آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌دنبال تجزیه سوریه

کد خبر: ۳۸۱۰۰۶
|
۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۰ 22 February 2014
|
5818 بازدید
 مشاور رهبر انقلاب در امور بین‌الملل با بیان اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌دنبال تجزیه سوریه هستند، اظهار داشت: حکومت سوریه حلقه اصلی مقاومت در برابر اسرائیل است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در نشست منافع بهینه ایران در دریای خزر که در سالن آفتاب مرکز تحقیقات برگزار شد، طی سخنانی با بیان اینکه موضوع خزر برای ایران و کشورهایی همچون روسیه، آذربایجان و ترکمنستان مهم است، گفت: این دریا سرنوشت بسیار مهم، عبرت‌آموز و حیاتی برای این کشورها دارد.

وی افزود: ایران از شش قرن پیش کنار دریاچه خزر بوده و سلطه کاملی بر این دریاچه داشته است. ضمن اینکه از زمان شکل‌گیری روسیه، همکاری خوبی بین ایران و روسیه پیرامون دریاچه خزر شکل گرفته است.

مشاور رهبر انقلاب در امور بین‌الملل با اشاره به اینکه ایران به بند 5 و 6 قرارداد 1921 اعتراض داشت، خاطرنشان کرد: پس از این اعتراض، قرارداد لغو و پس از فروپاشی شوروی وضعیت کاملاً متفاوت شد.

وی به همکاری‌های ایران و آذربایجان اشاره کرد و افزود: همکاری‌های موجود بین ایران و آذربایجان و حتی ایران و ترکمنستان اقتضا می‌کند که همکاری‌های این کشورها بیشتر شود.

** آمریکا و ناتو بعد از شکل‌گیری بحران در سوریه، به‌سمت شرق حرکت کردند

ولایتی همچنین تأکید کرد: طی سال‌های اخیر و بعد از شکل‌گیری بحران در سوریه، آمریکا و ناتو به‌سمت شرق حرکت و توسعه پیدا کردند به‌طوری که آمریکا همچنان می‌خواهد در افغانستان پایگاه داشته باشد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص با بیان اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌دنبال تجزیه سوریه هستند، اظهار داشت: حکومت سوریه حلقه اصلی مقاومت در برابر اسرائیل است، بنابراین معتقدم باید همکاری دو کشور ایران و روسیه بیشتر از گذشته باشد.

ولایتی با اشاره به اجلاس سران کشورهای ساحلی در آستاراخان افزود: اولین اجلاس به‌پیشنهاد و ابتکار ما در اسفند 1371 در تهران تشکیل شد و اجلاس‌های بعدی نیز در ترکمنستان، باکو  و تهران برگزار شد و امروز این اجلاس می‌خواهد در روسیه تشکیل شود.

وی ادامه داد: از این رو و با توجه به برگزاری این اجلاس ما باید شاهد همکاری بیشتر بین کشورهای اطراف دریای خزر باشیم و باید با برگزاری چنین جلساتی به دست‌اندرکاران سیاست خارجی کشورمان به‌سهم خود کمک‌کنیم.

مشاور رهبر انقلاب در امور بین‌الملل در ادامه سخنانش با بیان "بین ما و شوروی سابق قرارداد 1921 منعقد شد و قرارداد 1940 مکمل آن بود" تأکید کرد: بعد از آن، هیچ قراردادی بین ما و کشورهای جدید امضا نشده و هر سخنی که گفته می‌شود اثر حقوقی ندارد چرا که باید به توافق 5 کشور برسد.

وی اضافه کرد: سؤالات اصلی در مورد تقسیم خزر همچنان پابرجاست و اظهار نظرهای بدون مشورت کمکی نخواهد کرد، معتقدم اگر نگوییم مضر است، حداقل کمکی به ما نخواهد کرد.

** سخنان مقامات باکو درباره خزر استدلال ندارد

ولایتی با اشاره به صحبت‌های مسئولان کشور آذربایجان ادامه داد: آنها می‌گویند شما دو هزار کیلومتر مرز دریایی در جنوب دارید، به همین جهت باید به ما بیشتر بدهید، معتقدم این صحبت‌‌ها استدلالی ندارد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص تصریح کرد: گرفتن سواحل بیشتر موجب نمی‌شود آذربایجان به آب‌های آزاد راه پیدا کند.

ولایتی با بیان اینکه اگر در این دریاچه هر کشور به حق خود قانع بود، مشکلی نبود، افزود: اما این‌طور نیست، بنابراین ما باید قاطع باشیم و با احتیاط هم رفتار کنیم، ممکن است چهار کشور تصمیمی بگیرند که به‌نفع ایران نباشد، به همین جهت باید منابع و عوامل مشترک خود را تقویت کنیم.

وی با بیان "توقع نمی‌رود همه‌چیز در اجلاس آستاراخان قطعی شود و ما نیاز به زمان داریم" یادآور شد: قطعنامه 598 نفس‌گیر بود و این نشان می‌دهد که گفت‌وگوها احتیاج به صبر و متانت دارد و باید حقوق کشور و ملت را در نظر گرفت. همچنین باید مواظب باشیم که از افراط و تفریط خودداری کنیم و باید با توافق به یک نتیجه‌ای برسیم، نمی‌شود که با توسل به زور تصمیمی را اعمال کرد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص خاطرنشان کرد: در سال 1379 یا 1380، کشور آذربایجان با شرکتی قرارداد بسته بود و مبنای این قرارداد این بود که سه نقطه خزر را حفاری کنند و نفت مسئله ثانوی آنها بود، اما ایران با قاطعیت جلوی این کار ایستاد و نگذاشت این کار صورت بگیرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات