
دیروز در حاشیه سفر وزیر امور خارجه به کشورهای عربی، برخی از خبرگزاریها نقل کردند که آقای ظریف، مطالبی را درباره جزایر مطرح کردهاند. این خبرگزاریها مطالبی را دال بر اینکه وزیر خارجه ایران گفته که حاضر است درباره جزیره ابوموسی مذاکره کند، نقل کردند.
در همین زمینه، «تابناک» با پیروز مجتهدزاده و یک مقام ارشد آگاه در وزارت خارجه، درستی و نادرستی این موضوع را بررسی کرده است.
یک منبع آگاه در وزارت خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگار «تابناک» گفت: نوار این مصاحبه کاملا از حقیقت موضوع پرده برمیدارد. آقای ظریف در پاسخ به پرسشی درباره جزایر ایرانی تنب کوچک، بزرگ و ابوموسی گفته، ما پیرامون سوءتفاهماتی که درباره ابوموسی وجود دارد، حاضر به گفتوگو و مذاکره هستیم. آنچه در برخی منابع خبری در این باره مطرح شده، کاملا نادرست و مغرضانه است.
همچنین پیروز مجتهدزاده از کارشناسان مسائل خلیج فارس در گفت و گو با تابناک گفت، ما درباره حاکمیت و مالکیت بیچون و چرای ایران بر جزیره ابوموسی در چهارچوب تفاهمنامه ۱۹۷۱ با هیچ کسی گفتوگویی نخواهیم کرد.
مجتهدزاده افزود: هرچند من تأیید میکنم که ما در صورت لزوم و اگر شرایط پیش آید که بخواهیم برای رفع سوءتفاهمهای پدید آمده در سال ۱۹۹۲ با کسی مذاکره کنیم، آن کس تنها شارجه میتواند باشد؛ آن هم برای رفع سوءتفاهم.
مجتهدزاده بیان داشت: در مورد مالکیت و حاکمیت ایران بر جزایر، حتی نمیتوانیم کلمه مذاکره را به کار ببریم. بنا بر قرارداد ۱۹۷۱ حاکمیت و مالکیت ایران بر هر سه جزیره مصرح است. در این توافقنامه ما ترتیباتی داریم که بر پایه آن پذیرفتیم، اهالی روستای شارجه، اتباع شارجه خواهند بود و حق رفتوآمد دارند.
وی همچنین گفت: در چهارچوب قرارداد ۱۹۷۱ حاکمیت و مالکیت ایران بر جزایر کاملاً تثبیت است. از سوی دیگر، من مطمئن هستم مورد نظر وزیر امورخارجه ما هم این بوده که ما برای اعتماد با طرف اماراتی، حاضریم بر سر رفع سوءتفاهماتی که در ۱۹۹۲ در جزیره ابوموسی پیش آمد، با خود اماراتیها یا بهتر است بگویم با شارجهایها گفتوگو کنیم و نه با کس دیگر.
از سوی دیگر، تأکید میکنم که حتی امارات متحده نمیتواند این پرونده را به دادگاههای بینالمللی ببرد.