هرمیداس باوند در گفت و گو با «تابناک»؛

ایران برای گرفتن روادید ابوطالبی چه راهکارهایی دارد؟

مورد آقای ابوطالبی تصادفا با حادثه تسخیر سفارت امریکا عجین شده است. پس از اینکه موضوع حضور ابوطالبی در تسخیر سفارت در روزنامه‌ها بازتاب یافت، امریکایی‌ها مدعی شده‌اند که ایشان در این حادثه دخالت داشته است. به همین دلیل، موضوع آقای ابوطالبی به حوزه افکار عمومی امریکایی‌ها کشیده شد. افکار عمومی داخلی امریکا در تسخیر سفارت بسیار حساس هستند.
کد خبر: ۳۹۲۱۳۷
|
۲۲ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۳ 11 April 2014
|
15439 بازدید
|
ایران برای گرفتن روادید ابوطالبی چه راهکارهایی دارد؟با خداحافظی محمد خزاعی از نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد، بحث جانشینی وی با چالش‌های فراوانی روبه رو شده است. در آغاز منابع خبری اعلام می‌کردند که دولت ایران، حمید ابوطالبی را ـ که هم اکنون معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری ایران است ـ به نمایندگی دائم ایران به سازمان ملل معرفی نموده است. در این میان، پس از اینکه یکی از روزنامه‌های امریکایی فاش کرد که دولت امریکا حاضر به دادن روادید به ابوطالبی نیست، جنجال‌ها نسبت به صدور روادید برای نماینده ایران به شدت افزایش پیدا کرد.

خبر‌های غیر رسمی، دلیل صادر نکردن روادید را حضور ابوطالبی در ماجرای تسخیر سفارت امریکا در سال ۵۸ اعلام می‌کردند. حمید ابوطالبی نیز در واکنش به این خبر‌ها اعلام کرد با گروه «دانشجویان پیرو خط امام» کار کرده، ولی نقشی مستقیم در تسخیر سفارت نداشته و تنها در مقطعی درباره آزادی گروهی از دیپلمات‌های امریکایی، مترجم گروه بوده است.

در ادامه، سنای آمریکا طرحی تصویب کرد که بر پایه آن افرادی که معلوم شود «در فعالیت‌های تروریستی، جاسوسی یا تهدید علیه امنیت ملی آمریکا دست داشته‌اند»، از روادید ایالات متحده محروم می‌شوند؛ هرچند در این قانون از نام خاصی سخن به میان نیاورده، مشخصا این قانون برای شخص ابوطالبی صادر شده است!

در همین حین، شماری از نمایندگان کنگره نیز با صدور بیانیه‌های جداگانه، اقدام ایران در انتصاب فردی که در ماجرای تسخیر سفارت امریکا شرکت داشته، اهانتی عمدی و روشن به آمریکا دانسته ‌اند؛ البته هنوز روشن نیست که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، مصوبه کنگره علیه سفیر پیشنهادی ایران را امضا خواهد کرد یا نه.

ابوطالبی نیز در جدید‌ترین واکنش توییتری خود در واکنش به اقدام امریکا در تصویب قانون ممنوعیت ورود وی به امریکا در صفحه توییتر خود نوشته است: «آمریکا از نظر حقوقی رویه جدید و مسیر نوینی را ایجاد کرد؛ اینکه با مصوبات پارلمان‌های ملی می‌توان تعهدات بین المللی کشور را زیر پای نهاد».

در همین راستا «تابناک» در گفت‌و‌گو با آقای هرمیداس باوند، کار‌شناس مسائل حقوق بین الملل و سازمان‌های بین المللی این کار امریکا را از لحاظ حقوقی بررسی کرده است.

باوند نخست با اشاره به رویه سازمان ملل در پذیرش نمایندگان کشور‌ها گفت: معمولا امریکا تا آنجایی که امکان دارد، به عنوان کشور میزبان می‌کوشد برای نمایندگان کشور‌ها روادید صادر کند و به ندرت می شود که برای کسی ویزا صادر نشود. در زمان جنگ سرد، امریکا به دلایلی از دادن رودید اخودداری می‌کرد؛ بنابراین این کار امریکا مسبوق به سابقه است.

مورد آقای ابوطالبی تصادفا با حادثه تسخیر سفارت امریکا عجین شده است. پس از اینکه موضوع حضور ابوطالبی در تسخیر سفارت در روزنامه‌ها منعکس شد، امریکایی‌ها مدعی شده‌اند که ایشان در این حادثه دخالت داشته است.

به همین دلیل موضوع ابوطالبی به حوزه افکار عمومی امریکایی‌ها کشیده شده است؛ افکار عمومی داخلی امریکا در مسأله تسخیر سفارت بسیار حساس هستند.

وی در ادامه پیرامون قانون مصوب سنا گفت؛ هرچند در گنگره امریکا و در مجلس نمایندگان، اکثریت با جمهوری خواهان و در سنا اکثریت با دموکرات‌هاست، در رابطه با ایران و موضوع خاص تسخیر سفارت در امریکا فرقی میان دموکرات و جمهوری خواه نیست.

به همین دلیل است که با وجود رأی بیشتر دموکرات‌ها در سنا، باز هم سناتور‌ها رأی به این قانون داده‌اند. در واقع دموکرات‌ها با جمهوری خواهان راجع به حضور ابوطالبی در امریکا همراستا شده‌اند و این نگرش به افکار عمومی امریکا نیز منتقل شده است.

این کار‌شناس حقوق بین الملل افزود: سازمان ملل ملاحظاتی در رابطه با کشور میزبان رعایت می‌کند، به ویژه هم اکنون که مصوبه در امریکا گذشته است. البته مصوبه اخیر از لحاظ قانونی وقتی اجرا شدنی است که رئیس جمهور امریکا امضا کند. شاید احیانارئیس جمهور این قانون را امضا نکند یا به تأخیر بیندازد.

هرمیداس باوند در ادامه گفت: مشکل است که سازمان ملل بخواهد نسبت به مصوبه گنگره امریکا ایستادگی یا موضع گیری کند. سازمان ملل می‌کوشد که ملاحظات امریکا را رعایت کند. با توجه به اینکه دبیرکل از کره جنوبی است و سابقه رابطه امریکا و کره، ایشان استقلال رأی ندارد. بعید است که‌ بان کی مون بخواهد نسبت به این موضوع ایستادگی و موضع گیری داشته باشد.

هر کشور دادن روادید را مربوط به خود می‌داند و برای همین سازمان ملل نمی‌تواند به امریکا برای پذیرش ابوطالبی فشار بیاورد.

همچنین در ادامه باوند در مورد احتمال شکایت ایران از امریکا به سازمان ملل گفت: ایران می‌تواند به دبیرخانه سازمان ملل و کمیسیون اعتبارنامه‌ها شکایت کند. البته بعید می‌دانم سازمان ملل موضعی چالش گرایانه در قبال اقدام امریکا در پیش بگیرد. سازمان ملل به دلایلی وارد این درگیری و مقوله نمی‌شود.

نکته مهم اینجاست که امریکا مدعی شده، ابوطالبی جز دانشجویان خط امام و در تسخیر سفارت امریکا حضور داشته است و اگر سازمان ملل نیز موضعی همپای امریکا بگیرد، هزینه برای ایران بیشتر می‌شود. فعلا همه چیز بستگی دارد به اینکه مصوبه کنگره امریکا را اوباما امضا می‌کند یا آن را به تأخیر می‌اندازد.

ایران می‌تواند این موضوع را در سازمان ملل مطرح کند؛ اما پیش بینی من این است که موضع سازمان ملل مشخص است.

این کار‌شناس مسائل حقوقی در پایان گفت: از سوی دیگر، ایران می‌تواند به دیوان دادگستری شکایت کرده و نظر مشورتی این دیوان را بخواهد. دیوان فقط می‌تواند بین دو دولت قضاوت کند. به همین دلیل، نظر مشورتی دیوان در این مورد بسته به این است که مجمع عمومی سازمان ملل از دیوان بخواهد نظر مشورتی در این باره بدهد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۴
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۹۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
شاید این انتخاب هم پوست موزی باشد که دشمنان مردم ایران زیر پای اقای روحانی انداخته اند تا روابط فی مابین و توافقنامه ژنو تحت الشعاع حس تحقیر مردم امریکا قرار گیرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
تفسیر خوبی بود. به دکتر مراجعه کنید
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
شاید هم این کرمی هست که دولت روحانی با علم به سابقه ابوطالبی ریخته تا آمریکا رو تحریک کنه....؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
یادمه وقتی مربی کره جنوبی گفته بود از ایرانی ها خوشش نمیومد چقدر ایرانی ها ناراحت بودند حالا تصور کنید یک عده به سفارتمون حمله کنند ....خدایی چه حسی داره؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
خیلی‌ جالبه که همین الان ماجرای ایران شناس آمریکایی‌ هم مطرحه. طرف الکی‌ گفتن جاسوسه چقدر خون قراره به پا بشه
نیچه
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
(جیمی کارتر موافقه !؟...!)
میخواهند بگویند گروگان گیر دیروز امروز توافقنامه ژنو را امضا میکند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
دولت اقای روحانی میتواند از این بازی امریکا یک وسیله برای ارتباط بیشتر با مردم امریکا در خصوص نفی گروگانگیری و بعنوان اخترام به مردم امریکا و نه قوانین مصوبه در جهت ارتباط بیشتر با مردم امریکا استفاده کند و با تعیین سفیر موقت تا زمان رفع و توجیه احساس مردم امریکا موضوع را مشمول مرور زمان کند و با ایجاد مباحث در جامعه امریکا سطح لابی خود را بالا تربرده و در زمان مناسب سفیر موقت را به سفیر دائمی تبدیل کند بدن اینکه اجازه بهره برداری به متحجرین و افراطیون بدهد
پاسخ ها
صابر
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
بعضی ها از تحقیر شدن کیف میکنند وکاری هم نمی شود کر د کسانیکه حتی جرات ابراز اسم خود را ندارند وهمینطور بی دلیل کسانیکه نسبت به عزت و اقتدار خود و کرامت نفس خود شخصیت قایل هستند چه برسد به کشور بزرگ اسلامی وشهید پرور که راضی نمی شوند به هیچ قیمتی از اقتدار خود دست بکشند. انگ افراطی میزنند اینها یا مقرضندوبا انقلاب مشکل دارند و یا پیاده نظام بی مواجب دشمن هستند که در این مقطع کوتاه بوجود آمده میخواهند بگویند علی آباد هم شهر شده .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
آقا صابر چند بار باید یک مسیر رو رفت ؟ چند بار باید یک اشنباه رو تکرار کرد ؟
آیا ایستادگی الکی جلوی توپ دشمن عزت میاره ؟
افراطی در پیاده نظام بی چیره مواجبی که شما میگی به نظرم بسیار محترمانه تره
علی آبادی
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
آقای صابر عزیز، علی آباد از اول شهر بود منتها شما سرت را زیر برف کرده ای!
رشيد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
آن جائي كه تسخير شد محلي بود كه در آن بر عليه منافع ملي ايران جاسوسي، طراحي كودتا و از اين قبيل كارها انجام مي شد و الا سفارت خانه هاي زيادي در تهران مشغول به فعاليت بود كه كسي به آن ها كاري نداشت عده اي دانشجو براي حفظ انقلاب و جلوگيري از توطئه عليه ملت ايران آن جا را تسخير كردند.هرچند كه اينكار به لحاظ عرف ديپلماتيك صحيح نبوده است اما اين دانشجويان چه ابزار ديگري داشتند.آيا به لحاظ عرف ديپلماتيك جاسوسي و طراحي كودتا در يك سفارت خانه مورد تائيد است؟اگر دراين موضوع عرفي زير پا گذاشته شده است دو طرفه بوده است. چرا ما بايد عذر خواهي كنيم چرا ما بايد از ملت امريكا دلجوئي كنيم آيا ما از حقوقي مشابه آن ها برخوردار نيستيم ؟ آيا نبايد آن ها نيز از ما دلجوئي و عذرخواهي نمايند؟آيا سازمان ملل نبايد در قبال ده ها جلد اسناد جاسوسي مستند و منتشر شده موضع گيري داشته باشد؟ چرا بعضي ها فكر مي كنند بايد اين دانشجويان را گناهكار نشان دهند تا تطهير شوند؟!!!!!!!!!
ناشناس
|
Canada
|
۲۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
به هر حل آمریکا از شرائط میزبانی سود میبره، دنیا نیز مخالف نخواهد بود، اول به این دلیل که این جریان سفارت آمریکا در دنیا، حتی یک کشور از آن حمایت نکرد و همه آن را محکوم کردند، شیاد فقط قذافی یا کره شمالی!! دوم اینکه به هر حل سازمان ملل در هر کشوری باشه باید مراعات حل آن کشور را بکنه ، مگر اینکه یک کشور جدید برای سازمان ملل تعریف بشه مثل واتیکان!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
به هر حـــــل شما زیاد نظر نده !!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
فقط ابوطالبی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
فقط رونالدو
صادق
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
به نظر من ایران بایداز تمام ظرفیت خود استفادکند ولی نباید دراین زمینه پا فشاری کند و موضوع را ملی کند
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
به نظر میرسد موضوع اعزام سفیر و کشاندن آن به جراید بیش از بیش واکاوی شده و جوسازیها اثر معکوس گذاشته است باید قدری صبر می نمودیم و آمریکائیان بعد از مدتی بدون ملاحظات رسانه ای جواب خود را اعلام می نمودند . این اقدامات آمریکا مسبوق به سابقه بوده و بعد از مدتی به لحاظ پاره ای از ملاحظات چند جانبه حل شدنی بود .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
من متوجه نشدم. آخرش این است که استاد ارجمند فرمودند ویزا نمی دهد. دوم اینکه اگر کراوات آزاد شده است ما هم بپوشیم. خوش تیپ می شیم و باعث امیدواری نسل جوان.
سروش
|
Japan
|
۲۱:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
عجیب است آمریکا بعد از 35 سال مساله گروگان گیری را مطرح می کند. اگر اینطور باشد که هیچ امریکایی بخاطر کشتار هیروشیما و ناکازاکی تا ابد نباید اجازه ورود به ژاپن داشته باشد.
پاسخ ها
سیدمحمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
سروش جان درست توجه بفرمائید.امریکا نمیگوید هیچ ایرانی حق ورود به خاک امریکا را ندارد،بلکه میگوید کسانی که در تسخیر لانه جاسوسی و گروگان گیری کارکنان سفارت دخالت داشته اند حق ورود به امریکا را ندارند. شاید ژاپن هم از ورود مسببین بمب اتمی پرتاب شده در هیروشیما و ناکازاکی جلوگیری میکند.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
سید جان. خیلی ساده ای.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
یک لیوان آب میتواند از آتش سوزی مهیب قبل از آن خاموش و جلوگیری کند
هرچه بحران کمتر آسایش مردم بهتر و راه پیشرفت هموار تر امیدمردم به تدبیر خردمندانه دولت است
اسماعیل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
به نظر من ایران تمایل دارد به همه چیز ور بره
بابا مگه ایران قحط الرجال هست که فقط باید کسی که به هر شکل برای دولت و ملت آمریکا خوشایند نسیت به آمریکا بره
این برای ما و یا هر کشور دیگر هم بود خوشایند نبود

بس کنید دیگه

در ثانی یک گزارش بدید ببینیم نماینده های ایران در سازمان ملل برای مملک چیکار کردن
چرا مردم نباید از وضعیت عملکرد آنها اطلاع داشته باشن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
رشد قیمت دلار با مذاکره با آمریکا متوقف می شود؟