بازدید 26539

دلیل توجه رسانه‌های خارجی به سخنان ظریف چیست؟

دکتر ظریف در سخنان خوبشان، به هر دو بخش فرصت‌ها و چالش‌ها توجه داشتند؛ هم بخش‌های فرصت‌ساز در عرصه بین‌الملل را مورد توجه قرار دادند و دفاع خوبی از ملت ایران و آرمان‌های انقلاب کرد و هم بر این موضوع تأکید کردند که باید ‌شناختی واقعی و عینی از عرصه بین‌المللی و چالش‌های پیش روی داشته باشیم و راهکار گذر از این چالش‌ها را فرصت‌سازی در عرصه جهانی و تعامل بیشتر با کشورهای جهان دانست.
کد خبر: ۳۳۹۴۴۶
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۲ 19 August 2013
زنگنه از قسم خلاف خوردن تا افتخار مدیریتی کشوردلیل توجه رسانه های خارجی به سخنان ظریف چیست؟از مبارزه به منظور احقاق حقوق ایران در پرونده هسته‌ای عقب‌نشینی نخواهیم کرد؛ اما با ‌وجود این، به منظور بالا بردن روابط با کشورهای منطقه و جهان نیز تلاش خواهیم کرد. واشنگتن پست می‌نویسد، این اظهارات ظریف، بیش از هر چیز پاسخ‌ به منتقدانی بوده که وی را دارای رویکرد بیش از حد دوستانه نسبت به غرب معرفی می‌کنند.

به گزارش «تابناک»، مهدی سنایی درباره سخنان آقای ظریف مبنی بر تعامل مثبت با دنیا که در رسانه‌های خارجی بازتاب گسترده‌ای داشته و تیتر نخست بسیاری از این رسانه‌ها بوده و همچنین دلیل حساسیت غرب نسبت به موضع و سیاست خارجی ایران گفت: ما با فرصت‌ها و نیز چالش‌هایی در عرصه جهانی و سیاست خارجی روبه‌رو هستیم.

این نماینده گفت: فرصت‌های ما این است که کشوری صاحب ایده، مورد توجه و ‌دارای موقعیت استراتژیک در عرصه بین‌الملل هستیم و تحولات کشور ما مورد توجه ‌دنیاست. از طرفی با چالش‌هایی مانند تحریم و حضور پرونده‌مان در شورای امنیت و دشمنی‌هایی که در عرصه بین المللی، ‌روبه‌رو‌ایم و تنش‌هایی در رابطه با اروپا و برخی کشورهای منطقه داریم.

وی افزود: دولت جدید در سایه یک حماسه سیاسی و با حضور گسترده مردم در انتخابات شکل گرفته و طبیعی است که نوع نگاه این دولت به دیپلماسی مورد توجه دنیا باشد. دکتر ظریف در سخنان خوبشان، به هر دو بخش فرصت‌ها و چالش‌ها توجه داشتند؛ هم بخش‌های فرصت‌ساز در عرصه بین‌الملل را مورد توجه قرار دادند و دفاع خوبی از ملت ایران و آرمان‌های انقلاب کرد و هم بر این موضوع تأکید کردند که باید ‌شناختی واقعی و عینی از عرصه بین‌المللی و چالش‌های پیش روی داشته باشیم و راهکار گذر از این چالش‌ها را فرصت‌سازی در عرصه جهانی و تعامل بیشتر با کشورهای جهان دانست.

نماینده نهاوند در مورد رسالت رسانه‌ها و وزارت خارجه درباره ایجاد فضای نقد و بررسی در عرصه سیاست خارجی گفت: رئیس جمهور دو نکته را مطرح کرد که در نزد نخبگان حایز اهمیت است. آقای روحانی تأکید داشت که عرصه سیاست خارجی، عرصه‌ای حساس است و موضع گیری و اظهار نظر در این عرصه باید به دقت و با احتیاط انجام شود. این به معنای محافظه‌کاری و نداشتن جسارت نیست. باید با روحیه‌ای آرمان‌گرا و جسارت و شجاعت اما در عین حال با حساسیت و حفظ زبان دیپلماتیک و با کمترین هزینه، اهداف را به پیش برد. نکته‌ای هم که آقای ظریف اشاره داشتند، این که تحلیلی واقعی از عرصه بین‌‌الملل عرضه خواهند کرد.

سنایی با اشاره به سخنان دکتر روحانی در هنگام معارفه ظریف‌ گفت: مبنا و مقدمه عمده تصمیم‌گیری‌ها در عرصه سیاست خارجی، تصویری است که کارگزاران سیاست خارجی از پیرامون ما و کشورهای دیگر عرضه می‌کنند و هر چه این تصویر واقعی‌تر و عینی‌تر باشد، تصمیم گیری مقامات کشور دقیق‌تر و محاسبه شده‌تر خواهد بود؛ بنابر‌این، هم سنجیدگی در عرصه سیاست خارجی و هم هزینه کم و فرصت سازی بیشتر و هم ارائه تصویری واقعی از محیط پیرامونی و شرایط دنیا و شناخت واقعی مسائلی بود که در سخنان آقای روحانی و دکتر ظریف مورد اشاره قرار گرفت و این رویکرد مورد تأیید نخبگان و مردم ما خواهد بود. شاید این دو اصل بهترین تعبیر از فرمایش‌های رهبری است که سیاست خارجی باید بر اساس عزت، ‌حکمت و مصلحت استوار باشد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: در برنامه بر بهره‌گیری بیشتر از دیپلماسی عمومی و دیپلماسی رسانه تأکید شده ‌که از پتانسیل این‌ها بیشترین استفاده شود؛ افزون بر این استفاده از مشورت نخبگان و ظرفیت سازی در این زمینه و تجمیع ظرفیت‌ها مورد توجه است. در این بخش، ایجاد یک فهم مشترک بین اصحاب رسانه و مقامات کشور و دست‌اندرکاران سیاست خارجی مورد توجه بوده و البته نقش رسانه‌ها در این بخش با اهمت است. برای پیشبرد امور در عرصه سیاست خارجی به یک اجماع سازی داخلی در مورد سیاست خارجی نیازمندیم و نقش اصحاب رسانه در این زمینه بسیار مهم است.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # سیل