محسن رضایی در گفتگوی ویژه خبری:

روزی‌ را می‌بینم که آمریکایی‌ها حرف‌هایشان را با ما یکی‌ می‌کنند

دکتر محسن رضایی،شب گذشته میهمان شبکه دوم تلویزیون بود تا با مردم از «رمز و راز پویایی و بالندگی انقلاب اسلامی ایران» سخن بگوید. پویایی که انقلاب و امام به مردم هدیه داده اند. وی در همان ابتدا با ذکر خاطره‌ای، از ایجاد میل و انگیزه‌ای که انقلاب به جوانان نسل پیشین، عطا کرد،سخن گفت. وی در این مصاحبه همچنان بر حفظ آرامش برای اداره کشور و حرکت به سمت پیشرفت تاکید کرد.
کد خبر: ۳۷۸۴۵۶
|
۲۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۶ 14 February 2014
|
28166 بازدید
روزی‌ را می بینم که آمریکایی هاحرف‌هایشان رابا مایکی‌می‌کننددکتر محسن رضایی،شب گذشته میهمان شبکه دوم تلویزیون بود تا با مردم از  «رمز و راز پویایی و بالندگی انقلاب اسلامی ایران» سخن بگوید. پویایی که انقلاب و امام(ره) به مردم هدیه داده‌اند. وی در همان ابتدا با ذکر خاطره‌ای، از ایجاد میل و انگیزه‌ای که انقلاب به جوانان نسل پیشین، اعطا کرد سخن گفت.

محسن رضایی خاطره‌اش را اینگونه شروع کرد که در سال ۵۲ که او جوانی نوزده ساله بیشتر نبوده است به خاطر فعالیت‌های انقلابی در اهواز دستگیر و به ماه‌ها حبس محکوم می‌شود. در جریان این حبس‌ها خانواده و به‌ویژه مادر ایشان در یکی از ملاقات‌های خود با محسن رضایی در زندان، احساس بی‌قراری می‌کند با این جمله محسن رضایی تسلی پیدا می‌کند: «مادر مگر خودتان نگفتید که شما باید فداکاری‌های سردار اسعد بختیاری را ادامه دهید که برای احیای مشروطیت تهران را فتح و از محمد علی شاه که دوره او به استبداد مشهور بود، خلع ید کرد؟ مگر خودتان نگفتید که شما باید راه شیر علیمردان خان بختیاری را که با استبداد رضا شاهی جنگید و چندین استان را از دست وی نجات داد ادامه دهید؟» وی به مادر می‌گوید که اگر سردار اسعد بختیاری با محمد علی شاه و برای احیای مشروطیت مبارزه می‌کرد و اگر علیمردان خان بختیاری با استبداد رضا شاهی مبارزه می‌کرد، اکنون نوبت ماست که با استبداد محمد رضا شاه مبارزه کنیم و اینگونه راه و رسم بختیاری‌ها و قهرمانی‌های آنان را ادامه دهیم. مادر ایشان پس از این گفته آرامش یافت. توصیه‌ای که با پویایی و تحرکی که پیام انقلاب و امام به آن داد، بعدها به سیل خروشان بنیان‌برافکنی تبدیل شد که بساط حکومت شاهنشاهی را در هم شکست.


به گزارش تابناک، محسن رضایی پس از ذکر این خاطره  و در ادامه مصاحبه  گفت که حادثه انقلاب و امام‌خمینی(ره) از جوانان ما نیروی عظیمی ساخت و اعتماد به نفس را به جوانان بازگرداند. پیش از انقلاب یأس و ناامیدی، بی‌تفاوتی، تحقیر و توهین در میان جوانان موج می‌زد، اما در زمان انقلاب ما اتم‌هایی بودیم که امام‌خمینی(ره) ما را جمع کرده و توده‌های منسجمی به وجود آورد و قطرات پراکنده را تبدیل به دریای خروشان کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «رمز پیروزی انقلاب اسلامی ایران مردمی شدن سیاست و الهی شدن آن بود. یعنی سیاست از دست گروهی خاص و انحصارگرایی سیاسی درآمد و رنگ الهی گرفت. سیاست توحیدی سیاست جمعی و الهی بودن است. در زمان انقلاب رفتار ما اسلامی و اخلاقی شد و فداکاری، احساس مسئولیت و اعتماد به نفس به وجود آمد و لذا رمز پیروزی انقلاب اسلامی سیاست مردمی و الهی است.»

رضایی در خصوص دلیل حضور مردم در مراسم 22 بهمن علیرغم تمام مشکلات و فشارها، گفت: «مردم انقلاب را از خود می‌دانند و مسئولان کشور را میهمان می‌دانند. اصل کار خود مردم هستند و احساس تعلق مردم به انقلاب فوق‌العاده است؛ چرا که در هیچ گوشه تاریخ، ملت ما به اندازه انقلاب به این میزان سرمایه‌گذاری نکرده و لذا فداکاری ملت در مقایسه با مشروطه قابل‌مقایسه نیست.»

وی تأکید کرد: «آن چیزی که در 22 بهمن مشاهده می‌شود، واقعیت صحیح در بطن و ذات ملت است و هیچ چیز مصنوعی نیست. باید اجازه ندهیم که مراسم‌های کشور و مراسم 22 بهمن دولتی شود؛ چرا که در دل مردم جای دارد.»

*ویژگی انقلاب ما عدم وجود افراط و تفریط است

 دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که خودباوری جوانان در انقلاب اسلامی چگونه شکل گرفت، افزود: «یکی از تفاوت‌های انقلاب اسلامی با انقلاب‌های دیگر عدم افراط و تفریط است. به طور مثال، طالبان خود را انقلابی می‌دانند؛ اما گروهی ماجراجو و تندرو هستند. انقلاب ما اهل تندروی نبود و انقلابی معتدل است که نه محافظه‌کاری و نه ماجراجویی دارد.»

رضایی ادامه داد: «بزرگ‌ترین آرزوی آمریکا این است که انقلاب ما شبیه القاعده و طالبان شود یا عقب‌نشینی کنیم تا تسلیمش شویم. پس در بطن انقلاب اسلامی ایران حکمتی وجود دارد که 35 سال ما را سر پا نگه داشته و مهمترین دستاورد انقلاب بازگرداندن اعتماد به نفس و خودباوری است.»

وی با بیان اینکه چه کسی تصور می‌کرد که جوانان کشور بتوانند رژیم شاه را سرنگون کنند و با دست خالی و شعار پیروزی خون بر شمشیر موفق شوند، اظهار اشت: «وقتی جنگ در کشور آغاز شد، ۵ استان درگیر اشغال شدند و جوانان ما در میدان جنگ کار با اسلحه را یاد گرفتند. به طور مثال سردار عزیز جعفری می‌گوید وقتی وارد سوسنگرد شدم تیراندازی بلد نبودم. حال چطور جوانان کشور این‌گونه تبدیل به قهرمان بزرگ و سردار ملی می‌شوند؟ این زمانی محقق شد که خوباوری در آنها شکل گرفت و استعداد خفته بیدار شد و در این صورت است که می‌توان با مشکلات در تمام زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و دفاعی مقابله کرد.»

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «خودباوری هم فکر ما را بارور کرد و هم به جوانان ما روحیه داد. امروز نیز اگر در جوانان فکرزایی شود و آنها روحیه داشته باشند، می‌توانند با مشکلات مقابله کنند. نباید درس‌های یاد گرفته از انقلاب دوباره به ما یاد داده شود که این کار یک اقدام خطرناک است. ما در مباحثی مانند مسائل هسته‌ای درس‌هایی داریم و از ۸ سال دفاع مقدس، ۱۵ خرداد و ملی شدن صنعت نفت ۱۰۰سال پشتوانه سیاسی داریم و باید از آنها استفاده کنیم و لذا هیچ مانعی نمی‌تواند جلوی پیشرفت ملت ایران را بگیرد.»

*باید جوانانمان را با حضور خودمان در صحنه تربیت کنیم

رضایی در پاسخ به این پرسش که چگونه «ما می‌توانیم» را عملیاتی کنیم؟ خاطرنشان کرد: «برخی مسائل از‌طریق تبلیغ، برخی از راه آگاهی‌رسانی و برخی از طریق تربیت حل می‌شود. این سوال مطرح است که چرا افرادی که ما اصلاً آنها را نمی‌شناختیم در جنگ به اینجا رسیدند که تبدیل به سرداران ملی شدند و خیابان و کوچه به نامشان شده است؟ امروز نیز نمی‌توان از دور ایستاد و به جوانان کشور گفت این‌گونه رفتار کنید و بعد آنها در زندگی ما تناقض را ببینند. منِ محسن رضایی که ادعا می‌کنم باید علمی و کارشناسی باشیم، خود من در این زمینه چه کار کرده‌ام؟» 

وی افزود: «ما باید در این زمینه‌ها تبلیغات را قوی‌تر کنیم و روحیه خودباوری را با تبلیغ به جوانان نشان داده و آگاهی‌بخشی کنیم. در دفاع مقدس جوانان ما به خودباوری و اعتماد به نفس رسیده بودند و اگر ما تاریخ را صحیح به جوانان امروز منتقل کنیم، همه مشکلات و مسائل حل می شود. لذا ما نیازمند این هستیم که جوانانمان را با حضور خودمان در صحنه تربیت کنیم.» 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن یک هشدار به مسئولان کشور تأکید کرد: «در انتخابات امسال دیدیم که از نسل دوم به نسل اول انقلاب بازگشتیم. دولت و تیم آقای احمدی‌نژاد نسل دوم انقلاب بودند و دولت و تیم آقای روحانی نسل اول انقلاب هستند و همه جزء نیروهای انقلاب و مورد احترام هستند. حالا چرا ما از نسل دو به نسل اول بازگشتیم؟ این به این معنا نیست که کادرسازی نکردیم یا جوانانمان را برای آینده آماده نکردیم و فتیله جهاد و خودباوری را در کشور پایین کشیدیم.»

رضایی ادامه داد: بنابراین مهم‌ترین پیام انقلاب این است که به خودباوری باز‌گردیم و اعتماد به نفس را تقویت کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به فشارهای بین‌المللی چه شد که پیام انقلاب به خارج از کشور صادر شد، اظهار داشت: «این سؤال مطرح است که چرا اقتصاد ما مانند پیام فرهنگی صادر نمی‌شود و چرا کالاهای ما در بازار عراق و سوریه بیشتر از ترکیه نیست؟ پس فاصله‌ای وجود دارد. البته برای آمریکایی‌ها ثابت شده است تا جمهوری اسلامی در منطقه است با سوریه، لبنان و عراق نمی‌تواند کاری کنند. دو سال و نیم است که کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا و متأسفانه کشورهای دوست عربی بر سر کشور  سوریه ریخته‌اند ولی نتوانستند کاری کنند.»

*سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به‌زودی توسط رهبر ابلاغ می‌شود

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «خود آنها می‌گویند چون ایران پشت سوریه است نتوانستند کاری کنند. حالا شما که می‌دانید ایران توانایی دارد چرا با ایران راه برخورد را پیش گرفته‌اید؟ این قدرت نشان می‌دهد ما از مرزها عبور کرده‌ایم  در بعد سیاست، امنیت و دفاع. امروز روزی است که ما باید بگوییم چرا تجارت، اقتصاد و ریال ما بیرون نمی‌رود و چرا بخش زیادی از مبادلات کشور عراق نباید با پول ایرانی صورت گیرد؟»

رضایی افزود: «آیا ما فقط مرد جنگ و نظامی‌گری هستیم و مرد اقتصاد، فناوری و علم نیستیم؟ تاریخ خلاف این را ثابت می‌کند و نشان می‌دهد هر زمان ما تمدن ساختیم در کنار سیاست و امنیت ما، اقتصاد و علم و فناوری گسترش یافته است و پول ملی ما به بیرون از مرزها رفته است. ما توجه جدی به سرمایه‌گذاری روی سیاست، امنیت و دفاع کرده‌ایم؛ اما بر اقتصاد سرمایه‌گذاری نکرده‌ایم.»

وی گفت: «خوشبختانه اینگونه که در اخبار آمده است به زودی مقام معظم رهبری سیاست‌‌های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ خواهند کرد و امیدواریم موج انقلاب بزرگی ایجاد کنیم که همان طور که سیاست و دفاع و امنیت باعث هم‌پیوندی با کشورهای منطقه شد، در تجارت و اقتصاد نیز این اتفاق بیفتد.»

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که با توجه به پیشرفت‌های کشور ژاپن در عرصه اقتصاد و نداشتن سیاست خارجی ما برای رساندن پیام اقتصاد کشورمان چگونه می‌توانیم رفتار کنیم و مشکل کجاست که نمی‌توانیم پیام اقتصادی را منتقل کنیم، اظهار داشت: «هیچ مشکلی جز خودمان نیست. درست است که در تحریم هستیم ولی تحریم مشکل اصلی ما نیست؛ ما خودمان مشکل خودمان هستیم. به طور مثال، نقدینگی در کشور ما بالای ۵۰۰‌هزار‌میلیارد تومان است. با محاسبه می‌توان پی برد که سهم هر خانوار از نقدینگی در طول یک سال ۲۰‌میلیون تومان و سهم هر ایرانی ۵میلیون تومان است که می توان با آن خرید و فروش کرد.»

رضایی افزود: «این پول عظیمی است ولی به جای تبدیل شدن به شغل و درآمد، تورم و گرانی اضافه شده است؛ ما آب داریم ولی به جای اینکه به محصول تبدیل شود به سیلاب تبدیل می‌شود. در بعد جوانان نیز ۱۰میلیون جوان تحصیل کرده داریم و گفته می‌شود پنجره جوانی در ایران باز شده است. می‌گویند میزان بیکاری در کشور ۱۰‌تا۱۵‌درصد است اما در بین جوانان ما ۴۰تا۵۰‌درصد است که این مربوط به این است که جوانان زیادی وارد جامعه شده‌اند.»

*سیاسیون کمتر خود را متخصص همه امور بدانند

وی با بیان اینکه ۲۰ سال دیگر جامعه ما پیر می‌شوند، اظهار داشت: «هم‌اکنون دوران طلایی پیش روی ماست؛ چرا که جوانان و نیروی کار زیادی داریم. نقدینگی، پول، زمین، معادن در کشور وجود دارد. حالا چه نداریم و گره کار ما کجاست؟ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نشان داد که باید از منابع بهره‌برداری کرد که این نیاز به تلاش، فکر و برنامه دارد.» 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نوسانات بازار بورس در هفته اخیر اظهار داشت: «هفته اخیر بورس از ۹۰هزار به ۸۰هزار رسید و ۱۰‌تا۱۱‌درصد سقوط کرد. وقتی مطالعه می‌شود برخی ناپختگی‌ها در مجلس و دولت و بخش‌های دیگر موجب این امر شد. چون الگوی درستی در بازار بورس نداریم. به طورمثال تبصره‌هایی به بودجه اضافه شد. وقتی خوراک پتروشیمی را ۵ برابر کنیم، همه بورس را به دنبال خود می‌کشاند.» 

رضایی تأکید کرد: «تغییرات نیاز به مطالعه و کار کارشناسی دارد. همچنین شتابزدگی، بی‌توجهی، اهمیت ندادن، عدم انضباط و قاعده‌مند بودن مشکلات اقتصاد کشور ماست و اگر اقتصاد بر اساس الگوی سامان یافته‌ای ایجاد شود و سیاسیون کمتر خود را متخصص همه امور بدانند، می‌توان از منابع خوب استفاده کرد. البته من به انگیزه‌های انقلابی و جهاد تأکید دارم و نباید تصور کرد که جهادی و انقلابی بودن فقط در صحنه سیاست است نه در اقتصاد. می‌توان انقلابی و جهادی بود. نه انقلابی بر مبنای ماجراجویی بلکه بر مبنای آنچه تاکنون انجام داده‌ایم.»

وی در ادامه با اشاره به عدم مقابله بحث هسته‌ای و اقتصاد مقاومتی گفت: «بحث هسته‌ای و اقتصاد مقاومتی در مقابل هم نیستند بلکه مکمل هم هستند. چرا که مذاکرات راه اقتصاد را باز می‌کند و اقتصاد نیز پشتوانه مذاکرات است. من یک روز به آقای ظریف گفتم که اگر پشت سر شما تورم و بیکاری بالا نشان داده شود طرف مقابل شما هم محل نمی‌گذارد چون می‌گویند با این تورم و بیکاری به هدفمان می‌رسیم؛ اما اگر در مذاکرات گرانی و بیکاری را پایین بیاوریم، آنها روی حرف‌های ما بیشتر حساب می‌کنند.» 

* طرف مذاکره‌کننده مقابل ما، چکیده تجربه بیش از 200 سال دیپلماسی دنیا را دارد

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: بنابراین دیپلماسی برای هموار کردن راه اقتصاد و اقتصاد پشتوانه‌ای برای مذاکرات است؛ ما باید مذاکره کنیم. چرا نباید این کار را کنیم. من می‌بینم برخی از مذاکره کردن ناراحت هستند. ما در مذاکره کردن موقعیت خود را تثبیت می‌کنیم، بهانه‌ها را از دست دشمن می‌گیریم، برخی اوقات رفع زیان می‌کنیم و می‌توانیم مزاحمت‌ها را با مذاکرات از بین ببریم. پس باید مذاکره کرد ولی مهم این است که سرمان کلاه نرود و از موقعیت منطقه‌ای خود استفاده کنیم.»

رضایی ادامه داد: «عده‌ای راه نیفتادند و در کشور بگویند اقتصاد مقاومتی یک راه مذاکره است. خیر هر دو را نظام و رهبر هدایت می‌کنند و مذاکره و اقتصاد مقاومتی بازوی عبور از شرایط فعلی کشور است. ما باید از تیم هسته‌ای حمایت کنیم و آنها باید مراقب باشند چون در مقابل ما دیپلماسی غرب قرار دارد. طرف مذاکره‌کننده مقابل ما چکیده تجربه بیش از ۲۰۰ سال دیپلماسی دنیا را دارد و نباید عده‌ای فرض کنند مذاکره کار ساده‌ای است و قبول کنند که دولت در شرایط سختی است.»

وی اظهار داشت: «در مذاکرات تیم هسته‌ای ما نباید مسئله را ساده بگیرد چون ساده‌اندیشی خسارت می‌زند و سر ما هم نباید کلاه برود.»
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص سند چشم‌انداز گفت: «سند چشم‌انداز براساس کار مطالعاتی دقیق و واقعی تنظیم شده است و در آن افراط وجود ندارد. این سند در سال ۱۳۸۲ ابلاغ و اجرای آن از سال ۱۳۸۴ آغاز شد و علی‌رغم تمام زحمات من به عنوان نیروی انقلابی از دولت‌ها و مجالس گذشته گله‌مند هستم چراکه نتوانستیم پیش از این حرکت کنیم. سه سال است که تحریم آغاز شده در حالی که اجرای این سند از ۱۰ سال قبل شروع شده است. اگر کار اجرای سند را از همان سال آغاز کرده بودیم و اقتصادمان را از نفت جدا کرده بودیم، نباید تحریم می‌شدیم یا تحریم‌ها روی ما اثر می‌گذاشت.»

*دولت نباید تصور کند که فقط می‌تواند با دوستان خود کشور را اداره کند

رضایی تأکید کرد: «اگر مجلس، دولت و قوه‌قضائیه یک‌صدا شوند، می‌توان وقفه‌ای که در اجرای سند چشم‌انداز ایجاد شده را در سال‌های آینده برطرف کرد.»

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان مردم و اسناد بالادستی را برای تحقق حماسه اقتصادی بسیج کرد؟ اظهار داشت: «باید قاعده دموکراسی را یاد بگیریم. انتخابات تمام شده ولی این قاعده وجود دارد که باید همکاری‌ها آغاز شود. دولت نباید فکر کند که فقط با دوستان خود کشور را اداره کند و باید از همه کارشناسان و حتی دولت قبلی برای اداره استفاده کند. دولت آقای احمدی‌نژاد نیز تجاربی دارد و اگر بخواهمیم موفق شویم باید با همکاری و هماهنگی مسائل حل شود.»

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «در دو هفته گذشته در دولت ناشکیبایی‌های شد و از طریق منتقدان دولت کم‌حوصلگی صورت گرفت. در کشور ما همه چیز خوب است ولی یکی دو هفته‌ای همه چیز به هم می ریزد.»

*کشور نیاز به آرامش دارد،نباید به اقوام ایرانی اهانت شود

رضایی در خصوص اهانت به اقوام ایرانی گفت: «نباید به اقوام ایرانی اهانت شود. آنها اساس و رکن کشور هستند. وقتی در رسانه‌ها به یک قوم اهانت می‌شود اضطراب پیش می‌آید و کشور ما به آرامش و همکاری نیاز دارد. از رسانه‌ها خواهش می‌کنم که به اقوام ایرانی و مردم بهای لازم را بدهند و اقوام ایرانی از ترک، کرد، عرب ،بلوچ، آذری و بختیاری سابقه تاریخی قوی دارند و هرچه فرهنگ و تمدن را بیشتر برجسته کنیم، شور و نشاط به وجود می‌آید.»

وی اظهار داشت: «یک بار برای همیشه باید تصمیم بگیریم اختلافات سیاسی را در صحنه سیاست گذاشته و در اقتصاد با هم یکی شویم؛ چرا که اقتصاد ربطی به چپ و راست ندارد و وقتی می‌خواهیم ماشینی را مدرن کنیم باید همه توانایی‌هایمان را روی هم بگذاریم. یک عده منتظرند که این دولت به مشکل بر بخورد و بعد بگویند دیدید گفتیم نمی‌توانند یا دولت بگوید ما باید گارد بگیریم و نباید این‌ها که رفتند داخل بیایند و باید شروع به سرکوب آنها کنیم و بگوییم کشور را خراب کردند. این‌گونه نمی‌شود. من می‌گویم باید در اقتصاد همه توانایی‌ها را بسیج کنیم.»

*روزی آمریکا حرف‌هایش را با ما یکی می‌کند

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «مقام معظم رهبری ۴‌تا۵ سال است که بر اقتصاد و زندگی مردم تأکید دارند. ما شرایط بین‌الملل را می‌دانیم؛ ولی دشمنان ما تصور دارند که زیر خَم ما را در اقتصاد گرفته‌اند و می‌توانند ما را خاک کنند. خوشبختانه گردنه‌ها را رد کرده‌ایم؛ ولی گردنه آخر است.» 

رضایی تصریح کرد: «من روندی را می‌بینم که آمریکایی‌ها، روس‌ها و چینی‌ها وقتی وارد منطقه ما می‌شوند می‌گویند اول برویم تهران و با آنها حرف‌هایمان را یکی کنیم. آن روز زمانی است که ما در کنار موشک و توپ، در اقتصاد، تجارت و تولید ثروت موفق باشیم و مانند دلار بر پول ملی ما حساب کنند و پول ما باارزش شود.»

وی در خصوص چشم‌انداز اقتصاد کشور خاطرنشان کرد: «شکوفایی خوبی در جوانان وجود دارد. البته برخی از جوانان به کشورهای دیگر رفته‌اند که اگر عرصه درستی برای آنها ایجاد شود اتفاقات خوبی می‌افتد. مثلاً از برخی از اختراعات جوانان حمایت نمی‌شود. ما صندوق‌های مخاطره‌پذیر نداریم. یعنی جوانی که نوآوری دارد وقتی به پول برسد، بدهی خود را می‌پردازد؛ اما مشکل اینجاست که تا به درآمد برسد منهدم می‌شود.»

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «مشکل دیگر بازارهای ناقص ماست که کوتاه فکر می‌کنند. بانک، بیمه و بازار بورس باید اساسی بازآرایی شود. ما مطمئن هستیم که جوانان و ظرفیت علمی خوبی داریم؛ ولی باید بستر لازم فراهم شود.»

دانلود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟