حاکمیت و مالکیت ایران، بر جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بر کسی پوشیده نیست. اما گویا کشور ذره ای امارات متحده دست از ادعاهای خود بر نمی دارد.
البته در این راه، این کشور از حمایت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز برخوردار است، به گونهای که موضوع جزایر سهگانه به یکی از دستورکارهای همیشگی نشستهای کشورهای حاشیه خلیج فارس تبدیل شده است. مثلا در آخرین نشست که در همین هفته برگزار شد، موضوع جزایر در دستور کار قرار گرفت و در بیانیه نهایی نیز به آن اشاره شده است.
به گزارش «تابناک»، ماجرا از آنجا آغاز شد، که این جزایر ایرانی در فاصله میان سالهاى( 1903 تا 1971)از سوى بریتانیا اشغال و در اختیار امارتهاى شارجه و رأسالخیمه که تحتالحمایه رسمى بریتانیا بودند، قرار گرفت. اشغال این جزایر از سوى بریتانیا با توسل به برخى قواعد و اصول حقوق بینالملل، بهویژه اصل حقوقى «سرزمین بىصاحب و رها شده» صورت گرفت.
این در حالى بود که این جزایر پیوسته زیر حاکمیت ایران بوده و هیچگاه بی صاحب و متروکه نبوده اند. در سال ۱۹۷۱ پس از توافق ایران و بریتانیا و پیش از خروج نیروهای نظامی بریتانیا از منطقه و تأسیس کشور امارات متحده عربی، ابوموسی به همراه تنب بزرگ و تنب کوچک پس از نزدیک به ۷۰ سال شکایتهای مداوم دولت ایران علیه اشغال گری بریتانیا سرانجام به ایران بازگردانده شد.
در همین حال، کشور امارات در سالهای اخیر از هیچ اقدام تخریب کوتاهی نکرده است. از جمله در چند سال اخیر امارات اقدام به ساخت گسترده جزایر مصنوعی در بخش جنوبی خلیج فارس کرده است، ساخت این جزایر مشابه هر سازه دریایی دیگر نه تنها تاثیرات خاصی بر روی حوضه رسوبگذاری از لحاظ ته نشستها و فرسایشهای غیر عادی خواهد گذاشت بلکه تاثیرات خطرناک حقوقی در مالکیت و دریای سرزمینی خواهد گذاشت.
در حقیقت ، هدف اصلی امارات از ساخت و سازها تصاحب این جزایر سه گانه است که مسئولان کشور باید نسبت به این امر توجه ویژهای داشته باشند.

باید گفت حربه اصلی اماراتی ها عملیات رسانه ای و فضاسازی است. در چند روز اخیر موج خبری گسترده ای در میان رسانهها درباره جزایر ایرانی به وجود آمده است. اگرچه این اقدامات هیچ تاثیری بر مالکیت ایران بر این جزایر ندارد اما یک نگرانی را در درون کشور دامن میزند که نکند این اخبار واقعیت داشته باشد.
مثلا در چند روز گذشته پایگاه خبری (Defence News) مدعی شده بود ؛ ایران و امارات عربی متحده مقدمات لازم برای انعقاد توافقی درباره جزایر ایرانی مورد ادعای شیخنشین امارات را فراهم کردهاند و به رسیدن به یک توافق بسیار نزدیک شده اند.
براساس ادعای این سایت خبری ، منابع نزدیک به مذاکرات بین ایران و امارات عربی متحده اعلام کرده اند، توافق بین ایران و امارات درباره انتقال مالکیت جزایر استراتژیک به شیخنشین حوزه خلیجفارس در دیدار اخیر شیخ عبدالله بنزایدآلنهیان از تهران مطرح شده است.
جالب است، که این سایت در ادامه می نویسد این توافق بین دو طرف به معنای بازی برد- برد است. چرا که ایران می تواند از نفع اقتصادی و گسترش تبادل اقتصادی با امارات بهره برداری کند و امارات نیز به حقوق حقه خود در این زمینه دست می یابد.!! همچنین این وب سایت خبری مدعی شده است که مذاکراتی پیرامون جزایر ایرانی در حال انجام است و در نهایت بهترین راهکار را توافق بر سر جزایر می داند.
استمرار پیگیرى ادعاى امارات و حمایت ضمنى و آشکار قدرتهاى منطقه اى و فرامنطقه اى از ادعاى این کشور، به منزله مداخله در امور داخلى ایران تلقى می گردد و این موضوع براى سیاست خارجى ایران مهم و حیاتى به شمار می رود.
مقامهاى دولت مرکزى امارات نیز در سالهاى اخیر از این قضیه به عنوان موضوعى ملى و راهبردى براى حفظ وحدت امارتهاى هفتگانه و ابزارى براى تداوم حاکمیت ابوظبى سود جسته اند؛ به ویژه آنکه ابوظبى به دلیل برخوردارى از درآمدهاى سرشار نفت و هزینه کردن آن در این جهت کوشیده است، از حمایت کشورهاى دیگر بهره مند شود.