بازدید 33667
استراتژی جدید آمریکا علیه ایران پیشنهاد شد

آمریکا از سفارت مجازی به پیشنهاد حضور دیپلمات‌هایش در تهران رسید

در آستانه دور جدید مذاکرات هسته‌ای، شورای آتلانتیک سرانجام روز پنج‌شنبه گزارش خود را برای طرح استراتژی ایالات متحده نسبت به ایران منتشر کرد. در شرایطی که شورا معتقد است رویارویی ایران و آمریکا به خوبی ظرفیت تبدیل شدن به جنگ را دارد، در پیشنهاد استراتژی جدید سخن از راه‌هایی برای جدا کردن مردم ایران از دولت همزمان با تلاش برای آسیب زدن به موقعیت ایران در منطقه مطرح شده است.
کد خبر: ۳۱۱۶۴۹
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۰ 05 April 2013

شورای اتلانتیک، در بین اندیشکده‌های غربی به سبب رابطه نزدیک آن با مقامات موثر و تصمیم گیر معروف است. ژنرال جیمز جونز مشاور امنیت ملی اوباما، چاک هیگل وزیر دفاع فعلی، ریچارد هالبروک نماینده درگذشته آمریکا در امور افغانستان و سوزان رایس سفیر فعلی آمریکا در سازمان ملل و نامزد اولیه پست وزارت خارجه این کشور تنها چند نفر از اعضای این شورا در دوره‌های اخیر بوده‌اند. اینها در کنار مقامات فراوان دیگر در آن سوی اقیانوس اطلس و در اروپا هستند که با شورا همکاری می‌کنند.

به گزارش تابناک در آستانه دور جدید مذاکرات هسته‌ای، شورای آتلانتیک گزارشی 23 صفحه‌ای را در مورد آینده رفتار آمریکا در مقابل ایران پیشنهاد کرده است که در بخش‌های مختلف به توصیه به دولت اوباما در مورد شیوه برخورد با ایران پرداخته است. از جمله در مورد موضوع هسته‌ای ضروری دانسته شده است که ضمن برقراری تهدید قابل اعتنای نظامی علیه ایران، مشوق‌هایی برای ایران در نظر گرفته شود که بتواند راه را برای عقب‌نشینی ایران باز کند.

در این گزارش که فضای کلی آن در چارچوب سیاست‌های کلی سابق آمریکا در قبال ایران است، به مقامات دولت توصیه شده است به گونه‌ای رفتار نکنند که مردم ایران را بیشتر از آمریکا منزجر کند. در حالی که پیشنهاد‌هایی برای آسیب زدن به جایگاه منطقه‌ای ایران صورت گرفته است، در عین حال راه‌هایی مطرح شده است تا مردم ایران، بعضی از دردهای ناشی از تحریم‌ها را ناشی از نوع رفتار آمریکا ندانند و در عین حال بر ضرورت ارتباط بیشتر با مردم ایران تاکید شده است.

بر این اساس وزارت خزانه‌‌داری آمریکا باید تعداد محدودی ازموسسات مالی کوچک ایرانی و آمریکایی را به عنوان کانالی برای انتقال منابع مالی در نظر بگیرد تا امکان خرید داروهای خاص برای ایران فراهم شود، والدین ایرانی بتوانند برای فرزندان محصل خود در آمریکا پول بفرستند و در مقابل ایرانیان مقیم آمریکا بتوانند برای خانواده خود در ایران پول بفرستند. در عین حال تاکید شده است که مراوده بین مردم دو کشور از طریق برنامه‌های دیپلماسی عمومی، علمی و ورزشی و مانند آن افزایش یابد. در نگاه نویسندگان این گزارش، این مجموعه اقدامات در عین این که باج دادن به ایران محسوب نخواهد شد، باعث خواهد شد که گناه تحریم‌های آمریکا علیه ایران از گردن دولت آمریکا ساقط گردد.

برای تسهیل ارتباط بین دو طرف، به دولت اوباما توصیه شده است که از ایران بخواهد که به دیپلمات‌های آمریکایی اجازه دهد در دفتر حافظ منافع آمریکا در تهران همانند دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن مشغول کار شوند. ظاهرا این ایده چندین سال است که در آمریکا مطرح بوده است اما از آن جایی که نشانه‌ای از نرمی در مقابل ایران محسوب می‌شده، مورد استقبال قرار نگرفته است. چنین اقدامی فرصتی مهم برای آمریکا خواهد بود زیرا از سویی بعد از سی سال به آمریکا امکان دسترسی به ایران را خواهد داد و می‌تواند مقدمه‌ای برای از سرگیری روابط بین ایران و آمریکا باشد و در عین حال دواطلبان روادید آمریکا را از مسافرت به کشورهای همسایه برای درخواست روادید بی‌نیاز خواهد کرد.

هرچند پیشنهادات شورای آتلانتیک، راهی برای گریز از امکان رویارویی مسلحانه با ایران توصیف شده است ولی محتوای گزارش چند نکته مهم را در بر دارد:

- آمریکا کماکان حاضر به پذیرش جایگاه ایران در منطقه نیست. تاکید بر شدت بخشیدن تحریم‌ها در قالب جدید، کاستن از نفوذ ایران در منطقه، اشاره به فرقه‌گرایی به عنوان یک تهدید علیه ایران و مرور آمار کاهش میزان واردات نفت از ایران توسط کشورهای مختلف دلیلی بر این مدعا است.

- این در حالی است که گزارش، اعتراف می‌کند که شرایط منطقه خاورمیانه در حال تغییر است. ضرورت توجه بیشتر آمریکا به مسائل شرق آسیا مورد توجه گزارش قرار گرفته است اما در عین حال توصیه شده است که نقش پررنگ آمریکا در منطقه حفظ شود. در این چارچوب روابط آمریکا با ترکیه، مصر و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس مهم دانسته شده است.

- جنگ با ایران گزینه‌ای پرهزینه دانسته شده است که بهتر است از آن پرهیز شود. در منطقه پرتنش خاورمیانه که مستعد آمریکاستیزی فراوانی است، امید آمریکا به ایرانی است که رفتارش در مقابل آمریکا تغییر کند و بنابراین نباید به انزجار مردم ایران از سیاست‌های دولت آمریکا دامن زد.

- آمریکا به ارتباط با ایران نیاز دارد، هر چند فعلا اصرار دارد این ارتباط با ایران را در قالب ارتباط با مردم ایران محدود و مخفی سازد. در بخشی از گزارش آمده است: « در انتها، آمریکا باید در جستجوی برقراری روابط کامل دیپلماتیک با ایران باشد، البته بعد از این که مسائل اصلی بین ایران و آمریکا و از جمله حمایت ایران! از گروه‌های تروریستی حل شود.»

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷۵
انتشار یافته: ۱۳
به نظر من نباید فرصت سوزی کرد و منتظر جنگ شد. این پیشنهاد در راستای پیدا کردن راه حل دیپلماتیک یک فرصت است.
غزیز جان روسیه و چین هم با آمریکا در عین داشتن انتقاد فراوان به آمریکا هیچ وقت روابط خود را چه از نظر اقتصادی و چه دیپلماتیک قطع نکردن! هردو هم کمونیست هستن... ما هم میتونیم در این روش همچون اونها به فکر منافع خودمون باشیم.
آمریکا وغرب میدانند واگر نمیدانندیک بار دیگر فرمایش رهبری را بیاد
بیارند که خواب برگشتن آمریکا به ایران یک خواب پریشان وغیر قابل تعبیر
است تا مادامی که بصورت کامل تحت اراده ایران اسلامی زیر پا قرار گیرد
انها همیشه نیازمندیهای خودشان را در قالب امتیاز به طرف مقابل ارایه می کنند: " آمریکا باید درجستجوی برقراری روابط کامل دیپلماتیک با ایران باشد."
پس چه کسی به چه کسی نیاز دارد؟!
مشکل جامعه ایران امریکا و اروپا نیست ،بلکه با کار و تلاش بسیار مضاعف به دور از دروغ ، تملق ، دو رویی و با کمترین اشتباهات مدیریتی ،ایران صد تا صدوپنجاه سال آینده را در ده تا سی سال آیند بسازیم.
خداوندا خودت آمریکا را ویران گردان
خودت به فریاد مردم شریف ایران برس
این پاراگرافها معلوم نیست نظر شماست یا تحلیل شماست و یا نظر آن شورا!
این چه طرز خبر رسانی است؟. من ۲۴ ساعت فقط تابناک می خوانم. ولی شما روش خبررسانی تان درست نیست.
بهتر است : تحلیل، ملاحظه، توجه و نظر... را در ابتداي پاراگراف بنويسيد که خواننده بتواند جمعبندي سريع و درست داشته باشد.
چراتضادهست?ازطرفي گفتن تهديدنظامي بايدحداقل لفظأوجودداشته باشه ازطرفي هم گفتن گزينه نظامي پرهزينه هست وبهترازش پرهيزبشه?خب بااين اوصاف خودشون دارن ميگن تهديدنظامي ماروجدي نگيريدچون عملي نيست پس مطرح كردن وپيشنهاددادن ايجادگزينه نظامي معتبرچه فايده اي داره?انگاركلشون به جايي خورده كه اينطوردارن متضادحرف ميزنن.
مابايدحتي سلاح هسته اي هم داشته باشيم يادستكم توانايي اين كار روداشته باشيم كه اگرروزي امنيت وتماميت ارضي ايران طلب كردبتونيم به سرعت سلاح هسته اي روبسازيم,ماديگه جنگ وويراني وكشت وكشتارنميخواهيم,نميتونيم منتظريك ديوانه ديگه ازجنس صدام باشيم,ماميخواهيم يكباربراي هميشه خطرجنگ ازبين بره وتماميت ارضيمون تضمين بشه,مابايدهرطوركه شده ازبرنامه هسته اي دفاع كنيم.بنده افتخارميكنم كه همين الان ايران به قابليت وتوان ساخت سلاح هسته اي رسيده اماخودش نميخوادبسازه,اين خوبه اين توان بايدحفظ بشه چون بازدارندگي قوي به ايران ميده.
به من برای دور زدن اروپا اجازه حضور دیپلمات های امریکا برای انجام امور کنسولی در ایران میتواند حرکتی مثبت باشد
امريكا هيچ غلطي نميتواند بكند
اتفاقا امریکا به شرایط موجود در خاورمیانه به شددت علاقه مند هست.شرایط کنونی که ایران را مرکز فتنه وخطر معرفی کند تا بهانه برای حضور مستمر در خاورمیانه را داشته باشد.اگر بالفرض ایران وامریکا با هم رابطه دوستانه داشته باشند یا ایران هسته ای خود را کلا تعطیل کند دیگه چه بهانه ای برای حضور امریکا در خاورمیانه وجود داره که امریکا به استناد به ان در منطقه حضور فعال داشته باشه؟پس اگه خدایی نخواسته ما به هر ساز امریکا برقصیم باز هم ساز جدیدی هست که ایران رو محور شرارت وخطر معرفی کند.البته استعداد ونبوغ بعضی از همسایه ها در درک ذات امریکا نیز بی تاثیر نیست...
دولتمردان ما باید راههای شرافتمندانه ارتباط باآمزیکا باحفظ شان وموقعیت منطقه ای ایران بازنگری کنند. درهمین راستا دولت وملت ما تلاش کنند راههای تجدید نظر برای آمریکائیها دربرداشت غلط ازآنچه آنها فاصله بین مردم ودولت ما میدانند؛ هموارکنند.آنها براساس اطلاعات غلط وسوگیرانه ، تصمیمات نادرست میگیرند.
جمع کنند این طومارا و شوراها را برا ملتی که دنباله رو مسلک ثار الله است
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # سیل