انتخابی برای کاربران خانگی:

مقایسه‌ای بین سه سیستم عامل: ویندوز، Mac و لینوکس

این روز‌ها داعیه‌های سه سیستم عامل بزرگ و به روز دنیا، یعنی ویندوز، Mac و لینوکس Ubuntu باعث شده ‌که نگاه‌ها به این امر معطوف شود که به راستی کدام سیستم عامل به نسبت رقبایش از ارجحیت بیشتری برخوردار است و برای کاربران خانگی می‌تواند مناسب‌تر باشد، به ویژه شاید این امر برای کاربران ایرانی، ‌اهمیت ذاتی داشته باشد؟
کد خبر: ۳۶۱۵۶۵
|
۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۰ 02 December 2013
|
114785 بازدید
|
مقایسه‌ای بین سه سیستم عامل: ویندوز، Mac و لینوکس
این روز‌ها داعیه‌های سه سیستم عامل بزرگ و به روز دنیا، یعنی ویندوز، Mac و لینوکس Ubuntu باعث شده ‌که نگاه‌ها به این امر معطوف شود که به راستی کدام سیستم عامل به نسبت رقبایش از ارجحیت بیشتری برخوردار است و برای کاربران خانگی می‌تواند مناسب‌تر باشد، به ویژه شاید این امر برای کاربران ایرانی، ‌اهمیت ذاتی داشته باشد؟

به گزارش «تابناک»، اگر تا یک دهه پیش، ویندوز بر‌ترین و پر‌کاربر‌ترین سیستم عامل روی کره زمین بود‌ و ‌تا چند سال پیش، استفاده از ویندوز به عنوان یک سیستم عامل بی‌چون و چرا، برای هر کسی حجت بود و ‌به هیچ جایگزین دیگری فکر نمی‌شد، امروز قضیه کاملا متفاوت است و رقبای ویندوز به ویژه لینوکس، سعی بر آن دارند که سلطه سیستم عامل مایکروسافت را به چالش کشیده و آن را به زیر بکشد.

این امر تا اندازه بسیاری ‌نیز محقق شده است و هرچند هنوز ویندوز هنوز به عنوان پر‌مخاطب‌ترین سیستم عامل موجود،‌ برتری نسبی در مقایسه با رقبایش دارد، اکنون دیگر هر مخاطب و کاربری حداقل نام جایگزین‌های ویندوز را شنیده است و از کاربری آن‌ها تا حدی اطلاع دارد.

در اینجا تلاش ما بر این است‌ که‌ مقایسه کوچکی میان سه سیستم عامل پر مخاطب فعلی داشته باشیم تا به لحاظ کاربری و کارآیی بتوان تشخیص داد ‌کدام یک از این سه، برای کاربران خانگی و به ویژه ایرانی بهتر است. بی‌گمان انتخاب یک سیستم عامل، سلیقه‌ای و صد البته وابسته به نوع نگرش و اهداف کاربر است، در نتیجه این مقایسه به هیچ وجه جنبه توصیه‌ای نداشته و صرفا از دید توصیفی به آن پرداخته می‌شود:
مقایسه‌ای بین سه سیستم عامل: ویندوز، Mac و لینوکس

شکل و شمایل، گرافیک و قابلیت شخصی‌سازی

بی‌گمان‌ محیط و فضای سیستم عامل، تأثیر بسیاری بر مخاطب و راحتی کار در آن دارد. هر سه شرکت مایکروسافت، کانونیکال و اپل از این امر با خبرند و به همین جهت طی سال‌های اخیر، بسیار تلاش کردند تا محیط سیستم‌های عامل‌‌ خود را به راه‌های گوناگون آسان‌، زیبا و کاربردی‌تر کنند.

یکی از مهمترین دلایلی که شاید منجر به آن شده که کاربران ایرانی به شدت به ویندوز علاقه‌مند باشند، این است که به فضای ویندوز بسیار عادت کرده و آن را راحت و کاربردی ‌می‌دانند. در صورتی که این امر تنها و تنها یک «عادت» است که به محض ورود به فضای سیستم‌های عامل‌ دیگر می‌تواند تغییر کند:

مقایسه‌ای بین سه سیستم عامل: ویندوز، Mac و لینوکس
بی‌گمان، کسانی که با هر سه نوع این سیستم عامل‌ها آشنایی دارند، به خوبی می‌دانند که لینوکس از این جهت بسیار متفاوت و در عین حال پیشرو‌تر است، به ویژه در سال‌های اخیر که Ubuntu با تغییرات اساسی در Desktop اصلی لینوکس، Unity را ‌دسکتاپ اصلی خود معرفی کرده و تحولی اساسی در نسخه‌های لینوکس از این جهت به وجود آورده است.

تفاوت مهم لینوکس ‌با دو رقیب دیگر خود، در این است که شما در محیط لینوکس به یک دسکتاپ مشخص و از پیش تعریف شده محدود نیستید. تقریبا حدود بیش از ده نوع دسکتاپ برای لینوکس موجود است که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به Unity، KDE، Debian و دسکتاپ مادر لینوکس یعنی Gnome اشاره کرد. به خصوص دسکتاپ KDE که با عملیاتی کردن مفهوم Plasma محیطی جذاب، زیبا و کاملا قابل شخصی‌سازی ‌فراهم کرده که برای کاربران ویندوز نیز راحت‌یاب است. با هر کدام از این‌ها که راحت‌تر هستید،‌‌ همان را انتخاب کنید:


باید از این جهت لینوکس را سرآمد همه سیستم عامل‌ها دانست. در سال‌های اخیر و به ویژه پس از مطرح شدن دوباره لینوکس در رقابت سیستم عامل‌ها، توسعه کمی و کیفی این دسکتاپ‌ها نیز سرعت گرفته‌ تا جایی که حتی در بین خود نسخه‌های لینوکس بر سر بهبود این دسکتاپ‌ها رقابتی سخت در جریان است.

موجود بودن برنامه‌های کاربردی

‌یک سیستم عامل به تنهایی هر چقدر که قدرتمند و مطمئن باشد، کاربردی نخواهد داشت و در واقع یکی از مهم‌ترین فاکتور‌ها در اقبال کاربران به سیستم عامل، موجود بودن نرم‌‌افزارهای کاربردی برای پوشش نیازهای کاربران از آماتور تا حرفه‌ای است.

در اینجا باید مایکروسافت ویندوز را سرآمد همه سیستم عامل‌های دیگر دانست، به گونه‌ای که در این سیستم عامل، کمتر برنامه‌ای یافت می‌شود که چندین نمونه مشابه رایگان و یا تجاری برای آن موجود نباشد. این در حالی است که سیستم عامل‌های مبتنی بر Unix یعنی لینوکس و مک، همچنان یکی از معضلات خود را در برنامه‌های کاربردی می‌بینند. این امر به خصوص در مورد لینوکس که یک سیستم عامل کاملا رایگان با برنامه‌های رایگان و متن باز است، بیشتر صدق می‌کند.

اما هرچند ویندوز را باید سرآمد در این رقابت دانست، به دو نکته اساسی باید توجه داشت: نخست اینکه در سال‌های اخیر توجه زیادی از سوی سازندگان نسخه‌های‌ لینوکس بر مسأله توسعه نرم‌افزارهای کاربردی معطوف شده است، به گونه‌ای که سال گذشته مارک شاتِلورث، بنیانگذار Ubuntu گفته بود‌ تا سال ۲۰۱۵ کانونیکال می‌خواهد به بیش از ۲۵۰ میلیون کاربر برای Ubuntu دست یابد که یکی از راه‌های دسترسی به این هدف توسعه نرم‌افزارهای کاربردی برای Ubuntu است.

نکته دو اینکه‌ هرچند باید پذیرفت که ‌نرم‌افزارهای موجود کاربردی برای ویندوز در حال حاضر به نسبت دو رقیب دیگر بیشتر است، اما باید توجه داشت که در لینوکس، نرم‌افزار «کم» نیست و تنها باید اینگونه گفت که نرم‌افزارهای «مشابه» در ویندوز برای لینوکس کمتر است.

این به آن معناست که مثلا ‌اگر شما نیازمند یک نرم‌افزار قدرتمند برای ویرایش عکس هستید، نباید در لینوکس به دنبال فتو شاپ باشید، گزینه مورد نظر در لینوکس می‌تواند GIMP باشد:

مقایسه‌ای بین سه سیستم عامل: ویندوز، Mac و لینوکس
از سوی دیگر، باید اشاره کرد اکنون نرم‌افزارهای شبیه ساز برای اجرای برنامه‌های ویندوز در لینوکس همچون Wine و نسخه تجاری آن یعنی Codeweaver این امکان را برای کاربران فراهم کرده‌اند که با Cross Over کردن سیستم عامل به آسانی (و البته با کمی تغییرات در گرافیک واسط کاربری) برنامه‌های ویندوز را به خوبی در لینوکس اجرا کنند.

همچنین باید اشاره کرد، ‌کاربرانی که برای مدت زمانی نسبتا طولانی با لینوکس کار می‌کنند، پس از بازگشت به ویندوز، نرم‌افزارهایی را می‌شناسند که برای لینوکس طراحی شده اما به دلیل کاربرد فوق‌العاده آن‌ها، نسخه ویندوز آن‌ها نیز موجود است.

و مهم‌ترین نکته این که با وجود ابزارهایی نظیر Software Center در Ubuntu دیگر لازم نیست سایتهای مختلف را برای دریافت نرم‌افزار مورد نظر خود جستجو کنید، بلکه تنها با یک جستجوی ساده، ‌خواهید توانست نرم افزار مورد نظر را یافته و ‌دانلود مستقیم ‌کنید:


با همه این تفاسیر اما باید گفت، هم‌اکنون باز هم مایکروسافت ویندوز، در حوزه نرم افزارهای کاربردی چه در نسخه‌های رایگان و چه در نسخه‌های تجاری، سرآمد سیستم عامل‌هاست. هرچند این به معنی کاستی نرم افزار در سیستم عامل‌های دیگر نیست.

امنیت و اطمینان در برابر حملات سایبری

این روز‌ها یکی از بزرگ‌ترین معضلات کاربران، حملات سایبری چه از نوع آنلاین و چه از نوع حملات ویروسی است و به اندازه‌‌ای ‌فراوان شده‌ که منجر به رقابتی سخت میان تولید کنندگان نرم‌افزارهای امنیتی شده است.

در میان سه سیستم عامل معروف، ویندوز هدف نخست حملات سایبری است و میلیون‌ها ویروس و کرم سایبری برای این سیستم عامل وجود دارد و هر روز نیز شاهد ساخته شدن ویروس‌های جدید در این سیستم عامل هستیم.

اما آیا سیستم‌های مبتنی بر Unix از این بابت در امان هستند؟


به تازگی سخنان و مباحث بسیاری پیرامون پیدایش ویروس‌های جدید برای سیستم عامل مک در گرفته است. این امر حقیقت دارد و حملات سایبری به مک نیز آغاز شده است. معنی دیگر این امر آن است که لینوکس نیز طبعا در برابر حملات سایبری در امان نخواهد بود.

اما نکته اساسی ‌اینجاست، میزان حملاتی که به لینوکس می‌شود، بسیار کمتر از دو سیستم عامل دیگر است، به گونه‌ای که هنوز هیچ حمله جدی و بزرگی به لینوکس نشده ‌است. استیون واگون نیکولز، متخصص امنیت سایبری در مطلبی که در همین مورد نوشته است، اشاره کرده‌ که پس از بیست سال استفاده از سیستم عامل لینوکس، حتی یک بار نیز شاهد حمله سایبری به لینوکس نبوده است.

از سوی دیگر، Ubuntu به شکل پیش‌فرض LMS یا Linux Security Module (ماژول امنیتی لینوکس) را ‌روی سیستم نصب می‌کند که به شکل فعالی کاربر را در برابر حملات احتمالی سایبری محافظت می‌کند.

مقایسه و آزمایش کارآیی سه سیستم عامل

اما در پایان بگذارید نگاهی به کارکرد سه سیستم عامل از لحاظ سرعت و استفاده از منابع داشته باشیم.

آزمایشگاه وب‌سایت Expert Review اقدام به آزمایش هر سه سیستم عامل ‌روی یک سیستم با مشخصات پردازشگر Core i۵ و با رم ۴ گیگابایت کرده است. برای هر بار آزمون دیسک سخت این سیستم فرمت ‌و سیستم عامل جدید ‌روی آن نصب شده است.

سپس آزمایش‌هایی برای تست عملکرد سیستم عامل‌ها در عملیاتی نظیر‌ ویرایش تصویر، Encoding ویدئو، عملیات همزمان (Multi – Tasking) و در ‌‌نهایت نتیجه نهایی عملکرد، صورت داده است. نکته اینکه این آزمایش روی نسخه‌های ویندوز ۷، Ubuntu ۱۱.‌۴ (در حال حاضر نسخه ۱۳.‌۱۰ Ubuntu منتشر شده است) و Mac OS X۱۰ انجام شده است. نمودار‌های زیر نشان‌دهنده کارکرد سه سیستم عامل است (رقم بالا‌تر = عملکرد سریع‌تر):
مقایسه‌ای بین سه سیستم عامل: ویندوز، Mac و لینوکس
Image Editing
مقایسه‌ای بین سه سیستم عامل: ویندوز، Mac و لینوکس
Video Encoding


مقایسه‌ای بین سه سیستم عامل: ویندوز، Mac و لینوکس
Multi - Tasking

مقایسه‌ای بین سه سیستم عامل: ویندوز، Mac و لینوکس
Overall Performance

این نمودار‌ها حاکی از آن است که به شکل متوسط Ubuntu ۱۷ درصد سریع‌تر از دو رقیب دیگر خود عمل می‌کند. معنی دیگر این نمودار‌ها این است که افزون بر رایگان بودن سیستم عامل لینوکس، ‌یک ارجحیت اساسی نسبت به رقبای خود در زمینه عملکرد سیستم عامل دارد؛ ارجحیتی که البته خود کاربر نیز پس از نصب و کار ‌با آن به خوبی متوجه خواهد بود.

هرچند در آغاز گفته ‌شد ‌این گزارش تنها هدف توصیفی ‌دارد، ‌واقعیت‌های پشت سر بررسی سه سیستم عامل، نا‌خودآگاه نشان دهنده برتری سیستم عامل لینوکس از جهات گوناگون است. این امر جرأت پیشنهاد یک توصیه جدی به کاربران ایرانی را ساده‌تر می‌سازد:

اگر از سیستم خود برای کارهای روتین و روزمره استفاده می‌کنید‌ و اگر با برنامه‌های حرفه‌ای سر و کار ندارید و نهایت نیازهای‌ شما در حد نرم‌افزارهای کاربردی نام‌آشناست، لینوکس بهترین گزینه به عنوان یک سیستم عامل رایگان، مطمئن، سریع و متنوع است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۳۱۰
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
نویسنده بر خلاف ادعاش کاملا طرفداره برای لیوکس سینه چاک کرده
حال اینکه ویندوز هنوز که هنوزه سر آمد همه ی سیستم عامل هاست.
اگر مردم از لینوکس استفاده می کردند صعنت بازی در دنیا ورشکست می شد. یا حداقل هیچوقت صنعت نمیشد. شما نمیتونید روی لینوکس فیفا نصب کنید. همچنین در مورد نرم افزار های کاربردی . خدا ر شکر جامعه تحصیلکردگان ما کم نیستند . در مورد نرم افزار های مهندسی مثل اتوکد یا پروتیوس و امثالهم نسخه ی لینوکس آن موجود نیست. در مورد حملات یک شما خودتون رو جای یک هکر یا ویروس نویس بگذارید برای سیستم عاملی که ۸۰ درصد کاربران سیستم عامل در دنیا ازش استفاده میکنن یعنی ویندوز وقت میگذارید یا برای لینوکس ؟ ارزش هر چیز به قیمتش در بازاره . در کشورهای حامی کپی رایت مردم نمیتونن برند لینوکس رایگان نصب کنند ؟ میتونند. ولی با این حال بالای ۱۰۰ دلار پول برای ویندوز پرداخت میکنند چون ارزشش رو داره . ضمن اینکه نباید فریب دسکتاپ زیبای اوبنتو رو بخوریم . لینوکس کماکان به شدت وابسته به کامند لاین و دستور نویسی در ترمیناله . بله ترمینال/ کسانی که قبلا با داس کار کردند این محیط سرطان که ویندوز سالها پیش دورش انداخت رو خوب میشناسند. لینوکس به درد بعضی تکرار می کنم بعضی برنامه نویسی های خاص و مدیریت سرور ها میخوره ولی برای کاربر خانگی ویندوز بهترین انتخابه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
دوست عزیز گویا شما مدتها است که اصلا از دنیای سیستم عاملها عقب هستی و اطلاعاتت در مورد لینوکس و نسخه هایی مثل اوبونتو واسه یک دهه قبله.
البته یکسری از حرفهات صحیحه ولی گویا نمیدونی که تر مینال توی لینوکس و توی نسخه های مختلفش کاربرد متفاوت داره و توی نسخه ای مثل اوبونتو کاربردش به 5 درصد هم کمتر رسیده.
لطفا اول کسب اطلاع کنید بعد نظر "کارشناسی" بدید
احسان
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
دوست ناشناس شما هم تایید می کنید 5 درصد پس به هر حال هست و این برای کاربر عادی مشکل ایجاد می کند باید قبول کرد
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
در خصوص سمتی از مطلب شما که کاربرای ویندوز ۸۰ درصد هست پس حمله به آنها با صرفه تر هستش باید بگم که اکثر سرور های مهم در دنیا مبتنی بر لینوکس هستند حالا باید ببینید که حمله به یک سرور خیلی مهمتر یا یک کلاینت ویندوزی که این قضاوتش باشه با خود شما.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
تعجب از تابناک که نظر شخصی یک لینوکسی رو به عنوان یک خبر تحلیلی در لیست خبر های بولدش قرار داده.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
بعنوان یک کاربر حرفه ای باید بنویسم که علت عقب بودن لینوکس نسبت به ویندوز یکی همان وجود نرم افزارهای کاربردی بیشتر برای ویندوز و همانطور که در متن خبر نوشته شده عادت کاربران به ویندوز هست. اما شما همین سه نرم افزار را در عرصه تلفنهای هوشمند با هم مقایسه کنید آنگاه خواهید دید که ویندوز موبایل با نمونه لینوکس که همان اندروید محبوب است قابل مقایسه نیست و فکر نمیکنم خود شما حاضر باشید به جای اندروید که از کرنل لینوکس استفاده میکنه از ویندوز استفاده کنید.
در مورد ترمینال نویسی هم که نوشتید الان برای لینوکس کاربرهای گرافیکی بسیاری وجود دارد.
اما بعنوان کسی که سالهاست حرفه ای سیستم طراحی میکنه باید بگم امکانات و دسترسی هائی که لینوکس در اختیار قرار میدهد بمراتب از سایرین بیشتر است و از این حیث ویندوز قابل رقابت با لینوکس نیست. ولی با تمام این وجود فکر میکنم برای کاربران عمومی، سیستم عامل ویندوز آن هم بدلیل وجود نرم افزارهای کاربردی مناسب تر باشد.
مانی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
محیط ترمینال همچنان پابرجاست . ولی تو پکیج های جدید نصب و اجرای برنامه دیگه نیازی به محیط ترمینال نیست. در ضمن در لینوکس شما به عنوان یه کاربر می توانید به راحتی یک موبایل از لینوکس استفاده نمایید.
مکار
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
سلام به دوستان

من با سه سیستم عامل کار کردم و به نظرم ویندوز از همه کاربردی تره.

این مسئله رو هم تایید می کنم که چون کاربرد ویندوز بیشتره حمله به اون هم بیشتره.

در ضمن همه سیستم عامل ها به خودی خود دزد هستن و اطلاعات کاربر خودشون رو می دزدن. همشون. پس زیاده به اینکه ویندوزه یا مک یا لینوکس دلخوش نکنید.
ali
| United States |
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
من چندین ماه از ابونتو استفاده کردم محیطش نسیت به قبل خیلی خوب شده ولی در جواب اون دوستی که می گفت نیاز به محیط ترمینال نداره باید بگم که برای نصب بعضی برنامه های تخصصی صددرصد نیاز هست اطلاعاتی در اون زمینه داشته باشی و خیلی مواقع کرش می کنه و سیستم بالا نمی یاد البته راه و کار داره ولی به نسبت ویندوز خیلی سریعتر بهم می ریزه و برای یک کاربر عادی این قابل قبول نیست .البته من کاربر عادی نیستم و با لینوکس سرور هم کار کردم و می کنم ولی نمی خوام بگم ویندوز خیلی عالیه ولی باید قبول کرد در بحث نرم افزارهای جانبی بخصوص در بحث شبکه و گیم و نرم افزارهای حرفه ای این دو قابل مقایسه نیستند و اگر سیستم عامل لینوکس و ابونتو اگر بتونند به 60درصد اون تعدادی که دلشون می خواد کاربر داشته باشند برسند شک نکنید که دیگه مجانی نخواهند بود و شاید پوسته سیستم عامل رو بشه مجانی نصب کرد ولی سافت وار سنترشون و نرم افزارهای جانبی رو پولی خواهند کرد و دیگه مثل الان نرم افزارهای پیش فرض نصب شده نخواهند داشت و الان در حال پاشیدن دون واسه کاربران هستند همانطور که ردهت الان بسیاری از سرویس هاش پولی شده و قطعنا شما برای استفاده و نصب آنها باید به دستورات ترمینال و کدنویسی لینوکسی آگاه باشی و سیستم عامل سرور بدون نرم افزارهای جانبی شبکه و ...هم که ارزشی نداره درست برعکس ویندوز که شما سیستم عامل رو میخری و بقیه نرم افزارهای جانبی سرور مجانی هستند.از نظر امنیتی هم اگر شما مورد حمله قرار بگیرید در سیستم های لینوکسی شما کاملاً بی پناه هستید و اصلاً کسی متوجه نمیشه که مورد حمله قرار گرفته و من هنوز جرات نکردم توی اکانت بانکم با لینوکس برم ... پس زیاد دل به این پیشرفت دیگران نبندید و بهتره بدون سینه چاک کردن برای کسی اجازه بدیم مردم خودشون تصمیم بگیرن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
به نظر می رسه شما از اون دسته کاربرهایی هستین که فقط امکانات عمومی و همه گیر سیستمهای عامل رو مد نظر داری و از امکانات تخصصی اونها بی خبری
ناشناس
| Spain |
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
خوبیه مک به اینه که لب تابش با کلاس تر و نازک تره وگرنه ویندوز خیلی از لینوکس بهتره
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
من که با هر سه تا کار کردم. نظرم ایه که ویندوز از همشون سریع تر و وسیع تر و کاربردی تره
کامران
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
استدلال دوستان در مورد پایداری، کارایی و حتی امنیت ویندوز و لینوکس دقیق نیست. کدام لینوکس با چه مشخصاتی؟ چه پکیجهایی نصب شده؟ اگر اون پکیج مشکل امنیتی داشته باشه به حساب لینوکس میگذارید یا اون پکیج؟ راستش به نظرم این یک زرنگی خاصه طرفداران لینوکسه که با کم و زیاد کردن پکیج ها سعی می کنن بگویند از ویندوز بهتره! وگرنه به نسبت محصولات موجود در ویندوز پکیجهای لینوکس ناپایدار تر و نا پخته تر هستند. اصلاً صرف وجود 10 واسط گرافیکی نشان دهنده این است که سیستم عامل تکلیفش با خودش مشخص نیست!
میثم
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
نویسنده طرفدار لینوکس نیست چون هر طرفدار لینوکسی می دونه که Debian دستکتاپ نیست بلکه یه توزیع مشهور لینوکس هست
ناشناس
| Spain |
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
????!!!!
ناشناس
| Spain |
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
به نظر من ضخامت لپ تاب هیچ ارتباطی با نوع سیستم عاملش نداره چون می بینیم که سرورهای زیادی علیرغم ضخامت زیاد از ویندوز سرور استفاده می کنند.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
از روزی که موس درست شد بی سوادی هم در کشور های جهان سوم زیاد شد.
ناشناس
| Germany |
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
اینکه شما میگید داشتن ده اسط گرافیکی یعنی اینکه لینوکس تکلیفش با خودش مشخص نیست واقعا حرف ناپخته ای هست
کافی فقط یکی از اینها رو مثل unity یا KDE یا XFC رو نصب کنید و به قدرت و برتری اونها نسبت به د
سما
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
سلام. بنظرم قسمتی از نظر آخر "مکار" اشتباه است
asora
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
سلام

اینو باید بگم که خود ویندوز که این قدر طرفداریش می کنید خود اون 70 درصد سرور هاش لینوکس هست پس دیگه حرفی باقی نمی مونه
محسن
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۴
حوصله توضیح ندارم
امیر علی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
بله درسته لینوکس برای مصارف خانگی کارایی نداره اما برای شروع و یادگیری برنامه نویسی بهترین سیستم عامل است.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۳۱
شما که به لینوکس نمیری واسه بازی هاش... دلیلش اینه که سازندگان بازی چون کاربر لینوکس کمه بازی زیاد واسش نمی سازن.
kali linux
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۵
یکی به من اسید بده....
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۶
بی سواد خب نوشته برای کارهای عادی و روزمره از از لینوکس استافده کنید نه اتوکد !!!!!!
در ضمن معلومه خودت طرفدار سینه چاک ویندوزی
آرش
|
United States
|
۰۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
2014 سال درخشانی برای لینوکسه. 2 پروتوکل سرور نمایش Mir و Wayland به سرور نمایش فعلی اضافه میشه، gnome و KDE سال دیگه به ترتیب بهار و تابستون با سرور نمایش wayland اجرا میشن و ubuntu با unity 8 روی Mir اجرا میشه (14.10)، ضمن اینکه Valve سیستم عامل SteamOS رو طبق اعلامیه خودش اول بهار منتشر میکنه و Steam Machines هم همون موقع وارد بازار میشه که با توجه به بازخوردای مثبتی که از gamer ها و سایت های خبری بازی شنیده میشه، انتظار میره بتونه راحت xbox و ps4 رو بشوره بزنه کنار
پاسخ ها
امین
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۳
ممنون به خاطر اطلاعات
ابوالفضل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
ممنون پیشنهادتون.
توصیه میکنم از نسخه اوبونتو سفارشی شده برای کاربران ایرانی به نام اریوس استفاده کنید
صفا
|
-
|
۰۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
سلام
صبح عالی بخیر , روز خوبی داشته باشید.
پاسخ ها
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
آومده بودی اینجا فقط صبح به خیر بگی؟!
حسین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
علیک سلام
خوبی؟
سلامتی؟
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۷
تو دیگه فازت چیه؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
تابناک یک سوال؟ من ubuntu دانلود کردم آیا وقتی که ubuntu نصب کردم 10 نوع دسکتاپ وجود دارد یا باید دوباره جداگانه آنها دانلود کرد ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
بعد از نصب لینوکس باید هر کدوم از دسکتاپ ها که میخوایید رو به شکل جداگانه نصب کنید و موقع بوت شدن، با هر دسکتاپی که دوست دارید اجرا کنید سیستم عامل رو
عليرضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
عزيزم ده نوع دسكتاپ مي خواهي چه كار. همين الان وجود دو محيط متفاوت مترو و دسكتاپ براي ويندوز نسخه 8 يك چالش براي مايكروسافت شده و مي خواهد سريع تر از آن عبور كند. مايكروسافت كه بازار را مي شناسه دنبال اينه كه شما روي موبايل و تبلت و دسكتاپ و سرور با محيط مشابهي سر و كار داشته باشيد. اون وقت شما دنبال اين هستيد كه روي يك سيستم ده تا دسكتاپ داشته باشي. تا بيايي ياد بگيري اين محيط هاي متفاوت را عمرت تموم شده!
امیر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۴
این سایت رو دنبال کنید در مورد لینوکس
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
مشکل کمبود نرم افزار تحت لینوکس و اپل برای مایکروسافت یک امتیاز بزرگ محسوب میشه.
امین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
گول این حرف ها را نخورید..من یک ماه ازمایشی ابونتو رو نصب کردم..هر روز ده ها مشکل جدید ایجاد می کرد..بسیار ناپایدار است.. و حتی بعد از مدتی خود به خود از کار میفتد...ویندوز خیلی پایدار و قویست...
پاسخ ها
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
الان حدود 8 سال هست که از توزیع لینوکس فدورا استفاده می کنم و باهاش هیچ مشکلی ندارم باید بگم که لینوکس به مراتب پایدارتر از ویندوزه این را کارشناسان خبره دنیای فن آوری می گن.خود من چند سالی که یک نسخه از فدورا روی سیستم نصبه و هیچگونه مشکلی باهاش نداشتم نه نیاز به نصب مجدد داشته نه چیز دیگه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
بعد وقتی توی فروم ها دنبال راه حل مشکلت میگردی میبینی که باید صد خط برنامه بنویسی تا حل شه . در حالیکه در ویندوز حل این مشکلات به عهده خود سیستم عامله و اصلا کاربر رو درگیر نمیکنه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
در خصوص ubuntu با امین موافقم. اما من از suse استفاده می کنم که بر عکس ubuntu بسیار پایدار و برای کاربری راحت هستش. مثل BMW که یه مارک باکیفیت آلمانی توی ماشینهاست suse هم یک مارک باکیفیت آلمانی توی سیستم عاملهاست.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
حرف پایداری رو نزنید لطفا . لینوکس از مک و ویندوز خیلی خیلی پلیدار تره
شراره
| Spain |
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
یه کارشناس تراز اول همیشه می گفت لینوکس پایدار نیست ولی به زودی جمع میشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
كسايي كه مي گويند اوبونتو پايدار تره چند تا نرم افزار روش نصب كردند و چند تا نرم افزار رو ويندوز نصب كردند؟
مسعود
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
مشكل اين است كه هر كس به خودش اجازه مي دهد نظر شخصي يا تجربه شخصيش را ملاك نظر در مورد كل يك سيستم عامل قرار دهد.
عیسی
| United Kingdom |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
در مورد لینوکس، کلا تمام توضیع ها چه debian base ها از قبیل ابونتو چه بقیه... همه توضیع های متفاوتی دارند. از کاملا پایدار تا کاملا نا پایدار. معمولا هم به شکل stable, testing, unstable ارائه میشود. اگر کسی از نسخه unstable استفاده میکنه امکانات زیادی داره ولی خوب ناپایداره.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۴
من هم از فدورا استفاده می کنم و هیچ مشکلی ندارد. عمده کارهای محاسبات عددی در دنیا بر مبنای برنامه های لینوکسی است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
من یک سوال از عزیزان دارم
فرض کنیم نرم افزار Maya روی لینوکس نصب کردم ولی ده ها پلاگین برای مایا هست که فقط برای مایای تحت ویندوز ساخته شده. آیا من میتونم آنها را بر روی مایای تحت لینوکس هم نصب کنم؟ یا باید منتظر بشم تا نسخه تحت لینوکس هم ساخته بشه؟

اگر جوابتون مثبت که مثبت بزنید. اگر منفی که همون منفی بزنید
با تشکر
پاسخ ها
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
در خصوص نرم افزار مایا شما می توانید به قول نویسنده به نرم افزار معادل لینوکسش که اگر از مایا قوی تر نباشه حتما چیزی کمتر از اون نداره مراجعه کنید.بلندر(blender.org) یک نرم افزار کم حجم و همه کاره برای ساخت انیمیشن و افکتهای سینمایی هست.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
مایا رو blender یکی می کنی !!!!!
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
پس معلومه شما اصلا با بلندر آشنایی نداری.چون بلندر همه اون کارهایی را که شما در مایا با اون حجم زیاد انجام می دین را براتون انجام میده اونم هم بصورت مجانی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
حاج مهدی
یعنی تو واقعا بابت نرم افزار پول میدی؟
کجا زندگی میکنی؟ این ور آب یا اون ور آب؟
دی وی دی مایا نهایتا 6 تومن. خیلی گرون؟
یعنی تو واسه خاطر 6 تومن حاضری بری سراغ نرم افزارهای اوپن سورس؟
سجاد
| Germany |
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۴
ربطی به اوپن سورس نداره عزیز من .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
احسنت احسنت ...
سینا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
من خودم مک دارم
خیلی هم ازش راضیم...
محیط کاربریش خیلی خوبه. اغلب نرم افزارها هم براش پیدا میشه
و یک خوبی بزرگی هم داره اینه که اصلا هنگ نمی کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
من ندارم. مک ندارم
ناشناس
| Canada |
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
من نمی دونم شما با مک چی کار می کنید؟ ولی من مک دارم، حرفه ای هم ازش استفاده می کنم و اصولا هم ارادتی به مایکروسافت ندارم. اما واقعا مشکل استیبل نبودن داره، مخصوصا وقتی یه خورده شما سیستم عامل رو دستکاری می کنید، بلافاصله یا کند میشه یا به هم می ریزه. من یادمه سال ها قبل ما دل و روده ویندوز اکس پی رو می ریختیم به هم، باز هم مشکل ناپایداری و هنگ و ... نداشت.
ناشناس
| Spain |
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
من هم متأسفانه مگ ندارم
سینا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
مک کلا نسبت به ویندوز خیلی پایدارتر هستش
البته پیشنهاد میکنم اپلیکیشن clean my mac رو روی device خودتون نصب کنید.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
مک کجاست
سید فتاح
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
بنده رو معاف کنید لطفا، نظر خاصی ندارم.
ناشناس
| Switzerland |
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
آقا سینا به clean my mac نیازی نیست
اتفاقا این نرم افزار رو اگر جستجو کنید خیلی بد گفتن درباره اش اگر خوب بود مک استور تاییدش میکرد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
کی گفته مک هنگ نمی کنه
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟