رمزگشایی از راهبرد جدید غرب در مذاکرات هسته‌ای ایران

در شرایطی که همه منتظرند ‌با تعیین تیم جدید مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، گفت‌و‌گوهای هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ از سر گرفته شود، شواهد حاکی از آن است که غرب و به ویژه آمریکا، راهبرد جدیدی ‌در مقابل ایران برای خود تدوین کرده است؛ راهبردی که بیش از هر چیز،‌ برگرفته از القائات مقامات اسرائیلی است.
کد خبر: ۳۳۷۹۲۸
|
۲۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۵ 12 August 2013
|
17855 بازدید
|
رمزگشایی از راهبرد جدید غرب در مذاکرات هسته‌ای ایراندر شرایطی که همه منتظرند ‌با تعیین تیم جدید مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، گفت‌و‌گوهای هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ از سر گرفته شود، شواهد حاکی از آن است که غرب و به ویژه آمریکا، راهبرد جدیدی ‌در مقابل ایران برای خود تدوین کرده است؛ راهبردی که بیش از هر چیز، ‌ برگرفته از القائات مقامات اسرائیلی است.

به گزارش «تابناک»، آن گونه که از موضع‌گیری‌های روزهای اخیر مقامات اسرائیلی و همچنین برخی مطالب مطبوعات آمریکایی برمی‌آید، کشورهای غربی می‌خواهند با در پیش گرفتن رویکردی جدید در قبال ایران در مذاکرات هسته‌ای، تلاش خود برای جلوگیری از پیشرفت برنامه‌های هسته‌ای ایران را در مسیر تازه‌ای هدایت کنند.

بنا بر این گزارش، اصول این رویکرد جدید، در واقع‌‌ همان مواردی است که چند روز پیش به قلم «آموس یادلین»، رئیس سابق اطلاعات ارتش رژیم اسرائیل در روزنامه «نیویورک تایمز» منتشر شد؛ اصولی که در هفته‌های گذشته، بار‌ها به راه‌های دیگر نیز مورد اشاره غربی‌ها قرار گرفت.

اما مبنای دیدگاهی که از سوی یادلین در نیویورک تایمز مورد اشاره قرار گرفت، این بود که هرچند در سال‌های اخیر، تمرکز غرب بر موضوع غنی‌سازی اورانیوم در ایران و تلاش برای جلوگیری از به اصطلاح دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای با محدود کردن برنامه‌های غنی‌سازی اورانیوم ایران بوده،‌ ایران راه‌های دیگری نیز برای دستیابی به بمب هسته‌ای دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.

بنابراین، وی سه روش کلی را که به زعم خود، در برنامه هسته‌ای ایران مورد استفاده است، تبیین می‌کند. یادلین می‌نویسد: یکی از روش‌ها، همانی است که تاکنون تمرکز غرب نیز بر آن بوده و عبارت از افزایش تدریجی سطح غنی‌سازی اورانیوم به میزان مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای است.

روش و برنامه دوم از دید یادلین، این است که ایران با ادامه غنی‌سازی اورانیوم در سطح پایین (۳.‌۵ درصد) آن را به حجمی برساند که برای ساخت یک یا چند بمب هسته‌ای لازم است و سپس در اقدامی یکباره، این حجم از اورانیوم را با غنی‌سازی بیشتر در مدت زمانی اندک به سطح لازم برای تولید بمب برساند.

و اما روش سوم به ادعای این مقام سابق اسرائیلی، استفاده از رآکتور آب سنگین اراک و جایگزین کردن برنامه غنی‌سازی پلوتونیوم به جای اورانیوم است؛ به عبارت دیگر، در این روش، غنی‌سازی اورانیوم به کلی کنار گذاشته شده و یا ‌پوششی برای پیشبرد برنامه ساخت بمب پلوتونیومی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گفتنی است، این مورد سوم، یعنی ادعای وجود برنامه‌ای در ایران برای ساخت سلاح پلوتونیومی که از آن به «برنامه دوم (Plan B) ایران برای دستیابی به بمب» یاد می‌شود، مدتی است ‌به طور فزاینده‌ای مورد اشاره مقامات و مطبوعات غربی قرار می‌گیرد.

در این راستا، اندکی پیش از انتشار مقاله یادلین، روزنامه «وال استریت ژورنال» نیز که اصولاً مواضع تندی در مقابل ایران دارد، با انتشار مطلبی مفصل درباره رآکتور آب سنگین اراک، مدعی پیشبرد برنامه‌های تسلیحاتی هسته‌ای ایران از طریق این رآکتور شده بود.

پس از آن، یکی دیگر از مقامات اسرائیلی نیز در مطلبی با تکرار این ادعا که اکنون برنامه هسته‌ای ایران بر رآکتور آب سنگین اراک متمرکز شده، اظهار داشته بود، در صورت تصمیم رژیم اسرائیل به از میان بردن برنامه هسته‌ای ایران با ‌حمله نظامی، این کار برایش دردسر چندانی نخواهد داشت، زیرا بر خلاف تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم «فردو» ـ که در زیر زمین بوده و در مقابل حملات هوایی در امان است ـ به آ‌سانی می‌توان به تأسیسات هسته‌ای اراک ‌حمله برد‌.
 
به این ترتیب، تکرار این ادعا‌ها از طریق تریبون‌ها‌ ‌و به اشکال گوناگون، این فرضیه را که همگی آن‌ها در ‌راستاي بسط رویکردی جدید در مذاکرات هسته‌ای در مقابل ایران باشد، تقویت می‌‌کند؛ بنابراین‌ با جمع بندی مطالب مطرح، می‌توان نتیجه گرفت که رویکرد جدید غرب در مقابل ایران، به احتمال زیاد بر اصول زیر مبتنی خواهد بود:

۱ ـ ضرورت توقف غنی‌سازی اورانیوم در سطح ۲۰ درصد و خروج میزان اورانیوم غنی شده در این سطح از ایران. غربی‌ها و اسرائیلی‌ها بر این باورند که اورانیوم ۲۰ درصدی به سادگی و با اندکی فرآوری قابل تبدیل به اورانیوم ۹۰ درصدی مورد نیاز برای بمب است. بر همین اساس، درخواست توقف اورانیوم ۲۰ درصدی و خروج اورانیوم در این حجم از ایران، در دوره‌های پیشین مذاکرات ایران و ۱+۵ نیز از جمله درخواست‌های اساسی طرف مقابل از ایران بود.

۲ ـ ضرورت اعمال نظارت‌ها و کنترل‌های شدید بر غنی‌سازی اورانیوم سطح پایین (۳.‌۵ درصدی) در ایران. در این چهارچوب، ممکن است علاوه بر درخواست تشدید بازرسی‌ها از تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم ایران، موضوعات دیگری از جمله ضرورت تجمیع اورانیوم‌های غنی شده در این سطح به منظور جلوگیری از افزایش آن‌ها از سطحی مشخص به بالا‌تر نیز مطرح شود.

۳ ـ ضرورت اعمال نظارت‌ها و کنترل‌های شدید بر فعالیت نیروگاه آب سنگین اراک و دیگر تأسیسات دخیل در فرآوری پلوتونیوم. حتی ممکن است مانند آنچه در دوره‌های قبلی مذاکرات درباره تعطیلی فردو درخواست شد، درخواست تعطیلی نیروگاه آب سنگین اراک نیز بشود.

اما نکته مهم آن است که بر پایه آنچه از گفته‌ها و موضع‌گیری‌های مقامات آمریکایی و اسرائیلی برمی‌آید، اصل ادامه غنی‌سازی اورانیوم در ایران ‌‌یک واقعیت پذیرفته شده است. البته آنچه ایران باید انجام دهد، تحقق بخشیدن به این واقعیت در شکل گرفتن تضمینی حقوقی مبنی بر به رسمیت شناخته شدن حق غنی‌سازی و یا به طور کلی حق داشتن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای است.

از سوی دیگر، تیم جدید مذاکره کننده هسته‌ای باید با رصد دقیق مواضع غرب و اصول احتمالی ـ که به آن‌ها اشاره شد ـ پیش از ورود به مذاکره رویکرد بدیل خود در قبال خواسته‌های غرب را به طور مشخص تدوین کرده و با در پیش گرفتن راهی درست در راستای تأمین حداکثری منافع ملی ایران حرکت کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۲۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
به اميد پيروزي ايران وايراني و شنيدن خبر هاي خوش در آينده نزديك .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
نه واقعا این منفی داشت به کوری چشم دشمنان همیشه ایران پیروز وسربلند خواهد بود
امین سیف
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
یک رژیم جعلی نژاد پرست 80 کلاهک هسته ای و بمب های متعدد هیدروژنی داره و عضو nptنیست و تا حالا به اکثر کشورهای منطقه طی چند دهه اخیر حمله کرده و امریکا و غرب و روسای سازمان ملل و آژانس اتمی چشم هاشون رو می بندن و اصلا انگار نه انگار!!!یک کشور هم مثل ایران که حتی خودشون اذعان دارن هیچ گونه شواهدی که ایران قصد تولید بمب داشته باشه وجود نداره از تحریم های مرگ آور گرفته تا تهدید به حمله نظامی!!!مسخره نیست به نظرتون؟؟؟صد رحمت به قانون جنگل
پاسخ ها
میلاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
کاملا درسته،فقط اون منفیها یعنی چی؟ 1-مخالف قانون جنگل هستن. 2-موافق قانون جنگل هستن 3-همینجوری
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
اون دوستانی که منفی میدن توجه داشته باشین که با تمام کاستی ها و اشتباهات حکومت ایران،نژادپرستان صهیونیست با قوم ایرانی مشکل دارن.با هر کشوری که بخواد مستقل باشه مشکل دارن خصوصن کشور شیعه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
م تندروی را دوست نداریم ولی تحقیر کشور را هم نمیپسندیم تعجب از این منفیا یعنی اینا اسراییلییند!!!!!!!!!!!!!!
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
این وحشی ها و ضد بشری ها، چون خوشون همه ی این غلط کاری ها رو انجام دادند و میدهند، دچار توهم شدند
lمجتبي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
به اميد نابودي اين غده سرطاني
کریم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
بگذارخیال آمریکا واسراییل راحت باشد . اگر ایران بخواهد سلاح اتمی تولید کند.مطمئین باشید. شما دیگر هیچ کاری نمیتوانید انجام دهید برای اینکه دیگر کاری نمانده برعلیه ایران انجام ندهید فقط مانده حمله نظامی این گزینه ضایعه ایست برای هر دوطرف ولی مطمئین باشید که حتما شکست خواهید شد. چون اگر حمله کنید ایران جنگ را بصورت فرسایشی ادامه میدهد دیگر ولکنتان نیست واز طرفی از ان پی تی خارج میشود شاید هم سلاح اتمی تولید کند
جواد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
خودشون حقوق بشرو تعیین میکنن و مدام ازش دم میزنن بعد اولین نفر هایی که نغضش می کنن خودشونن اونا به فکر از بین بردن ما هستند ولی با گذشت این زمان طولانی هنوز نفهمیدن که ما ایرانی هستیم و به این راحتی ها تسلیم نمی شیم
علي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
هر شئ يا ابزاري مي شود از آن خوب استفاده كرد يا بد مثلا زبان آقاي نتانياهو را از حلقومش بريد به اين جرم كه شايد با آن دستورات ضد بشري صادر كند يا گردن او را زد به اين جرم كه شايد دستور حمله هسته اي به انسانهاي بي گناه را صادر كند اين كه منطقي نيست شايد از اين ابزارها استفاده صحيح و بشري بنمايد داستان هسته اي ما هم همين است ميگويند نبايد داشته باشد شايد استفاده نظامي بكند در صورتي كه همه شواهد دال بر استفاده صلح آميز و انسان دوستانه است ولي چون خودشان اين جرم را مرتكب شده اند ميگوين ديگران هم ممكن است اينكار را بكنند در صورتي كه ما انسانيم نه مثل آنان شيطان
کریمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
امین آقای سیف با صرف فحش دادن به قانون جنگل که دنیا متنبه نشده ، قانون بهشت جنابعالی حاکم نمی شود. برای آنکه بتوانی قانون مورد نظر خود را بر جهان بلکه بر حیطه زندگی خودت حاکم کنی ، باید قوی شوی ..
علیرضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
ملت و دولت ایران باید با اقتدار همراه با سیاست با این مسائل برخورد کند. تجربه نشان داده است هرجا غرور ملی و اقتدار میهنی زیر پاشنه های زور له شده دیگر توان باز ایستادن مگر با رضایت زورگو نخواهد بود.
1- در هیچ جای دنیا قوانین حقوقی به شما اجازه نمی دهد تا قبل از ارتکاب جرمی علیه کسی اقدام کنید، حالا می گویند چون می توان غنای 20 درصد را بعدها به 90 درصد تبدیل کرد و میتوان از آن بمب تولید کرد پس باید جلوی غنی سازی 20 درصد ایران گرفته شود؟!!! حتما بعدها هم خواهند گفت چون از اورانیوم 3.5 هم میتوان به غنای 20 درصد رسید پس 3.5 درصد را هم تعطیل کنید ما به شما می دهیم و بعدها هم خواهند گفت چون میتوان از اورانیومی 3.5 درصد که به شما می دهیم به غنای 20 و بعد به غنای بالاتر تا 90 و بمب برسید پس این را هم نمی دهیم اورانیوم برای شما خطر دارد حسن!!!
2- در کدام کشور بر نیروگاه های هسته ای اینقدر نظارت و بازرسی وجود دارد که حالا در ایران می خواهند شدید تر شود؟!!!
3- بنا به کدام ماده و بند قانونی یا ذکر شده در ان پی تی این خواسته ها مطرح می شود یا خواهد شد؟!!!
4- چرا اسرائیل عضو ان پی تی نیست؟!!! چرا کسی این رژیم که طی چند دهه به همسایگان خود حمله کرده و خوی وحشیت دارد و صلاح هسته ای و تعداد زیادی کلاهک هسته ای...را وادار به عضویت و متعهد بودن نمی کند؟!!!
با این اوصاف برای هر گونه توافقی می بایستی چند نکته از طرف ایران مد نظر قرار بگیرد و چندین کار و عمل قبل از انجام مذاکرات تا با دستی پر پای میز مذاکره بنشینیم
اکنون غرب در حال پر کردن دست خود با انواع تحریم های ظالمانه است و هر روز بر آنها می افزاید تا در مقابل گرفتن امتیاز از ایران مقداری از همین تحریم های تازه اعمال شده را بدهد ( و نه چیزی از قبل ) در حقیقت این تحریمها به جهت فشار و همین موضوع وضع می شود، بنا بر این ما نیز باید دستان خود را پر کنیم تا داشته های کنونی را از دست ندهیم
- طی این مدت ایران باید غنی سازی را تا سطحی بالاتر، 30 و 50 درصد ( بر اساس مقررات آژانس به منظور رفع نیاز مجاز است ) برساند
- تعداد سانتریفیوژ ها را افزایش دهد
- پیش شرط خلع سلاح و عضویت اسرائیل در ان پی تی مطرح شود
- تضمین بین المللی جهت عدم تصویب تحریم جدید، که در صورت تصویب تحریم جدید غنی سازی به سطح بالاتر از 50 خواهد رسید
و ... که با تدبیر و اندیشه همیشه سربلند باشیم
میهن دوست
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۱
این اسرائیل آنقدر از پیامبر خود بهانه گیری کرد ، که خداوند آنها را سرگردان کرد ما که بنده خدایم با وجود اسراییل نمی شود به توافق برسیم . حتی اگر غنی سازی را کامل متوقف کنیم بعد میگوید موشکهای شما چه میشود فقط هف تیر داشته باشید بعد مگوید نه تیر کمان بهتر بعد میگوید همه سنگهای موجود تو ایران هم برچیده شود بعد حتما بهانه بنی اسرئیلی دیگر. خود آمریکایها هم نمیدانند چطور از شر این درد سر ساز خلاص شوند
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟