تأملی بر ادعای تازه گروهک تروریستی «جیش العدل»؛

هدف از ادعای «حضور مرزبان‌ها در خاک ایران» چیست؟!

در ادامه اخبار و همچنین شایعات مربوط به سرنوشت مرزبان‌های ایرانی گروگان گرفته شده، شب گذشته، مطلبی در یک روزنامه پاکستانی منتشر شد که به نقل از سخنگوی گروهک تروریستی «جیش العدل» ادعا می‌کرد، مرزبان‌ها در خاک ایران نگهداری می‌شوند؛ اما با بررسی دقیق‌تر این ادعا، دو هدف اصلی این گروهک از طرح این ادعا روشن می‌شود.
کد خبر: ۳۸۹۱۸۳
|
۰۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۲ 28 March 2014
|
28449 بازدید
هدف از ادعای «حضور مرزبان‌ها در خاک ایران» چیست؟!در ادامه اخبار و همچنین شایعات مربوط به سرنوشت مرزبان‌های ایرانی گروگان گرفته شده، شب گذشته، مطلبی در یک روزنامه پاکستانی منتشر شد که به نقل از سخنگوی گروهک تروریستی «جیش العدل» ادعا می‌کرد، مرزبان‌ها در خاک ایران نگهداری می‌شوند؛ اما با بررسی دقیق‌تر این ادعا، دو هدف اصلی این گروهک از طرح این ادعا روشن می‌شود.

به گزارش «تابناک»، روز گذشته، عبد‌الرئوف ریگی، سخنگوی گروهک «جیش العدل» در مصاحبه با روزنامه پاکستانی «امت» اظهار داشت: جیش العدل از پاکستان یا دیگر کشور‌ها وارد خاک ایران نمی‌شود، بلکه پایگاه اصلی این گروه درون خاک ایران است.

وی در ادامه مدعی شد: با گذشت زمان، ثابت خواهد شد که جیش العدل در ایران است و از مرزبانان گروگان گرفته شده در خاک ایران نگهداری می‌شود. ریگی با بیان اینکه یکی از پنج مرزبان‌های گروگان گرفته شده به دست این گروهک «اعدام» شده‌اند، گفت: در صورتی که ایران با درخواست‌های آن‌ها موافقت کند، چهار مرزبان دیگر به سلامت آزاد خواهند شد.

اما با اندکی توجه به روند اخبار مربوط به سرنوشت مرزبان‌های ایرانی و همچنین سیر ادعاهای گروهک تروریستی نامبرده در این زمینه، دو نکته بسیار مهم قابل شناسایی است که می‌توان از آن‌ها به عنوان اهداف اصلی این گروهک از طرح ادعای جدید خود نام برد؛

نخست، با توجه به بیانیه‌ها و موضع گیری‌های گذشته این گروهک، می‌توان قاطعانه اظهارنظر کرد که ادعای حضور این گروهک در خاک ایران و نگهداری گروگان‌ها در قلمرو سرزمینی ایران ـ ادعایی که با هدف ایجاد جنگ روانی علیه جمهوری اسلامی ایران و سوءاستفاده از فضای احساسی پدید آمده ـ پیرامون سرنوشت مرزبان‌ها مطرح می‌شود.

در این زمینه، باید اشاره کرد که پیش از این و در پی انتشار خبر شهادت یکی از مرزبان‌های ایرانی نیز گروهک جیش العدل با صدور یک بیانیه و در تلاش برای تحریک افکار عمومی داخلی، از خانواده‌های مرزبان‌های باقی مانده خواسته بود در جلو نهادهای حکومتی تجمع و اعتراض کنند تا حکومت ایران را به پذیرش درخواست‌های جیش العدل وادارند».

بنابراین، می‌توان به روشنی دریافت که پس از ناکامی این گروهک در فاز قبلی اقدامات خود در زمینه تحریک افکار عمومی، اکنون جامعه هدف وسیع تری برای شایعه پراکنی و جنگ روانی خود برگزیده و تلاش دارد با استفاده از حساسیت شدید مردم ایران نسبت به سرنوشت مرزبان‌ها، به زعم خود در ذهن مردم ایران چنین وانمود کنند که دولت ایران اهمیتی برای این موضوع قائل نیست و یا دست کم توان لازم برای کنترل کامل بر قلمرو سرزمینی خود را ندارد.

این در حالی است که از‌‌ همان آغاز به گروگان گرفته شدن مرزبان‌ها، همه ارزیابی‌های داخلی و خارجی از انتقال آن‌ها به پاکستان حکایت داشت و حتی خود دولت پاکستان نیز ضمن اذعان غیرمستقیم به این موضوع، وعده جست‌و‌جوی آن‌ها را داده بود.

اما نکته دوم، توجه به این موضوع است که مصاحبه سخنگوی جیش العدل با یک روزنامه اردو زبان پاکستانی بوده که گفته می‌شود، پیوندهای نزدیکی نیز با محافل امنیتی این کشور دارد. به این ترتیب، می‌توان از نقش آفرینی مستقیم دولت پاکستان در این سناریو ضدایرانی جدید نیز سخن به میان آورد.

در این زمینه، باید این نکته را مدنظر داشت که انتشار این مصاحبه، دقیقاً همزمان با اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان انجام می‌گیرد که در آن، وی مدعی شده بود مقامات پاکستانی کل قلمرو این کشور را «زیر و رو» کرده‌اند و اثری از مرزبان‌ها نیافته‌اند؛ بنابراین، وی مدعی شده بود گروهک جیش العدل و گروگان‌های ایرانی این گروهک در خاک پاکستان نیستند.
 
از سوی دیگر، در پی تجمع گسترده مردم مشهد در مقابل کنسولگری پاکستان و همچنین برنامه مردم تهران برای حضور در مقابل سفارت پاکستان ـ که البته با جلوگیری نیروی انتظامی روبه رو و لغو شد ـ پاکستان به شدت نسبت به تخریب وجهه خود در افکار عمومی ایران احساس نگرانی کرده و بی گمان در صدد یافتن راهکاری در این زمینه برآمده است و چه راهکاری آسان‌تر از اینکه مسئولیت برخورد نکردن با جیش العدل به گردن خود دولت ایران انداخته شود؟!

اما در پایان، اشاره به یک حقیقت مهم دیگر نیز ضروری است که پوچ بودن ادعاهای سخنگوی جیش العدل را بیش از پیش روشن می‌سازد. کشور پاکستان از سال‌ها پیش و به طور خاص از زمان شکل گیری نطفه «طالبان» و سپس قدرت گیری این گروه در افغانستان، به عنوان مأمن و محل استقرار گروه‌های تروریستی وابسته به طالبان و القاعده شناخته می‌شود که همه این گروه‌ها در مناطقی که به «مناطق قبایلی» شهرت داشته و در دل کوهستان‌های این کشور است، ساکن هستند. موقعیت خاص این کوهستان‌ها و ناآشنایی نیروهای غیرقبیله‌ای با این مناطق، سبب شده هیچ‌ گاه برخورد جدی با آن‌ها نشود. این مناطق در دو دهه اخیر میزبان گروه‌های تروریستی، از هسته اصلی طالبان گرفته تا «حرکت اسلامی ازبکستان» و اینک ـ احتمالاً ـ گروه‌های تروریستی ضد ایرانی بوده است.

به این ترتیب، می‌توان با قاطعیت گفت، نه تنها ادعای حضور جیش العدل در خاک ایران دروغی بیش نیست، بلکه اساساً ادعای دولت پاکستان مبنی بر زیر و رو کردن خاک این کشور در جست‌و‌جوی مرزبان‌های ایرانی نیز نشانی از حقیقت ندارد، زیرا این دولت اصولاً کنترلی بر قلمرو خود در مناطق قبایلی ندارد که بتواند به جست‌و‌جوی کامل آن بپردازد!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟