با گذشت پنج سال از جنايت کهریزک، مراسم پنجمین سالگرد شهدای این
حادثه، عصر پنجشنبه برگزار شد؛ مراسمی که با حضور طیفهای گوناگون مسئولان و
مردم همراه بود و در آن تذکراتی به مقصران این حادثه برای پذیرش خطایشان و
مسئولیت این خطا داده شد.
به گزارش «تابناک»، پنجمین سالگرد قربانیان حادثه کهریزک عصر پنجشنبه بیست و ششم تیرماه، از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ در مسجد ولیعصر (عج) برگزار شد. در این مراسم که با حضور خانوادههای شهدای این حادثه تلخ (روحالامینی، کامرانی و جوادیفر) برپا شد، حجت الاسلام و المسلمین زائری، خطیب برجسته طی سخنانی به بیان تذکرهایی درباره این حوادث پرداخت.
خطیب این مراسم در حالی سخن میگفت که این مراسم میزبان طیفهای گسترده مردم و مسئولان بود و چهرههایی چون دکتر حسن غفوری فرد، سردار حسین علایی، حسین فدایی، دکتر پرویز اسماعیلی، محسن امیریوسفی، رنجبران، فرزند شهید دادمان، رزمندگان و سرداران دفاع مقدس، گروهی از اساتید دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، صنعتی شریف، شهید چمران، مسئولان مجمع تشخیص مصلحت نظام و بسیاری از چهرههای دیگر میان حاضران بودند.
در آغاز حجت الاسلام و المسلمین زائری گفت: این نکته را اجازه میخواهم که به صراحت عرض کنم. من نه آدم سیاسی هستم و نه خیلی به سیاست کاری دارم. حوزه کارم، کار فرهنگی است اما علت اینکه با احترام و ارادت در این مجلس شرکت کردم، این است که خانوادههای داغداری که چنین حادثه تلخ، گزنده و آزاردهندهای برایشان پیش آمده بود، با صبر و تدبیر و حکمت برخورد کردند.
فرض کنید پانصد سال گذشته و تاریخ را رقم میزنیم
وی ادامه داد: شاید هر کسی جای این خانوادهها بود، طور دیگری رفتار میکرد. شاید اگر اعتقاد و باورش به اساس نظام و انقلاب نبود و شاید اگر اعتقادش به حفظ آرامش و امنیت جامعه نبود، شاید اگر این جامعه را فرزند حقیقی خودش نمیدانست، این طور صبر نمیکرد. این خانوادهها مسئولیت پذیرانه برخورد کردند. پذیرفتند یک حادثه اتفاق افتاده، یک واقعهای رخ داده، یک ماجرای تلخی به وجود آمده و الان باید این قضیه را مدیریت کرد و با آشوب و جنجال و سروصدا مشکل حل نمیشود، مسیر قانونی را باید طی کنند و از هدایت و حمایت رهبری استفاده کردند و مسیر قانونی را پیموده و بسیار با حکمت برخورد کردند.
زائری با بیان اینکه صبر و حوصله و تحمل این خانوادهها برای من درس آموز بود، تصریح نمود: امروز ما به احترام این خانوادهها و برای تجلیل از آن جوانان عزیز دور هم جمع شدهایم. یک طرف این ماجرا این خانوادهها بودند که مسئولیت پذیرانه و حکیمانه برخورد کردند، دقیقاً مثل مادر راستینی که ادعا میکند این فرزند، فرزند من است و وقتی که شمشیر را بلند میکنند که فرزند را نصف کنند، مادر واقعی بازمیگردد و میگوید من از حقم گذشتم، چون میخواهد بچه سالم بماند. یک عدهای در حوادث ۸۸ و بعد، مثل مادر واقعی برخورد کردند.
این خطیب با تأکید بر اینکه نگاهش سیاسی نیست، افزود: یک عدهای گفتند برای ما آرامش و امنیت جامعه، ثبات و اقتدار جمهوری اسلامی مثل فرزندمان است. حاضریم آزردگیها و تلخکامیها را تحمل کنیم و مظلومانه دم نمیکشیم، حرف نمیزنیم، تحمل میکنیم و روال قانونی را طی میکنیم، چون میخواهیم این فرزند بماند.
وی ادامه داد: باز هم نگاهم سیاسی نیست و فرض کنید پانصد سال گذشته و تاریخ را رقم میزنیم. کسانی هم در طرف دیگر قصه بودند که با رفتارشان موجب بدبینیها شدند، با کردارشان موجب آبروریزی شدند؛ رفتارشان نه مبنای قانونی داشت، نه مبنای شرعی داشت، نه مبنای اخلاقی داشت و به اسم اسلام و امام و رهبری و انقلاب و دین و خدا و پیغمبر هر کاری دلشان میخواست، کردند. (معدودی از حاضران در واکنش به این سخنان معترض بودند و گفتند چنین نبوده و این گفتهها دروغ است و با درخواست زائری برای شنیدن ادامه سخنانش همراه شدند)
ضربهای که در این حوادث به اعتقاد و باور
مردم زده شد، ضربه کمی نبود
در ادامه زائری با دعوت حاضران به یک صلوات محمدی برای برقراری آرامش ادامه داد: یک طرف ماجرا این خانوادهها بودند که با صبوری و تحمل، با مدارا و قانون گرایی، راه خودشان را پیمودند و طرف دیگر ماجرا، کسانی بودند که به جای پذیرش مسئولیتشان، با فرار مسئولیت، هنوز که هنوز است پاسخگو نیستند. هنوز که هنوز است حاضر نیستند بپذیرند و بفهمند چه ظلمی به این مردم و آینده این جوانان و این نسل کردند. چه زخمی به وحدت و امنیت ملی و آرامش این کشور زدند.
وی افزود: آنان در آن بازداشتگاه هر کاری دلشان خواسته به اسم حفظ امنیت ملی کردهاند و هنوز هم حاضر نیستند پاسخ بدهند؛ هرچند دست روزگار، آبروی آنها را برده و تقدیر و عدل خدا، آنها را رسوا کرده، هنوز امیدوارند که بتوانند فرار کنند. ضربهای که در این حوادث به اعتقاد و باور مردم زده شد، ضربه کمی نبود. هنوز آسیب و آثار آن رفتارها باقی است، هنوز آزردگیها باقی است و کسانی که به نام دین و انقلاب رفتارهای ناشایست کردند، هنوز هستند و هنوز حاضر نیستند در یک دادگاه رسمی و قانونی صالح، پاسخگوی رفتار خودشان باشند.
زائری یادآور شد: موارد دیگری هم بوده و فقط ماجرای کهریزک نیست و پروندههای دیگری هم هست که رفتار ناشایست عدهای، ضربههای سهمگین به امنیت عمومی و روانی و باورهای عمومی جامعه ما وارد کرده است. انشاءالله که این ماه مبارک رمضان، فرصتی برای هوشیاری و بیداری همه ما باشد، به ویژه کسانی که مسئولیتشان سنگینتر است و بار بزرگی بر دوش دارند توجه کنند، حفظ دین و اعتقاد مردم از حفظ یک آدم مهمتر و ارزشمندتر است.
این روحانی برجسته ادامه داد: ما پیروان مکتبی هستیم که حتی یک لحظه یک انسان، قیمت و ارزش دارد. ما پیروان مکتبی هستیم که میگویند اگر کسی مشروب الکلی میخواهد مصرف کند، اگر او را گرفتی، مشروبش را میتوانی بریزی اما شیشه را نمیتوانی بکشنی و اگر شیشه (مشروب) را شکستی مدیونی؛ دین و باور و اعتقادی که آنقدر وسواس به خرج میدهد.
یک رفتار ما، گاهی اعتقاد یک جمعیت را از بین میبرد
وی در تأکید بر این وسواس اخلاقی گفت: در یک روایتی داریم دو نفر نزد پیامبر آمدند و گفتند ما از مسیر مشترکین رد میشدیم، فهمیدند میخواهیم پیش شما بیاییم و گفتند میخواهید به لشکر اسلام ملحق شوید و گفتهایم نه و از ما عهدی گرفتند که به شما ملحق نشویم. یا رسول الله ولی ما زرنگی کردیم و خودمان را رساندیم. میگویند پیامبر اکرم (ص) با اینکه نیاز به یاور و همراه داشت، فرمود حتی به مشرکین هم نباید خلاف عهد بکنید و چون به آنها پیمان بستید و عهد بستید که سراغ ما نمیآیید، برگردید؛ خداوند ما را یاری خواهد کرد.
زائری در ادامه سخنانش گفت: اگر اینها راست است، انسان بعضی رفتارها را چگونه توجیه کند؟ اگر اینها حقیقت دین است و امروز پس از قرنها، همین هاست که اسلام را سرپا نگه داشته، بعضی رفتارها به اسم دین را چگونه توجیه کنیم؟ اینها شوخی نیست و اینها اسلام را حفظ کرده است. دین ما، دینی است که حضرت فرمود اگر قاتل جدم امام حسین (ع)، شمشیری که با آن جد من را کشته و علی ابن ابی طالب را به قتل رسانده، به من امانت دهد و بعد بیاید و بخواهد امانتش را بگیرد، امانت را به او پس میدهم. اگر اسلام و امیرالمومنین بعد از قرنها سرپا ایستاده، برای همین است. اگر اینها را باور کنیم، برخی رفتارهای دیگر را چگونه توجیه کنیم؟
وی با این دعا که خداوند متعال در ماه مبارک رمضان به همه ما توفیق استغفار بدهد، عنوان کرد: هر کسی هر خطایی کرده اما گاه خطاها، خطاهای کوچکی است، من به نامحرم نگاه میکنم و به خدا میگویم خدا غلط کردم. یک وقت غیبتی کردم و تهمتی زدم که بعد استغفار کردم و سعی در جبرانش نمودم اما گاهی خطاهای ما، خطاهای بزرگ است. یک رفتار ما، گاهی اعتقاد یک جمعیت را از بین میبرد و باور یک جمعیتی را نابود میکند. اگر من به عنوان یک آخوند و روحانی و معمم یک رفتار خطایی کردم، دیگر رفتار شخصی نیست و وزن خطای من، وزن خطای یک جوان نادانی در پارکی در شهرستانی دور نیست؛ هرچه مسئولیت بالاتر، بار سنگینتر.
زائری در ادامه سخنرانی خود در این مراسم با اشاره به حادثه کهریزک گفت: هنوز کسانی که این حادثه را پدید آوردند، فرصت دارند خطاهایشان را بپذیرند و برگردند. البته بزرگترهای نظام نیز باید آنها را و برخی دیگر را که اکنون در سایه هستند به پای میز محاکمه بکشانند. این افراد هنوز فرصت دارند که برگردند و به خطاهایشان اعتراف کنند. حوادث تلخ آنقدر ذهن و دل و جان همه ما را آزرده که گاهی انسان احساس میکند حتی مرورش هم خوشایند نیست؛ اما امید ما این است که بعضی تا فرصت دارند برگردند، خطاهایشان را اعتراف کنند، مسئولیتش را بپذیرند و اعتمادی که رهبری و انقلاب به آنها کرده و به آن خیانت کردهاند، بپذیرند و بزرگان سیاسی هم آنها را پای میز مذاکره بکشانند.
الان بیشترین فشار روی رهبر انقلاب است
وی با اشاره به اینکه نمیخواهم به گذشته برگردم، اظهار داشت: چند وقتی است در سایه هستند و خبری از آنها نیست، انشاءلله خدا هدایتشان کند. ما برای هیچ کس نفرین نمیکنیم و به هیچ کس هم لعن نمیفرستیم و نابودی هیچ کس هم نمیخواهیم؛ ما دنبال هدایتیم. خدا کند حتی همانها هم مسئولیتشان را قبول کنند و بیایند و صادقانه بپذیرند و به خطای خودشان اعتراف کنند و اعتراف کنند که بر اثر خطاهای آنها، یک عدهای جانشان را از دست دادند، یک عدهای روانشان را از دست دادند و یک عدهای آزار و آسیب دیدند. انشاءالله خدا همه ما را هدایت کند.
وی با اشاره به اینکه این خانوادههای داغدار چند سال است با اندوه و ناراحتی خاطره این عزیزان، جلویشان است، گفت: این جوانانی که آن حادثهها را تحمل کردند، کاملاً درک میکنم. کسانی که نمیتوانند تحمل کنند (اشاره به اتفاقات ابتدای سخنرانی) و بیرون میروند، کاملاً میفهمم؛ سالها فشار و استرس رویشان بوده است. کاملاً برای ما قابل درک و فهم است و واقعاً هم صادقانه عرض میکنم که اگر چنین حادثهای برای خود من پیش بیاید، معلوم نبود که امروز چیزی از منِ آخوند مانده باشد. این را باید درک کرد و فهمید. باید دو طرف سعی کنند که این ماجرا آرام آرام برطرف شود و تا ابد نمیشود این زخم را باز نگه داشت. انشاءالله خدا کمک کند، یک عدهای پیشقدم شوند و یک عدهای مرد میدان باشند برای اینکه این مشکلات را حل بکنند.
زائری خاطرنشان کرد: نقطه آخر دعای من همان چیزی است که در این ماه مبارک رمضان داریم میگوییم: «اللهم اصلح کل فاسد من امور مسلمین» خدایا آدمهای فاسد، نالایق و ناشایست را از مصدر اموری که پای اسلام و مسلمین گیر است، برطرف کن. این دعای ماست. در روایت دارد که نقل کردند امام زمان تنها پاسخ این دعاست. فرمودند این دعا، دعا برای ظهور است، چون تنها پس از ظهور امام زمان است که تمام این دعا محقق میشود.
وی ادامه داد: «اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلى اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ، اَللّهُمَّ اَغْنِ کُلَّ فَقیرٍ، اَللّهُمَّ اَشْبِعْ کُلَّ جایِعٍ، اَللّهُمَّ فُکَّ کُلَّ اَسیرٍ» شما وقتی مرور میکنید، میبینید فقرات این دعا زمانی محقق میشود که فقط امام زمان (عج) ظهور کرده باشند، لذا این دعای ماه رمضان، دعا برای ظهور امام عصر است. این آزردگیها هست، این ناراحتیها هست، همیشه هم در طول تاریخ عدهای بودند که بیشترین زخم زبان و خون دل را به مومنین و به اهل ایمان وارد میکردند، الان هم بیشترین فشار بر رهبر انقلاب است. شما نگاه کنید، سال ۸۷، آقای خامنهای تشریف آوردند و مصدومین کوی دانشگاه آمدند و صحبتهایشان را شنیدند، بعد چه اتفاقی افتاد؟ در همین قضیه کهریزک، ایشان به این صراحت موضع گرفتند، چه اتفاقی افتاد؟ هنوز که هنوز است، تکلیفش معلوم نیست و هنوز که هنوز است، برخی گردن کلفتی میکنند.
تهدید اصلی کسی است که به نام انقلاب، حق مردم را پایمال کرد
زائری ابزار امیدواری کرد: این چیزی است که به نظر من خدا باید کمک بکند و در این ماه رمضان و شبها قدر، اشکها و گریههای این خانوادهها و مادران داغدار اثر بکند و خداوند این لکههای ننگ را از دامان جمهوری اسلامی پاک کند؛ کسانی که وجودشان بیشترین سبب آسیب و خطر و تهدید برای جمهوری اسلامی است. آنچه جمهوری اسلامی را تهدید میکند یک خانم ساپورت پوش کنار خیابان نیست یا مدل موی آقایی نیست که فلان جور است و شبکههای ماهوارهای نیست، بلکه تهدید جمهوری اسلامی کسی است که به اسم جمهوری اسلامی و به اسم انقلاب به مردم ظلم و ستم و حق مردم را پایمال کرده، جوان مردم را نابود کرده و هنوز حاضر نیست که پاسخگو باشد. خداوند خودش به برکت این دعاهای ماه مبارک رمضان، توجه بدهد.
وی با توصیه استغفار در این ماه و ذکر روایات متعدد درباره اهمیت استغفار به خصوص در این ماه، در ادامه سخنانش به واقعه عاشورا اشاره کرد و گفت: سیدالشهداء در روز عاشورا لحظات سخت بسیاری داشت؛ از قبل از ظهر و حوالی ظهر عاشورا تا بعد از ظهر و عصر عاشورا، یک مدت کوتاهی تمام مصیبتهای عالم بر سیدالشهداء (ع) نازل شد. همه مصیبتها سخت است. سیدالشهداء (ع) با لب تشنه در دل آفتاب صحرای کربلا بالای سر همه جنازهها رفته و حتی غلام سیاه هم که افتاده و سرش را آقا اباعبدالله به زانو گرفته و این لحظهها گذشته اما یک لحظههایی هست که خیلی آقا اباعبدالله را اذیت کرده است.
زائری خطاب به جمعیت گفت: شما پدر هستید و تصور کنید با بدن زخمی و مجروح، آقا بیاید و آخرین وداع را دم خیمهها بکند و این نازدانه سه ساله بیاید و دست و پای اسب را بگیرد. برای پدر خیلی سخت است که دختربچه از او چیزی بخواهد و نتواند انجام دهد. خدا مشکلات همه را برطرف کند، خانوادههایی هستند که پدر خسته از سر کار برمیگردد و بچه در خانه منتظر است که بابا فلان لباس و میوه و شیرینی و اسباب بازی را میخواهم. برای پدر خیلی سخت است که نتواند جواب بدهد اما حال شما تصور کنید این دختر بیاید و بگوید بابا، تشنهام است، این دفعه که به میدان رفتی و برگشتی، میتوانی برایم آب بیاوری؟ پدر میداند که دیگر از آب خبری نیست.
وی ادامه داد: یک جاهایی است که به اباعبدالله خیلی سخت گذشت؛ یکی آنجایی است که اباعبدالله میخواهد به فرزند رشیدش علی اکبر اجازه میدان دهد. هر بار میخواست میدان بدهد، آقا اباعبدالله یک بهانهای میجستند اما یک وقتی آقا اباعبدالله دیگر نمیتوانند بهانه پیدا کنند و باید او را به میدان بفرستند. خیلی عجیب است، همه شما اهل روضه و مجلس هستید و مقتل را شنیدید و میدانید. آقا اباعبدالله اول یک نگاهی به قامت این جوان کردند. من خودم قبلاً هر وقت این روضه را میخواندم، نمیفهمیدم. نوجوان و جوان بودم، روضه میخواندم.
روضه حضرت علی اکبر برای درگذشتگان کهریزک
زائری افزود: یکی از رفقای ما شهید شد، جنازهاش را خود من در آمبولانس به بهشت زهرا آوردم. پدر این جوان سید باصفا و نازنینی بود. این جنازه در شلمچه مانده و آفتاب خورده بود و گردن قطع شده بود. جنازه را داخل قبر گذاشتند، خدا شاهد است سالها گذشته یادم نمیرود که این پدر بالای سر این جنازه فقط الحمدالله میگفت. سید بود و میگفت ای پسر ممنونم مرا نزد مادرم (فاطمه زهرا) روسفید کردی و ای پسر ممنونم مرا مقابل جدم روسفید کردی. فقط میگفت الحمدالله. من معنی این الحمدالله را نفهمیدم تا زمانی که پسر خودم شانزده سالش شد. در حادثه کهریزک -خدا میداند- فقط من به این فکر میکردم اگر پسر من که اسمش هم محسن است، جای محسن روح الامینی بود، من چه کار میکردم؟ همهاش از خودم میپرسیدم.
این خطیب برجسته گفتارش را اینچنین استمرار بخشید: این روضه را نفهمیدم تا زمانی که پسر خودم هجده ساله شد. آقا اباعبدالله یک نگاهی به قد و قامت علی اکبر کرد، بعد دیگر به علی اکبر هیچ چیز نگفت و سر بلند کرد و با خدا حرف زد و گفت خدایا فقط میخواهم به خودت بگویم «اللهم اشهد أنّه قد برز الیهم غلام أشبه الناس خلقا و خلقا و منطقا برسولک...». «خدایا! گواه باش! جوانى به میدان میفرستم که از حیث اخلاق و شمایل و گفتار، شبیهترین فرد به پیامبر توست. ما هرگاه تشنه دیدار پیامبرت مىشدیم، به او نگاه میکردیم».
در حالی که مجلس را بغض گرفته بود، این روحانی روضه حضرت علی اکبر را اینچنین ادامه داد: همه کفار دیدند کسی به میدان میآید که هم اسمش علی (ع) است و هم رسمش محمد (ص) است، هم نامش علی است و هم مرامش محمد است، گفتند هرچه کینه از محمد و علی داریم، همه را با هم یک جا سر این جوان خالی میکنیم. نیزه دار آمد، شمشیر دار آمد، آنکه سنگ داشت آمد، هرکسی میتوانست به میدان آمد. حال حسین بن علی (ع) این صحنه را میبیند که پسرش جلو چشمش «فقطعوه بسیوفهم اربا اربا» یعنی تکه تکهاش کردند و هر عقده و کینهای داشتند، خالی کردند. یک وقت صدای علی اکبر بلند شد، آقا اباعبدالله سراسیمه رفت و بعضی میگویند از اسب بر زمین افتاد و خودش را بر بالین جوان رساند و سر این جوان را بر زانو گذاشت و یک نگاهی به این بدن قطعه قطعه کرد و سم اسبها استخوانها را شکسته و بدن مجروح و خون آلود. خم شد و صورت به صورت علی اکبر گذاشت: «یا علی! علی الدنیا بعدک العفا»ای پسر جوانم دیگر بعد از تو نمیخواهم دنیا را ببینم و بمانم.
زائری این گونه افزود: خدایا به اشک حسین بن علی، به آه دل حسین به علی (ع)، به سوز جگر فاطمه زهرا (س)، مسئولین ناصالح را از امور مسلمین و جمهوری اسلامی خودت برطرف بفرما، اگر قابل هدایتند، هدایتشان کن. ما هنوز هم منتظر توبهشان هستیم و اگر توبه نمیکنند، خدایا ذلیل و خوار و منکوبشان گردان.
روحالامینی: پنج سال که سهل است، حتی اگر پنجاه سال هم طول بکشد ایستاده ایم
دكترعبدالحسین
روح الامینی، در حاشیه مراسم پنجمین سالگرد شهدای واقعه تلخ کهریزک به «تابناک»
گفت: خانواده این عزیزان در چند سال اخیر از طریق قانونی و در آرامش کامل
پیگیر ماجرا بودند و انتظارم این است که در راستای تحقق کامل عدل علی (ع) در کشورمان و اجرای فرمایش های رهبری، آمرین و مقصران اصلی این واقعه به مجازاتی که مستحقش هستند و متناسب با جنایت رقم خورده است، محکوم شوند و بدین ترتیب، امید همه بدخواهان نظام ناامید شود. پنج سال که سهل است، حتی اگر پنجاه سال هم طول بکشد ایستادهایم.
پدر شهید محسن روح الامینی با اشاره به روند قضایی پیموده شده تصریح نمود: متأسفانه عدهای درتلاشند خودشان را از این فضا خارج کنند و هزینه اندکی برایشان ایجاد شود و حتی در ساختارها نیز بمانند و این با عدل و انصاف نسبتی ندارد. آنهایی که در این ماجراها ظلم بزرگی به نظام و انقلاب کردند و علاوه بر پرپر کردن دسته گلهای ما و داغدار کردن خانوادههایشان، ثلمهای به جایگاه مستحکم کشور از درون وارد کردند، باید مورد برخورد شدید و متناسب با عمق این فاجعه قرار گیرند تا دیگر مسئولان امر جرأت نکنند در آینده با رفتارهای مشابه، به شجره طیبه انقلاب اسلامی ایران ضربه بزنند.
وی تأکید کرد: ما تحت لوای مقام معظم رهبری و گوش به فرمان ایشانیم و اگر تأکیدات ایشان برای رسیدگی به این پرونده دردناک برای جبران مظلومیت گروهی از جوانان نبود، شاید در همین نقطه نیز نبودیم و از این منظر خوشحالیم سایه رهبری روی سرمان است که در چنین مسائل حساسی با تکیه بر روش مولایمان علی (ع) انقلابی عمل میکنند و دلگرمی را برای ما فراهم میآورند. همواره شکرگزار خداوند متعال هستیم که چنین رهبر فرزانه و دوراندیشی را این کشور قرار داده و در این آشوب خاورمیانه، ایران را نقطه امنی کرده است و اگر تدابیر منحصر به فرد رهبری نبود، این امنیت چگونه برقرار میماند؟
روح الامینی یادآور شد: ما با پیروی کامل از رهبر عزیزمان، یک مسأله صرفاً شخصی را دنبال نمیکنیم، بلکه به عنوان یک ولایتمدار در تلاشیم تا آسیبی که برخی به نام انقلاب به نظام و انقلاب وارد آورده اند، برطرف سازیم و مشخص نماییم این اشخاص هیچ نسبت دائمی با نظام ندارند و حال با مشخص شدن ابعاد فاجعهای که رقم زدهاند، از مجازات به دور نماندهاند و آنچه مستحقش هستند متحمل شدهاند. پس از پنج سال پیگیرهای مستمر امیدوارم با تسریع رسیدگی به این پرونده و همچنین برخورد قاطعانه با عوامل این پرونده در دوره رسیدگی، آرامش به آسیب دیدگان کثیر کهریزک که تعدادی از آنان جان دادند و بسیاری شان نیز متحمل آسیبهای فراوانی شدند، بازگردد. برای این اهداف مقدس پنج سال که سهل است، اگر پنجاه سال هم طول بکشد و خدا بخواهد ارزشمند است و پیگیریها را رها نمی کنیم.
کامرانی: مرتضوی در این شبهای قدر بیاید و توبه کند
علی کامرانی نیز در حاشیه مراسم سالگرد شهدای کهریزک با بیان ابعاد این حادثه به «تابناک» گفت: در این پنج سال، همه تلاش خود را به کار بردیم تا از راه قانونی، عوامل اصلی این فاجعه به جزایی متناسب با جرایم تکان دهندهای که مرتکب شده بودند، محکوم شوند و این مجازاتها نیز اعمال شود تا دست کم دیگر شاهد تکرار این رخدادها نباشیم و خانوادههای دیگری همچون ما داغ فرزند نبینند. با این برخورد، بگذارید سیه پوشی ما، آخرین سیه پوشی باشد و با برخورد قاطع، دیگر کسی جرأت نکند به نام دفاع از نظام در حق نظام، انقلاب و مردم چنین ظلم بزرگی را روا بدارد.
پدر شهید علی کامرانی با بین اینکه پیگیری موضوع تا نتیجه نهایی برابر با حق، انصاف، عدالت و خداپسندانه بودن بدون هیچ گونه چشم داشت مگر مطالبه خون شهیدان جزو مطالبات خواسته ماست، تأکید کرد: اگر برخوردی متناسب با فاجعهای که رخ داد، نشود، عملاً این جسارت برای عدهای ایجاد میشود که رفتارهای مشابه را خودسرانه در مقطعی دیگر تکرار کنند و هزینههای دیگری برای نظام و مردم به بار آورند؛ اما اگر برخورد قاطعی شود، این راه برای همیشه بسته میشود و این باور غلط که اگر برای نظام خلافی کرد، مفری برای گذر از خلاف و خطا وجود خواهد داشت، برای همیشه باطل میشود.
کامرانی با اشاره به کندی سیر پرونده در دیوان عالی کشور و مطالبه عمومی از قوه قضائیه برای رسیدگی سریعتر به این پرونده گفت: قوه قضائیه باید بداند که به فرمایش امیر المومنین ـ علیه السلام ـ رضایت عامه مردم خشم خواص و نورچشمیها را خنثی میکند ولی خشم مردم را نمیتوان با رضایت خواص و نورچشمیها خنثی کرد. انتظار دارم رئیس محترم قوه قضاییه در این زمینه ورود مستقیمی داشته باشند و روال رسیدگی به پرونده را در «دادگاه» تسریع ببخشند.
وی یادآور شد: همان گونه که برخی از مسئولین صادقانه از خانوادههای شهدای کهریزک عذرخواهی کردند و حلالیت خواستند و البته خانوادهها نیز با رأفت اسلامی با آنها برخود کردند، اگر مرتضوی هم حداقل صادقانه مسئولیت بخش خودش را میپذیرفت، این پرونده اینقدر طولانی نمیشد؛ هرچند ایشان در دادگاه غیر علنی عذر خواهی کرد، ای کاش در برابر مردم نیز صادقانه عذرخواهی میکرد.
کامرانی در پایان خاطرنشان کرد: اکنون هم به حرمت ماه مبارک رمضان اگر صادقانه مسئولیت خود را بپذیرد و رسماً عذرخواهی کند، ما با رأفت اسلامی با او برخورد میکنیم. امیدواریم مرتضوی توفیق پیدا کند که از رحمت و مغفرت ماه مبارک رمضان بهرهمند شود. مردم هم در شبهای قدر برای او دعا کنند تا بیاید و صادقانه توبه و عذرخواهی کند.