جنجال‌هاي حضور ليلا حاتمي در کن

حتما خوانندگان اين نوشته به ياد دارند که دکتر محمود احمدي نژاد در مواجهه با مادر هوگو چاوز در مراسم تدفين با چه شرايطي روبرو شد
کد خبر: ۴۰۱۹۷۰
|
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۱ 21 May 2014
|
78121 بازدید
|
حضور ليلا حاتمي در هيئت داوري جشنواره معتبر کن بدون ترديد يک اتفاق مهم براي سينماي ايران است.اما اين حضور تحت تاثير برخي از حاشيه ها رنگ ديگري به خود گرفته است. موضوعي که بخشي از آن معلول رفتار اين بازيگر مطرح در افتتاحيه جشنواره بود و بخشي ديگر نيز نوع نگاه برخي از افراد به حوادث و اتفاقات و البته لزوم ايجاد جنجال هايي بر فضاي فرهنگي و هنري. مصافحه ليلا حاتمي با رئيس 84 ساله اين جشواره نقطه کانوني اين حاشيه ها بوده است.

به نوشته ابتکار، در کنار برخي از جنجال هاي رسانه اي نخستين واکنش را يک مقام دولتي ابراز کرد. حسين نوش‌آبادي معاون پارلماني وزير فرهنگ و ارشاد در واکنش به اين خبر گفت: حضور شخصيت‌هاي هنري و هنرمندان ايراني در خارج از کشور اگر با رعايت شئونات اسلامي و احترام به فرهنگ ملت و اعتقادات ايران باشد امري پسنديده است اما اگر اين حضور با بي توجهي به ارزش‌هاي جامعه و معيار‌هاي اخلاقي ما باشد ملت ايران اين رفتار را نمي‌پذيرند.

وي با بيان اينکه هنرمندان زن ايراني سمبل زنان ايراني در خارج از ايران هستند، افزود: حضور نامناسب زنان ايراني در خارج از کشور مخصوصاً هنرمندان که مورد احترام مردم ما هستند از طرف ايراني وطن‌پرست و علاقمند به ايران مورد قبول نيست. زنان ايراني چه هنرمند و چه غير هنرمند هميشه مظهر عفت و پاکي بوده‌اند، بنابراين اينگونه حضور‌هاي نامناسب که اخيراً در جشنواره کن اتفاق افتاده همسو با اعتقادات ديني ما نيست. اميدوارم کساني که به عنوان ايراني در مجامع بين‌المللي شرکت مي کنند به اعتبار و منزلت ايرانيان توجه داشته باشند تا چهره زن ايراني در دنيا بد و خدشه‌دار نشان داده نشود. احترام گذاشتن به مردم توسط هنرمندان يعني قبول داشتن باور‌ها و خواسته‌هاي آنها، بنابراين هنرمندان بايد به خواسته‌ها و معنويت مردم خود احترام بگذارند.»

لاله افتخاري، عضو هيات رييسه کميسيون فرهنگي مجلس اصولگراي نهم، نيز در واکنش به اين اتفاق ميگويد: ما انتظار داريم وزارت ارشاد با جديت با اين مساله و با کساني که به اين نحو رفتار مي کنند برخورد کند. نبايد بازيگران و هنرمنداني که بخواهند از خطوط قرمز عبور کنند، جايگاهي در سينماي ما داشته باشند؛ ما انتظار داريم وزارت ارشاد با جديت با اين مساله و با کساني که به اين نحو رفتار مي کنند برخورد کند. نبايد زناني که در بستر نظام جمهوري اسلامي امکاناتي برايشان فراهم شده تا به هنري دست پيدا کنند از اين بستر سوء استفاده کنند و به آبروي نظام اسلامي ضربه بزنند.

اين موضوع و برخي از مطالب منتشره از سوي برخي رسانه هاي غربي درباره بازتاب حضور ليلا حاتمي در جشنواره کن، دررسانه هاي داخلي، سبب شد تا خود ژيل ژاکوب نيز به اين اتفاقات واکنش نشان دهد.رئيس معروف جشنواره فيلم کن در توئيترش نوشت: «اين من بودم که براي جلو رفتم. در آن لحظه او براي من تجسمي از همه سينماي ايران بود... اين اتفاقات براي يک رسم معمول غربي ايجاد شده است.»

اگرچه رفتار ليلا حاتمي با هنجارهاي ملي و مذهبي مردم ايران مطابقت ندارد، امابه نظر مي رسد که برخي از واکنش ها بيش از آن که به خود موضوع بپردازد در راستاي تزريق جنجال هاي جديد به فضاي سياسي و فرهنگي کشور است. چرا که بسياري از اين افراد در موارد مشابه چند سال گذشته سکوت کرده بودند.

سيد ابولحسن مختاباد در يادداشتي که خبرآنلان منتشر کرده،آورده است: در فرهنگ غربي کسي براي التذاذ جنسي با طرف مقابل مصافحه نمي‌کند و اين را تنها آنهايي در خواهند يافت که نه به عنوان توريست که مدتي را در اين فرهنگ زيسته باشند. به ياد داشته باشيم که ليلا حاتمي نماينده دولت ايران يا ارگاني از قواي سه‌گانه و يا وزارت ارشاد و معاونت سينمايي در اين جشنواره نيست که حتما بخواهد پروتکل‌هاي آن را در کشوري خارج از ايران رعايت کند، اما فارغ از اين جمله معترضه نکته مهمتر شرايط اضطراري است که افراد در چنين مواقعي با آن روبرو مي‌شوند.

وي افزود: حتما خوانندگان اين نوشته به ياد دارند که دکتر محمود احمدي نژاد در مواجهه با مادر هوگو چاوز در مراسم تدفين با چه شرايطي روبرو شد و به رغم آنهمه حشم و خدمي که همراهشان بودند و بارها و بارها پروتکل‌هاي اين چنيني را چک و خنثي(!) مي‌کنند، اما در اين حادثه وضعيت به گونه‌اي شد که هيچ کاري از دست کسي برنمي‌آمد و خود آقاي احمدي‌نژاد هم در شرايط اضطراري قرار گرفت که مجبور به چنين عکس‌العملي شد و منتقدان داخلي هم متاسفانه به جاي درک اين شرايط مدام بر آتش اين انتقاد نفت افشاندند و يک حادثه کوچک و بي اهميت را اين همه بزرگ کردند.

اين فعال فرهنگي ادامه داد: حال با چنين مسائلي و با توجه به اينکه خانم حاتمي تمام تلاشش را صورت داد و در رعايت پوشش هم سعي کرد حرمت‌ها را نگاه دارد،لذا مصافحه ايشان با پيرمردي 84 ساله را نبايد اين قدر با مته به خشخاش گذاشتن بزرگ کرد. نکته جالب اين که در آراي برخي از فقها از جمله آيت‌الله سيستاني استثنائاتي براي مصافحه زن و مرد در شرايط اضطرار آمده است که حرمت شرعي اين گونه حوادث را هم توجيه مي‌کند. واقعا آدمي به شگفت درمي‌آيد که کشور با اين همه مشکلات و مسائل اصلي در حوزه‌هاي فرهنگي و اجتماعي و اقتصادي و سياسي روبروست و يک عده به جاي ديدن نقطه مثبت خانم حاتمي (نخستين بانوي ايراني که توفيق داوري در مهمترين جشنواره سينمايي دنيا را به دست آورد) فقط دنبال اينند که بهانه‌هايي اين چنيني پيدا کنند و آن را دستمايه کوبيدن افراد قرار دهند.

وي با اشاره به حضور سال هاي گذشته اين بازيگر در جشنواره هاي بين المللي نوشته است:بايد توجه داشت که ليلا حاتمي از آن دست بازي گراني است که مشخصا علاقه مند به فعاليت در داخل کشور است، و هر بار نيز در جشنواره ها و فستيوال هاي گوناگون حضور داشته، سعي کرده پوشش و رفتارش طوري باشد که مغايرتي با ارزش ها و هنجارهاي رسمي نداشته باشد. او نه به دنبال جنجال سازي است و نه تمايلي به هنجارشکني دارد. اين را مي توان از طريق شکل حضورش در مراسم داخل و خارج کشور مشاهده کرد. آيا در اين مورد خاص، به جا اوردن احترام براي يک پيرمرد 84 ساله که يک چهره سينمايي تاثير گذار و علاقه مند به سينماي ايران است، و مي تواند در نقش پدر يا پدربزرگ حاتمي باشد، چيزي آن چنان ناهنجار وجود دارد؟ آيا خود مردم احساس مي کنند که باورهايشان مورد بي احترامي قرار گرفته است؟

اگرچه دغدغه هاي برخي از متدينان در اين باره قابل احترام است، اما استفاده هاي سياسي از اين قبيل موضوعات و سکوت دربرابر موارد مشابه انگيزه ابراز کنندگان را با ترديدهاي جدي مواجه مي سازد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۵۹۶
انتشار یافته: ۵۱
علی
|
United States of America
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
آفرین برشماجناب آقای دکترمختاباد که موضوع راجامع وواقعی می بینید،ایکایش گروهی ازقلم بدستان نیزهمچون جنابعالی ودرتمامی عرصه ها(سیاسی،اقنصادی،فرهنگی و...) درنگاه ونگارششان چنین باشندتاشاهد تنشهای فکری درسطح جامعه نباشیم تومشکلات بیشمارمملکت روزبروزکم شوند.
صمد از همدان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
باید رفت ودید که این افراد مخصوصا یک پیرمرد 84 ساله واقعا بر اساس انسانیت خود مصافحه می کنند نه مثل نوع ایرانیش که همه را بدلیل محدودیت های شدید به چشم هوس می بینند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
من سواي همه نظرات اين نظر را كه به صرف ( حتي يقيني) يك اشتباه بايد يك نفر را از كل سينما حذف كرد و كنار گذاشت را به مراتب بی اخلاقانه تر ميدانم اين آدمها بهتر است نگاهي به سيره اي كه مدعي پيروي آن هستند هم سري بزنند أن بر اين كساني كه با اين رفتارشان بر سر دين اين آوردند كه امروز ميبينيم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
بهتر است هر کس در لاک زندگی خودش باشد و اینقدر در زندگی و رفتار دیگران رخنه نکند. اگر اینگونه رفتارها در دوره پیامبر (ص) اتفاق می افتاد آیا کسی اصلا مسلمان میشد؟ بس کنید دیگر این رفتار طالبانی را! قرآن که فقط چند موضوعی نیست که شما میگویید. از اختلاس و بی عدالتی و تبعیض و نابرابری و دورویی و تملق و ریا و رانت و باند و تقلب و تخلف و فرار ازقانون و فردپرستی و .... چرا چیزی نمی گویید. چرا باورندارید قاطبه مردم دیگر از این رفتارهای شما که چند نفر مانند دوره شاه در مجلس نشستند و تصویب کردند و قانون اسمش را گذاشتند و در حمایت از آن کلمه پر طمطراق قانون را بر زبان می آورید و مانندپتک بر سر ملت میزنید خسته شدند. میگویند که تاریخ تکرار میشود. باید از تاریخ درس گرفت و عقوبت تاریخ را هوشمندانه نه رذیلانه از خود دور کرد.
شبآهنگ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
فقط مي توانم به نوشتار آقاي مختاباد نظر مثبت و لايك بدم ايشون كاملو جامع به همه نكات اشاره كردند
ارسلان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
دقیقا این یه جور هیاهوی رسانه ای که قصد داره تا افکار عمومی رو به سمت خاصی منحرف کنه تا توجه به مسائل اساسی تر کم بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
تابناک عزیز من نمیدونم شما با سر تیترتون میخواهید احمدی نژاد رو بزنید یا از حاتمی رفع اتهام کنید.
در کل دم دکتر گرم که هنوز هم امثال شما مجبورا از اون مایه بذارن.
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
سيد ابولحسن مختاباد:
در نزد خداوند متعال خلوص و پیروی از فرامینش مهم است .مثل اینکه شیطان چند هزار سال عبادت و انقدر مقرب شد که در زمره ملایک قرار گرفت لیکن دستور باریتعالی را در خصوص سجده به ادم قبول نکرد نتیجه سرپیچی از دستور خداوند حاصلش زمینی شدن من و شما و خانم حاتمی هنرمند عزیز شد که چنین می کنیم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
ببين با چه چيزايي سر مردم ايران رو گرم كرديد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
حال با چنين مسائلي و با توجه به اينکه خانم حاتمي تمام تلاشش را صورت داد و در رعايت پوشش هم سعي کرد حرمت‌ها را نگاه دارد،لذا مصافحه ايشان با پيرمردي 84 ساله را نبايد اين قدر با مته به خشخاش گذاشتن بزرگ کرد. نکته جالب اين که در آراي برخي از فقها از جمله آيت‌الله سيستاني استثنائاتي براي مصافحه زن و مرد در شرايط اضطرار آمده است که حرمت شرعي اين گونه حوادث را هم توجيه مي‌کند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟