دبیرکل حزب سبز ایران در گفت و گو با «تابناک»؛

توهم توطئه برخی اصلاح طلبان رد صلاحیت در انتخابات آینده است

من دودی از دودکش اصولگریان نمی بینم. متاسفانه برخلاف بحث هایی که مطرح می شود ظاهرا یا مسیر این دودکش بسته شده است یا در آن آتشی وجود ندارد. اگر واقعاً اصولگرایان بخواهند در صحنه رقابت های انتخاباتی آینده فعال حضور داشته باشند و به تکلیف خودشان عمل بکنند که تکلیف ملی و دینی است؛ باید ساز و کارهای مناسب با شرایط جدید کشور را دنبال کنند.
کد خبر: ۴۵۷۴۲۳
|
۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۶ 11 December 2014
|
12040 بازدید

تا انتخابات مجلس راه زیادی ‌مانده، ولی ظاهرا همه از همین روز‌ها به فکر افتاده‌اند تا طرح‌های خودشان را برای انتخابات مجلس عملی کنند. انتخابات مجلس دهم هر چقدر هم که دور باشد، ‌صندلی‌های سبز بهارستان، همه را به تلاش انداخته ‌تا بتوانند در انتخابات آینده پیروز نهایی باشند.

به گزارش «تابناک»، اسفند ۹۴ انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود؛ بنابراین، هنوز ۱۵ ماه تا آن انتخابات ‌مانده، ولی اخبار این انتخابات داغ داغ است. درباره رویکرد اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در صحنه انتخابات، پرس‌‌ها و گمانه‌زنی‌های زیادی به وجود آمده است؛ اصلاح‌طلبان چه می‌کنند؟ اصولگرایان‌ یا مستقل‌ها چه می‌کنند؟

ناطق نوری برای انتخابات خواهد آمد؟ آیا او محوریت اصولگرایان را بر عهده می‌گیرد یا در لیست اصلاح‌طلبان و اعتدالیون قرار می‌گیرد؟ آیا اصولگرایان به اجماع می‌رسند؟ آیا عارف سر‌لیست اصلاح‌طلبان خواهد شد؟ و... اینها سؤالاتی است که بسیاری از فعالان سیاسی و تحلیل‌گران در تلاش برای پاسخگویی به آن هستند.

در همین زمینه حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز ایران و از تحلیلگران مسائل سیاسی در گفت‌و‌گو با تابناک به بررسی مسائل انتخابات آینده مجلس و همچنین رویکرد انتخاباتی اصولگراها پرداخته است.

عده ای از تحلیلگران معتقدند، برخی اقدامات دولت در زمینه های مختلف رنگ و بوی انتخاباتی دارد. نظر جنابعالی در مورد فعالیت های دولت در زمینه انتخابات اینده مجلس چیست؟

به نظر می رسد که از سخنرانی اقای روحانی در مراسم 16 آذر امسال، کلید رقابت های انتخاباتی مجلس آینده زده شده است. با مسائلی که در آن مراسم مطرح شد؛ نشان دادکه دولت هنوز باورش نشده است که در انتخابات قبلی ریاست جمهوری پیروز شده است. در واقع سخنان دولتی ها بیشتر جنبه رقابتی دارد. این در حالی است که دوره رقابت تمام شده است و باید به رفاقت ها پرداخت.

همیشه این که دولت ها وارد بحث انتخابات شوند؛ یک آفت بوده است و باعث شده است که هر دولتی چه اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدالی این شائبه را ایجاد کنند که دولت ها می خواهند از قدرت و نفوذ سیاسی خودشان برای کمک به جریان حاکم دولتی بهره بگیرند تا مجلس را همسو و همراه خودشان قرار بدهند. این موضوع ممکن است باعث این شود که مردم مشارکتشان در انتخابات کاهش پیدا کند و احساس کنند دولتی که ناظر بر انتخابات است و باید جنبه اجراییات انتخابات را بر عهده داشته باشد؛ نقش تعیین کننده سرنوشت انتخابات را بر عهده گرفته است. وقتی که دولت جناح خاصی را تقویت می کند؛ این موضع ممکن است؛ سلامت انتخابات را زیر سئوال ببرد.

آقای نوبخت اعلام کرده است اگر قرار باشد دولت در انتخابات شرکت کند از راهکار خودش وارد خواهد شد؟ نظر شما در این مورد چیست؟

این فرض غلطی است که مطرح شده است. حیطه وظایف دولت شرکت در انتخابات نیست. دولت به عنوان مجری انتخابات است که باید تمام تلاش خود را برای برگزاری انتخابات پرشور و آزاد کند. اما اگر دولت بخواهد در انتخابات به عنوان یک جریان سیاسی مداخله کند؛ قطعا این یک نوع تفکر انحرافی است. متاسفانه اگر این تفکر شکل بگیرد؛ مجدداً ما با یک مجلس روبرو خواهیم شد که وکیل الدوله ها در آن خواهند بود.

در این میان که به زعم برخی، دولتی ها در پی اقدامات در حوزه انتخابات هستند؛ ایا اصولگرا ها برای انتخابات آینده برنامه ای دارند؟

من دودی از دودکش اصولگریان نمی بینم. متاسفانه برخلاف بحث هایی که مطرح می شود ظاهرا یا مسیر این دودکش بسته شده است یا در آن آتشی وجود ندارد. اگر واقعاً اصولگرایان بخواهند در صحنه رقابت های انتخاباتی آینده فعال حضور داشته باشند و به تکلیف خودشان عمل بکنند که تکلیف ملی و دینی است؛ باید ساز و کارهای مناسب با شرایط جدید کشور را دنبال کنند. حداقل ما نیازمند دو تا سه جبهه سیاسی قوی در بین اصولگرایان هستیم که بتوانند جریان های مختلف اصولگرا و معتدل را تحت پوشش یک ساختار تشکیلاتی قرار بدهند. در واقع دیگر لویه جرگه، ریش سفیدی و شیخوخیت کارآمدی خود را از دست داده است و باید انگیزه های لازم برای مشارکت احزاب و تشکل های حزبی انتخاباتی را بر اساس اصول سازمانی و تشکیلاتی ریخته شود و ما باید کم کم شاهد این باشیم که افراد از درون احزاب و تشکل ها بیرون بیایند. باید تشکل های سیاسی برای مسئولیت هایی مثل قانون گذاری و مسئولیت های اجرایی کشور ساخته و پرداخته شوند. این که با موج ایجاد کردن و موج آفرینی بخواهیم ساختار سیاسی کشور را شکل بدهیم به نظر می رسد باز داستان آزمون و خطاست که نتیجه ای نخواهد داشت.

آقای محمد جواد حق شناس یکی از اصلاح طلبان در گفت و گو با تابناک در رابطه با استراتژی اصلاح طلبان؛ مهمترین نگرانی اصلاح طلبان از انتخابات آینده را صحبت های اخیر آقای جنتی در مورد انتخابات می دانست که نگران رد صلاحیت ها با نگاه اقای جنتی بود. نظر شما در مورد نگرانی ها اصلاح طلبان چیست؟

این که ممکن است اتفاقاتی بیفتد و یا ممکن است، اصلاح طلبان رد صلاحیت شود و یا ممکن است جلوی اصلاح طلبان گرفته شود؛ این همان تئوری توطئه توهم است که کارآمدی خودش را از دست داده است. اگر افراد بخواهند برای جا انداختن جریانات سیاسی خودشان با مظلوم نمایی وارد صحنه شوند ملت ایران به این نوع ترفندها کاملاً آشنا هستند. اصلاح طلب ها اول باید به خودشان بپردازند و خودشان را اصلاح کنند و اگر اصلاح شوند خوب قطعاً مردم به آنها استقبال می کنند و این مسائل مطرح نخواهد بود.

در عین حال به نظر می رسد این گونه صحبت ها یک نوع پیش داوری است و زمینه های آغاز یک درگیری انتخاباتی را فراهم می کند و با این اقدامات عملاً دامن رقیب را از الان لکه دار می کنیم. این نوع رقابت ها، رقابت های اخلاقی نیست.

شما مهمترین نگرانی اصولگراها را چه می دانید؟

نگرانی اصلی این است که جریانات سیاسی که جایگاه چندانی در بین مردم ندارند با آویزان شدن به دولت سعی بکنند که از قدرت دولت به نفع خودشان استفاده کنند و دولت را وارد مسائل انتخاباتی کنند که هم به ضرر دولت است و هم به ضرر جریانات سیاسی خواهد بود. این اقدامات می تواند فضای انتخابات را به سمت غبار آلودی شدن حرکت دهد.

راهکار اصولگرایان برای انتخابات آینده چیست؟

روش های قبلی اگر آسیب شناسی شود، کارایی خودشان را از دست دادند. مثلاً این که لیست ها به مردم برای رای دادن تحمیل شود ، این روش خوب نیست. مردم باید شناخت کامل به افرادی که رای می دهند پیدا کنند ؛ چون یک تکلیف شرعی و قانونی است و پیروی از لیست هایی که فقط با سرلیست های معروف هستند، خصوصاً در شهرهای بزرگ مثل شهرهای بزرگ جفا در حق نیروهای سیاسی و انقلاب است.

روش گزینشی، حذفی و اضافه هایی که شب های آخر اتفاق می افتد؛ عمدتاً بر اساس یک نوع معامله سیاسی شکل می گیرد. این روش ها خوب نیستند. البته ممکن است در بعضی از مقاطع جواب داده باشد ولی صدماتی که بعدا به ساختار سیاسی کشور می زند جبران ناپذیر است.

متن کامل گفت و گو را اینجا بخوانید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟