روایت فضای سیاسی کشور؛ روز شصتم از سال سی‌و‌پنجم

امسال برای کاندیدا شدن این یک نفر، سال حماسه سیاسی نام گرفت!

شورای نگهبان به روزهای سخت خود رسیده است! برخی از این شورا می‌خواهند که کاندیدای اصلاح‌طلبان را رد صلاحیت کند، برخی دیگر می‌خواهند کاندیدای دولت را رد صلاحیت کند و دولت هم می‌خواهد این شورا، نفر دیگری را رد صلاحیت کند! در برنامه دیروز، امروز، فردا البته رویکرد شورای نگهبان در مورد صلاحیت کاندیدای دولت تا اندازه‌ای مشخص شد، اما جالب‌تر از همه تحولات سیاسی، مشخص شدن علت نامگذاری امسال به نام سال حماسه سیاسی است!
کد خبر: ۳۱۳۱۱۵
|
۲۳ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۰ 12 April 2013
|
113910 بازدید
دو ماه از سال سی و پنجم انقلاب اسلامی گذشته است و فضای سیاسی کشور روز به روز انتخاباتی‌تر می‌شود. در این روز، حسن روحانی هم که از مدت‌ها پیش، قصد کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری را کرده بود، در همایشی با حضور فرزندان هاشمی رفسنجانی، رسما اعلام کاندیداتوری کرد تا دولت راستگویان را بر سر کار آورد. البته مشخص است که منظور وی از دولت راستگویان در تقابل با چه دولتی است! اما به هر حال کاندیداتوری وی هم برای او کم هزینه نبود و برخی از رسانه‌های اصولگرا در همین روز نخست بر وی تاختند و نوشتند، ‌امیدواریم ‌بلایی که روحانی سر حقوق هسته‌ای ایران آورد، سر خود ملت نیاورد.

دیگر کاندیدای تازه راه یافته به فهرست کاندیداهای ریاست جمهوری به احتمال زیاد علی‌رضا زاکانی است. هرچند وی ‌گفته که در حال فکر کردن است، همایش امروز جمعیت رهپویان و اعلام حمایت‌های ضمنی و صریح از زاکانی، باعث شد که اکنون وی را جدید‌ترین کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بدانیم؛ کاندیدایی که احتمالا قل دوم‌ ائتلاف ۱+۲ است.

اما در روزی که رئیس جمهور با تفسیر سخنان رهبر انقلاب، گفت که هیچ کس حق ندارد سخنان رهبری را تفسیر کند، آیت‌الله کعبی از اعضای شورای نگهبان در گفت‌و‌گو با برنامه دیروز، امروز، فردا، درباره رجل سیاسی و مذهبی گفت: رجل مذهبی کسی است که اسلام را بشناسد و آن را به انحراف و التقاط نیامیزد. ‌استفاده از این دو تعبیر یعنی التقاط و انحراف، کافی بود که بگوییم نخستین موضع یکی از فقهای شورای نگهبان درباره صلاحیت مشایی به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری چیست.

نکته جالب اینکه باید گفت در ماه‌های اخیر وضعیتی پیش آمده ‌که باید گفت ماه‌های آینده ماه‌های سخت شورای نگهبان است، چرا که افرادی مانند سید احمد خاتمی، خواهان رد صلاحیت رحیم مشایی هستند.

خلاصه آن که آیت الله مصباح از رد صلاحیت سران اصلاح طلبان می‌گوید و دولتیان از رد صلاحیت قالیباف می‌گویند! این احراز صلاحیت هم کار سختی است!
 
اما ساعات گذشته، ساعات وعده‌های انتخاباتی بود! رئیس جمهور در آخرین ماه‌های ریاست جمهوری‌اش در سمنان همچون هشت سال گذشته وعده داد و از تلاشش برای دادن ۲۵۰ هزار تومان در ماه به عنوان یارانه خبر داد که با آن مخالفت شده است. وی دوباره سراغ جنگل‌ها و مراتع ‌رفت و خواستار سهیم شدن مردم در این دو مقوله شد! همچنان که قرار بود در این چهار سال، نفت بر سر سفره‌ها بیاید؛ اما نه نفتی بر سر سفره‌ها آمد که نان آن‌ها هم از سفره‌ها رخت بر‌بست.

اما به جز رئیس جمهور، امروز قالیباف نیز وعده انتخاباتی داد و اعلام کرد که به عنوان خدمتگزار مردم با اطمینان می‌گویم که در همین شرایط سخت و تحریم، نا‌بسامانی‌های اقتصادی کشور در کمتر از دو سال قابل ساماندهی است.

حسن روحانی هم وعده انتخاباتی داد: گفتمان من نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل با جهان خواهد بود. من دولت راستگویان و درستکاران را تشکیل خواهم داد.

اما همه سخنان رهبر انقلاب به نوعی در سال‌ها و ماه‌های اخیر، اگر چه به نوعی تفسیر شده است، ‌هیچ گاه این گونه نبوده ‌که یک مفهوم مورد نظر رهبری را در قامت یک نفر تعریف کنند که به لطف نزدیکی به زمان انتخابات این اتفاق هم افتاد و محمد هاشمی، حماسه سیاسی را به ورود آقای هاشمی به عرصه انتخابات دانست!

وی در این باره گفت: تحلیل برخی از خلق حماسه سیاسی در سال ۹۲ حضور آقای هاشمی در کسوت نامزدی است. حتی عده‌ای بر این باور بودند که در سطوح بالا توافقاتی برای نامزد شدن آقای هاشمی انجام شده و دلیل نامگذاری امسال نیز با نام حماسه سیاسی همین موضوع است.

وی تصریح کرد: در حقیقت این افراد که تعدادشان بسیار هم است، بر این باورند که خواسته رهبری برای حماسه سیاسی با نامزدی هاشمی در انتخابات محقق می‌شود. این اظهارنظری بود که از جانب مردم، به‌ صورت‌های متفاوت، در سطح کشور بیان می‌شد.

اما از آن سو آیت الله مصباح یزدی، رییس یک مؤسسه آموزشی در قم هم به اصلاح طلبان خرده گرفت و هم به اصولگرایان ‌گفت: امروز شانس برنده شدن با اصلاح طلبان نیست. آن‌ها در موقعیتی هستند که چه کسی را برگزینند که رد صلاحیت نشود، سران آن‌ها که قطعا رد صلاحیت می‌شوند، از این رو به دنبال فردی هستند که سابقه نسبتا خوبی داشته و رأی بیاورد، ولی بعید است که مردم به آن‌ها اقبال داشته باشند.

مصباح یزدی تصریح کرد: اگر همه اصولگرایان کابینه تشکیل می‌دادند و همه می‌دانستند که این کابینه اصولگرایان است وحدت اصولگرایان در مقابل رقبا حفظ می‌شد، این ایده آل است اینکه همه اصولگرایان بنشینند و نفر واحدی را برگزینند؛ هر چند شدنی نیست. او افزود: حتی‌‌ همان سه نفری که در آغاز با هم ائتلاف کردند، بنده معتقدم که در عمل هیچ کدام از آن‌ها با هم نمی‌سازند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟