پایان عملیات جستجوهای امدادی؛

زلزله ۶.‌۱ ریشتری بوشهر را لرزاند

شدت زلزله به اندازه‌ای گزارش شده که در کیلومتر‌ها آن‌ سو‌تر از کانون لرزه نیز موجب وحشت مردم و به خیابان ریختن آن‌ها شده است. تا این لحظه خبر می‌رسد که آمار جان باختگان به ۳۷ تن ‌و آمار مجروحان به ۸۵۰ تن رسیده است. رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از تخریب صد درصدی دوازده روستا خبر داده است.
کد خبر: ۳۱۲۷۰۵
|
۲۰ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۵ 09 April 2013
|
65655 بازدید
|
تا این لحظه خبر می‌رسد که آمار جان باختگان به ۳۷ تن رسیده و شمار مجروحان ۸۵۰ تن گزارش شده است.

به گزارش «تابناک»، ساعت ۱۶ و ۲۲ دقیقه عصر امروز، زلزله‌ای به بزرگی ۶.‌۱ ریشتر، شهر کاکی در شهرستان دشتی (۸۹ کیلومتری استان بوشهر) را لرزاند.


به گزارش مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به دانشگاه تهران، این زلزله در عمق دوازده کیلومتری زمین رخ داده و در ادامه پس لرزه‌های بزرگی به وقوع پیوسته که با بزرگی ۴.‌۸ و ۵.‌۳ ریشتر در این مرکز به ثبت رسیده است.

دکتر مهدی زارع، معاون پژوهشی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، کانون زلزله را در نزدیکی گنبد نمک جاشک و در نزدیکی روند گسل برازجان گزارش کرد.

گزارش‌ها حاکی است که شدت زلزله به اندازه‌ای بود که لرزش زمین در مناطق بسیاری از استان احساس ‌و موجب وحشت مردم شده تا جایی که بسیاری به خیابان‌ها ریختند.
اطلاعات دریافتی نشان می‌دهد که به رغم لرزش شدید بسیاری از مناطق استان بوشهر و فاصله حدود هفتاد کیلومتری کانون زلزله با نیروگاه اتمی بوشهر، این نیروگاه هیچ خسارتی ندیده است.

حسن وند، استاندار بوشهر نیز در این باره گفت: منطقه زلزله با نیروگاه اتمی بوشهر ۱۵۰ کیلومتر فاصله داشته و هیچ خسارتی به نیروگاه بوشهر وارد نشده است.



بر پایه اطلاعات ثبت شده در بانک داده بر خط مرکز لرزه نگاری کشوری، نزدیک ۲۵ دقیقه پس از وقوع زمین لرزه نخست، زمین لرزه‌ای به بزرگی ۴.‌۲ ریشتر شهرستان خورموج را لرزاند.

به گزارش فارس، تا کنون پیکر بی جان سه تن از هم‌وطنانمان از زیر آوار خارج شده است.

سید علی هاشمی، فرماندار دشتی گفت: زلزله عصر امروز خسارت تخریبی زیادی در شهر شنبه داشته است. در همین ارتباط  ستاد بحران شهرستان دشتی تشکیل شده ‌و درخواست نیروهای کمکی از شهرستان‌های دیر، جم و تنگستان صورت گرفته است.

فرماندار دشتی در ادامه خواستار اختصاص بالگرد برای ارزیابی مناطق و کمک به زلزله زدگان شد.

اعزام نیروهای ارزیاب به منطقه

محمود مظفر، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از اعزام تیم‌های ارزیاب در پی زلزله شش ریشتری بوشهر خبر داد.

وی به ایسنا گفت: در پی وقوع این زمین‌لرزه، چهار تیم ارزیاب شامل بیست امدادگر برای ارزیابی میزان خسارات احتمالی به منطقه فرستاده شدند.

سازمان لرزه نگاری آمریکا شدت لرزه را ۶.‌۳ ریشتر و کانون آن را در عمق ۱۰ کیلومتری زمین اعلام کرده است.


شنیده می‌شود، بر اثر شدت لرزش، بخش‌هایی از کوه دیرمی و کوه‌مند در پیرامون کاکی ریزش کرده و گرد و غبار زیادی پدید آورده که از دور دست دیده می‌شود.

اینها همه در حالی است که با گذشت نزدیک صد دقیقه از وقوع زلزله (تا ساعت ۱۸) پس لرزه‌ها همچنان ادامه دارد و شدت این پس لرزه‌ها تا پنج ریشتر نیز ثبت شده ‌اما هنوز آماری از تلفات و خسارات احتمالی گزارش نشده است.



محمدتقی طالبیان، رئیس اورژانس کشور نیز از اعزام گروه‌های ارزیاب اورژانس به منطقه زلزله زده خبر داد و به فارس گفت: هنوز مأموران اورژانس به محل حادثه زلزله در استان بوشهر نرسیده‌اند اما گروه‌های ارزیاب اعزام شده‌اند و به زودی برآورد خود را از شمار مجروحان و حادثه دیدگان ‌اعلام می‌کنند. همزمان دو دستگاه اتوبوس آ‌مبولانس از شیراز و اهواز به سمت منطقه زلزله زده در استان بوشهر اعزام شده‌اند تا در کنار امکانات خود استان بوشهر به زلزله زدگان رسیدگی کنند و امکانات کافی در این استان برای پوشش همه نیازها برقرار بماند.

شهر شنبه از حالت عادی خارج شده / چهار استان به کمک بوشهر شتافته‌اند


ابراهیم درویشی، بخشدار شنبه با اشاره به وضعیت تخریبی زیاد شهر شنبه گفت: به دلیل زلزله ۶.‌۱ ریشتری، شهر از شرایط عادی بیرون شده‌ و مردم به خیابان‌ها ریخته‌اند. سیستم آبرسانی و برق منطقه‌ای شنبه نیز بر اثر زلزله قطع شده، تخریب‌های منازل زیاد است و تاکنون بیش از صد نفر به بیمارستان انتقال یافته‌اند.



شاپور رستمی، معاون عمرانی استاندار بوشهر نیز گفت: ستاد بحران استان بوشهر تشکیل شده ‌و بسیج امکانات نیز صورت گرفته است و همچنین با هماهنگی معاون اول رئیس جمهور و سازمان جمعیت هلال احمر چهار استان فارس، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان و چهارمحال بختیاری که در مجاورت بوشهر بوده‌اند، نیروهای امدادی خود را به سمت مناطق زلزله‌زده فرستاده‌اند.

مجروح شدن پانصد تن و تخریب دو روستا

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از مجروح شدن پانصد نفر در زمین لرزه بوشهر خبر داد و به مهر گفت: بر پایه آمار اولیه در زلزله منطقه دشتی، پانصد نفر مجروح ‌که ۴۵۰ نفر ‌‌سرپایی درمان و مابقی به بیمارستان منقل شده‌اند. با هماهنگی‌های انجام گرفته، آمبولانس‌هایی از اصفهان و کرمان به منطقه دشتی فرستاده شده‌اند.

مظفر افزود: بر این اساس با ارزیابی‌های صورت گرفته، دو روستای منطقه بالای ۸۰ درصد تخریب شده‌اند؛ افزون بر این، روستاهای دیگر نیز دچار شکاف عمیق شده‌اند.

وی یکی از دلایل عمده کاهش خسارت در این زلزله را نزدیکی منطقه به دریا عنوان کرد و افزود: یکی دیگر از دلایلی که خسارت کمتری به منطقه زلزله زده دشتی وارد شده، مربوط به این است که این منطقه در نزدیکی کوهستان است.

آمار کشته شدگان به 31 تن رسید

غلام رضا حیدری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از کشته شدن 31 نفر در زلزله عصر امروز در شهرستان دشتی تاکنون خبر داد.



اعلام سه روز عزای عمومی در بوشهر

از سوی آیت‌الله صفایی بوشهری امام جمعه بوشهر از فردا به مدت سه روز در استان بوشهر عزای عمومی اعلام شد.

همچنین به دستور استاندار بوشهر مدیران، فرمانداران، بخشداران و شهرداران برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان با مسئولان ذی‌ربط در تماس بوده و آماده کمک‌رسانی هستند.

همچنین مدیر روابط عمومی فرمانده سپاه امام صادق(ع) به فارس گفت: در پی زلزله شهرستان دشتی گردان‌های عاشورا، الزهرا(س)، امام حسین(ع) و امام علی(ع) شهرستان‌های دشتی، دیر، کنگان، تنگستان،بوشهر و دشتستان به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند و در حال آواربرداری هستند.

توزیع ۵۰۰ چادر و ۲۰۰۰ تخته پتو در میان زلزله‌زدگان

سید اسماعیل جعفری، رئیس هلال احمر دشتی گفت: پانصد چادر، دوهزار تخته پتو، دویست طاقه موکت و دو تن مواد غذایی در بین زلزله‌زدگان دشتی توزیع خواهد شد.

حیدر عباس‌زاده، فرمانده نیروی انتظامی استان بوشهر نیز گفت: پس از وقوع زلزله، فرماندهی انتظامی با بسیج امکانات و نیروهای موجود با کمک فرماندهی انتظامی دیر و تنکستان به محل حادثه فرستاده شدند. هم‌اکنون مشکل انتظامی نداریم و پلیس راه در منطقه حضور دارد و شاهد ترافیک شدید به سمت شنبه هستیم.


شمار مصدومان زلزله بوشهر به ۸۰۰ نفر رسید

محمود مظفر، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: تعداد مصدومان زلزله بوشهر به حدود ۸۰۰ نفر رسیده و بیش از ۲۰۰ خانوار در شهر شنبه و روستاهای آن بی‌خانمان شده و خانه آنها بین ۲۰ تا ۸۰ درصد تخریب شده است. تاکنون حدود ۸۰۰ نفر مصدوم شده‌اند که نزدیک هشتاد نفر آ‌نها به بیمارستان خورموج منتقل ‌و بقیه سرپایی درمان شدند.

وی افزود:صد تیم امدادگر و هشت تیم سگ زنده یاب نیز در محل زلزله هستند و کار تجسس زنده‌ها و اجساد ادامه دارد. کار اسکان اضطراری و تغذیه زلزله زدگان نیز با کمک لجستیکی استان‌های لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و فارس آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

ترافیک سنگین در مسیرهای منتهی به مناطق زلزله‌زده

سرهنگ رضا سلبی، رئیس مرکز کنترل ترافیک راهور ناجا به فارس گفت: بر پایه گزارش‌های رسیده از مناطق زلزله‌زده استان بوشهر بار ترافیکی در جاده‌های بوشهر به کنگان، هرمز به کنگان پرحجم و نیمه‌ سنگین است و همچنین محورهای فرعی کاکی به شنبه و همچنین تمام جاده‌های فرعی منتهی به مناطق زلزله‌زده برای بار ترافیکی سنگین‌ است.

وی افزود: بر اساس هماهنگی‌های انجام شده توسط پلیس‌راه استان بوشهر دوازده تیم ویژه پلیس راهور به این جاده‌ها به منظور روان‌سازی بار ترافیک منطقه و تسهیل آمد و شد نیروهای امدادی و مردم به مناطق زلزله‌زده اعزام شده‌اند.



۳۱ پس لرزه بالای دو ریش‌تر در بوشهر

به گزارش پایگاه داده برخط مرکز لرزه نگاری کشوری، پس از وقوع زلزله ۶.‌۱ ریشتری کاکی، تا این لحظه (ساعت ۲۱ و ۲۵ دقیقه) ۳۱ لرزه و پس لرزه با بزرگی بیش از دو ریش‌تر در استان بوشهر به ثبت رسیده است.

پزشکی قانونی ۲۴ کشته زلزله بوشهر را تأیید کرد

محمود خدادوست، مسئول کشیک سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: مسئولان سازمان پزشکی قانونی در استان بوشهر تا این لحظه ۲۴ جسد از کشته شدگان حادثه زلزله بوشهر را تحویل گرفته‌اند. البته گزارش‌های دریافتی نشان می‌دهد که شمار کشته شدگان این زلزله بیش از این تعداد است و تعدادی از اجساد متوفیان در بیمارستان خورموج مانده که هنوز تحویل پزشکی قانونی نشده است.

وی افزود: آمار دقیق کشته‌ها احتمالاً فردا مشخص می‌شود.

نجات بیست نفر از زیر آوارهای زلزله

حسین درخشان، سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: هشت قلاده سگ و ده دستگاه زنده‌یاب توسط امدادگران هلال احمر برای جست‌وجو و نجات افراد از زیر آوار به کار گرفته شدند و تا این لحظه بیست نفر زنده از زیر آوار بیرون کشیده شدند و به نظر می‌رسد کار جست‌و‌جو تا یک ساعت دیگر به پایان برسد.

به گفته درخشان اسکان اضطراری زلزله‌زدگان آغاز شده و ظرفیت اسکان سه هزار نفر وجود دارد.

اعزام نیروهای یگان ویژه، یگان امداد و بالگرد به مناطق زلزله‌زده

سردار احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: بلافاصله پس از وقوع زلزله در استان بوشهر نیروهای یگان امداد در مناطق زلزله‌زده حضور پیدا کردند و سپس با توجه به حساسیت موضوع نیز یگان ویژه به این مناطق اعزام شدند.

وی افزود: همچنین تعدادی از بالگردهای نیروی انتظامی به این مناطق اعزام شدند و در حال حاضر با حضور نیروی انتظامی و همکاری مردم از نظر نظم و امنیت و امدادرسانی به این مناطق مشکل خاصی وجود ندارد.

آمار جان باختگان به ۳۷ تن رسید

حسن وند، استاندار بوشهر در آخرین گزارشی که از وضعیت مناطق زلزله زده داد، تعداد جان باختگان این حادثه را ۳۷ تن اعلام کرد.

دوازده روستا صد درصد تخریب شد

حسن قدمی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه تا دو ساعت دیگر (نزدیک ساعت دو بامداد) عملیات امداد و نجات به پایان می‌رسد، گفت: تاکنون دوازده روستا صد درصد تخریب ‌و چادرهای اسکان اضطراری نیز در مناطق حادثه‌دیده برپا شده است.

قدمی با اشاره به اینکه تاکنون ۳۷ کشته و ۷۵۰ نفر زخمی شده‌اند، گفت: تا دو ساعت دیگر، عملیات امداد و نجات و جستجو در مناطق حادثه‌دیده به پایان می‌رسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان داشت: ارزیابی نهایی از تعداد بی‌خانمان‌ها صورت نگرفته و چادرهای اسکان اضطراری در مناطق حادثه دیده برپا شده است. نزدیک دوزاده ‌روستا صد درصد تخریب شده‌اند که علت تخریب روستا‌ها نیز بافت فرسوده بوده ‌و البته تعداد سکنه این روستا‌ها هنوز مشخص نشده است
.

پایان عملیات جستجوهای امدادی

مظفر، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر به فارس گفت: با به‌کارگیری صد تیم امدادی و پانصد امدادگر عملیات جستجو و امداد در منطقه زلزله زده بوشهر پایان یافته و عملیات اسکان اضطراری همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه طبق آمار هلال احمر ۸۵۰ نفر در زلزله بوشهر مصدوم شده‌اند، افزود: با توجه به زمان‌بر بودن برپایی چادر‌ها و اسکان اضطراری هفده تیم تخصصی وارد منطقه شده و ساعت‌هاست که کار اسکان را آغاز کرده‌اند.

مظفر در مورد خسارت‌های بجا مانده از زلزله گفت: هشتصد واحد مسکونی صد در صد تخریب شده و صد واحد مسکونی نیز بین ۲۰ تا ۸۰ درصد آسیب دیده‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۲۷۱
انتشار یافته: ۱۴۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
2 بار لرزید یکی هم تقریبا 10 دقیقه بعد.
کاملا قابل حس بود . من الان شیرازم
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
تو فداغ لارستان هم که به فاصله 220کیلومتری کاکی هستش هم به مدت 1دقیقه تقریبا شدید احساس شد.
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
خارگ هم لرزید ..
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
ما تو کنگان بودیم خیلی شدید بود .
پاسخ ها
ناشناس
| Kazakhstan |
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
عالیشهر هم لرزید
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
خورموج هم 5بار لرزید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
زلرله در شیراز هم کاملا احساس شد
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
خیلی خفن بود
خدا کنه تلفات نداشته باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
خوبه تو خود خبر تعداد تلفاتو نوشته.میگی خداکنه تلفات نداشته باشه؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
شیراز هم لرزید
لرزشش هم دلهره آور بود
Meek
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
امیدوارم هیچ خسارتی را سبب نشده باشد، نه مالی و نه جانی، فقط بیدارباشی بنفع مردم عزیز بوشهر بوده باشــــــد،
انشاء الله!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
ممنون از اطلاع رساني سريع شما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
فاصله تا نیروگاه چقدره
خدا به داد برسه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
خودش نوشته. خودت بخون.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
حدودا 70 کیلومتر!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
150كيلومتر
هم وطن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
ما در خیابان ملاصدرا شیراز هم شدت زمین لرزه را بخوبی و بشدت متوجه شدیم هم شدید و هم مدت زمان آن طولانی بود خداکنم خسارت مالی و جانی نداشته باشد .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟