
سران آل سعود حاکم بر عربستان در سه دهه گذشته، بیشترین حرص و تلاش را برای نابودی کشورهای اسلامی داشته و دارند؛ آنها در این سالها، یک بار به عراق کمک کردند تا به ایران حمله کند، سپس به آمریکا کمک کردند تا عراق را نابود کند.
همچنین تلاشهای آنها برای نابودی مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین بر هیچ کس پوشیده نیست. آنها امروز تلاش دارند تا سوریه، یکی دیگر از کشورهای محور مقاومت را با موشکهای آمریکایی و دلارهای نفتی خود به خاک سیاه بشنانند.
به گزارش «تابناک»، آنچه سعودیها در حال انجام آن هستند، اگر نگوییم بازی با آتش است، بازی با مرگ آنهاست، چرا که این بار آنها بدقماری را آغاز کردهاند و در این قمار که تاکنون بیش از سی میلیارد دلار برای آنها آب خورده، در تلاش برای سرنگونی نظام حاکم بر سوریه شکست سختی خوردهاند و اکنون بر آن هستند تا پای آمریکاییهایی را به سوریه باز کنند و چون خود عرضه و جسارت کار یکجانبه را ندارند، دست به دامن آمریکاییها شدهاند تا شاید از این رهگذر، سوریه و نظام حاکم بر این کشور را هدف گیرند.
سعودیها برای نابودی ارتشهای قدرتمند و کشورهای حاضر در منطقه از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و نمیکنند؛ هر چند خود ارتش باعرضه و جسارتی نداشته و به رغم هزینههای دهها میلیارد دلاری برای آن، در جنگ محدودی که با مبارزان جنبش الحوثی داشتند، شکست سنگینی را متحمل شدند.
سعودیها در حکم «محور فتنه» علیه جهان اسلام، گفتهاند که مستقیم در حمله به سوریه مشارکت خواهند کرد؛ مسألهای که علاوه بر پرداخت هزینههای آمریکا، بیگمان با مشارکت مستقیم نظامی آنها خواهد بود؛ اما آیا آنها این بار هم جان سالم به در خواهند برد؟ آیا ارتش سوریه دخالتهای سعودیها که هزاران تن از مردم این کشور را به خاک و خون کشیده است، بدون پاسخ خواهد گذاشت؟ آیا سوریه از توان موشکی قدرتمند خود برای ضربه زدن به سعودیها استفاده نخواهد کرد؟
این گزارش در صدد آن است تا برخی از اهداف تعریف شده توسط ارتش سوریه را ـ که قرار است آماج موشکهای این کشور قرار بگیرد ـ بررسی کند.
در این گزارش تلاش شده تا در یک برد ۱۵۰۰ کیلومتری که موشکهای سوری به آن دست یافتهاند، تنها به تعدادی از اهداف راهبردی که قرار است هدف قرار بگیرند، اشاره شود:
۱ ـ اهداف نظامی: عربستان یکی از بزرگترین انبارهای تسلیحاتی جهان را دارد. این کشور در چند دهه گذشته، صدها میلیارد دلار سلاح از کشورها وارد کرده و همه آنها در مراکز گوناگونی در این کشور پراکنده شدهاند؛ اما آنچه برای ارتش سوریه مهم است، مراکز نظامی است که هدف قرار دادن آن، از توان نظامی عربستان خواهد کاست.
شهر تبوک: این شهر قدیمی که امروز به یکی از مراکز مهم نظامی در عربستان تبدیل شده، فرودگاه مهم نظامی به نام ملک فیصل و همچنین برخی از مراکز تحقیقاتی را در دل خود جای داده است. در این فرودگاه جنگندههای اف۱۵ سعودی به همراه میراژها و جنگندههای رافائل فرانسه وجود دارد. فاصله این شهر تا دمشق تنها ۵۵۰ کیلومتر است که با موشکهای میانبرد سوریه نیز میتوان آن را هدف قرار داد.
شهر ریاض: پایتخت عربستان از استان سویدا در سوریه ۱۳۰۲ کیلومتر فاصله هوایی دارد. در این شهر، فرودگاه بینالمللی ملک خالد است که یک مرکز مهم نظامی نیز به شمار میرود. هدف قرار گرفتن پایتخت سعودیها، میتواند تا اندازه بسیاری معادلات را تغییر دهد. کاخهای سلطنتی و همچنین بیشتر اعضای خانواده آلسعود در ریاض ساکن هستند و برخورد هر موشک به این شهر بزرگ، میتواند سعودیهای ترسو را آواره بیابان کند.
شهر الخرج: در این شهر، یکی از مهمترین مراکز تسلیحاتی سعودیها قرار داد. این شهر که در جنوب شرق ریاض است، فرودگاه مهم شاهزاده سلطان را در خود جای داده است. مؤسسه جنگافزارسازی سعودیها در این شهر مهم مستقر است و موشکهای دوربرد ساخت چین را هم سعودیها در کوههای اطراف این شهر مستقر کردهاند. الخرج تا استان سویداء در جنوب سوریه ۱۳۹۰ کیلومتر فاصله هوایی دارد. این شهر مدرنترین شهری است که آل سعود افتخار توسعه آن را پیدا کردهاند.
فرودگاه نظامی ظهران: این فرودگاه که یکی از بزرگترین فرودگاههای عربستان شمرده میشود، در نزدیکی خلیج فارس قرار داد. فاصله این منطقه که از جنوب شرق سوریه حدود ۱۴۵۰ کیلومتر است و موشکهای برد بلند سوری به سادگی میتوانند این مناطق را هدف قرار دهند.
در لیست مراکز نظامی سعودیها البته مناطق دیگری نیز هست که ارتش سوریه و متحدان آن که به تصاویر ماهوارهای دسترسی دارند، بیشتر از آن آگاهند و بدون شک، از اهداف مهم توان موشکی سوریه به شمار خواهد رفت.
۲ ـ مراکز صنعتی: صنعت در عربستان، عبارت است از مراکز نفتی. این کشور بزرگترین صادرکننده نفت جهان و دارای دو بندر مهم صادرات نفت است؛ نخست بندر رأسالتنوره در شهر دمام در ساحل خلیج فارس، که در فاصله ۱۴۵۰ کیلومتری مرکز مهم موشکی سوریه در استان سویداست. در نزدیکی این بندر نفتی، پالایشگاه بزرگ بقیق قرار دارد که هدف قرار گرفتن آن میتواند عملاً سعودیها را فلج کند.
دومین بندر مهم نفتی عربستان در ساحل دریای سرخ قرار دارد. بندر ینبع که عملاً یک شهر نفتی به شمار میرود و مهمترین مرکز صادرات نفت عربستان به کشورهای غربی و آمریکاست. این بندر که در آن مخازن بزرگ و کوچک بسیار نفت وجود دارد، در فاصله ۹۵۰ کیلومتری مرزهای جنوبی سوریه واقع شده است. هدف قرار گرفتن این دو بندر نفتی که روزانه نزدیک ده میلیون بشکه نفت از آنها صادر میشود، میتواند بهای نفت را به شکل وحشتناکی بالا ببرد.
بر پایه گزارشهای موجود، هدف قرار دادن این بندر نفتی از نخستین اولویتهای ارتش سوریه به شمار میرود، چرا که برخورد هر موشک به آن میتواند تا مدتها آن را در آتش موشکهای جولان سوریه بسوزاند.
شهر جده: این شهر که از آن به عنوان پایتخت دوم عربستان یاد میشود و محل خوشگذرانی شاهزادههای سعودی است و عملاً علمای وهابیها در آن جایگاهی ندارند، در فاصله ۱۳۵۰ کیلومتری دمشق است و بیگمان در هر جنگ گسترده احتمالی، مورد حمله قرار خواهد گرفت.
افزون بر موارد بالا، بزرگترین نقطه ضعف سعودیها، مراکز آبشیرینکن آنهاست که همزمان وظیفه تولید برق را هم بر عهده دارند. این مراکز که در سواحل خلیج فارس و دریای سرخ پراکنده هستند و روزانه میلیونها لیتر آب مصرفی شهروندان سعودی را تأمین میکنند، در صورت هدف قرار گرفتن، ریگزارهای عربستان را تشنهتر خواهند کرد.
در این میان، منابع آگاه میگویند که سوریه میخواهد، سعودیها و به ویژه بندر بن سلطان را گوشمالی اساسی بدهد و از سوی دیگر، گفته میشود، در صورتی که جنگ گسترده شود و پای کشورهای دیگر نیز به میدان نبرد سوریه باز شود، هزاران موشک دیگر نیز روانه کاخهای سعودیها خواهد شد تا آنها در آخرین ماجراجویی خونین خود، نابود شوند.