با نامزدها در مسیر پاستور، شنبه یازدهم خرداد ماه

هشت نامزد و یک تبلت: آف‌لاین بود یا آن‌لاین؟

کمتر از دو هفته مانده به برگزاری دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری، برگزاری مناظره پر دردسر اول درباره مسائل اقتصادی، مهمترین موضوع انتخاباتی امروز رسانه‌هاست. ماجرای تنها تبلت حاضر در صحنه مناظره اول و روایات گوناگون از رابطه دولت و جلیلی، مسائل جذاب در میان اخبار انتخاباتی امروز است.
کد خبر: ۳۲۳۲۱۹
|
۱۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۰ 01 June 2013
|
70628 بازدید
هشت نامزد و یک تبلت: آف‌لاین بود یا آن‌لاین؟

کمتر از دو هفته مانده به برگزاری دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری، برگزاری مناظره پر دردسر اول درباره مسائل اقتصادی، مهمترین موضوع انتخاباتی امروز رسانه‌هاست. ماجرای تنها تبلت حاضر در صحنه مناظره اول و روایات گوناگون از رابطه دولت و جلیلی، مسائل جذاب در میان اخبار انتخاباتی امروز است.

حامیان مردمی محسن رضایی از کاندیداهای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری بر این باورند که «شماری از کاندیداها از شعارهای رسمی و برنامه‌های اعلام شده رضایی بهره‌برداری می‌کنند» و در همین زمینه بیانیه‌ای منتشر کردند‌‌.

در بخشی از این بیانیه آمده است: متأسفانه در شب‌های اخیر دیده شده که شماری از کاندیداهای محترم انتخابات از طیف‌ها ‌سیاسی اقدام به استفاده از نص شعارها و برنامه‌های انتخاباتی دکتر محسن رضایی نظیر لزوم توجه ویژه به اقوام ایرانی، دادن یارانه سبز به کشاورزان و تلاش برای جلوگیری ‌از شکستن عزت خانواده‌های ایرانی کرده‌اند.

محمد خوش چهره، استاد دانشگاه و اقتصاددان درباره برنامه مناظره نامزدهای ریاست جمهوری گفته است: به نظرم نحوه اجرای مناظره بیشتر شبیه شوی تلویزیونی بود و مخاطب تنها برنامه‌ای تقلید شده خارجی را می‌دید. نحوه اجرای مناظره میان هشت نامزد ریاست جمهوری در شأن نظام جمهوری اسلامی ایران نبود. معتقدم این مناظره فقط ضعف صدا و سیما را نشان داده است. این مناظره تلویزیونی بیشتر شبیه شوی تلویزیونی بود. می‌توان گفت فقط تقلید از برنامه‌های انگلیسی با نام از کی بپرسم بود؛ مناظره‌ای که سؤالات تستی از نامزدهای ریاست جمهوری بپرسد، نه تنها در شأن نظام نیست، بلکه به تنویر افکار عمومی هم کمکی نمی‌کند.

بخشی از این تنویر افکار عمومی را یکی از ارشدترین مقامات سابق بانک مرکزی انجام داده است. سید کمال سید علی معاون سابق ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه اوضاع کنونی به گونه‌ای است که اصلاح آن دست‌کم به سه سال زمان نیاز است و در مدت دو سال نمی‌توان تورم و بیکاری را مرتفع کرد، افزود: تورم یک در یک دوره به 31 درصد رسیده و برای تک رقمی کردن آن و یا کاهش قابل توجه آن باید دولت آینده یک برنامه مدون داشته باشد؛ اظهار نظر کردن پیش از انتخابات کار سختی نیست، ولی عمل به این وعده‌ها و محورهای مطرح، ‌کار سختی است، زیرا برخی برنامه‌های مطرح ‌تناقض دارند.

علاوه بر نظر خوش‌چهره در مورد مناظره‌ها می‌توان به سخنان عماد افروغ هم در این مورد اشاره‌ای کرد. استاد دانشگاه و نماینده پیشین مجلس ضمن تأکید بر این که «با سیاست در ایران کاری کرده اند که اعتماد نسبت به آن سلب شده است» گفته: به سبب این بی اعتمادی من ناگزیرم نسبت به تعمدی بودن برگزاری چنین مناظره‌ای مشکوک باشم؛ هرچند سندی برای آن ‌ندارم، نشانه‌های به دست آمده ‌می‌تواند سرنخ‌هایی در این رابطه بدهد.

حسن رسولی سخنگوی ستاد محمدرضا عارف نیز‌ از نظر عارف درباره مناظره روز گذشته (جمعه) نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نیز گفته است: آقای عارف نسبت به بخش‌های دوم و سوم مناظره اعتراض داشتند و بنا به گفته‌های آقای ضرغامی قرار شده ‌این دو بخش حذف و بیشتر روی بخش نخست تمرکز شود.

اما جدای از این انتقادات، پرسش‌هایی نیز در مورد مناظره دیروز مطرح شده است. یکی از این مسائل، تبلتی است که دیروز قالیباف با خود به جلسه مناظره برده بود. پرسش مطرح شده این است که آیا قالیباف به جای یادداشت ‌روی کاغذ از فناوری‌های روز استفاده می‌کند و به عبارتی تبلتش در حالت «آف‌لاین» است، یا نه آقای شهردار ‌غیر ملموس و توسط جعبه جادویی کوچکش با مجموعه مشاورانش بیرون از استودیو در تماس زنده بوده ‌و بسته به موضوع اطلاعات لازم را دریافت می‌کند؟

یکی از رسانه‌های بررسی‌کننده جریان انتخابات می‌گوید: هر چند پاسخ به این پرسش دشوار است، بررسی‌های خبرنگار ما نشان می‌دهد تا پیش از این بسیار کمتر دیده شده که قالیباف در جلسات عمومی و یا محدود به گروهی خاص «تبلت به دست» دیده شود. نکته جالب اینکه قالیباف حتی کمتر از کاغذ و یادداشت هم استفاده می‌کند. برای همین استفاده از تبلت این شبهه را پدید آورده که گویی آقای شهردار روز گذشته به تنهایی در جلسه شبه مناظره شرکت نداشته، بلکه تیم مشورتی وی از طریق اینترنت ارتباط مستقیمی با وی داشته و با توجه به شرایط به وی مشورت‌ها و اطلاعات لازم برای ارائه در جلسه را می‌رساندند.

این سایت مدعی شده است: یکی از اشخاصی که پشت صحنه مناظره یاد شده بوده و نخواست نامش فاش شود، به خبرنگار ما گفت: اتفاقا این موضوع برای دست‌اندرکاران برگزاری مناظره نیز سؤال ایجاد کرده بود و ما دریافتیم که تبلت وی در تمام مدت مناظره آنلاین بوده و وی می‌توانسته با بیرون از استودیو در تماس باشد!

در اردوگاه اصلاح‌طلبان انتخابات، سخنان در مورد ضرورت اجماع همچنان ادامه دارد؛ اجماعی که در آن عارف باید به نفع حسن روحانی از رقابت کنار بکشد. محمد محمدرضایی نماینده اسبق اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی از رایزنی خود و ستاد مشترک اقوام ایرانی با محمدرضا عارف برای کناره‌گیری به نفع روحانی خبر داده و گفته: نقطه مثبت کارنامه آقای روحانی که به عنوان ویژگی برجسته دوران اصلاحات از آن یاد می‌کنیم، حاصل کار مشترک ایشان با آقای خاتمی است.

او می‌گوید: بنا داریم از طرف نمایندگان و نخبگان اقوام و اهل سنت ایران خدمت جناب آقای عارف برسیم و ایشان را مجاب به کناره‌گیری به نفع آقای روحانی کنیم‌.

خود روحانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه درباره دیدار شما با‌ هاشمی رفسنجانی روایت‌های گوناگونی هست و از طرفی حمایت ایشان از شما تکذیب شده، اصل دیدار را شرح دهید، گفته است: من پس از آنکه آیت الله ‌هاشمی از رقابت کناره گیری کردند، خدمت ایشان و سایر بزرگان رسیدم. همه آنها تأکید بر ماندن و استوار بودن من در این راه داشتند و آیت الله ‌هاشمی تأکید کردند که من در انتخابات بمانم. روحانی در عین حال گفته ‌که شخصاً صحبتی با عارف نداشته، ولی عده‌ای که به آنها اشاره نکرد، کنار و گوشه در این زمینه سخنانی گفته‌اند.

آخرین نامزدی که اشاره به شایعات پیرامون وی ضروری به نظر می‌رسد، سعید جلیلی است. سایت سعید جلیلی برخی مطالب منتشره در سایت‌ها همچون «گذاشتن پای مصنوعی روی میز در نشست ایران و 1+5 و ترک سالن»، «حافظ قرآن بودن»، «کاندیدای دولت و مشایی بودن»، «کاندیدای رهبری بودن» و «تحویل دهی ستادهای مشایی به جلیلی» را تکذیب کرده و نوشته: به دوستانی که هر کدام از پنج، شش گزاره نادرست بالا را در سایتی یا وبلاگی بازنشر داده‌اند، پیشنهاد می‌کنم تکذیبیه‌اش را هم بگذارند تا به قول آقای جلیلی، آخرتشان را خرج دیگری یا دیگران نکرده باشند».

بخشی از این تکذیبیه اشاره دارد به خبرهای گوناگون شنیده شده از استان‌های ‌کشور که حاکی از واگذاری ستادهای مشایی به جلیلی است. با این اتفاق عملا راهی جدید پیش روی این جناح باز شده است. این حرکت ادامه روند طرفداران مشایی و احمدی نژاد در قبل از انتخابات بوده ‌و گویی این هدف دنبال می‌شود که وعده خود، مبنی بر حضور در صحنه انتخابات را عملی سازند.

در همین حال، سعید جلیلی در خصوص انتسابش به جریان انحرافی گفته: ما هر گونه انحراف از ولایت فقیه را به شدت محکوم می‌کنیم. باقری کنی رئیس ستاد وی نیز تأکید کرده: آقای دکتر سعید جلیلی در دور نخست انتخابات سال 84 به آقای احمدی‌نژاد رأی نداد و بنده نیز در این سال به آقای احمدی‌نژاد رأی ندادم و همان زمان در مجله سوره در خصوص حلقه انحرافی و مشایی و نزدیکی این جریان به احمدی‌نژاد مسائلی را مطرح کرده بودم و تراز دکتر جلیلی بسیار بالاتر از آن است که تهمت‌های سخیف و کثیفی مبنی ‌بر ارتباط با جریان انحرافی به ایشان نسبت داده شود.

وی با بیان اینکه ما «لفظ بهار» را یک «لفظ انحرافی» نسبت به جامعه و مبانی دین می‌دانیم، تصریح کرد: بیان این گونه مسائل یا ناشی از ناآگاهی نسبت به مبانی دینی است و یا اینکه این اشخاص خودآگاه و ناخودآگاه به دنبال نفی حاکمیت اسلامی و سیاسی هستند!

امیر امیرگان، دبیر ستاد مردمی طلاب حامی جلیلی نیز امروز داستان جدیدی را نقل کرده ‌ و‌ گفته: حجت‌الاسلام والمسلمین سقای بی‌ریا در جلسه با طلاب حامی گفتمان انقلاب خاطراتی از جلسات دو نفره احمدی نژاد و مشایی را مطرح کرده که وقتی احمدی‌نژاد با مشایی جلسه برگزار می‌کند، حدود چهار یا پنج ساعت جلسات دو نفره ایشان طول می‌کشد و در این مدت تمام تماس‌ها و ارتباطات لغو می‌شود. بر پایه اخبار و مشاهداتی که داشته‌ایم، احمدی‌نژاد به شدت مورد تأثیر لیدر حلقه انحراف است.

در میان سیاسیون نیز داود احمدی‌نژاد گفته: آقای جلیلی همان راه احمدی نژاد را می‌رود و همگی باید مراقب باشند و باهنر نایب رئیس مجلس هم گفته: گروه خونی احمدی‌نژاد و جلیلی به یکدیگر می‌خورد.

در پایان بد نیست اشاره‌ای به خود احمدی‌نژاد هم بشود که امروز بار دیگر از معنای عدالت سخن گفته است که: عدالت این است که تنها زبان درازها و صدا بلندها به چشم نیایند، بلکه آنهایی که زبان و صدای بلندی نیز ندارند هم در نظر گرفته شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟