سرگئی ایوانوف، رئیس کارکنان کرملین تهدید کرده که اگر فرانسه به قرارداد ساخت دو فروند ناو هلیکوپتربر کلاس میسترال برای روسیه متعهد نماند، موضوع را به دادگاه خواهد کشاند.
به گزارش «تابناک»، به نقل از ریانوستی، این مقام روس به خبرنگاران گفته «(در صورت اجرایی نشدن قرارداد) به شیوه مرسوم در جهان متمدن، ما دادخواستی ارائه و تقاضای غرامت خواهیم کرد».
وی افزود: این بر عهده فرانسه است که تصمیم بگیرد به قرارداد عمل کند یا خیر.
ایوانوف با اشاره به آنچه روابط تاریخی روسیه و فرانسه نامیده است، ابراز امیدواری کرده که روابط دو کشور قربانی مسائل گذرا نشود.
روسیه و فرانسه در ژوئن سال ۲۰۱۱، قراردادی به ارزش فعلی ۱.۵ میلیارد یورو (۱.۲ میلیارد یورو در زمان عقد قرارداد) امضا کردند که بر پایه آن قرار است، دو ناو ساخت فرانسه به نیروی دریایی روسیه تحویل شود. تحویل نخستین شناور به نام ولادیوستوک برای آخر سال ۲۰۱۴ و تحویل شناور دوم به نام سواستوپول برای سال ۲۰۱۵ برنامهریزی شده است.
ولی اکنون به پایان رسیدن اجرای این توافق با توجه به تحریمهای غرب علیه روسیه به دلیل مسائل اوکراین به خطر افتاده است.
در ماه گذشته میلادی، فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه تهدید کرد، شاید تحویل این ناوها را به دلیل طرح اتهام دخالت روسیه در درگیریهای داخلی اوکراین به تعلیق درآورد. وی بعدا اعلام کرد در اواخر ماه اکتبر در مورد تحویل این ناوها به روسیه تصمیم خواهد گرفت. او سپس تحویل این شناورها به روسیه را به تعهد به آتشبس در اوکراین و یافتن راه حلی سیاسی برای درگیریهای این کشور گره زد.
در آخرین روزهای ماه سپتامبر نیز مقامات نظامی روس اعلام کردند، توافقات در مورد روند عملیاتی تحویل این ناوهای هواپیمابر به روسیه باید در اواخر اکتبر یا آغاز ماه میلادی نوامبر صورت پذیرد.
سخنان سرگئی ایوانوف درباره شرایط برخورد متمدنانه با قراردادی تسلیحاتی، از این جهت قابل توجه است که وی از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ وزیر دفاع روسیه بود و در نتیجه بخش مهمی از مذاکرات ایران و روسیه برای خرید سیستم دفاع هوایی S-۳۰۰ از سوی ایران در زمان وزارت وی صورت گرفته است.
روسها پس از توافق با ایران برای تحویل این سیستم دفاع هوایی، ابتدا در رسانهها منکر چنین قراردادی بودند، سپس مدعی شدند کشورهای دیگر که این سیستم را از روسیه خریداری کردهاند، آن را به ایران خواهند داد.
کمی بعد معاون وزیر خارجه روسیه مدعی شد، این کشور هیچ دلیلی برای لغو قرارداد فروش این سیستمها به ایران نمیبیند، ولی یک سال بعد روسها به بهانه قطعنامههای شورای امنیت در موضوع هستهای و در همسویی با آمریکا و اسرائیل از تحویل این سیستم دفاعی به ایران خودداری کردند و ظاهرا چند سال طرح شکایت ایران از بدعهدی روسها تاکنون به نتیجه روشنی نرسیده است.
در چنین شرایطی سخنان وزیر دفاع سابق روسیه و رئیس فعلی کارکنان کرملین که در فاصلهٔ پنج ساله این دو منصب خود یعنی از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ نیز معاون نخست وزیر روسیه بوده، به اینکه در یک جهان متمدن عمل به تعهدات قراردادی اهمیت دارد، تا حدی برای ایرانیها طنزآمیز نیز هست!