این جملات رهبر انقلاب را بخوانید: «تهران یک شهر متراکمى است؛ بیش از اینها بایستى اینجا باز شود و این شهر فضاى تنفسى پیدا کند. مراقب باشید جاهایى که در مناطق گوناگون شهر در اختیارتان هست، اینها در خدمت فضاى سبز قرار بگیرد»؛ این جمله را رهبر انقلاب در حضور بیشتر مسئولان کشوری، لشکری، شهری و... بیان کرده است؛ اما ظاهرا به گوش برخی نرسیده!
به گزارش «تابناک»، در شرایطی که آلودگی هوای تهران در تابستان گذشته به یاری تصمیماتی که درباره بنزین گرفته شد، بهترین وضعیت خود در سالهای اخیر را تجربه کرد و هیچ روزی آلودگی از مرز هشدار نگذشت، اینقدر اخبار از ساختوسازهای غیر قانونی، تغییر پهنههای عجیب و غریب و تخریب باغات مخابره میشود که نمیدانیم از بهبود وضعیت آلودگی هوا خوشحال باشیم یا از اطمینانی که به این واسطه در مسئولان پدید آمده و ساخت و سازهای غیر قانونی را رونق بخشیده، ابراز نگرانی کرده و دعا کنیم هوا بار دیگر آلوده شود تا اهمیت تصمیمات نادیده گرفته نشود.
از جمله این رخدادها، ورود نهادهای نظامی و انتظامی به مقوله ساختوساز است که البته در راستای خانهدار کردن پرنسلشان یا ساخت منازل سازمانی هم نیست، بلکه به شکل راه انداختن کارگاههای بزرگ ساختمانی برای ساخت برجها و مجتمعهای مسکونی بعضا لوکس برای عرضه عمومی و منتفع شدن از بازار پر رونق مسکن در کشور ظهور کرده و در مسیر این هدف، رویدادهای عجیب و غریبی رقم میزند.
اگر نیروی انتظامی بخش متعلق به خود در محدوده پادگان قدیم قلعهمرغی تهران را به رغم تأکیدات رهبر انقلاب، به شهرداری واگذار نمیکند و سود خود را به ساخت پروژهای ملی اولویت میدهد، سپاهیها محدودهای که قرار بوده بوستان مادر شود، در اختیار گرفته و فارغ از همه تصمیمات که بر تعطیلی ساخت و ساز در آن گرفته شده، عملیات ساختمانی خود را به پیش میبرند و در نهایت ارتشیها از یک سو تصمیماتی برای ساخت و ساز در پادگان ۰۶ میگیرند و از سوی دیگر محدوده باغات بکری را که در جای دیگر دارند، به کارگاه ساختمانی تبدیل کردهاند.
این جملات را که در توصیف باغات بکر در پروژه «باغ بهشت» و ضرورت محافظات از آنها از زبان مسئولان بنیاد تعاون ارتش (بتاجا) در صفحه نخست و در باب معرفی برج سازیشان در این نقطه نوشته شده را بخوانید تا دریابید که چگونه مالکان معمولی نمیتوانند یک درخت قطع کنند اما برخی میتوانند، باغات مجاور یک رودخانه که دهها دلیل برای ممنوعیت ساخت و ساز در آن میتوان یافت را به کارگاه برج سازی و کسب سود تبدیل کنند!
«
سالهاست رشد بیرویه جمعیت و به تبع آن افزایش آپارتمان نشینی، موجب نابودی باغات و فضای سبز طبیعی کلان شهر تهران گردیده است. پروژه مجتمع مسکونی باغ بهشت همان طور که از نامش پیداست، در آخرین بازماندههای طبیعت بکر تهران قرار دارد که عبور رودخانه درکه از زمین آن موجب رویش هزاران درخت کهنسال گردیده و به همین سبب جهت استفاده از پتانسیل طبیعت زیبا و چشم نواز موجود، ۷۷ درصد از اراضی مجموعه به فضای سبز اختصاص یافته است».
اکنون کافی است، پلان جانمایی برجها در این محدوده و تصاویر منتشر شده از ساخت و ساز در محدوده مشخص شده را نگاه کنیم تا دریابیم که نه درک معنای اختصاص ۷۷ درصد مجموعه به فضای سبز چیز سادهای است و نه چگونگی تخریب باغی بکر با درختان کهنسال بدون بروز مشکلی با نهادهای ذیربط در مخیلهمان میگنجد.
اکنون کافی است تا در سایت دایر شده برای این پروژه چرخی بزنیم تا دریابیم که چهارده برج بلندی که در این محدوده ساخته شده و در حال تکمیل است، در ارزانترین قسمتها، کمتر از هشت میلیون تومان در هر متر مربع نرخ گذاری شده است تا با یک حساب و کتاب سرانگشتی به عدد بیش از هزار میلیارد تومان درآمد در ازای فروش کل مجموعه برسیم که چگونگی صرف سود ناشی از آن هم میتواند ابهام آفرین باشد؛ آیا بتاجا قرار است سود این پروژه را صرف گستردهتر کردن ساخت و ساز خود کرده و غول ساختمانی شود؟ آیا قرار است وارد دیگر فازهای اقتصادی شود؟
به این ابهامات میتوان چند پرسش اساسی را افزود تا ماجرا بغرنجتر شود؛ اینکه آیا نهادهای نظامی مجازند، زمینهایی که بابت کارکرد سازمانیشان روزگاری در اختیار گرفتهاند، تبدیل به پروژههای ساختامانی کرده و بفروشند؟ آیا اجازه تغییر کاربری پهنه زمینهای ایشان به مسکونی، تجاری و غیره به سادگی صادر میشود؟ آیا نباید این دست زمینهای ساخته نشده در شهر، در صورت مازاد بودن به فضای سبز شهری پیوسته و در راستای اجرای منویات رهبر انقلاب گامی برداشته شود؟
این پرسشها را در ذهنتان مرور کنید، بار دیگر آن بخش از سخنان رهبری را که در آغاز متن آمده و در جمع فرماندهان نظامی در زمان کلنگزنی بوستان ولایت بیان شده، بخوانید و دست آخر تصاویری از پروژهای لوکس در «یکی از آخرین باغات بکر تهران» را به نظاره بنشینید تا دیگر برایتان سؤال نباشد، چرا آلودگی هوای تهران درست شدنی نیست، چرا مجاور بافتهای ثبت ملی شده ساخت و ساز صورت میگیرد، چرا بوستان ولایت ساخته نمیشود و...؟!