سردرگمی متقاضیان در بازار مسکن؛

پیش‌بینی کارشناسان از قیمت آپارتمان در زمستان و بهار

این روزها متقاضیان بازار مسکن با سردرگمی در خرید مواجه هستند. از یک سو به امید سیاست‌های دولت در بازار مسکن و افزایش تسهیلات برای خرید دست نگه داشته اند و از سوی دیگر، نگرانی از آینده قیمت‌ها آنها را به سمت بازار مسکن سوق می دهد؛ بنابراین متقاضیان بازار مسکن در بیم و امیدی به سر می برند که آنها را نسبت به آینده بازار سردرگم کرده است.
کد خبر: ۴۶۵۷۱۹
|
۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۳ 11 January 2015
|
4689 بازدید
این روزها متقاضیان بازار مسکن با سردرگمی در خرید مواجه هستند. از یک سو به امید سیاست‌های دولت در بازار مسکن و افزایش تسهیلات برای خرید دست نگه داشته اند و از سوی دیگر، نگرانی از آینده قیمت‌ها آنها را به سمت بازار مسکن سوق می دهد؛ بنابراین متقاضیان بازار مسکن در بیم و امیدی به سر می برند که آنها را نسبت به آینده بازار سردرگم کرده است.

به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، در واقع خرید مسکن به عنوان یک اتفاق بزرگ در اقتصاد خانوارها به دلیل اینکه تمام پس اندازهای گذشته و آینده یک خانوار متوسط را می بلعد بنابراین جزو تصمیم گیری های مهم زندگی آنها به شمار می رود و همین موضوع باعث شده است که تعداد زیادی از متقاضیان به دنبال این باشند تا در زمان مناسب تری خرید خود را انجام دهند تا کمتر زیرباربدهی بروند.

برهمین اساس، در حال حاضر که بازار مسکن با رکود بی سابقه ای روبرو شده و هربار سیگنال‌های مختلفی از فعالان بازار مسکن به متقاضیان داده می شود، آنها با سردرگمی بین خرید مسکن تاپایان سال و یا سال آینده روبرو هستند.

یکی از مواردی که در ماه‌های اخیر تاثیر زیادی بر خرید مسکن گذاشته بود، نتایج مذاکرات گروه ایران با کشورهای 1+5 بود، زیرا تعدادی از فعالان بازار مسکن عنوان می کردند که پس از مذاکرات احتمال کاهش قیمت‌ها در بازار مسکن وجود دارد، بنابراین متقاضیان باید دست نگه دارند تا با قیمت مناسب تری، مسکن مورد نیاز خود را خریداری کنند.

اما موکول شدن توافقات به تیرماه سال آینده از جمله اتفاقاتی بود که تغییری را در بازار مسکن ایجاد نکرد و فقط خرید و فروش را بیش از قبل در رکود فرو برد. از سوی دیگر، برخی از بنگاه ها سعی دارند با گران جلوه دادن قیمت‌ها در سال آینده، متقاضیان را به خرید مسکن ترغیب کنند تا حداقل از این بازار کساد، سودی هم به دست بیاورند؛ موضوعی که تاکنون نتوانسته تغییر زیادی در وضعیت موجود ایجاد کند هرچند که خرید و فروش ها در نیمه دوم سال نسبت به نیمه اول سال، رشد بیشتری داشت.

آمارها نشان می دهد، در شهریور 93 تعداد کل قراردادها به 38 هزارو 613 قرارداد رسید که 10 هزار قرارداد بیشتر از سال پیش بود. از سوی دیگر، آمارهای بازار مسکن در نیمه اول مهرماه امسال هم حاکی از افزایش نسبی تعداد قراردادها است به طوری‌که تعداد کل قراردادهای ثبت شده در شهر تهران در این مدت،14 هزارو 293 قرارداد بوده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته به 13 هزار و 758 قرارداد رسیده بود.

براساس این گزارش، شایعات بازار توانست بخشی از متقاضیان را به پای معامله کشانده و تعداد قراردادها را افزایش دهد اما بازهم تعداد معاملات با دوران رونق فاصله زیادی دارد و برای رسیدن به آمار سال 91 باید به بیش از دوبرابر تعداد کنونی افزایش پیدا کند.

البته در کنار اظهارنظر برخی از فعالان بازار مسکن مبنی بر افزایش قیمت‌ها در سال آینده، فعالان پیش بینی ادامه رکود مسکن را در سال آینده هم دارند.

سال آینده افزایش قیمت مسکن داریم؟

در این رابطه فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه تغییر جدی در بازار مسکن اتفاق نیافتاده است، می گوید: اگر سال آینده سازمان‌ها و دستگاه‌های مسئول ، افزایش قیمتی را در حوزه های مرتبط با مسکن نداشته باشند، قیمت‌ها افزایش چندانی نخواهد داشت و بالاتر از تورم عمومی کشور نمی رود.

وی به عرصه سیاسی کشور در حوزه بین الملل اشاره کرده و می افزاید: تحولات خارجی را نمی توان در بازار مسکن نادیده گرفت و مذاکرات با کشورهای 1+5 تاثیر زیادی بر آینده اقتصاد کشور دارد.

پورحاجت با اشاره به اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان مسکن با حداقل ظرفیت فعالیت می کنند، می گوید: اگر سال گذشته انبوه سازان با 100 درصد ظرفیت کار می کردند الان ظرفیت آنها به 50 درصد رسیده است، ضمن آنکه ما آمار روشنی هم از نیاز بازار نداریم و نمی دانیم که واقعا بازار در شرایط فعلی به چه مقدار مسکن نیاز دارد.

این تولیدکننده مسکن به آمار وزارت راه و شهرسازی در خصوص تولید مسکن اشاره کرده و ادامه می دهد: روایت آماری دولت نشان می دهد سالانه باید یک میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود، ضمن آنکه 6 میلیون زوج هم در آستانه ازدواج و یا از سن ازدواج گذشته داریم که اینها نیاز به مسکن دارند.

وی باتاکید بر اینکه فکر نمی کنم سال آینده هم افزایش قیمتی در مسکن داشته باشیم، می گوید: اگر افزایشی هم باشد، متناسب با تورم عمومی کشور است و بالاتر از نرخ تورم نیست؛ مگر اینکه اتفاق خاصی بیافتد.

به گفته پورحاجت، در سال 91 قیمت مسکن 300 درصد افزایش یافت این در حالی بود که 2 میلیون واحد مسکن مهر هم در حال ساخت بود بنابراین پیش بینی دقیق بازار مسکن به دلیل اتفاق هایی که ممکن است در حوزه سیاسی بیافتد سخت است.

بازار کشش افزایش قیمت ندارد

همچنین محمدمهدی مافی، دبیر انجمن انبوه اسازان مسکن استان تهران هم با رد احتمال افزایش شدید قیمت‌ها در بازار مسکن می‌گوید: اینکه تصور سونامی قیمت‌ها را داشته باشیم، دور از انتظار است، زیرا بازار کشش قیمتی بیشتری را ندارد.

وی با بیان اینکه تاپایان سال احتمال افزایش قیمتی را در بازار مسکن نداریم، می افزاید: اما در سال آینده به دلیل تورم عمومی کشور که هرساله در بخش های مختلف وجود دارد و افزایش قیمت‌ها در بخش دستمزد ممکن است متناسب با تورم قیمت‌ها افزایش پیدا کند که البته این موضوع هرساله اتفاق می افتد.

این سازنده بازار مسکن با اشاره به اینکه افزایش هزینه ساخت یکی از عوامل گرانی بازار مسکن است، ادامه می دهد: اما مهمترین دلیل افزایش قیمت مسکن در دوسال گذشته، قیمت زمین بود که بصورت جهشی بالا رفت و هزینه ساخت سهم کمی نسبت به قیمت زمین در گرانی مسکن داشت.

به گفته مافی عوامل مختلفی در بالارفتن قیمت مسکن دخیل هستند که این موضوع پیش بینی آینده بازار را مشکل می کند اما در نهایت اگر اتفاق خاصی در عرصه سیاست خارجی و یا در اقتصاد رخ ندهد، نمی توان پیش بینی جهش قیمت ها را در سال آینده داشت.

قیمت مسکن واقعی است

از سوی دیگر، حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با بیان اینکه بطور حتم تاپایان سال شاهد افزایش قیمت مسکن نیستیم، می گوید: روند صعود و نزول قیمت مسکن در 20 سال گذشته نشان می دهد قیمت‌ها برخی مواقع از خط تورم پایین تر آمده و گاهی هم از خط تورم بالاتر رفته است.

وی با بیان اینکه امسال هم پیش بینی افزایش قیمت نداریم، زیرا زیرساخت‌های افزایش قیمت وجود ندارد، می افزاید: برای سال آینده هم برخلاف خیلی ها که صحبت از سونامی و یا جهش قیمت دارند، چنین پیش بینی افزایش قیمت را در 6 ماهه اول سال 94 هم ندارم.

عقبایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر مسکن به قیمت واقعی خود رسیده است و حتی در برخی مناطق کشور، کاهش قیمت‌ها را هم داشتیم، ادامه می دهد: در مجموع توصیه ما به متقاضیان این است که اگر قصد خرید دارند، وارد بازار شوند و منتظر اتفاق غیرمنتظره‌ای در بازار مسکن نباشند.

براساس این گزارش، دیدگاه‌های مختلف تولیدکنندگان و فروشندگان مسکن نشان می دهد که بازار در 6 ماه سال آینده تفاوت چندانی با امسال ندارد و افزایش قیمت‌ها دور از انتظار است اما باید توجه داشت که قیمت مسکن هرساله با تورم عمومی کشور بالامی رود؛ مگر اینکه رکود عمیق مسکن ادامه دار شود و مانند امسال حتی در برخی مواقع از تورم هم کمتر رشد داشته باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
رشد قیمت دلار با مذاکره با آمریکا متوقف می شود؟