چرا با کلنگ به جان مردم بختیاری و خوزستان افتاده‌اند؟

نکته جالب این که استاندار اصفهان در نخستین بازدید کاری پس از انتصاب، به بازدید از یک پروژه در استان چهارمحال و بختیاری رفته است! کسی به هیچ وجه با تأمین آب شرب استان اصفهان و حتی قم مخالف نیست، بلکه مشکل این است که آقایان آب شرب مردم چهار محال و خوزستان را می‌برند تا در اصفهان به مصرف صنعتی برسانند!
کد خبر: ۳۵۲۷۰۷
|
۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰ 22 October 2013
|
25745 بازدید
|
چرا با کلنگ به جان مردم چهار محال و خوزستان افتاده اند؟ساخت ۷۵ کیلومتر تونل بهشت‌آباد در عمق ۳۰۰ متری زمین به منظور انتقال آب کوهرنگ به استان اصفهان، امری است که به گفته کار‌شناسان، باعث خشک شدن همه چشمه‌ها، قنات‌ها، چاه‌ها و منابع آبی در استان چهارمحال و بختیاری و از بین رفتن زندگی ۶۰ درصد جمعیت استان چهارمحال و بختیاری می‌شود؛ موضوعی که پیامدهای آن تنها منحصر به استان چهارمحال و بختیاری نیست و ‌دامن مردم خوزستان را نیز گرفته است. همین امر باعث بروز اعتراضاتی در این دو استان شده است که درباره آخرین مورد آن، می‌توان به ایجاد زنجیره انسانی ‌پیرامون کارون در اهواز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»، پیگیری سیاست‌های انتقال آب استان چهارمحال و بختیاری افزون بر این که به از میان بردن زندگی ۶۰ درصد جمعیت استان چهارمحال و بختیاری منجر می‌شود، استان خوزستان را به مانند یک قطب کشاورزی با بحران جدی روبه‌رو می‌کند، به گونه‌ای که سیاست‌های اشتباه وزارت نیرو در استان خوزستان، موقعیت کنونی این استان را به کویر تبدیل کرده است.

وزارت نیرو بدون اینکه به مشکلات جاری مردم این دو استان در حوزه آب توجه کند، با لابی‌گری و کار غیرکار‌شناسی، اجرای این پروژه را در دستور کار قرار داده است. هم‌اکنون مردم دو استان در زمینه تأمین آب شرب بهداشتی دچار مشکلات جدی هستند، به‌ گونه‌ای که آب شرب مردم این دو استان غیر‌استاندارد و دارای نیترات بسیار بالایی است.

در همین زمینه، امیرعباس سلطانی، نماینده مردم بروجن و عضو کمیسیون انرژی در گفت‌و‌گویی با قانون ضمن تأیید ‌کار‌شناسی نبودن این طرح‌ها گفته است: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان محیط زیست با انجام فعالیت‌های کار‌شناسی انتقال آب استان چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی را غیرکار‌شناسی و مخالف معیارهای یونسکو اعلام کرده‌اند.

وی در توضیح تکمیلی خود افزود: یونسکو معیارهای شش‌گانه‌ای را در زمینه انتقال آب از یک حوزه آبی به حوزه دیگر تدوین کرده ‌که از آن جمله می‌توان به این نکته اشاره کرد که در انتقال آب باید نیاز آب استان مبدأ تأمین و مازاد آن به سایر مناطق انتقال داده شود. مضافاً منافع و مصلحت‌های استان‌های مبدأ در نظر گرفته ‌و حق آبه نیز پرداخت شود؛ اما متأسفانه هیچ‌کدام از این شرایط نیز محقق نشده است.

وی با اظهار این که در این باره به قانون توجه نشده، گفت‌: مشکل این است که انتقال آب بنا بر قانون انجام نشد. آنچه هست، لابی‌گری و زور است. چینش‌های مدیریتی در وزارت نیرو به گونه‌ای انجام شده ‌که توازن به نفع انتقال آب استان چهارمحال و بختیاری به اصفهان باشد. برای نمونه نگاه بخشی‌نگر و منطقه‌گرا که در دولت باز کرده است، باعث ضربات سنگینی به منافع ملی می‌شود. وقتی توزیع قدرت بنا بر مناطق مختلف کشور تعریف نشود این رفتار‌ها دور از انتظار نیست.

این نماینده مجلس در توضیح این ‌که تلاش‌های آنان برای نجات چهارمحال و بختیاری و خوزستان بخشی‌نگری نیست، می‌گوید: خشک‌سالی پنج سال اخیر در استان چهارمحال‌و‌بختیاری طی ۴۴ سال گذشته بی‌سابقه بوده است، به گونه‌ای که میزان بارندگی باران در کوهرنگ از یک هزار و ۸۰۰ میلی‌متر در سال به ۴۰۰ میلیم‌تر و بارش برف از ۱۷ متر در ارتفاعات به ۴۰ سانتی‌م‌تر کاهش پیدا کرده است. اتفاقاً می‌خواهم بگویم موضوع انتقال آب استان چهارمحال و بختیاری یک موضوع ملی است و نمایندگان استان به هیچ وجه با تأمین آب شرب استان اصفهان و حتی قم مخالف نیستند، بلکه مشکل این است که هدف آقایان استفاده از آب استان برای مصارف صنعتی و کشاورزی است. چرا باید در استان اصفهان بدون وجود مزیت‌های اقتصادی برنج‌کاری شود، اما کشاورزان خوزستانی و چهارمحالی با داشتن زمین‌های مستعد، از کشاورزی محروم باشند؟
 
 نکته جالب اینکه استاندار اصفهان در اولین بازدید کاری پس از انتصاب به بازدید از یک پروژه در استان چارمحال و بختیاری رفته است! عملی که نماینده مردم بروجن آن را غیر اخلاقی می‌داند و می‌گوید:
 
این عمل استاندار استان اصفهان، مصداق بارز بی‌اخلاقی است، اساساً هنگامی که استاندار یک استان می‌خواهد از یک شهرستان بازدید کند، با فرماندار آن شهر هماهنگی می‌کند. اما متأسفانه می‌بینیم که استاندار استان اصفهان بدون توجه به حساسیت‌های استانی بدون آگاهی مسئولان استان چهارمحال و بختیاری از پروژه بهشت در استان چهارمحال بازدید می‌کند که بر خلاف عرف‌های سیاسی است. نمایندگان استان ‌شفاهی و کتبی این کار فرماندار اصفهان را محکوم و مراتب را با وزیر کشور و رئیس‌جمهور مطرح کردند.
این در حالی است که روز گذشته رسول زرگر‌پور استاندار اصفهان مدعی شده است که لازم است، مدیریت حوزه آبریز زاینده رود باید یکپارچه شود و از دست سه استان خارج شود.

وی به تصویب قانونی در سال ۸۴ مبنی بر مدیریت محدوده آبریز منطقه‌ای شامل استان‌های یزد، اصفهان و چهار محال و بختیاری اشاره کرد و گفت: بر پایه این قانون مدیریت محدوده آبریز منطقه به شرکت‌های استانی واگذار شد. وی اضافه کرده که بر پایه این قانون، مدیریت محدوده آبریز زاینده رود به سه استان داده شد و در نتیجه هماهنگی و یکدستی موجود در تولید، تخصیص و انتقال از بین رفت. لذا ما می‌خواهیم مدیریت تمام حوضه آبریز زاینده رود را دست یک مدیر بدهیم و قرار نیست که این مدیریت استانی باشد.

به هر حال افکار عمومی و رسانه‌ها لازم است بیش از پیش به اتفاقاتی که در حوزه منافع ملموس مردم رخ می‌دهد، توجه کنند و با آگاهی‌رسانی بموقع خود نگذارند یک استان را به خاطر محرومیت امکانات از منابع طبیعی خدادادی خود نیز محروم کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۰۲
انتشار یافته: ۲۰۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
اون موقعی که آب زاینده رود رو میبردن یزد و رفسنجان که باهاش پسته بکارن , کسی به فکر مردم اصفهان نبود !
حالا که خود اصفهانی ها دست به کار شدن شما تازه به فکر افتادید ؟
اصفهان اگر اجازه داشته باشه خط لوله یزد رو قطع کنه مطمئن باشید نیاز به شریان آب جای دیگه ای نداره . آب یزد رو هم از خلیج فارس بکشین بیارین و شیرین کنید !
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
اگه صنایع فولاد منتقل بشن بجای بهتر آب اصفهانیا تامین میشه.اولویت آب همیشه اول با انسان دوم کشاورزی و سوم صنعته ولی صنعت اصفهان ظاهرا بر مردمش ارجحیت داشته
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
احسنت
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
بیایید خودتون یک فکری به حال دشت مرکزی ایران بکنید اخه از اینکه این اب بره توی خلیج فارس چه سودی میبرید. مردم چهارمهال از این اب چه سودی میبرند اصلا تا حالا تحقیق کردید من میدونم هیچ سودی نمیبرند این اب مستقیم میره خلیج فارس و تنها ابی است که بر روی رودخانه زاینده رود سواره و به صورت ثقلی قابل برگشت به دشت مرکزیه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
درنخستین سال خشکسالی (سال های 79 و 80) 65 درصد آب اصفهان حد فاصل سد زاینده رود و پل کله برداشت می شده است، در سال آبی 87 و88 برداشت به 66 درصد رسید.

· افزایش 243 برابری برداشت آب حد فاصل سد زاینده رود و پل کله طی 50 سال گذشته

· افزایش برداشت 210 میلیون متر مکعبی آب طی دوره اول خشکسالی زاینده رود بین سالهای آبی 76، 77 تا 80، 81.

· افزایش برداشت 137 میلیون متر مکعب طی دوره دوم خشکسالی یعنی بین سالهای آبی 84، 85 و 89، 90.

نکته قابل توجه این است که مجموع آب انتقالی از حوضه ی کوهرنگ به زاینده رود در حدود 480 میلیون متر مکعب می باشد که این میزان در سالهای خشک حتی به نصف نیز تقلیل می یابد و این در حالی است که میزان برداشت ها از بستر رودخانه توسط پمپاژها جه در سال های پر باران و جه در سال های خشک در حدود 490 میلیون متر مکعب می باشد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
1- در حال حاضر برداشت بی رویه سالیانه آب در محدوده سد تا پل کله به تنهایی بیش از کل میزان آبی است که سالانه توسط تونل دوم و تونل چشمه لنگان وارد حوضه زاینده رود می شود و میزان این برداشت سال به سال در حال افزایش است.

با عنایت به اینکه برای برداشت فوق هیچ گونه پیش بینی در تامین منابع آبی جدید صورت نگرفته و تونل چشمه لنگان برای اهداف دیگری احداث گردیده به همین میزان از سهم حقابه داران کاسته شده است.

2- بر طبق ماده 18 قانون توزیع عادلانه آب مصوب سال 1361 حقابه های قدیمی رودخانه زاینده رود به رسمیت شناخته شده است، بنابراین قبل از صدور هر مجوز و یا برداشت جدید باید حق حقابه داران تامین شود، لذا برداشت های مذکور در بند فوق مغایر با قانون می باشد.
برداشت های فوق و برداشت های جدید جهت توسعه ی صنایع، آب شرب و کشاورزی که در طی این مدت رقم خورده است یک مرگ تدریجی و خاموش را برای زاینده رود و به تبع آن آینده ای اسفبار را برای ساکنین این منطقه رقم خواهد زد و عواقب آن منافع ملی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
nima
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
آخه چرا میخواین آبی که حق استان چهار محال و بختیاری به اصفهان بدین.
ناشناس
| United Kingdom |
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
آقا/خانم ناشناس سوم،
شما از کجا میدونی آب بدون استفاده میره به خلیج فارس؟! اونقدر آب کارون کم شده که آب شور دریا تا کیلومتر ها بعد از مصب رودخانه پیشروی کرده و این آب شور متاسفانه تمامی نخلستان های آبادان و خرمشهر رو از بین برده چون نخل به شوری آب بسیار حساس هست، مردم آبادان و خرمشهر باید آب بخریند چون آبی که داخل لوله ها هست رسما آب دریاست!
کارون رو نابود میکنید تا زاینده رود زنده بشه؟! بجای این کار، جلوی برداشت بی رویه رو در مسیر زاینده رود بگیرید.
دشت مرکزی ایران اگر قابلیت کشاورزی داشت الان دچار بی آبی و خشک سالی نمیشد، وسط بیابون که برنج نمیکارن!
جمشيد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
احسنت و مرحبا
سینا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
ظاهرا مردم خوزستان هم خودشون باید دست بکار بشن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
در استفاده از مواهب طبیعی اولویت با مردم منطقه است که حیاتشان به این منابع وابسته است.آب لرستان را به قم می برند نوش جانشان اما 80 درصد از زمینهای کشاورزی لرستان همچنان دیم کشت می شود و اغلب شهر ها و روستاهای لرستان با کمبود جدی آب آشامیدنی مواجه هستند و آب آشامیدنی صدها روستا با تانکر تامین می شود
ناشناس
| - |
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
لازم است به برداشت با حجم بالای آب جهت طرح طوبی در استان چارمحال رسیدگی بشه کهاغلب زمین های منابع طبیعی یا دیم را زیر کشت آبی برده اند البته حجم آب ارسالی از سرچشمه زاینده رود به قم را فراموش نکنید
دانش فایقی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
کسی که میگه:آب روانه دریای پارسی میشه و هیچ استفاده ای ازش نمیشه،مگه تو باید برای این آب تصمیم بگیری که اینجوری اظهار فضل میکنی؟هیچ فکر کردی این دریای پارسی خشک بشه اون وقت اونجایی که نشستی را باید مانند بیابان عربستان بدانی و بلکه بدتر؟درباره مردم چهارمحال بختیاری مگر از سفره تو نان میخورند که جوابگوی تو باشند؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
اون هم اشتباه بوده چرا تاوانش رو باید مردم خوزستان بدن؟؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
خلیج نه خلیج فارس
رضا كاوه
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
گاز را از هرمزگان بردند واز اولين نقطه استان كرمان كه خط لوله وارد شد صاحب گاز لوله گش در منازل شدند ولي در هرمزگان مردم با كپسول بايد گاز خريداري كنند و بعضي وقت ها با نرخ گرانتر
ناشناس
| United States |
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
خلیج همیشه فارس دیگه :))
کوشا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
هم وطن عزیز اصفهانی حالا که یاد بردن آب زاینده رود به یزد و رفسنجان افتادی کاشکی یادی هم می کردی از اون موقعی که مسئولان اصفهان با هزار لطایف الحیل کارخانه فولاد مبارکه را که حتی فونداسیون تجهیزاتش در بندرعباس آماده شده بود را به اصفهان انتقال دادند و نصف آب زاینده رود را هم به خورد این کارخانه دادند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
برای نماینده های خوزستان باید متاسف بود که بدون هیچ گونه مخالفتی آب خوزستان رو می برند و صدای هیچ کس هم در نمیاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
لازم به ذکر است که سالیانه تنها نزدیک به ۲میلیارد و ۶۰۰میلیون مترمکعب آب از شهرستان سمیرم واقع در جنوب استان اصفهان پس از گذر از استانهای کهگیلویه و بویر احمد و چهارمحال بختیاری به رودخانه کارون می‌ریزد!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
از 8820 ميليون متر مكعبي كه آبي كه از استان چهار محال! وارد خوزستان (كارون)مي شود فقط 480 ميليون متر مكعب يعني فقط 5 درصد آن توسط طونل به زاينده رود مي ريزد. بنابراين اين همه صدا براي چيست؟ چرا به سدهايي كه در استان خودتان ايجاد شده توجه نمي كنيد؟
اين در حالي است كه سالانه دو ميليارد و ششصد ميليون متر مكعب از سميرم اصفهان به كارون مي ريزد يعني اگر اينچنين هم بخواهيم حساب كنيم شما 2.2 ميليارد متر مكعب آب از اصفهان مي بريد.
ثابت قدم
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
شما مدعی طبیعت خدادادی هم هستی که آب را به کارون می بره عوضش نفتی که مصرف می کنی و بنزنی که تو ماشینته و گازی که باش زمستون سخت اونجا را به راحتی می گذرونی از خوزستانه
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
خوب همون آب شهرستان سمیرم رو به اصفهان انتقال بدن .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
هم وطن ناشناس من ! مواهب خدادادی ایران مال همه هموطنانه < اما باید عدالت هم رعایت بشه . اگه توی استان چهارمحال و خوزستان آب غیر بهداشتی و شور و به شدت آلوده وجود داره بهتره (و عاقلانه ست ) اول به اون مناطق آب شرب بهداشتی برسه و بعد برای شرب هم وطنان دیگه برداشت بشه . اگه زمینهای کشاورزی اصفهان تشنه موندن توی خوزستان هم بسیاری از زمینها کشت نمیشه . اگه فکر همه مثل شما باشه خوب به قول دوست عزیزمون نفت و گاز خوزستان و بوشهر هم مال همین مناطقه ، چرا باید عوایدش به جاهای دیگه برسه ؟
مهدی خان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
تابناک
تو از این فرافکنی ها چه سودی میبری
مطابق با قانون اساسی تمام منابع موجود در کشور برای تمام مردم آن کشور است و وقتی مردم یک استان با مشکل مواجه میشوند همه بایک به رفع آن کمک کنند.پس اگر اینطور است باید بگوییم مردم چهار محال از تیر آهن و پتروشیمی اصفهان نباید استفاده کندد و مردم اصفهان هم نباید از نفت خوزستان استفاده کنند.البته منکر این نیستم که کار باید کارشناسی شده باشد و لی این مسائل قابل حل است و نیاز به درایت دارد که متاسفانه بعضی ها ندارند و آن را با بغض و کینه جابجا گرفته اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
دوست عزیز مردم استان چهارمحال و بختیاری آدم نیستن که آب این استان بره اصفهان و مردم از شدت بی آبی کشاورزی که شغل عمدشونه تعطیل بشه و حتی مشکل جیره بندی آب خوردن را هم داشته باشن؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
همه باید کمک کنند صحیح، اما نه اینکه مشکل خود را به دیگران منتقل کنند
ناشناس
| United Kingdom |
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
مهدی خان!
آیا این درسته که آب آشامیدنی مردم خوزستان رو به اسم نیاز بریزید پای محصول پرمصرفی مثل برنج؟! خوب اگر اصفهان امکان رشد برنج بود مثل شمال پر از شالیزار میشد! نفت و گاز خوزستان رو از ایران بگیرن دیگه چیزی برای بقیه استان ها نمیمونه!
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
آقامهدی میشه بفرمایین این مثالایی که زدین چه ربطی داشت؟
مگه چهارمحالیها دارن مجانی تیرآهن میگیرن؟؟؟
بعدشم گفتن مازاد نیاز یعنی ما خودمون آب میخوایم اونم آب شرب، ولی اصفهان برا صنعتش میخواد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
دقیقا اصفهانی ها به حرف های شما عمل می کنن ، توی صنایع اصفهان فقط اصفهانی ها استخدام می شن ، به آگهی استخدام فولاد مبارکه اصفهان و ذوب آهن توی همین سال مراجعه کنید و ببینید که موقعیت کاری فقط برای متولدین اصفهان هستش ، اما وقتی صحبت از منابع استان های دیگه می شه ، همه چیز باید مشترک باشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
مهدی خان صحبت از نفع و ضرره و نظر تابناک هم مغرضانه نیست. دلیلی ندارد که ما بخواهیم توی اصفهان برنج بکاریم. برنجی که به قول معروف پایش در آب و سرش در آتش است.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
افرین کارشناسی، اما نتیجه کارشناسیها همه مخالف این طرحند. فقط با زورپروژه را جلو میبرن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
آب شرب خوزستان را با تیر آهن و پتروشیمی مقایسه میکنی؟
بابا اینها آب برای خوردن ندارند جی میگی تو؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
شما به لحاظ استعداد طبیعی هیچی ندارین ،مردم خوزستان وچهارمحال همه بیکارن؛نفت وگاز رو از زیر پای مردم خوزستان وبوشهر وهرمزگان وایلام وکرمونشاه خارج میکنن بعد میان تو اصفهان وکاشان وقم وتهران که تو بیابونن خرج میکنن،کجای این انصافه واقعا که بی عدالتی بیداد میکنه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
آقای محترم تیر آهن و پتروشیمی رو پولشو میگیرن...
آیا پول نفت و آب رو به خوزستا نیها میدن؟!!!
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
اونموقع که آقای خاتمی آب اصفهان را برد یزد اول قرار بود این طرح ها اول اجرا بشه بعد آب برده بشه اونموقع باید فکر اینو میکردن که چه عواقبی این کار تو بلند مدت داره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
استان سمنان هم از آب کارون سهم دارد . از رئیس دولت تدبیر و امید می خواهیم حالا که آب کارون تا یزد میرسد به فکر کویرهای زادگاه خودشان هم باشند .
کارمند فولاد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
سلام
1-استخدام پارسال فولاد مبارکه ملی بود و حتی یه نمونش اینکه یه فوق لیسانس مدیریت مالی از دزفول استخدام شده(استان خوزستان)
2-استخدام امسال فولاد هم برای استانهای اصفهان و چهارمحال و بختیاریه
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
با سلام.اگر اشتباهی در گذشته صورت گرفته باشه چرا الان مردم چهار محال و خوزستان باید تاوان بدهند.خلاصه بگم که در حال حاظر آب شرب خوزستان بلاخص اهواز و آبادان و خورمشهر به شدت شور چون آب دریا به رود خونه برمیگرده به شدت! و اکثر نخیلات آبادان و خرمشهر بدون محصول و یا خشک و بی کیفیتن و دیگر محصولات زراعی.
ساده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
با سلام
از مسئولين محترم استان چهارمحال و بختياري خواهشمنديم ابتدا وضعيت معيشتي و... مردم استان را بررسي سپس تصميم گيري نمايند. آيا اين درست است كه مردمي كه تمام خرج و مخارج زندگي خود را از راه كشاورزي تأمين مي‌كنند به يكباره دچار افت شوند و ادامه حيات برايشان ممكن نباشد. براي پيشرفت استانهاي ديگر با زندگي مردم بازي نشود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
لطفا ويلاسازي را در استان اصفهان و به خصوص چهار محال تعطيل كنيد. در منطقه باغ بهادران فضاي ويلا ها با بتونهاي سيماني داخل زاينده رود را نيز اشغال كرده است. تفرج در اين مناطق حق همه مردم ايران است!
صالحی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
من یک چهارمحالی هستم اوضاع اب در این استان خیلی بد شده .در چند سال اخیر همان اولایل تابستان اعلام می شود که با کمبود ذخایر اب روبه رو هستیم و حتی اعلام می شود که برخی از چاه های اب رسانی شهر ها خشک شده است .چون از منابع زیرزمینی برای شرب می شود کیفیت اب بسیار پایین هست و در این استان بیمارهای مانند سنگ کلیه خیلی زیاده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
اقای محترم شما اگه توی چهارمهال مشکل کم ابی دارید میتوانید اب رودخانه خرسان و یا سبزه کوه و یه سمیرم و یا..... استفاده کنید اخه چه ربطی داره مشکل کم ابی در چهارمهال به دلیل عدم اجرای طرحهای اب رسانیه و ربطی به تونل بهشت اباد نداره
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
ناشناس عزیز شما یا نمیدونید صد چندتاس یا....
این آب هایی که شما میگید مال سرچشمه کارونن نه زاینده رود مناطق بن شامان شهرکرد وتوابع از زاینده رود استفاده میکنن نه کارون . آب کارون را استفاده کنیم باشه بسمه الله مخارج تونل برگردون آب را شما اصفها نی های محترم بدید روچشم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
اقای محترم اولا اب بهشت اباد در چهارمهال استفاده نمیشه و مستقیما به خوزستان میره دوما تنها راه نجات دشت مرکزی فعلا انتقال این اب است سوما در دوره اقای احمدی نژاد با برداشت بی رویه اب رودخانه زاینده رود برای کشاوزی در منطقه چهارمهال وضعیت اب در اصفهان روز به روز بدتر شد چهارما شما ها که همین جوری اشوب درست میکنید بیایید خودتون یک فکری بکنید به جز اب بهشت اباد دیگه هیچ اب دیگه ای نیست که به خلیج فارس بریزه و به صورت ثقلی قابل برگشت به دشت مرکزی باشه چون سطح بقیه ابها بجز بهشت اباد خیلی پایین تر از رودخانه زاینده روده.
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom |
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
بنده خدا اگر اینطوره پس سرچشمه زاینده رود رو هم منحرف کنند طرف یک استان دیگه شما نباید ناراخت بشی چون در سرچشمه هیچ رودی، آب قابل استفاده نیست چون همش کوه و دره و سنگلاخه!
ضمنا کی گفته هرچی آب قابل برداشت هست باید بره سمت اصفهان؟ پس مردم پائین دست رودهانه ها چطور زندگی کنند؟!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
ناشناس عزیز : مگر چه اتفاقی برای دشت مرکزی ایران افتاده که میگوئید برای نجات آن باید چنین کرد و چنان کرد؟
از میلیون ها سال قبل فلات مرکزی ایران به همین شکل بوده و عمدتا با کمبود منابع آب مواجه بوده.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
یک سئوال دارم کشاورزی چهارمحال چند ماه از ساله؟چرا بقیه سال اب نیست؟شما کجای دنیا دیدی تو کویر برنج کشت بشه؟اب رود خانه را نه کشاورزی محدود چهارمحال در بخشی از سال مصرف میکنه بلکه کارخانه فولاد سیمان کاغذ ذوب اهن و اب شرب هزاران شهر و روستای استان اصفهان مصرف میکند.
دانش
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
شما اول فارسی را یاد بگیر ،بعدا بیا اظهار فضل کن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
بهشت اباد شما خوزستان و چهار محالو کویر می کنه شما باید کارخانجاتتان را به جای دیگری منتقل کنید که اب شربتون را به صنایع ندهید
در ضمن من با انتقال آب به یزد هم مخالفم چون خوطستان را بیچاره کرذه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
اقای کارشناس اولن و دومن: لطفن گزارشات مطالعه طرح را بخون بعد اعلام نظر کن. همه گزارشات این طرح را نفی کرده
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
بهتره که خودتون بخونید چون من خوانده ام و پیداست که شما مطالعه نکرده ای بعد هم کارشناس اولا و دوما یعنی چه بی ادب
آينده نگر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
چراوقتي همه ميدانيم اصفهان دريك جاي بيابانيه اينقدراعتبارات سرازيرش ميشه كه آب تكافوي مردمش نشه؟؟؟چرامردم چهارمحال بختياري بايدبراي كارمهاجرت كنندبه اصفهان واصفهان روزبه روزفربه تربشه وشهركردخالي ازسكنه؟؟؟؟؟؟؟؟
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
تابی جان اگر نظری می دهی سعی کن حداقل کمی کارشناسی باشد. کسی منکر آن نیست که نباید در اصفهان برنج کاری شود که البته هم نمی شود اما اگر به سرچشمه های زاینده رود سری بزنی به راحتی میبینی که با پمپ های بزرگ اب به مکان های دور دست فرستاده شده تا باغات میوه که طی همین چند سال اخیر احداث شده را ابیاری کنه! حالا شما که به اصطلاح متخصصی بگو خشک شدن مزارع شرق اصفهان که محصول استراتژیک گندم را می کارند مهم تر است یا باغات میوه!
پاسخ ها
نویسنده
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
برنج و فولاد !!!!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
باغات میوه
عباس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
مشکل کم آبی استانهای کویری مرکزی کشور با انتقال آب کارون و غیر کارون حل نمیشه و این پروژه های غیر کارشناسی شده نتیجه اش تبدیل شدن کل کشور به کویر خواهد بود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
به نظرم بزرگترین مشکل کم آبی زاینده رود کشت برنج در بخشهای بالادستی رودخانه میباشد. اگر به کشاورزان اجازه کشت در مناطق وسیعتر ودر عوض محصولاتی با مصرف آب بسیار کمتر داده شود این مشکل تا حدودی کمرنگ خواهد شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
زاینده رود در حال حاضر داره اب 3 شهر بزرگ اصفهان یزد و کاشان رو تامین میکنه الانم ذخیره سد به زیر 10% رسیده به نظر شما اگه 4 تا کشاورز برنج نکارن مشکل حل میشه؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟