سریعترین سرعت ثبت شده برای اینترنت در جهان؟ ۱.۴ ترابایت بر ثانیه. درست است! و برای آنکه بتوانید در عالم واقع این سرعت را تصور کنید، باید بدانید که از طریق ارتباطی با این سرعت میتوانید ۴۴ ویدئو HD را تنها در یک ثانیه دانلود کنید، یا آنکه اگر دوست داشته باشید تمام مقالات انگلیسی ویکی پدیا را در ۰.۰۰۶ ثانیه روی سیستم خود دانلود کنید...!
در منطقه آسیای پاسیفیک هند با سرعت ۱.۴ مگابیت بر ثانیه رتبه آخر و در مجموع جهانی رتبه ۱۲۳ را از آن خود کرده است.
از سوی دیگر، بنا بر آمار این مؤسسه ژاپن در صدر جدول متوسط زمان بارگذاری وبسایتها در دنیا قرار گرفته است. متوسط سرعت بارگذاری وبسایتها در این کشور برابر با حدود 1.5 ثانیه است:
اما در حالی که این گزارش نامی از ایران در بین کشورهایی که به تحقیق پیرامون سرعت و کیفیت ارتباطات در آنها پرداخته است، نیاورده، مؤسسه Ookla اما با جزئیات دقیق روند تحول سرعت اینترنت در کشور را نمایش داده است. بنا بر آمار این مؤسسه متوسط سرعت ارتباطات در ایران برابر با ۲.۸ مگابیت بر ثانیه است و رتبه کشور 166 از 189 کشور جهان:
همچنین روند تحولات کیفیت و سرعت ارتباطات در یک سال گذشته در کشور، حاکی از آن است که این تحولات بسیار اندک بوده، هرچند رو به بهود دارد و تقریبا از یک سال گذشته تا کنون، تنها یک مگابیت بر سرعت اینترنت در کشور افزوده شده است.
نگاهی به نقشه جهانی این مؤسسه از وضعیت سرعت ارتباطات در سطح جهانی نشان میدهد که صرفنظر از معدود کشورهای آسیایی نظیر افغانستان و پاکستان، تنها کشورهای آفریاقایی نظیر بورکینافاسو، کونگو و بنین سرعتی پایین تر از ایران را در ارتباطات اینترنتی به ثبت رساندهاند.
برای دیدن این نقشه جهانی به شکل تعاملی به اینجا بروید.
بیگمان با سرعتی که در تحول ارتباطات و فناوریهای همراه با آن در سطح جهانی، شاهد آن هستیم، تا همین جا نیز میتوان به جرأت گفت که یکی از شاخههای اصلی توسعه یافتگی کشورها ارتباطات و پیشرف در این حوزه است و شاید تا کمتر از یک دهه دیگر سرعت و کیفیت ارتباطات نقش اول را در زمینه توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بازی کند.سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.