنت نسبی دست یافته را می توان یک شبه طی کرد... از این پس حداقل اگر جرمی توسط یکی از مردان درشت اندام صورت پذیرد، دیگر عنوان نمیشود «قهرمان»یا«قوی ترین مرد ایران» چنین کرد و این حداقل ضرر اجتماعی و فرهنگی است که تحمیلش متوقف شد.
کد خبر: ۳۱۱۶۴۶
|
۱۶ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۵ 05 April 2013
|
67245 بازدید
|
اگر توقعات درباره کیفیت برنامه های تلویزیون در ایام نوروز به قدر کفایت برآورده نشده باشد اما حداقل انتظارات درباره عدم پخش برخی برنامه ها برآورده شده که مهم ترین آنها، برنامه موسوم به «مردان آهنین» یا قوی ترین مردان ایران بود که در سال های اخیر به شدت تبلیغی برای این سلسله حرکت های عجیب و فاقد کمترین فلسفه و تفکری بود و موارد متعددی از اشخاص مشهور شده در این بخش به عنوان قاتل و زورگیر تحت تعقیب قرار گرفته بودند.

به گزارش «تابناک»، نه می توان عنوان «ورزش / Sport» بر آن نهاد و نه شایسته الصاق برچسب «بازی / Game» است که هر دوی این واژه های نزدیک به هم، درباره مجموعه حرکات و اعمالی مبتنی بر قواعدی است که این قواعد و شیوه و ابزار پیاده سازی اش در آوردگاه ها ثابت است و در مواردی اندک تغییر می کند و در هر دوره از رقابت های یک بازی یا ورزش هیچ گاه ابزارها به کلی تغییر شکل نمی دهند یا قوانین و شیوه های مسابقه با تغییرات اساسی مواجه نمی شوند اما در سلسله عملیات هایی که نه ورزش است و نه بازی می توان چنین حرکتی را انجام داد.

«مسابقه قوی ترین مردان» دقیقاً جزو همین عملیات هایی است که فاقد قاعده ثابت و دستورالعمل ثابت بوده و از این حیث  نمی توان ورزش یا بازی تلقی اش کرد. با این حال نمی توان انکار کرد که جذاب است و شبیه صحنه های فیلم های سینمایی است که یک مرد وزنه یا بخشی از صحنه را از زمین بر می دارد یا به گوشه ای پرتاب می کند و طبیعتاً مخاطب از زور این شخص متعجب می شود. قدرتمند بودن حتی یکی از شعارهای المپیک نیز است اما برای اندازه گیری این قدرت از شیوه های استاندارد در قالب ورزش هایی تثبیت شده بهره برداری می شود و در کنار چنین ویژگی هایی، این ورزش ها در راستای تقویت سلامت بوده و ذاتاً آسیب زا نبوده اما می توانند آبستن حادثه برای ورزشکار نیز باشند.

این نگاهی است که نسبت به یک ورزش استاندارد صورت می پذیرد و اگر سلسله حرکاتی دارای قواعد و میدان مسابقه مشخص و نسبتاً ثابتی باشد و آسیب هایش بیش از دستاوردهایش برای سلامتی به حساب آید، این یک ورزش غیراستاندارد است اما باز هم می توان از آن به عنوان «ورزش» یا حداقل «بازی» نام برد. در واقع قوی ترین مردان نه تنها ورزش سالم و استاندارند نیست، بلکه ورزش غیراستاندارد نیز نیست و یک سلسله حرکات مخرب برای بدن محسوب می شود که هیچ ارزشی ندارد، چرا که دقیقاً برترین های این سلسله عملیات ها، نه سریع تریند، نه باهوش تریند و نه قدرتمندترین و اصولاً هیچ «ترین» دیگری نیستند.



تاریخچه چنین حرکاتی به قمارهای میان کارگران بنادر اروپایی برای حمل حجم بالایی از یک بار یا نگه داشتن بیش از حد بشکه های مشروب در روی دست و یا مچ اندازی باز می گردد. در دهه های اخیر در کشورهای اروپایی این حرکات توسط برخی کمپانی ها احیا شدند و گروهی از شرکت های شرط بندی و قماربازی اقدام به برگزاری مسابقات با طراحی چند بخش و حضور مردان درشت اندام کرده اند و علی رغم ثبت موسسه هایی تحت عنوان فدراسیون در سطح جهان، هنوز این حرکات به دلایل فوق الاشاره به عنوان ورزش پذیرفته نشده اند و فعالان این عملیات ها برای آنکه خود را ورزشکار معرفی کنند، در وزنه برداری قدرتی تمرکز کرده اند.

پای این حرکات بیش از یک دهه پیش به ایران باز شد؛ هنگامی که تلویزیون یکی از همین برنامه ها را تحت عنوان «قوی ترین مردان جهان» را نشان داد و چنین تصور شد که ورزشی تحت این عنوان وجود دارد و اقبال عمومی نیز درباره هلندی ها و فنلاندی های درشت اندامی که در این مسابقات ارابه ها و خودروهای چندتنی را می کشیدند بسیار بالا جلوه کرد. پس از چند سال نمایش قوی ترین مردان جهان از تلویزیون، عده ای به این فکر افتادند که چرا خودمان در ایران، قوی ترین مردان برگزار نکنیم و بدین ترتیب خیلی سریع این واقعه به راه افتاد، منتها به جای شرکت های اروپایی مشروب سازی و قمار، شرکت های صنعتی بزرگ اسپانسرِ قوی ترین مردان ایران یا همان «مردان آهنین» بود.

هرچند فدراسیون پرورش اندام در این زمینه نقش داشت اما محور چنین برنامه، سازمان صداوسیما بود که با توجه به حجم مخاطبان این برنامه در سال های ابتدایی، تمرکز بیشتری بر برگزاری آن صورت پذیرفت و در نهایت جزو برنامه های نوروزی قرار گرفت و این مسابقه به گونه ای طراحی شد که از چند ابتدای نوروز تا چند روز پس از ایام نوروز هر شب در یکی از بهترین زمان ها برگزار می شد و اسپانسرهای این مسابقات نیز هزینه هایی بسیار کلان را پرداخت می کردند که بخشی از این درآمدها صرف برگزاری و جوایز سنگین این مسابقات و مابقی جزو درآمدهای صداوسیما می شد.



همین جوایز سنگین «مردان آهنین» که به جوایز قهرمانان بازیهای آسیایی تنه می زد و همچنین همسطح یا بیش از بسیاری از جوایز علمی و ادبی معتبر کشور بود، انگیزه های بسیاری برای عموم مردم درشت اندام به وجود آورده بود تا با تمرین و بلند کردن خودرو و لاستیک و وزنه و... توانشان را برای حضور در جدال افزایش دهند و در سودای جوایز چند ده میلیونی، حتی میلیون ها تومان هزینه کنند؛ مسئله ای که برگزارکنندگانش بارها اذعان داشته اند اما این انسان های درشت اندام لزوماً چهره های فرهیخته نیستند و این برنامه به سرعت محلی برای بی اخلاقی ها شد.

در ادوار پیشین اخبار چاقوکشی، ضرب و شتم و درگیری های مکرر در هنگام ضبط «مردان آهنین» میان شرکت کنندگان درز کرد که تلاش شد بر آن سرپوش گذاشته شود اما زمان این کشمکش ها را به فراتر از این پشت صحنه ها سوق داد و اندکی بعد از دستگیری های مکرر برخی از شرکت کنندگان در این سلسله برنامه های قوی ترین مردان منتشر شد، یکی از برنده های قوی ترین مردان ایران قربانی زدوخرد در خیابان شد و دیگری نیز به اتهام قتل متواری شد و البته اینها تنها معدودی از موارد رسانه ای شده است.

جالب آنکه در یک بررسی آماری مشخص شده با فرهنگ سازی که تلویزیون کرده و این تن پروری و وزنه کشی را ارزش جلوه داده که برترین ها در آن با جوایز میلیونی مورد تقدیر قرار می گیرند، در یک دهه اخیر حجم بالایی از باشگاه ها، سالن های کشتی شان را به سالن های بدنسازی تغییر وضعیت داده اند و بخش قابل توجهی از مراجعین به این سالن ها نیز دقیقاً با هدف رسیدن به قدرت بالاتر و زورِ بازو و نه حتی زیبایی اندام به این باشگاه ها اقدام می کنند و به واقع این حرکات به ورزش ملی ایران نیز ضربه اساسی وارد ساخته است.

صداوسیما بر اثر فشار افکارعمومی متاثر از ناهنجارهایی که این قهرمانان در پی داشته اند و ناظران مسئولیت فرهنگ سازی و وقوعش را با این نهاد می دانستند، از سال پیش تصمیم به توقف برگزاری این برنامه را گرفت؛ تصمیمی قطعی که در اوایل سال 1391 در محافل خصوصی از سوی مسئولان اعلام شد و در انتهای سال علی رغم جنجال های فراوان از سوی مسئولان برگزاری این برنامه که در سال های اخیر به شدت از قبل این برنامه ذینفع بوده اند، عملی شد تا لازم باشد در تحسین این تصمیم درست مدیران رسانه ملی سخن به میان آورد.

توقف چنین برنامه ای که کوچک ترین جنبه مثبتی برایش قابل تصور نبود، این باور را باطل خواهد ساخت که با تن پروری و بلند کردن بی حساب و کتاب اجسام سنگین، راهی که یک پژوهشگر یا ادیب با ده ها سال مشقت پیموده و به شهرت و مکنت نسبی دست یافته را می توان یک شبه طی کرد و در واقع این تصمیم حکم جلوی ضرر هر جا گرفت، سود است، را دارد. از این پس حداقل اگر جرمی توسط یکی از مردان درشت اندام صورت پذیرد، دیگر عنوان نمی شود «قهرمان» یا «قوی ترین مرد ایران» چنین کرد و این حداقل ضرر اجتماعی و فرهنگی است که تحمیلش متوقف شد و امید اینکه بوی پول در سال های آتی نیز منجر به احیای این پدیده نشود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱۸۵
انتشار یافته: ۱۴۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
متعصبانه به این موضوع نگاه نکنید.
مشکل در جای دیگر است.
در تمام دنیا این مسابقات برگزار میشود.....
مشکل اینجاست که برای دیگر اشخاص شاخص در هر زمینه ای صدا و سیما تبلیغ و فرنگسازی نمیکند........
تابحال دیده اید برای نقاشی موسیقی طراحی مهندسی و پزشکی چنین مسابقهای صدا و سیما راه اندازی کند...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
اینها نه ورزش است و نه مسابقه. در تمام دنیا هم یک سری کمپانی قماربازی این مسابقات رو برگزار میکنه. خب در تمام دنیا مسابقات باز کردن.... هم برگزار میشه. برگزار کنیم و نوروز تلویزیون نشون بده؟!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
بسیار مثبت به پاراگراف آخر
AHMAD
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
1- انگ تعصب زدن مال زمانی است که در منطق و استدلال کم میارید
2- اینکه کاری در تمام دنیا انجام می شود پس درست است و ما هم همانگونه تقلید کنیم شایسته ملتی که فرهنگ و تمدن و بطور کلی صاحب فکر و اندیشه است نیست این استدلال شایسته ملتهایی است که فاقد ریشه فرهنگی هستند
3- فرهنگ هر فعالیتی در ذات خودش نهفته است و افراد با همان ذات فرهنگی فعالیتشان رشد می کنند مگر فرهنگ پهلوانی در ایران قدیم که قوی شدن را به جهت دفاع از مظلومان و ضعیفان روا می دانست توسط صدا و سیما فرهنگ سازی شد؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
در هر صورت نمی شود توانایی های خاص انسان را که اغلب حول شعور و اخلاق اوست را هم ردیف با زور و قدرت و حتی مهارت بدنی او دانست . قطعاً اول بودن در کاری که اسب بهترین آن است با دانش و هنر و فهم و فرهنگ یکی نیست و نباید همسنگ انگاشته شود والا نتیجه اش می شود همین که هست .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
من هم مشکل رو فرهنگسازی میدونم
به هر حال برای هر سلیقه ای باید احترام قائل بود و انتخاب موضوعات را بر عهده بینندگان گذاشت
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
نویسنده اگه راست میگه بشینه شب تا صبح بخوره و بخوابه و آم‍‍پول بزنه ببینم میتونم یک هزارمه این افراد بشه یا نه
دلیل نمیشه چون رشته ورزشی مطابق میل من نیست اینطوری بکوبمش
مثل خودم جهان سومی هستی
ايمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
پس چرا فوتبال را تعطيل نمي كنند كه با درآمدهاي ميلياردي در صدره . كدام مخترع و پژوهشگر در كل عمرش با اختراعاتش به چنين پولهايي مي رسه. مگه هر از چندگاهي نمي شنويد كه فلان بازيكن فوتبال در پارتي شبانه دستگير شد فلاني فلان كار را كرد. فوتبال كه مستحق تر از قوي ترين مردان ايرانه كه حذف بشه؟
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
بله منم موافقم این فوتبال ضد فرهنگ تعطیل بشه ... مگه چه اتفاقی میوفته ؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
دوباره هر دن بیری صحبت نکنید فوتبال باید مثل اروپا یک صنعت پولساز بشه نه مثل زالو رو بودجه ی مملکت وگرنه خود فوتبال هیچ اشکالی نداره!
فوق لیسانس پشیمان تحصیل
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
درورد بر ایمان و علی
آخه ایم فوتبال چه افتخاری برای کشور آورده که سرمایه های کشور داره اینطور خرجش میشه...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
واقعا همینه فوتبال رو هم تعطیل کنید رسوایی های فوتبال ما تا اون ور آبم رسیده چه از لحاظ مالی چه از لحاظ اخلاقی.
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
تابناک چرت و پرت ننویس خواهشا
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
اگر درآمد فوتبال از بلیط هایی که می فروشند یا از اسپانسرهای تبلیغاتی باشد اشکالی ندارد ولی این چه معنی دارد که میلیاردی از بیت المال به آنها داده شود. آیا این مقدار به محققین و دانشپژوهان هم کمک مالی می‌شود؟ کدام محقق بدبخت ایرانی را می‌شناسید که مثل یک بازیکن لیگ دسته دو ما با پول دولتی و بیت المال میلیونر شده باشد؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
هم فوتبال هم این مسابقه باید چند وقتی متوقف بشن .کی دلش به حال کشتی میسوزه و همچنین رشته های دیگه
saeid
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
به خدا اگه همین فوتبال تعطیل شه همین دوستان مدعی که داران شعار میدن اون موقع یه حرف دیگه میزننو میگن چرا سرگرمیو شادیو از مردم میگیرید
ناصر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
مقاله ای بسیار جالب بود که برای اولین بار به این پدیده اجتماعی منفی و زیانبار می پرداخت. اما چرا اینقدر اشتباهات دستوری و دیکته ای داشت ؟!
ناشناس
|
Australia
|
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
با کلیات موضوع موافقم ،ولی کاربرد واژه تن پروری برای این ورزش به هیچ وجه جایز نیست
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
باور کن همین عنوان بهترین عنوان برای این ورزشه ...
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
با سلام
اتفاقآ خیلی به جه هم نوشتن.من خودم چند سالی هست این ورزش میرم.ولی نه از اینا که هیکلشون باد میکنه و نعره میکشن زورشون مال خودشون نیست.میاد یه ماهه مثل مرغ جوجه کشی با تزریقات و انواع اقسام آشغال هیکل گنده میکنه و ابروی ورزش رو هم میبرن.چه بهتر که تمام شد.دستش درد نکنه
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
بله کار بجایی بود.
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
واقعا از این برنامه متنفر بودم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
متنفر نبودم ولی زیاد هم دوسش نداشتم خوب شد که متوقف شد
هژير
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
هرچه به اين تنهاي بزرگ و بي قواره ادم نگاه ميكنه بيشتر ياد انسان هاي دوره اوليه و ناترتال مي افته واقعا كاري ... و مزخرف است خواهشمندم در مورد فسادهاي فراوان در باشگاه هاي بدنسازي نيز مطلب بگذاريد تا خانواده ها و مردم بيشتر دقت داشته باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
نئوتاندرتال
بنده خدا
| United Kingdom |
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
نئاندرتال درسته نئوتاندرتال هم غلطه دلبندم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
نئواندرتال
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
نیوتارنتال درسته علما
ناشناس
| United Kingdom |
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
ناندرلونتال
شریف
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
نَمَنَدرتال با این اسم علمی صحیح است:
NamanaDertal
بنده خدا درست میگه
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
انسان نئاندِرتال (Homo neanderthalensis)
نوید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
ناندرلون بابا
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
ناپلئون درسته
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
نیوتامترنال درستره ...
ناشناس
| Malaysia |
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
دنبال قویترین مردان ایران میگردید؟؟؟
بروید یک سری به روستاهای ایران بزنید، ببینید کدامیک از این پهلوون پنبه ها میتونن یک روز مثل این کشاورزها بیل بزنند
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
بچه های خوب همه تان درست نوشتید
محمود
| - |
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
لامپ نئون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
به نکته ی خیلی خوبی اشاره کردید،ممنون تابناک.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
امثال شما همیشه می گویید مردم سرگرمی ندارند! آیا بد بود که حداقل یک ساعت عده ای جوان پای این برنامه می نشستند و در برابر خیل نمایش های جلف عروسکی و برنامه ای مثل خنده بازار و تله فیلم های بی کیفیت این برنامه نیز ساخته می شد؟ آیا یک نویسنده یا دانشمند آمریکایی به اندازه یک فوتبالیست پول در می آورد؟ آیا کسی که هیکل تنومند و قوی دارد باید بمیرد و هیچ ورزشی نکند؟ آیا همه باید نویسنده و دانشمند شوند تا شما راضی شوید؟ هر چیزی جای خودش ارزشمند است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
می خواهید فیلم... پخش کنند که سرگرم باشیم؟! سرگرمی به هر قیمیت که نمیشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
نه عزیز دل بله درسته که برنامه های خوبی صدا وسیما برای جوونا نداره ولی این هم دلیل نمیشه که با برنامه های دیگه بخوایم این فقدان رو پر کنیم .اگه این جوری بشه میشه مثل سینما مون که اونم کاشکی بهش پرداخته بشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
تو دیگه کی هستی بابا
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۶
کار بسیار شایسته ای کردند که لغوش کردند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟