در گفت‌وگو با «تابناک» مطرح شد:

اجحافی که دولت‌های نهم و دهم در حق خراسان شمالی کردند

توسعه نیافتگی خراسان شمالی در دولت نهم و دهم نسبت به استان‌های برخوردار، بیشتر و عمیق‌تر شده، به‌ گونه‌ای که در هشت سال گذشته ـ که استان خراسان شمالی شکل گرفته ـ هفت استاندار تعویض شده که این امر ‌عقب افتادگی و ناکارآمدی استان راه به همراه داشته است.
کد خبر: ۳۱۷۰۵۵
|
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۶ 04 May 2013
|
22319 بازدید
هنگامی که هشت سال پیش محمود احمدی‌نژاد، خود را برای نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آماده می‌کرد، یکی از شاه‌بیت‌های شعار‌هایش، تمرکز زدایی و انتقال قدرت سیاسی و مزیت‌های اقتصادی و توسعه به استان‌های محروم یا کم برخوردار بود، اما اکنون آنچه ‌در سخنان نمایندگان دیده می‌شود، شکست دولت‌های نهم و دهم در تمرکز زدایی ‌است.

به گزارش «تابناک»، استان‌های تازه تأسیس در دوره ریاست جمهوری احمدی‌نژاد بیشترین ضرر را از سیاست‌های دخالت‌گرایانه دولت متحمل شده‌اند، به گونه‌ای که موسی‌الرضا ثروتی از نمایندگان استان خراسان شمالی، با انتقاد از تداوم محرومیت این استان، اظهار داشت: استان خراسان شمالی از نظر مساحت از پانزده استان کشور و از نظر جمعیت از هفت استان کشور بالا‌تر است؛ اما این استان به لحاظ وضعیت توسعه‌یافتگی، استان آخر در کشور به شمار می‌رود.

این عضو اصولگرای مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: توسعه نیافتگی خراسان شمالی در دولت نهم و دهم نسبت به استان‌های برخوردار، بیشتر و عمیق‌تر شده، به‌ گونه‌ای که در ‌هشت سال گذشته که استان خراسان شمالی شکل گرفته است، هفت استاندار تعویض شده که این امر منجر به عقب افتادگی و ناکارآمدی استان شده است. استان خراسان شمالی از نظر راه‌های ارتباطی و جاده‌ها در وضعیت نامطلوبی است، به ‌طوری که بزرگراه بجنورد به جنگل گلستان با گذشت ده سال، ۵۰ درصد هم تکمیل نشده و همچنین راه‌آهن جوین ‌ـ اسفراین ـ بجنورد پیشرفت اندکی داشته است.

نداشتن برنامه‌ای مدون و بر پایه تجارب بین‌الملل در زمینه تمرکززدایی و انتقال فعالیت‌های غیر ضرور سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به سایر نقاط کشور با محوریت کاهش محرومیت‌ها و توسعه متوازن همه استان‌ها، یکی از مشکلاتی است که در تمام دولت‌های قبل و پس از انقلاب دیده می‌شود و متأسفانه برخی نامزد‌ها ریاست جمهوری بدون داشتن برنامه با سردادن شعارهایی همچون «ایران، فقط تهران نیست!» و «تمرکز زدایی و انتقال پایتخت» فقط به دنبال جذب رأی هستند.

ثروتی در ادامه افزود: کمبود دانشگاه‌های دولتی، کمبود کتابخانه، نبود پژوهشگاه، عقب افتادگی در آموزش و پروش، بالا بودن میزان مدارس تخریبی در استان و... از مهم‌ترین معضلات و کمبودهای خراسان شمالی در امر آموزش و پرورش است. ‌از دیگر شاخص‌هایی که ناظر بر محرومیت این استان است، در بحث پروژه‌های ملی مانند کنار گذر شمالی، کنار گذر جنوبی، استادیوم پانزده هزار نفری، سالن شش هزار نفره، مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای ۲۴ ماهه، مرکز فنی خواهران نیز این پروژه‌ها بلاتکلیف باقی مانده است.

ثروتی در ادامه تشریح دلایل خود برای عقب ماندگی استان خراسان و ناتوانی دولت در انجام تعهدات و وعده‌های خود، تأکید کرد: در کنار موارد یاد شده، عدم‌ راه‌اندازی پایانه مسافربری، پایانه باربری، گمرکات مرزی و گذرگاه‌های ورود و خروج نیز یکی از اقدامات ناتمام دولت در این استان است. همچنین بنا بر مصوبه دولت قرار بود، ساختمان‌های دولتی تا سه سال بازسازی شود که متأسفانه با گذشت هشت سال هنوز ۲۰ درصد هم بازسازی نشده است.

وی در ادامه اظهار داشت: استان خراسان شمالی از نظر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز کمترین شاخص در کشور را دارد و فقدان مرکز صداوسیمای استان، میزان بهره‌مندی پایین از ICTروستایی، پست بانک و برخورداری پایین از تلفن ثابت و همراه و... این استان را در جایگاه آخر در کشور قرار داده است.

ثروتی با انتقاد از افزایش بی‌سابقه بیکاری در شهرستانهای استان خراسان شمالی، گفت: درباره وضعیت اشتغال در خراسان شمالی هم ذکر این نکته لازم است که قرار بود دولت ۲۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به این استان اختصاص دهد که تا‌کنون تنها ۳ درصد جذب شده و همچنین شهرک‌های صنعتی بلاتکیلف باقی مانده ‌که این مسأله وضعیت اشتغال استان را اسف‌بار کرده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟