
مذاکرات هستهای که وزیر خارجه ژاپن نیز به ظاهر در آن نقشی دارد و مجلس نیز پیگیر آن است، خبرهای مربوط به هدفمندی و تلاش برای تنظیم روش حذف سه دهک و رأی اعتماد به آخرین وزرای باقی مانده برای دولت یازدهم، مهمترین اخبار روزنامههای امروز هستند.
ردپای توتال در فرار گازهای ایرانی به سمت کشورهای عربیروزنامه ابتکار به وضعیت منابع گازی ایران در مرزهای مشترک با کشورهای عربی پرداخته و نوشته: همزمان با اعلام رسمی فرار و مهاجرت گاز ایران در دو میدان مشترک به سمت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، وزارت نفت رسما برنامههای جدید توقف مهاجرت گازی در پارس جنوبی را تشریح کرد که در این بین ردپای توتال فرانسه در این فرار گازی به چشم میخورد.
در حال حاضر ظرفیت برداشت گاز ایران از پارس جنوبی حدود ۲۹۰ میلیون مترمکعب در روز است و پیشبینی میشود در صورت تأمین مالی سه فاز ۱۲، ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی تا سال آینده به طور کامل در مدار بهرهبرداری قرار بگیرد که در این صورات روزانه حدود ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون مترمکعب دیگر به ظرفیت تولید از این میدان مشترک اضافه میکند. با این وجود کارشناسان ظرفیت برداشت گاز قطر از پارس جنوبی را بیش از ۵۰۰ میلیون مترمکعب عنوان کرده و یادآور میشوند: با توجه به شیب مخزن، تأخیر در توسعه فازهای ایرانی و افزایش حفاری چاههای مرزی در سمت قطر مهاجرت گاز ایران به سمت این شریک گازی افزایش یافته است. عماد حسینی معاون تازه منصوب شده مهندسی وزارت نفت پیش از بر عهده گرفتن این مسئولیت دولتی با بیان این که سالانه ۶ میلیارد دلار گاز در مخزن پارس جنوبی از سوی ایران به سمت قطر مهاجرت میکند، گفته بود: چرا که مخزن پارس جنوبی شیب دار بوده و این شیب نیز به سمت قطر قرار دارد.
با وجود این، فرار و یا مهاجرت گاز تنها در پارس جنوبی در حال انجام نیست و مسئولان شرکت نفت فلات قاره ایران اخیرا از وقوع پدیده مهاجرت گاز در میدان مشترک سلمان به سمت امارات خبر دادهاند. در این بین محمود زیرکچیانزاده مدیرعامل سابق شرکت نفت فلات قاره ایران مردادماه سالجاری با بیان این که تاکنون حدود ۲۹۰ میلیارد فوت مکعب گاز ایران در مشعل سکوهای میدان سلمان سوخته است از مهاجرت بیش از یک تریلیون فوت مکعب گاز از ایران به سمت امارات خبر داده است. این مقام مسئول در شرکت ملی نفت با تأکید بر این که در مقابل گازسوزیهای کشور، ابوظبی به عنوان رقیب ایران، روزانه میلیون فوت مکعب گاز از این میدان مشترک برداشت کرده است، با هشدار نسبت به این موضوع که بالای یک تریلیون فوت مکعب گاز از ایران به سمت امارات مهاجرت کرده است، اظهار کرده بود: این در حالی است که با اجرای اقدامهای به موقع میتوانستیم روزانه میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت کنیم که محقق نشد.
همزمان با شتاب گرفتن مهاجرت گاز ایران به سمت قطر، شرکت ملی نفت ایران برنامههای جدیدی را برای مدیریت فرار و مهاجرت گاز را در دستور کار قرار داده است. وزارت نفت با انتشار گزارشی، اعلام کرده است: در سالجاری پروژههای فرعی مختلفی همچون سوق دادن دکلهای حفاری به سمت مرزها برای جلوگیری از فرار گاز به سمت قطر انجام شده است. همچنین حفاری چهار حلقه چاه جدید در فاز یک پارس جنوبی برای افزایش تولید از آن در سالجاری اجرا شده و پیش بینی میشود با حفاری این چاهها برای نخستین بار به لایههای زمینشناسی «فراقون و زکین» مخزن پارس جنوبی رسیدهایم و از این به بعد میتوانیم مطالعات بیشتری روی این لایههای گازی داشته باشیم.
تأخیر در حفاری ایران در سازندهای جدید گازی پارس جنوبی یکی از مسائلی بوده که بارها صدای انتقاد کارشناسان مخازن و زمینشناسی نفت کشور نسبت به عملکرد توتال فرانسه را بلند کرده است. منصور دفتریان رئیس انجمن گاز ایران سال گذشته در نشست تخصصی بررسی راهکارهای تولید صیانتی از مخازن مشترک نفت و گاز ایران در مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که ایران لایحهای به منظور شکایت از توتال فرانسه را آماده کرده است، گفته بود: در پارس جنوبی چهار لایه گازی وجود دارد، اما ۱۰ سال است که ایران از بزرگترین لایه گازی این میدان برداشتی نداشته چرا که طرح شرکت توتال فرانسه برای برداشت کامل نبوده است. این کارشناس اقتصاد انرژی با تأکید بر این که این اقدام توتال فرانسه عمدی بوده است و حتی از عبارتی همچون» حقه بازی بزرگی در حال انجام شدن است»، تأکید کرده بود: با توجه به مطالعاتی که در میدان گازی پارس جنوبی انجام داده است تعمدی بودن رفتار توتال فرانسه محرز شده است.
همزمان با حفاری چاههای مرزی در سازندهای جدید پارس جنوبی، ساخت و نصب سکوهای جدید در نقاط مرزی پارس جنوبی هم به عنوان یک سناریوی جدید در اولویت شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است. از این رو ساخت تأسیسات سازههای دریایی فازهای ۱۱ و ۱۲ پارس جنوبی در یارد جزیره قشم شتاب میگیرد ضمن آنکه دو جکت از سه جکتی که در قشم در حال ساخت بوده متعلق به فاز ۱۱ پارس جنوبی و یک جکت نیز متعلق به فاز ۱۲ پارس جنوبی است. شرکت ملی نفت تأکید کرده است: پیشتر در برنامه توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی، ساخت و نصب ۳ سکو پیش بینی شده بود که براساس بررسیهای انجام شده، ساخت یک سکو و جکت دیگر افزون بر سه سکوی پیش بینی شده، به برنامه این فاز برای حفظ سطح تولید اضافه شده است. این موضوع بارها توسط مسئولان شرکت ملی نفت ایران در دولت قبل تکذیب شده و مسئولان وقت شرکت ملی نفت ایران وقوع هرگونه افت فشار و یا افزایش آب دهی چاههای مرزی پارس جنوبی را کذب محض عنوان میکردند.
پارس جنوبی بزرگترین منبع گازی جهان بوده که بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد، ذخیره گاز این بخش از میدان ۱۴ تریلیون متر مکعب گاز به همراه ۱۸ میلیارد بشکه میعانات گازی است که حدود ۷. ۵ درصد از کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل میشود. هماکنون برنامهریزیهایی به منظور توسعه ۲۴ فاز برای تولید ۷۹۰ میلیون مترمکعب گاز در روز از این میدان انجام گرفته است ضمن آنکه با دستور بیژن زنگنه وزیر نفت فعلا اولویت توسعه این میدان مشترک گازی با ۵ فاز قدیمی ۱۲، ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبی بوده و توسعه فازهای جدید و به اصطلاح ۳۵ ماهه پارس حنوبی در اولویت بعدی قرار دارد.
حمله به رأی اعتماد
فردا یکشنبه رئیس جمهور به مجلس خواهد رفت تا از سه گزینه وزارت، که برای تکمیل کابینه خود به مجلس معرفی کرده است، دفاع کند، ولی شرایط به گونهای است که احتمال میرود باز هم ترکیب دولت کامل نشود.
اعتماد در این باره نوشته است: مجلسیها میگویند وزرای پیشنهادی برای سه وزارتخانه باقی مانده یعنی آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و علوم وتحقیقات گزینههای مطلوب اکثریت مجلس نیستند و رأی اعتماد به فانی، صالحی امیری و فرجی دانا دشوار خواهد بود و بعضا تهدید کردهاند که اگر روحانی در انتخاب آنها به ویژه صالحی امیری تجدید نظر نکند جلسه رأی اعتماد به جلسه افشاگری تبدیل میشود. این در حالی است که طی یک ماه و نیم گذشته که روحانی، فانی، صالحی امیری و توفیقی را به عنوان سرپرستان سه وزارتخانه مذکور منصوب کرد مجلس به صورت ویژه به وزارت توفیقی بر وزارت علوم واکنش نشان داد و روحانی هم برای نشان دادن تعامل با مجلسیها در روز معرفی وزرای پیشنهادی فرجی دانا را به جای توفیقی معرفی کرد. حالااما یک هفته پس از معرفی وزرای پیشنهادی انگار نمایندگان تغییر رویه دادهاند. حرف و نقدهای مجلس از منافع و مصالح بسیار فراتر رفته است. رنگ و بوی افشاگری و امنیتی به خود گرفته است.
همچنان که دیروز الیاس نادران در توصیه به رئیسجمهور مبنی بر عدم معرفی صالحی امیری به عنوان کاندیدای وزارت ورزش و جوانان گفت: فارغ از عدم تناسب حداقلی سوابق اجرایی وزیر پیشنهادی با وزارتخانه ورزش و جوانان، حواشی و پروندههایی درباره آقای صالحی امیری وجود دارد که به دلیل جنس خاص این مسائل، بیان آن در شرایط فعلی به مصلحت کشور و دولت نیست و رئیس جمهور نباید نمایندگان را در چنین موقعیتی قرار دهند.
الیاس نادران با اشاره به معرفی سه وزیر پیشنهادی از سوی رئیس جمهور برای سه وزارتخانه باقی مانده درباره سرپرست وزارت ورزش و جوانان به مهر گفت: با توجه به سوابق و پروندههای امنیتی و اقتصادی مربوط به صالحی امیری بهتر است رئیس جمهور از مهلت قانونی باقیمانده استفاده کرده و با تجدید نظر در تصمیم قبلی خود، گزینه مناسب تری را برای وزارتخانه ورزش و جوانان معرفی کند.
نادران با اشاره به ماجرای رأی اعتماد و استیضاح مرحوم کردان در مجلس هشتم گفت: در آن زمان نیز رئیس جمهور وقت به توصیه نمایندگان دلسوز مجلس توجه نکرد و با معرفی آقای کردان باعث شد که در نهایت به ضرر مرحوم کردان، شخص رئیس جمهور، دولت و در نهایت کشور تمام شود. نماینده تهران گفت: در صورت اصرار رئیس جمهور بر معرفی آقای صالحی امیری با توجه به سوابق امنیتی و اقتصادی وی، چه رأی بیاورند و چه رأی نیاورند، یک چالش جدی سیاسی به مراتب عمیقتر از ماجرای مرحوم کردان اتفاق خواهد افتاد که این موضوع قطعا دامن نهادهای امنیتی و قضایی کشور را نیز خواهد گرفت. وی تأکید کرد: معرفی صالحی امیری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در موقعیت انتخاب بین بد و بدتر قرار خواهد داد، نمایندگان مجلس قطعا مانند مسأله استیضاح مرحوم کردان در مواجهه با این دو مسأله هیچ مصلحتی را بالاتر از عدم تصدی یک فرد مسأله دار بر یک وزارتخانه مهم اجتماعی نمیدانند. آنچه سبب میشود انتقادات نادران علیه وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان جدی تلقی شود نظر منفی فراکسیون اصولگرایان درباره صالحی امیری از جلسه سه شنبه گذشتهشان است.
علی بزرگواری عضو فراکسیون اصولگرایان در ادامه گفت: عمده بحث موجود درباره وی شبهات نمایندگان درباره سوابق کاری و برخی اقدامات قبلی او بود که در این جلسه طرح شد. این نماینده مجلس همچنین با اشاره به این که آقای صالحی امیری به همراه حجت الاسلام نقویان در این جلسه حضور پیدا کرده بود به ایسنا گفت: وی آقای نقویان را به عنوان مشاور فرهنگی خود معرفی کرد اما حرفهای چالش برانگیز آقای نقویان در موضوعات سیاسی باعث شد که نمایندگان سخنان وی را برنتابیده و نسبت به معاون فرهنگی وی اعتراض کنند. البته به نظر میرسید که آقای نقویان فضای مجلس را نمیشناخت و تا حدودی سخنان فراتر از معمول مطرح کرد که مورد انتقاد و اعتراض نمایندگان واقع شد. در مقابل این انتقادات اما رمضان شجاعی کیاسری، سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت مجلس فضای پارلمان را برای سه وزیر پیشنهادی دکتر روحانی مثبت ارزیابی کرد و گفت: با سه وزیر پیشنهادی دولت مخالفتهایی نیز وجود دارد اما فکر میکنم هر سه وزیر بتوانند رأی اعتماد مجلس را اخذ کنند مگر این که در روز رأی گیری صحبتهای خاصی مطرح شود. وی افزود: باید پذیرفت دولت عوض شده است. دولت آقای روحانی دولت اعتدال است بنابراین نمیتوان همه چیز را با مبانی اصولگرایی محک زد.
نرخ بیکاری جوانان ۲۶ درصدشرق از جمله روزنامههایی است که به هشدار رئیس مرکز آمار ایران درباره نرخ بیکاری پرداخته است و نوشته: دیروز رئیس مرکز آمار ایران با «بحرانی» خواندن بیکاری جوانان به دو ضلع دیگر مثلث هشداردهنده پیوست. پیش از او رئیسجمهور و وزیر کار و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هریک جداگانه و به کرات هشدار داده بودند.
عادل آذر با تشریح جزییات گزارش این مرکز در مورد نرخ بیکاری در آخرین جلسه شورایعالی اشتغال به ریاست معاوناول رئیسجمهوری، اعلام کرد: «اگر نرخ بیکاری جوانان که هماکنون ۲۶درصد است، دو برابر نرخ بیکاری کل (۲/۱۲درصد) باشد، به معنای این است که از نظر نرخ بیکاری در منطقه بحرانزا قرار گرفتهایم.» طبق آمارهای موجود در مرکز آمار ایران، در سال ۸۳ نرخ بیکاری جوانان بین ۱۵ تا ۲۴ سال، ۲۴درصد بود که این رقم در سال ۹۰ به ۵/۲۶درصد رسیده است. نرخ بیکاری در جوانان شهری و روستایی در این رده سنی هم متفاوت است. در سال ۸۳ بیکاری جوانان شهری ۵/۳۰درصد و بیکاری جوانان روستایی ۴/۱۴درصد ذکر شده است. در سال ۹۰ تغییرات عمدهای در آمار بیکاری جوانان شهری رخ نداد و این رقم با نیمدرصد کاهش به ۳۰درصد رسید در حالی که بیکاری در جوانان روستایی با ۴/۵درصد رشد به ۸/۱۹درصد افزایش یافت. این به این معنی است که دولتهای احمدینژاد نه تنها نتوانست معضل بیکاری جوانان شهری را برطرف کند بلکه به بیکاری جوانان روستایی هم دامن زد. علاوه بر اینها مرکز آمار ایران آمار بیکاری جوانان رده سنی ۱۵ تا ۲۹ سال را هم منتشر کرده است. در سال ۸۳ بیکاری جوانان این رده سنی ۲۴درصد بود که در پایان سال ۹۰ به ۸/۲۵درصد افزایش یافته است. نرخ بیکاری جوانان شهری این رده سنی در سال ۸۳ حدود ۷/۲۳درصد بود و این رقم در سال ۹۰ به ۸/۲۴درصد رسیده است. بیکاری جوانان روستایی در این گروه سنی به اوج رسیده و نسبت به سال ۸۳ حدود دوبرابر شده است. نرخ بیکاری جوانان روستایی بین ۱۵ تا ۲۹ سال در آخرین سال دولت خاتمی ۸/۱۲درصد بود در حالی که این رقم در پایان سال ۹۰ به ۲۳درصد افزایش یافته است.
به دنبال سه برد در مذاکرات با ۱+۵ هستیمروزنامه آرمان سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی را مهم دانسته که با تأکید بر این که
ما میخواهیم سه برد در مذاکرات ایران و ۱+۵ باشد، گفته است: یک برد برد یعنی برد جمهوری اسلامی ایران، برد طرف مقابل و دیگری برد مجامع بینالمللی در جهت تقویت NPT است.
آلن ایر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در گفتوگو با «بهار» گفته است که
متعهد به محرمانه بودن مذاکرات هستیم. بهار در این باره نوشته: تنها لهجهاش است که میتواند این فارسیزبان در غرب را از فارسی زبانان در شرق متمایز کند. «آلن ایر» یکی از نام آشناترین مقامات آمریکایی در ایران است. شاید به دلیل تسلطش بر زبان فارسی؛ این تسلط تنها در صحبت کردن و نوشتن نیست، اشعار بسیاری میداند و ضربالمثلهای فراوانی را از حفظ است. حاضرجوابی و استفاده به موقع از اشعار و ضربالمثلها او را نسبت به دوستداران زبان فارسی در خارج از مرزهای ایران برجسته میکند. ایر، به غیر از زبان فارسی مشغولیتهای دیگری هم دارد؛ او سخنگوی فارسیزبان وزارت خارجه آمریکاست. آنچه از این نام بر میآید این است که تمرکزش بیش از پیش بر کشورهایی است که به زبان فارسی صحبت میکنند و در راس آنها، جمهوریاسلامی ایران.
آلن ایر از جمله مقامات آمریکایی است که مباحث ایران را از نزدیک دنبال میکند از جمله مذاکرات هستهای. همچون سنوات گذشته این مقام آمریکایی همراه هیات مذاکرهکننده آمریکا به ژنو آمده بود تا دور تازه مذاکرات هستهای همراه سایر کشورهای عضو گروه ۱+۵ با ایران را دنبال کند؛ مذاکراتی که قرار بود متفاوت از قبل برگزار شود که اتفاقا به گواه آلن ایر اینگونه هم شد. به گفته او «هرگز گفتوگوهایی اینچنین فشرده، مشروح، بیپرده و رک و راست با هیات ایرانی نداشتهایم.» یقینا یکی از دلایل آن جدی بودن هیات مذاکرهکننده ایران برای حل و فصل مسأله هستهای آن هم با ارائه طرحی جامع است؛ طرحی که از سوی تهران تأکید شده است باید محرمانه بماند اما بعضی رسانهها در ایران و اسراییل ادعا میکنند محتوای آن دیگر محرمانه نیست زیرا آمریکاییها مهر محرمانه آن را شکستهاند. موضوعی که ایر آن را تکذیب میکند و میگوید: «هیأت مذاکره کننده دولت آمریکا هیچ اطلاعاتی درباره جزییات این مذاکرات به هیچ رسانهای ارائه نداده است».
اعتماد نیز از
سفر وزیر خارجه ژاپن به ایران خبر داده و نوشته: تارنمای اینترنتی رادیو ژاپن روز چهارشنبه از سفر آتی وزیر خارجه این کشور به تهران برای مذاکرات درباره پرونده هستهای ایران خبر داد. براساس این گزارش، فومیو کیشیدا در سفر ۱۸ آبان ماه به تهران با مقامات ایران درباره فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران گفتوگو و مذاکره خواهد کرد. طرفهای مذاکره وزیر خارجه ژاپن در سفر به تهران «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه و «حسن روحانی» رئیس جمهور اسلامی ایران خواهند بود. بر پایه اعلام رادیو ژاپن، ایران هفته گذشته برای برطرف کردن تردیدها درباره برنامه هستهای خود در خلال مذاکره نمایندگان گروه ۱+۵ پیشنهادی را ارائه کرد که جزئیات این پیشنهاد در نشست ماه آینده طرفین مذاکره مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
وجود ۲۵ پایگاه اطلاعاتی برای شناسایی ثروتمنداندر حالی که ادامه اجرای قانون هدفمندی و شیوه حذف یارانه سه دهک موضوع داغ این روزهای اقتصاد ایران است، اعتماد به اطلاعات مورد نظر برای حذف ثروتمندان پرداخته و نوشته: رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اعلام این که در بودجه سال ۹۳ اصلاح در قیمت حاملهای انرژی پیش بینی شده است، گفت: منابع اطلاعاتی بسیار زیادی شامل ۲۵ پایگاه اطلاعاتی برای شناسایی افراد پردرآمد جامعه وجود دارد. غلامرضا مصباحی مقدم در این گفتوگوی خبری و در پاسخ به این که آیا قیمت حاملهای انرژی در اصلاحیه بودجه ۹۲ لحاظ شده است، گفت: قیمت حاملهای انرژی در اصلاحیه بودجه ۹۲ لحاظ شده، البته یکسری الزامات و اختیاراتی در این رابطه وجود دارد و آن این است که الزامات نسبت به ده درصد برای افزایش قیمت گاز و ۵ درصد برای افزایش قیمت برق بوده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به این که ۳۷ درصد تغییر قیمت برای حاملهای انرژی همچون گاز، گازوییل و بنزین مجاز بود، افزود: این اقدام در دولت محمود احمدینژاد و حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی صورت نپذیرفت به گونهای که شاید استدلالشان این باشد که شرایط برای افزایش قیمتها مساعد نیست. وی با بیان این که میزان مصرف گازوییل و بنزین در کشور در حال افزایش است، تصریح کرد: بنزین، گازوییل و نفت قابل قاچاق شدن هستند و این امر هم نیز در کشورمان در حال وقوع است بنابراین ما ناچار به واردات آنها هستیم و وقتی قیمت پایین نگه داشته باشد خسارت جبران ناپذیری را به جا خواهد گذاشت.
این نماینده مجلس افزود: برای بودجه سال ۹۳ اصلاح در قیمت حاملهای انرژی پیش بینی شده است. مصباحی مقدم در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که آیا دولت این اختیار را دارد که خودش برای حذف یارانه بگیران پردرآمد اقدام کند؟ اظهار داشت: منابع اطلاعاتی بسیار زیادی شامل ۲۵ پایگاه اطلاعاتی برای شناسایی افراد پردرآمد جامعه وجود دارد به طوری که این منابع شامل نیروی انتظامی، سازمان امور مالیاتی، ثبت اسناد و املاک، ثبت احوال، بانکها، وزارت اقتصاد و دارایی و شرکتهای دولتی است.
همین روزنامه تدوین سناریوهای مختلف قیمت حاملهای انرژی ار نیز مورد توجه قرار داده و نوشته: معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان این که برخی از خانوادهها به قدری شریف و نجیب هستند که یک ساعت مانده به ساعت ۲۴ پای باجهها صف میبندند تا یارانه خود را دریافت کنند، گفت: برای ادامه اجرای هدفمندی یارانهها، دولت سناریوهای مختلفی را در افزایش یا تثبیت قیمت حاملهای انرژی بررسی خواهد کرد اما در حال حاضر شتاب گذشته رشد تورم مهار شده است.
محمدرضا نوبخت درباره همکاری دولت و مجلس درباره اصلاحیه لایحه بودجه با بیان این که همه پیشنهادهای دولت در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس به جز یکی، دو مورد پذیرفته شد، اظهار داشت: پیشنهاد حذف ۳۰ درصد از جمعیت یارانه بگیر جامعه در کمیسیون برنامه و بودجه مطرح و مورد تصویب قرار گرفت به نحوی که اگر مجلس هم آن را مورد تصویب قرار دهد دولت برای انجام آن مکلف خواهد شد. نوبخت با بیان این که امیدواریم تا پایان سال بدون کسری، بودجه شفاف و متعادلی را داشته باشیم، اظهار داشت: با همکاری دولت و مجلس از تورمی که ممکن بود به سیاق گذشته وجود داشته باشد جلوگیری کردیم: بنابراین این اقدامات موجب مهار تورم خواهد شد.
وی گفت: امیدواریم با تقلیل نرخ تورم گشایش بیشتری را در زندگی مردم شاهد باشیم. وی با بیان این که ما مبلغ محدودی داریم و میخواهیم آن را میان ۳ هزار طرح تقسیم کنیم، بیان کرد: این اقدام یک تخصیص بهینه است و منطق مالی و اقتصادی آن را حکم میکند. ما در بودجه ۹۳ بخشنامهای را به دستگاهها ابلاغ کردیم به نحوی که تا هفته آینده همه گزارشات اخذ میشود. معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که افرادی که از لیست یارانه بگیران حذف میشوند چگونه شناسایی خواهند شد؟ ادامه داد: ما همه حالتهای ممکن برای بهتر کردن شیوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها را در دستور کارمان قرار دادهایم.