
یکی از نکات بسیار مهمی که حدود دو هفته درگیر میان گروههای تروریست تکفیری ـ بعثی و نیروهای دولتی ـ مردمی در عراق آشکار شده، حمایت مستقیم و غیرمستقیم برخی دولتها از تروریستهاست. در این زمینه، هرچند رژیم اسرائیل همچون همیشه کارهای خود را سری و مخفیانه انجام داده، اظهارات شب گذشته نخست وزیر این رژیم، آشکارکننده نکات مهمی در این زمینه است.
به گزارش «تابناک»، شب گذشته بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اسرائیل در نخستین موضعگیری علنی خود درباره تحولات اخیر، به موضوع احتمال همکاری میان آمریکا و ایران به منظور مقابله با تروریستها در عراق پرداخت و به شدت با ایده هر گونه همکاری میان تهران و واشنگتن مخالفت نمود.
نتانیاهو در جریان مصاحبه با شبکه «ان بی سی»، با نادیده گرفتن ماهیت آشکار تروریستی عناصر مهاجم به عراق، درگیری در این کشور را منازعهای میان شیعه و سنی خوانده و اظهار داشت: «آنچه امروز در خاورمیانه، عراق و سوریه میبینید، دشمنی شدید میان شیعیان افراطی ـ که در این مورد از سوی ایران هدایت میشوند ـ و سنیهای تندروست که رهبری آنها را القاعده، داعش و دیگران بر عهده دارند».
وی در ادامه ضمن هشدار به آمریکا برای همکاری نکردن با ایران، اظهار داشته: «اکنون هر دو این گروهها دشمن ایالات متحده هستند و زمانی که دشمنان شما با یکدیگر میجنگند، یکی از آنها را تقویت نکنید؛ هر دو را تضعیف کنید».
وی مدعی شده، نتیجه همکاری احتمالی آمریکا با ایران، دستیابی ایران به سلاح هسته ای خواهد بود!
نتانیاهو پیشنهاد خود را نیز در این زمینه به آمریکاییها داده و اظهار داشته: «به گمانم باید دو باید انجام دهید: یکی اینکه اقداماتی را که برای مقابله با تصرف عراق از سوی داعش ضروری میبینید، به کار بندید و دوم آنکه به ایران اجازه ندهید آن گونه که بر لبنان و سوریه مسلط شد، بر عراق نیز مسلط شود».
هرچند شاید این سخنان نتانیاهو در نظر اول، صرفاً موضعگیری تبلیغاتی در راستای مواضع همیشگی رژیم اسرائیل علیه برنامه هسته ای ایران ارزیابی شود، واقعیت آن است که این بار، اظهارت وی چیزی بیش از فضاسازی صرف بوده و از رویکرد کلی این رژیم نسبت به تحولات خاورمیانه حکایت دارد.
بنابراین، میتوان چنین نتیجه گرفت که از نظر رژیم اسرائیل، نتیجه مطلوب از مجموعه درگیریهای خاورمیانه، تضعیف همه طرفها و از بین رفتن هرگونه پتانسیل مقاومت در منطقه علیه این رژیم است. در این زمینه، از نظر مقامات اسرائیلی میان شیعه و سنی و افراطی و غیرافراطی تفاوتی نیست.
ترجمان این رویکرد در تحولات جاری عراق این گونه است که رژیم اسرائیل تلاش دارد از یک سو دولت عراق به رهبری نوری مالکی ـ به ویژه با توجه به اینکه متحد ایران است ـ تضعیف شده و نتواند پایههای قدرت خود را در عراق و منطقه تحکیم کند و از سوی دیگر، تروریستهای تکفیری نیز کامل از میان نروند تا بتوان در موقع لزوم، بار دیگر از آنها در راستای منافع صهیونیستها بهره برد.
جالب اینکه روزنامه «جروزالم پست»، از مطبوعات راستگرای اسرائیلی نیز دقیقاً به همین نکته اشاره کرده و محتوای پیشنهاد نتانیاهو به آمریکاییها را «استفاده از داعش برای ضربه زدن به ایران» دانسته است. به این ترتیب، کاملاً آشکار میشود که گمانههای پیشین درباره حمایت رژیم اسرائیل از تروریستها در عراق و سوریه نادرست نبوده و این امر در عمل کاملاً رخ داده و همچنان نیز ادامه دارد.