بازدید 5650
۶

تالاب انزلی وارد لیست سیاه شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: کاهش 8 متری عمق تالاب انزلی در برخی از نقاط نگران کننده است.
کد خبر: ۴۰۸۳۸۹
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۷ 15 June 2014
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: کاهش 8 متری عمق تالاب انزلی در برخی از نقاط نگران کننده است.

محمدرضا برجی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تالاب انزلی یکی از مهمترین اکوسیستم‌های طبیعی گیلان است که به دلیل افزایش ورود آلودگی‌های صنعتی، کشاورزی و خانگی به 11 رودخانه گیلان که نهایتا به تالاب می‌رسند هم اکنون در لیست سیاه کنوانسیون رامسر قرار دارد.

وی با بیان اینکه احیای این فاز با همکاری جایکا از سال 89 آغاز شد و مطالعات اولیه و فاز نخست به مرحله اجرا درآمد، اضافه کرد: نتایج این همکاری‌ها، مطلوب بود اما اگر مطالعات واقعی‌تری انجام می‌شد، هم اکنون نتایج مطلوب‌تری نصیب استان می‌شد. به همین دلیل هم اکنون مطالعات فاز اول مورد بازنگری قرار گرفته است.

برجی با بیان اینکه فاز دوم پروژه جایکا که از سال جاری آغاز شده در مدت پنج سال باید به اتمام برسد، ادامه داد: امسال 10 میلیارد تومان برای انجام فاز دوم پروژه بین‌المللی جایکا تخصیص داده شده است و با توجه به اولویت‌ها، احیای تالاب اجرایی می‌شود.

مدیرکل محیط زیست گیلان تاکید کرد: برای کاهش روند تخریب تالاب باید نگاه همه جانبه نسبت به احیای تالاب با درنظر گرفتن منافع حاشیه‌نشینان و ذینفعان داشته باشیم.

وی ادامه داد: ورود آلودگی‌های گوهررود و زرجوب و همچنین شیرابه‌های جایگاه دفن زباله سراوان از جمله آلاینده‌های زیست محیطی تالاب انزلی است. ما برنامه داریم تا بخشی از اعتبار تالاب انزلی را به احیای این رودخانه‌ها اختصاص دهیم و لازم است دستگاه‌هایی که در این خصوص مسئول هستند در جهت نجات این رودخانه ها تلاش کنند زیرا افزایش آلودگی این رودخانه‌ها سلامتی مردم را تهدید می‌کند.

برجی افزود: اگر ما امروز برای کاهش آلودگی‌های زیست محیطی گیلان اقدام کنیم باز هم دیر است زیرا غول آلودگی در رودخانه‌های گوهررود و زرجوب می‌دود و حرکات برای کاهش ورود این آلودگی‌ها لاک پشتی است.

وی تاکید کرد: برای جلوگیری از تخریب روز افزون تالاب انزلی که در برخی از نقاط آن شاهد کاهش عمق 8 متری هستیم از همین امروز باید بپا خیزیم زیرا با افزایش آلاینده‌ها هر روز با گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری در تهدید انقراض مواجه می‌شویم.
تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۶
خشکسالی ، خشک شدن ردوخانه ها و دریاچه های کشور که طی قرنهای متمادی پر آب بوده اند از قبیل زاینده رود ، کارون ، دریاچه ارومیه و ......
طوفانهای شن ، زلزله های متعدد ،
این همه بدبختی نشاندهنده چیست ؟ کفر !
ببین، یه چیزی بگم خیالت راحت شه. ایران کمپلت داره میره تو لیست سیاه...
این فاضلاب و پساب ها رو کی می ریزه؟ مردم یا همین شما مسئولین
علاوه به همت ملی برای احیای این گنجینه, بشدت برای نگهداری از اون نیاز به ایجاد فرهنگ استفاده هم داریم. چند سال پیش با قایق به یکی از جزایر کوچیکش رفتیم که توش گاو و اسب وحشی داشت چیزی که خیلی ناراحت کننده بود حجم زباله بود که ریخته بودن اونجا, من هنوزم واسم جای سواله که اونهمه پوست پفک و بطری نوشابه از کجارفته بود اونجا!
ایران = دریاچه ارومیه
وزیر نیرو و همه ارگانها انگار برای خدمت به ارومیه استخدام شده اند.
لطفا تبعیض قایل نشوید. به همه استانها و مشکلات زیست محیطی آنها یکسان رسیدگی کنید. خیلی از استانها اوضاع زیست محیطیشان به حد بحران رسیده است
اقایان دانشمند محیط زیست بهتر است از تردد قایقهای بنزینی و گازوییلی در تالاب جلوگیری شود و فقط برای گردش از قایق های پارویی و پدالی استفاده شود یکی از بزرگترین بلاها برای این تالاب قطرات روغن بنزین گازوییل و مواد چربی و.... میباشدحالا کی این دانشمندان به این واقعه... در واقع مصیبت پی میبرند...الله اعلم
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # مسعود پزشکیان # سعید جلیلی # دور دوم انتخابات