ایران سردمدار گردشگری حلال می‌شود

سلطانی فر ایران را جزء مراکز مهم گردشگری حلال در منطقه و دنیا مطرح دانست و تصریح کرد: باید با تکمیل زیرساخت ها در این عرصه کشورمان را به سردمدار گردشگری حلال در دنیا تبدیل کنیم.
کد خبر: ۴۰۰۲۰۶
|
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۷ 13 May 2014
|
6227 بازدید
معاون رییس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تکمیل زیرساخت ها ایران را به عنوان سردمدار گردشگری حلال در دنیا معرفی می کند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ˈمسعود سلطانی فرˈ در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: مهمتر از امضای تفاهم نامه ها بر روی کاغذ، همگرایی و تفاهمی است که باید در باورمان به وجود بیاید.

وی با اشاره به اینکه ایران به لحاظ جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی جزء ۱۰ کشور برتر دنیا است، افزود: با وجود ظرفیت بسیار بالای جذب گردشگر در کشور، سهم ایران از درآمدهای گردشگری دنیا قابل توجه نیست.

سلطانی فر، گردش ارزی در حوزه گردشگری طی سال ۲۰۱۳ را بالغ بر یک هزار و ۲۵۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: سال گذشته میلادی یک میلیارد و ۱۸۷ میلیون نفر گردشگر در دنیا جابجا شده اند.

وی ادامه داد ، ایران با وجود دارا بودن ۱۰ درصد از جاذبه های گردشگری دنیا، یک درصد از خاک دنیا و یک درصد از جمعیت جهان باید سهمی بین ۱۲ تا ۱۳ میلیارد دلار درآمد در حوزه گردشگری داشته باشد. معاون رئیس جمهور ادامه داد: این در حالی است که درسال ۲۰۱۳حدود ۴ و نیم میلیون گردشگر وارد کشور ما شد ه اند و از محل ورود این تعداد گردشگر ۵ میلیارد دلار درآمد نصیب کشور شد.

سلطانی فر اظهار داشت: همچنین در این مدت ۷ میلیون نفر از کشور خارج شدند که ۲ میلیون و ۲۰۰ نفر به عتبات عالیات ، ۶۰۰ هزار نفر به عربستان برای حج تمتع و عمره و بقیه به کشورهای اطراف سفر کردند و حدود ۱۰ میلیارد دلار از کشور خارج کردند، با توجه به این آمار و ارقام تراز گردشگری کشور ما در سال گذشته منفی بوده است.

معاون رییس جمهور گفت: براساس پیش بینی و هدفگذاری که در سند چشم انداز ۲۰ ساله آمده است باید تا پایان سال ۱۴۰۴ حدود ۲۰ میلیون گردشگر با درآمد ارزی ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار در کشور داشته باشیم، با توجه به اینکه هشت سال از آغاز سند چشم انداز گذشته باید تلاش کنیم تا ۱۲ سال آینده که از زمان سند باقی مانده به شرایط مطلوبی برسیم.

وی افزود: با رویکرد و سیاست های دولت تدبیر و امید در زمینه تعامل با کشورها و کاهش تنش ها ، طی چند ماه اخیر در زمینه جذب گردشگر روند رو به رشدی داشتیم، بخش عمده ای از این روند مثبت توسعه و رونق گردشگری به سیاست های مثبت دولت، تشنج زدایی با سایر کشورها و بخشی به بروز جنگ در کشورهای منطقه مرتبط است که باید از این موقعیت به عنوان یک فرصت طلایی استفاده کنیم.

سلطانی فر با اشاره به اینکه همزمان با این روند رو به رشد، سازمان میراث فرهنگی در جهت تامین نیازها به ویژه در بخش احداث و تکمیل مراکز اقامتی و هتل متمرکز شده است، گفت: در حال حاضر یکی از مشکلات کشور در بحث گردشگری تامین مراکز اقامتی است از این رو با بنیاد مستضعفان و جانبازان مذاکراتی صورت گرفته و مقرر شده است این دستگاه ۲۰ هتل چهار ستاره در شهرهای مختلف کشور با اولویت مناطق محروم احداث کند.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: امروزه گردشگری نه به صورت عمومی بلکه گردشگری به صورت تخصصی دنبال می شود، گردشگری مذهبی ، علمی، ورزشی، طبیعت و شکار از جمله رشته های گردشگری است که در کشور ما زمینه رشد و توسعه بیشتر زمینه های صنعت گردشگری وجود دارد.

سلطانی فر ایران را جزء مراکز مهم گردشگری حلال در منطقه و دنیا مطرح دانست و تصریح کرد: باید با تکمیل زیرساخت ها در این عرصه کشورمان را به سردمدار گردشگری حلال در دنیا تبدیل کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه از ۴۶۰ رشته صنایع دستی در دنیا ۳۵۲ رشته در کشور ما فعال است، گفت: صنایع دستی ما با این تنوع در حال حاضر قابلیت تولید انبوه دارد و هنرمندان برجسته و بی نظیری در این رشته ها فعالیت دارند.

سلطانی فر یادآور شد: سالانه دو میلیون متر مربع فرش در ایران بافته می شود که ۱.۵ میلیون متر مربع آن صادر و بقیه در داخل کشور استفاده می شود. معاون رییس جمهور از فعالیت حدود دو میلیون نفر در عرصه صنایع دستی کشور خبر داد و گفت: ایجاد زمینه اشتغال در حوزه صنایع دستی نیازی به تکنولوژی وارداتی و یا سرمایه گذاری انبوه ندارد و باید با بسترسازی مناسب ،حل مشکل بازرگانی صنایع دستی و ایجاد بازارچه های موقت و دائم این صنعت سبز را توسعه دهیم.

ˈدر پایان این مراسمˈ مسعود سلطانی فرˈ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به همراه ˈمعصومه ابتکارˈ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست یک اصله نهال غرس و از موزه تنوع زیستی سازمان حفاظت از محیط زیست بازدید کردند.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: حفظ منابع زیست محیطی توسعه و رونق گردشگری را به دنبال دارد.

معصومه ابتکار افزود: موضوع گردشگری در سطح داخلی و بین المللی از اهمیت بسیار زیادی برخورد است و کشور ما به دلیل تنوع زیستی زیاد جزء کشورهای مطرح در این زمینه شناخته می شود. وی با اشاره به اینکه تنوع گیاهی و جانوری زیادی در کشور وجود دارد و باید به نحو مطلوب از آنها برای جذب گردشگر و توسعه گردشگری استفاده شود، افزود: محیط زیست کشور امروز به دلیل آسیب های وارد شده حساس و شکننده است، امیدواریم با امضای این تفاهم نامه گام های اجرایی موثری برای حفظ محیط زیست و توسعه گردشگری برداشته شود.

معاون رئیس جمهور جنگل های «هیرکانی» را جزء ۱۰ نقطه ویژه تنوع زیستی جهان دانست و تصریح کرد: در کشور ما ظرفیت های بسیاری برای توسعه گردشگری وجود دارد. رییس سازمان محیط زیست با تاکید بر مدیریت صحیح و بهره برداری بهینه از جاذبه های زیستی کشور در مسیر توسعه اقتصادی و اجتماعی اظهار داشت: در صورتی که منابع زیستی به درستی حفاظت و مدیریت شود ظرفیت گردشگری کشور افزایش یافته و زمینه گسترش این صنعت ایجاد می شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟