ادامه ماجرای مرگ عامل حمله به سفارت ایران؛

پس از مرگ «ماجد»، چه چیزی در انتظار لبنان است؟

مرگ مشکوک عامل حمله به سفارت ایران در بیروت، همچنان محل بحث و جدل بسیاری است و هنوز درباره ابعاد واقعی این ماجرا خبر و گزارش دقیقی منتشر نشده است. با این حال، یکی از مباحث مهم مرتبط با این موضوع، این است که مرگ ماجد‌الماجد تا چه اندازه بر فعالیت‌های القاعده در لبنان و کلیت منطقه تأثیرگذار خواهد بود.
کد خبر: ۳۶۹۳۹۱
|
۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۵ 06 January 2014
|
13405 بازدید
|
۸
پس از مرگ «ماجد»، چه چیزی در انتظار لبنان است؟
مرگ مشکوک عامل حمله به سفارت ایران در بیروت، همچنان محل بحث و جدل بسیاری است و هنوز درباره ابعاد واقعی این ماجرا خبر و گزارش دقیقی منتشر نشده است. با این حال، یکی از مباحث مهم مرتبط با این موضوع، این است که مرگ ماجد‌الماجد تا چه اندازه بر فعالیت‌های القاعده در لبنان و کلیت منطقه تأثیرگذار خواهد بود.

به گزارش «تابناک»، سایت تحلیلی «المانیتور» در گزارش‌ تحلیلی به موضوع مرگ عامل حمله به سفارت ایران در بیروت پرداخته و اشاره می‌کند، بر پایه ادعای برخی مقامات لبنانی، علت مرگ وی، وخیم شدن وضعیت جسمانی بوده و وی پیش از دستگیری نیز در بیمارستان و تحت مراقبت بوده است.

یک منبع دیگر در ارتش لبنان نیز گفته، پس از بازداشت ماجد، هیچ گونه بازجویی از وی‌ نشده، زیرا وضعیت جسمانی وی اجازه این کار را نمی‌داده و اولویت در آن زمان، زنده نگه داشتن او بوده است، حال آنکه انتظار می‌رفت با بازجویی از ماجد، ابعاد مهمی از فعالیت‌های القاعده در سطح منطقه روشن شود.

به هر حال، هنوز هیچ گونه جزئیات مشخصی از مرگ ماجد منتشر نشده است. بیشتر لبنانی‌ها، فارغ از تفاوت‌های سیاسی‌ با اخبار منتشره در این زمینه با بدبینی برخورد می‌کنند.

بسیاری بر این باورند که ماجد، رهبر شاخه لبنانی خطرناک‌ترین گروه تروریستی جهان، به قتل رسیده تا اسرار مربوط به این گروه پوشیده نگه داشته شود.

این دیدگاه در میان مردم عادی و همچنین در شبکه‌های اجتماعی به عنوان دیدگاه غالب جریان دارد و نشانگر آن است که بسیاری از مردم، اخبار رسمی در این زمینه را معتبر نمی‌دانند و دولت لبنان را در ماجرای مرگ ماجد مقصر قلمداد می‌کنند.

پیش از مرگ ماجد، چندین کشور‌ از جمله ایران درخواست مشارکت در بازجویی از وی را مطرح کرده بودند. یک مقام امنیتی گفته، ایالات متحده نیز در این زمینه درخواستی برای دولت لبنان فرستاده است.

گفتنی است، حمله «بریگادهای عبدالله عزام» (گروهی که ماجد رهبری آن را بر عهده داشت) به سفارت ایران در بیروت، نخستین حمله این گروه علیه اهداف دولتی یا غیرنظامی در لبنان به شمار می‌رفت. این گروه طی سال‌های پیش؛ حملاتی ‌علیه نیروهای سازمان ملل و شهرک‌های یهودی نشین رژیم صهیونیستی و همچنین چند حمله را در خارج از لبنان انجام داده بود.

وزارت خارجه آمریکا، بریگادهای عبدالله عزام را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده بود و برخی از رهبران این گروه نیز در فهرست تروریستی این کشور قرار داشتند؛ اما جالب اینجاست ‌ماجد ـ که گفته می‌شود از سال ۲۰۰۹ به رهبری این گروه رسیده ـ وارد فهرست مذکور نشده بود.

ماجد به عنوان رهبر بریگادهای عبدالله عزام در لبنان، از همه جزئیات درباره فعالیت‌های این گروه آگاهی داشت؛ از جمله منابع مالی، گردش و تبادلات مالی، مسیرهای قاچاق اسلحه به لبنان، مخفیگاه‌های گروه و همچنین ارتباطات آن با گروه‌های شورشی وابسته به القاعده در سوریه؛ افزون بر این، نقش وی می‌توانست آشکارکننده شکاف‌های امنیتی موجود در حکومت لبنان باشد که دو ائتلاف اصلی این کشور، یعنی ۸ مارس و ۱۴ مارس را به اتهام زنی علیه یکدیگر کشانده است.

اما اکنون پرسش اینجاست که پس از مرگ ماجد، اوضاع به چه ترتیبی پیش خواهد رفت؟ در حقیقت، پاسخ به این پرسش روز دوم ژانویه شنیده شد؛ یعنی زمانی که یک خودروی بمب‌گذاری شده در قلب بخش جنوبی بیروت، یعنی مرکز اصلی حزب الله منفجر ‌و سبب کشده شدن پنج تن و زخمی شدن ۷۵ تن شد.

بر پایه گزارش‌ها، گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است. این حمله نشانگر آن است که تصمیم گروه‌های افراطی برای کشاندن حزب الله به عرصه حملات خود، از مرگ هیچ کس تأثیر نخواهد پذیرفت و احتمالاً بریگادهای عبدالله عزام نیز به زودی با داعش ادغام شده و به شعبه‌ای از این گروه در لبنان تبدیل خواهند شد.

از سوی دیگر، یک مقام امنیتی لبنانی می‌گوید، شواهدی است، مبنی بر اینکه بریگادهای عبدالله عزام در حال ادغام با نیروهای وابسته به «شیخ احمد العصیر»، روحانی سنی تندروی لبنانی هستند.

به گفته این مقام امنیتی، یکی از دو عامل انتحاری در جریان حمله به سفارت ایران، از عناصر هوادار عصیر بوده است. چهار نفری نیز که در جریان حمله به نیروهای ارتش لبنان در «سیدون» کشته شدند، از نیروهای عصیر بودند؛ گویا یک گروه جدید وابسته به القاعده در لبنان در حال شکل‌گیری است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
به هر حال اگه مرگ این عنصر تروریست واقعا یک قتل باشه نشان از هراس جدی ال سعود از پیامدهای کردار خودشان در خاورمیانه میباشد.تصور من اینه که تاریخ مصرف ال سعود به پایان رسیده .
نکته بین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
اولش گفتند که اون در حال مرخص شدن از بیمارستان دستگیر شده. یعنی حالش خوب شده بود.
معلومه که مردم ادعای مرگ طبیعی به دلیل وخیم شدن حال بیمار اون هم ذر حالی که قاعدتا بایستی تحت مراقبتهای ویژه باشد را باور نمی کنند.
اگه می گفتند در حال ورود به بیمارستان دستگیر شده باز هم این ادعا کمی قابل باور می شد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
چرا ایران مساله را در شورای امنیت مطرح نمی کند؟ آنها در مجمع عمومی ایران را به خاطر یک طرح تخیلی برای سفیر عربستان در واشنگتن محکوم کردند آن وقت وهابی ها رایزن ایران را کشته اند و به روی ما می خندند؟!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
من بچشم خود دیدم کسیکه درحال غرق شدن چی کارمی کنه. عربستان هم به مشابه اون فردی است که داره غرق میشه. نکته بعدی که بنظرمن کشتن این عنصر فسادراتقویت می کنه دست داشتن عربستان درترور رفیق حریری وقتل اخیروزیردارائی اسبق لبنان هستش.نبایدفراموش کنیم این آیه مبارک ازقرآن کریم راکه فرموده(مکرومکرالله وخیرالماکرین)
آراز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
همه به نفع اسراییل غاصب
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
چرا عربستان حاضر است سه میلیارد دلار به لبنان بدهد مکر بالبنان مشگل نداشت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
عربستان کانون اصلی تروریست چرا انجا کسی کاری نمیکنه یعنی انها اینقدر قوی هستن....
سید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
دنیا همینجور نمی مونه نوبت رویا رویی با ما هم میشه
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
رشد قیمت دلار با مذاکره با آمریکا متوقف می شود؟