مقدمه‌ای بر Cloud؛

چرا آینده دنیای رایانه یک آینده ابری است؟!

نگاهی به تغییر و تحولات‌ در دنیای رایانه، حاکی از آن است که جهان رایانه به سرعت در حال حرکت یا به اصطلاح Shift کردن به سمت یک فن‌آوری جدید است. این فن‌آوری با توجه به مزایایی که هم برای کاربران و هم برای خدمات‌دهندگان اینترنت و رایانه دارد، به سرعت در حال‌ گسترش است تا جایی که از هم اکنون حتی سیستم‌عامل‌هایی بر مبنای این فن‌آور‌ی به بازار آمده و به شدت در حال رشد هستند.
کد خبر: ۴۲۸۲۰۰
|
۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰ 23 August 2014
|
17914 بازدید
|
چرا اینده دنیای رایانه یک آینده ابری است؟!

نگاهی به تغییر و تحولات‌ در دنیای رایانه، حاکی از آن است که جهان رایانه به سرعت در حال حرکت یا به اصطلاح Shift کردن به سمت یک فن‌آوری جدید است. این فن‌آوری با توجه به مزایایی که هم برای کاربران و هم برای خدمات‌دهندگان اینترنت و رایانه دارد، به سرعت در حال‌ گسترش است تا جایی که از هم اکنون حتی سیستم‌عامل‌هایی بر مبنای این فن‌آور‌ی به بازار آمده و به شدت در حال رشد هستند.

به گزارش «تابناک»، فن‌آوری Cloud یا پردازش و رایانش ابری، آن گونه که در فارسی ترجمه شده، ‌این روز‌ها در حوزه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات کاربرد وسیعی یافته است. شرکت‌های بزرگی پیرامون خدمات Cloud شکل گرفته‌اند و شرکت‌های غولی مانند مایکروسافت و گوگل در حال حرکت به سمت بهره‌برداری از این فن‌آوری هستند.

اما Cloud چیست و دانستن کاربرد و ماهیت آن چه مزایایی دارد و چرا آینده رایانه یک آینده ابری است؟

چرا اینده دنیای رایانه یک آینده ابری است؟!

تولد فناوری Cloud

در حالی که اصطلاح Cloud Computing یا رایانش ابری، اصطلاحی قرن بیست و یکمی شناخته می‌شود، خود واژه Cloud ریشه‌ای به قدمت دهه ۵۰ میلادی دارد؛ زمانی که همه پردازش‌ها در اتاق‌های سرور ـ که آکنده از رایانه‌های غول‌پیکر بودند ـ صورت می‌گرفت و همه کاربران از طریق ترمینال‌هایی به این رایانه‌‌ها و پردازش‌ها دسترسی داشتند.

درگیر کردن اینترنت در این مفهوم، منجر به آن شده است که در قرن بیست و یکم، فن‌آوری Cloud دوباره با یک شمای جدید ‌متولد شود و خدمات گوناگونی پیرامون آن شکل بگیرد.

چرا اینده دنیای رایانه یک آینده ابری است؟!

در واقع سیستم Cloud عبارت است از مجموعه‌ رایانه‌هایی که به گونه‌ای با هم مرتبط شده‌اند که همچون اکوسیستم یگانه عمل می‌کنند. هدف از این فن‌آوری، ایجاد قابلیت دسترسی همزمان و از راه دور همه کاربران به خدمات یکسان است. خروجی آن این است که کاربران همگی بدون نگرانی از تنظیمات رایانه‌ها و خود Cloud به خدمات دسترسی دارند.

اما چرا نام این فن‌آوری Cloud گذاشته شده است؟

‌کسی ‌دقیق پاسخ این را نمی‌داند؛ شاید به این دلیل که حجم بالای کاربرانی که ‌در یک نقطه از یکسری خدمات بهره می‌برند، به شکل ‌یک ابر دیده می‌شود. تصور کنید که حجم بالایی از داده‌ها در یک نقطه متمرکز شده و از آنجا در رفت و آمد هستند!

انواع Cloud و کاربرد آن‌ها

فن‌آوری Cloud ‌کلا در دو مورد دسته‌بندی می‌شود: آرایش‌ها یا Deployments و خدمات یا Services.

در طبقه‌بندی Deployment چهار دسته قرار دارند؛

Private Cloud:
یک شبکه ابری خصوصی معمولا متعلق به یک نهاد یا شرکت خصوصی است. ممکن است مدیریت این فضای Cloud بر عهده خود شرکت خصوصی یا یک شرکت و نهاد دیگر باشد.

Public Cloud: ‌
بر خلاف نوع پیش، این گونه در اختیار عموم است؛ البته تفاوت‌ بسیاری به لحاظ ساختار فنی در بین این دو گونه وجود دارد؛ یک نمونه از این گونه Dropbox است.

Hybrid Cloud:
هنگامی که یک خدمت دهنده Cloud هر دو گونه Private و Public را ارائه کند، آن را با نام Hybrid Cloud شناسایی می‌کنند. این امر هنگامی روی می‌دهد‌ که یا دو شرکت خصوصی و عموی Cloud با هم یکپارچه شوند و یا یک شرکت خصوصی خدمات عمومی را نیز ارائه کند.

Community Cloud:
هنگامی که یک Private Cloud در میان چند نهاد یا شرکت مشترک شود، به یک Community Could تبدیل می‌شود. در واقع یک Community Cloud چیزی بین نوع خصوصی و عمومی است.

چرا اینده دنیای رایانه یک آینده ابری است؟!

در سمت خدمات نیز سه گونه وجود دارد؛

Infrastructure-as-a-Servise یا IaaS: وب سرویس آمازو نیک مورد بارز از این گونه است. زمانی که یک شرکت‌، زیر‌بناهای پردازش ابری برای کاربران را فراهم ‌می‌کند، در این دسته می‌گنجد.

Platform-as-a-Service یا PaaS: زمانی که یک شرکت اقدام به فراهم آوردن بستری می‌کند که در آن کاربران می‌توانند‌ نرم‌افزارها و خدمات را توسعه دهند، در این حوزه فعالیت می‌کند؛ ‌نمونه‌ای بارز از این دسته Force.com است.

Software-as-a-Service یا SaaS: نمونه آخر مربوط به خدماتی است که در آن شرکت خدمات دهنده دسترسی کاربران به نرم‌افزارها و App هایی را که در فضای Cloud هستند، فراهم می‌کند؛ نمونه‌های بارز آن Gmail و Netflix است.

آینده رایانه و Cloud

وقتی تصور کنید ‌با فن‌آوری Cloud چه مزایایی در اختیار کاربران و خدمات دهندگان است، متوجه این نکته می‌شود که به تدریج دنیای ما به این فن‌آوری وابسته می‌شود. از ذخیره شدن داده‌ها بر روی فضای Cloud گرفته تا خدماتی که Anazone و Youtube می‌دهند و سیستم‌عامل‌هایی مانند Chrome OS و ویندوز ۸.‌۱ که ‌اولی به شکل کامل تحت وب بوده و دومی نیز به مرور تحت Cloud می‌‌شود.

این‌ها همه حاکی از آن است که از هم اکنون دنیای فن‌آوری به سمت ابری شدن ‌پیش می‌رود و با گسترش دسترسی به اینترنت پرسرعت و ارزان در سراسر دنیا، این احتمال قوت بیشتری می‌گیرد. کافی است در نظر آوریم که خط انتقال داده‌های ترانس آتلانتیک در حال راه‌اندازی است و شرکت‌های بزرگی همچون گوگل و مایکروسافت و فیس‌بوک سهامداران اصلی آن هستند.

این پروژه قابلیت انتقال یک ترابیت داده در ثانیه را داراست؛ یعنی معادل ۶۰ ویدئوی FullHD در ثانیه بر روی یوتیوب؛ برای نمونه، تصور کنید ‌با دسترسی به ‌چنین سرعتی، آیا دیگر نیازی به استفاده از Hard یا حافظه سخت در آینده خواهد بود؟!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۱۸
محمدامین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
و اونموقع است که ما هم چاره ای نداریم جز رعایت کردن کپی رایت...
بهزاد
|
United States
|
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
شخصاً بجای فضای ذخیره سازی، بیشتر طرفدار پردازش کلود هستم. فکرش رو بکنید سنگین ترین بازیهای کامپیوتر رو توی گوشی موبایل فسقلی تون، اونم با حداقل سخت افزار اجرا کنید. یا مثلاً یک 3Dکار که مثلاً با Vray کار میکنه، بتونه رندر نهاییش رو بجای چند ساعت، در چند دقیقه بگیره ، بدون نیاز به ارتقاء سخت افزار !
سید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
این تکنولوژی در عین کاربرد خوب بسیار ناامن و خطرناک در مقابل حریم خصوصی است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
آره، باید فیلتر کنیمش!!!
حامد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
سید چرا نا امنه <
اگر مطمئنی سریعتر به مسئولین اعلام کن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
سلام
ایکاش در مورد بهره برداری ازاطلاعات ملت هم می نوشتید!
حسام
|
France
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
باید از همین الان یه سرمایه گذاری بزرگ تو رایانش ابری در کشور ما بشه. نباید مثل بقیه تکنولوژی ها بذاریم دنیا 10 سال روش کار کنه و تمام خدمات رو ببره زیر نظر خودش بعد ما تازه دست بکار بشیم و براش پروژه تعریف کنیم. برای یکبار هم که شده بیاید برای خدمات و تکنولوژی های به روز سرمایه گذاری کنیم. مطمئن باشید ضرر نمی کنیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
حال ترکیب این فضای پردازشی غول آسا را با هوش مصنوعی که کمتر اخبار پیشرفت آن به بیرو ندرز میکند تصور کنید
آدم یاد ترمیناتور و شبکه اسکای نت میفته!
مهدی رحیمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
دلیل نام گذاری اش این است : اطلاعات مثل آب از رایانه به سرور می رود .. آب تبخیر شده به آسمان میرود . در آنجا ابر تشکیل میشود .. سرور همان ابر است و هر زمان که شما بخواهی در هر جایی با سرعت بالا به اطلاعاتت دسترسی داری مثل اینکه وقتی در شهری هوا ابری هست شما هر کجای شهر بروی ابر میبینی و در دنیای دیجیتال هر جای کره زمین باشی ابر سرور را میبینی و بارش باران هم برابری میکند بابازگشت اطلاعات از سرور به سیستم . این نام بسیار با مسما است و شفاف .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
عمده ترین دلیل آن عدم نیاز به هزینه های بالا سری جهت تهیه سخت افزار های گران قیمت علی الخصوص تجهیزات سرویس دهنده می باشد .
این مورد بیشتر برای سازمانهایی کارایی دارد که در یک مقطع کوتاه نیاز به منابع عظیم سخت افزاری دارد مثل دانشگاهها در زمان انتخاب واحد و در خارج از این بازه پردازشها در حد نرمال خواهد بود.
با استفاده از پردازش ابری می توان در این مقاطع نسبت به اجاره سرویس دهنده از مراکز تخصصی اقدام کرد و در پایان اجاره را فسخ نمود و صرفه جویی نسبتا خوبی داشت .
البته تمام اینها مستلزم داشتن سرویس اینترنت مناسب است که از این بابت من شرمنده دوستان هستم !!!!
البته در
عباس مهدوی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
حالا خوب است فرهنگستان برای این واژه معادل فارسی انتخاب کرده است وگرنه معلوم نبود برای ابراز باسوادی چه می‌کردید و کدام زبان را فدای زبان دیگر می‌نمودید! به خدا فارسی هم بیان کنید با توجه به محتوای مطلب می‌شود فهمید باسوادید!
morteza
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۱
همین الآن هم تمام کشور های دنیا دارن استفاده میکنن. ما تو ایران با این سرعت و قیمت اینترنت 100 سال دیگه هم نمیتونیم ازش استفاده کنیم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات