شواهد نشان میدهد که بر التهابات ناشی از تغییر در تقسیمات کشوری آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراها پایانی نیست. هر چند در مورد شهر تهران و چگونگی برگزاری انتخابات شورای آن و جایگاه ری در این انتخابات، تصمیماتی در تعامل و تقابل بین مجلس و استانداری تهران گرفته شد و پرونده این مسأله چندان به اختلاف و درگیری بین مردم کشیده نشد، گویا در مناطقی که فاصله زیادی با پایتخت دارند، این گونه نیست!
تغییر در تقسیمات کشوری از پیش از نوروز ۹۲، سبب چالشها و بداخلاقیهایی در مناطقی از کشور و در میان مسئولین شده است. قتل یک شهروند در درگیری در استان خراسان شمالی و دعوای بین یک نماینده مجلس و استاندار این استان، سرآغازی بر موجی از تغییرات در تقسیمات کشوری بوده که هر یک مخالفان و موافقان خاص خود را داشته است.
به گزارش «تابناک»، تصاویر و اخبار منتشره از سفرهای استانی اخیر دولت، حاکی است که در این سفرها، مردم درخواستها و مخالفتهایی با چنین تغییراتی داشتهاند و باید گفت، چنین تغییراتی به دلیل ایجاد فرصتهای سیاسی و اقتصادی و نیز تأثیر بر کیفیت زندگی مردم، همواره سبب چالش بین اهالی مناطق مجاور شده و گاه به درگیری بین مردم و احیانا نیروهای حافظ امنیت مردم کشیده است.
در حالی که تابناک پیش از این نیز نسبت به اجرای تصمیمات شتابزده در حوزه تقسیمات کشوری هشدار داده بود، اخبار و تصاویر رسیده حاکی از آن است که به طور مشخص در مورد شهرستان بستک در استان هرمزگان، سیر رویدادها در راستای خوبی نیست.
چندی پیش، مردم مرکز بخش کوخرد استان هرمزگان، با اعتراض و تجمع جلوی فرمانداری، خواهان توقف اجرای مصوبهای شده بودند که یک روستا را به این مرکز بخش الحاق میکرد. به دنبال بازتاب رسانهای این تجمع، مسئولین قول دادهاند که فعلا اجرای این مصوبه متوقف شود؛ اما گویا مسئولین با معرفی بخشدار و آماده کردن محل ساخت شهرداری برای شهر مورد مناقشه، باز هم باعث اعتراضاتی شدهاند.
این بار مردم دو روستا و نیروی انتظامی با هم درگیر و بنا به ادعای منابع محلی، متأسفانه چند دستگاه موتور و مغازه به آتش کشیده شده و شماری از اهالی و نیروی انتظامی هم مجروح شدند، چند دستگاه خودرو هم به شدت آسیب دیده و تنشها همچنان ادامه دارد و ازدحام مردم، ارتباط جادهای دو شهرستان بستک و بندرلنگه را قطع کرده است.
صرفنظر از اینکه چه طرفی در این ماجرا محق است و یا آن که احیانا چه کسانی از احساسات مردم برای منافع خود بهرهبرداری سوء میکنند، جای این پرسش باقی است که چرا ساز و کارهای قانونی تغییر در تقسیمات کشوری اجرایی نمیشود و یا اگر اجرایی شده است، برای مردم توضیح داده نمیشود تا اتفاقاتی از این دست تکرار نشود؟
فصل انتخابات، آن قدر کار و مسئولیت برای مقامات وزارت کشور و مسئولین محلی و انتظامی دارد که چنین مسائلی در مناطق مرزی کشور پیش نیاید. بدتر آن که چنین وقایعی به ابزاری برای تأثیرگذاری بر تصمیمات سیاسی مردم تبدیل شود.