عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، از آماده بودن طرح مجوز به دولت برای غنیسازی ۶۰ درصدی در صورت ادامه تحریمها خبر داد و گفت: اگر تحریمها و زیادهخواهیهای آمریکا ادامه یابد، این طرح به هیأت رئیسه مجلس ارایه میشود.
به گزارش «تابناک»، محمد حسن آصفری از طراحان این طرح در این باره میگوید: ۲۰۵ نماینده مجلس شورای اسلامی، طرح فوریتی امضا کردهاند که بنا بر آن، اگر غربیها به ویژه آمریکا، دست از زیادهخواهی خود برندارند و تحریمها را دنبال کند، به دولت اجازه داده میشود، غنیسازی ۶۰ درصدی را در راستای تأمین سوخت زیردریایی و کارهای صنعتی انجام دهد.
وی یادآور شد: امضاهای طرح مجوز به دولت برای غنیسازی ۶۰ درصدی، از یک ماه پیش جمع آوری شده که در صورت ادامه زیادیخواهیهای آمریکا، در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.
پنجشنبه گذشته، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنانی در دومین روز از نهمین اجلاس سراسری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: برخی نمایندگان، طرحی را دنبال میکنند که بر پایه آن، اگر غرب تحریمهای جدیدی علیه کشورمان انجام دهد، ایران در بحث فنآوری هستهای، هر درجه از غنیسازی که بخواهد، دنبال میکند.
بنا بر این گزارش، این طرح یک ماه پیش در مجلس تهیه شد و در روزهای گذشته، امضاکنندگان آن با هشدار به طرف غربی در مذاکرات ایران و ۱ +۵ اعلام کردند: در صورت وقتکشی، مجلس شورای اسلامی طرحی را که هماکنون مسکوت گذاشته شده است، ارایه خواهد کرد که بنا بر آن، دولت ملزم به انجام غنیسازی ۶۰ درصدی میشود.
منصور حقیقتپور همچنین درباره این موضوع گفته است: ما دست روی دست نخواهیم گذاشت تا عدهای در آمریکا منافع ما را از میان ببرند. ما مستقل و بر پایه منافع بالادستی هستهای و منافع ملی خود برنامهریزی میکنیم؛ بحث انرژی اتمی، بحثی نیست که بشود به سادگی از کنار آن گذشت.
وی ادامه داد: ما میتوانیم به کمک دانش هستهای، آب را شیرین کنیم؛ یعنی دستکم در همه استانهای حاشیه دریای عمان و خلیج فارس، میتوان با این دانش، مشکل کمبود آب را حل کرد. حال ما باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا آمریکاییها از ما خوششان میآید یا نه؟!
حقیقتپور همچنین یادآور شد: به نظر من، باید هر چه به نفع ما باشد، تأمین شود. اگر امروز ۵۰ درصد یا ۶۰ درصد لازم است باید تأمین شود و حتی اگر فردا نیز به بیش از این نیاز داشتیم، باید به فکر تأمین آن باشیم.
وی در خصوص این طرح گفت: درباره اقدام اخیر مجلس هم میشود گفت، هم مانور قدرت ارزش دارد و هم خود قدرت؛ این را هم میشود مانور قدرت و هم اصل قدرت در نظر گرفت که در هر دو صورت با ارزش است و یک اقدام دو سر برد برای ما میشود.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: گاه در جایی، ورود به آن بازدارنده است، مثل پدری که وقتی میبیند فرزندش اشتباهی کرده و او را تهدید به زدن میکند. شاید واقعا او این کار را نکند، ولی این حرف اثر خود را دارد؛ اما در جایی دیگر اقدام به زدن میکند و هر جفت این کار اثرات خود را دارد.
وی گفت: حال این را میشود هم از منظر مانور قدرت و هم اصل قدرت در نظر گرفت؛ بستگی دارد که طرف مقابل چگونه برداشت کند و یا واکنش بعدی او در برابر این حرکت چه باشد.