کارشناسان ناسا می گویند: زمین در روزهای 30 آذر و اول و دوم دی ماه سال جاری -21، 22 و 23 دسامبر- در تاریکی ناشی از طوفان های خورشیدی فرو خواهد رفت.
به گزارش ایرنا از ساینس، چارلز بولدن مدیر آژانس فضایی ناسا با تایید این خبر گفت: زمین در این سه روز به دلیل طوفان های خورشیدی در تاریکی فرو خواهد رفت.
طوفان خورشیدی (یا طوفان مغناطیسی) پدیده انفجاری یا فورانی با منشا مغناطیسی در جو خورشید است که به آزاد شدن انرژی های فراوان می انجامد.
به دلیل این پدیده، باد خورشیدی با سرعت و شدت بیشتری می وزد و ذرات باردار پر انرژی روانه منظومه شمسی می شوند که این ذرات به زمین رسیده و با میدان مغناطیسی بر هم کنش داشته و طوفان های خورشیدی را سبب می شوند.
طوفان های خورشیدی باعت تیره شدن روز می شوند گویا شب هنگام فرا رسیده است.
طوفان خورشیدی می تواند باعث قطع شدن سیستم های ارتباطاتی، مختل شدن پروازها، حرکت کشتی ها، عملکرد ماهواره ها و حتی مختل شدن فعالیت فضانوردان و دیگر موارد را در برداشته باشد.
امریکا یکی از کشورهایی است که با بیشترین حجم طوفان های خورشیدی روبرو است و بنا به گزارش اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا NOAA بیش از یک هزار و 253 طوفان بین سال های 1991 تا 2010 میلادی در امریکا به ثبت رسیده است.
براساس این گزارش شدیدترین طوفان خورشیدی متعلق به کارینگتون بوده است.
براساس اعلام ناسا، پیش بینی دقیق اتفاقاتی که در این سه روز به وقوع خواهند پیوست بسیار دشوار است و نمی توان پیش بینی دقیقی را برای فعالیت های خورشیدی اعلام کرد.
کارشناسان می گویند که هر پدیده انفجاری یا فورانی با منشاء مغناطیسی که در جو خورشید رخ می دهد و به آزاد شدن انرژی فراوان می انجامد طوفان خورشیدی یا طوفان مغناطیسی نامیده می شود.
با این تعریف اتفاقات مختلف مانند زبانه های پرانرژی، شراره ها، فوران های تاجی و باد خورشیدی همگی به نوعی طوفان خورشیدی محسوب می شود.
شدیدترین نمونه ی ثبت شده این طوفانها در سال 1859/1238 رخ داد. در آن پدیده که به طوفان کارینگتون معروف شد، چنان سیل عظیمی از ذرات روانه مغناط کره زمین شد که شفق قطبی حاصل از آن از نزدیکی عرض های استوایی نیز قابل مشاهده بود.
پیامدهای طوفان خورشیدی می تواند شامل تاثیر بر سیستم های ارتباط مخابراتی، موقعیت یابی و ناوبری و بر عملکرد ماهواره های اطراف زمین باشد.
همچنین طوفان های خورشیدی برای فضانوردان یا موجودات زنده خطرناک است چراکه ارتباطات رادیویی که با استفاده از لایه ی یونوسفر اطراف زمین برقرار می شود به راحتی در اثر وقوع طوفان خورشیدی دچار اختلال می شود.
افزایش شدت تابش های خورشید در محدوده ی پرتوهای پرانرژی اثرات منفی بر سلامتی انسان از دیگر مضرات تابش های خورشیدی محسوب می شود.