تلویزیون رسمی عربستان سعودی با قطع برنامههای خود، از مرگ پادشاه عربستان سعودی خبر داد.

به گزارش «تابناک»، دفتر پادشاه عربستان سعودی در بیانیهای اعلام کرد، ملک عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه این کشور، ساعت یک بامداد (به وقت محلی) امروز جمعه درگذشت.
دربار پادشاهی سعودی شاهزاده سلمان را پادشاه جدید و شاهزاده مقرن را ولیعهد اعلام کرد.
در بیانیه دربار سعودی آمده است: شاهزاده سلمان بن عبدالعزیز آل سعود بر اساس قانون اساسی به عنوان پادشاه عربستان مورد بیعت قرار گرفت و بیعت شهروندان سعودی با ملک سلمان بن عبدالعزیز و شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز به عنوان ولیعهد پس از نماز عشای جمعه در کاخ پادشاهی در ریاض برگزار خواهد شد.
در همین حال، بیبیسی اعلام کرد، مقامهای عربستان سعودی تأیید کردهاند که ملک عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه این کشور در ۹۰ سالگی درگذشته است. ملک عبدالله در چند هفته اخیر به علت ابتلا به عفونت ریه در بیمارستان بستری بود. او در سال ۲۰۰۵ و پس از مرگ برادرش، ملک فهد، پادشاه عربستان سعودی شد.
«خبرگزاری رویترز» نیز خبر داد، خبر مرگ «عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود» قبلا بارها به صورت شایعه مطرح میشد اما این بار با اعلام اخبار مرگ وی از تلویزیون دولتی عربستان به شایعات پایان داد.
از زمان بستری شدن ملک عبدالله در بیمارستان، ولیعهد ملک سلمان وظایف او را بر عهده گرفته بود. سلمان همزمان با ولیعهدی، از سال ۲۰۱۲ وزیر دفاع این کشور هم بود.
پادشاه جدید عربستان کیستامیر سلمان بن عبدالعزیز آل سعود ۷۹ ساله که بامداد جمعه در پی درگذشت عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی شد، ضمن داشتن مسند ولیعهدی، از سال ۲۰۱۲ وزیر دفاع این کشور هم بود.

سلمان برادر ناتنی ملک عبدالله و بیست و پنجمین فرزند عبدالعزیز آل سعود بنیانگذار عربستان و برادر تنی ملک فهد (شاه سابق) و نایف و سلطان (دو ولیعهد سابق ملک عبدالله) است. مادر وی «حصه بنت احمد السدیری» است.
امیر سلمان پیش از این ولیعهد سعودی و سه دوره حاکم ریاض بود و تصدی وزارت دفاع عربستان را نیز بر عهده داشت.
وی از مهمترین ارکان خاندان سلطنتی عربستان سعودی به شمار میرود و یکی از افرادی است که به آنها «هفت سدیری» گفته میشود؛ منظور همان فرزندان ذکور ملک عبد العزیز از همسرش «حصه» هستند.
سلمان تحصیلات مقدماتی خود را در مدرسه امرا و شاهزادگان در ریاض گذراند. در شانزدهم مارس ۱۹۵۴ هنگامی که به نیابت برادر تنی خود «نایف بن عبد العزیز» به امیری ریاض پایتخت عربستان رسید، وارد دنیای سیاست شد.
سلمان بن عبد العزیز مالک ۱۰ درصد سهام مجموعه سعودی بازاریابی و تحقیقات است که روزنامه فرامنطقهای «الشرق الاوسط» جزو تملک این مجموعه به شمار میرود.
وی با اینکه سهامی اندکی از این روزنامه دارد، از طریق پسرش «فیصل» بر گرایشهای فکری و سیاسی این روزنامه حاکم است.
سلمان تاکنون سه بار ازدواج کرده است. نخستین همسر وی «سلطانة بنت ترکی بن أحمد السدیری» بود که فوت کرده و از او دارای ۶ فرزند به نامهای امیر فهد، امیر سلطان، امیر أحمد، امیر عبدالعزیز، امیر فیصل و شاهزاده حصه است.
همسر دوم سلمان «فهده بنت فلاح بن سلطان» از خاندان «آل حثلین» است که از او نیز دارای ۶ فرزند به نامهای امیر محمد، امیر ترکی، امیر خالد، امیر نایف، امیر بندر و امیر راکان است.
اما همسر سوم سلمان «سارة بنت فیصل بن ضیدان أبو اثنین السبیعی» است که وی را طلاق داده و امیر سعود تنها فرزند وی از این ازدواج است.
امیر سلمان در حالی به مسند پادشاهی عربستان رسیده که با ۷۹ سال سن، دارای مشکلات جسمانی است به طوری که برخی گزارشها نشان میدهد وی به دلیل بیماری قادر به اداره حکومت نیست.
شاهزاده مقرن بن عبد العزیز کیستشاهزاده مقرن بن عبد العزیز آل سعود، سی و پنجمین پسر ملک عبد العزیز و کوچکترین آنهاست .

شاهزاده مقرن در سپتامبر سال ۱۹۴۵ متولد شد و تحصیلات اولیه خود را در مرکز نمونه پایتخت آغاز کرد و پس از آن زندگی حرفهای خود را با درجه افسری در نیروی هوایی عربستان شروع کرد تا اینکه در سال ۱۹۸۰ بازنشسته شد.
وی بیشتر عمر خود را صرف کسب تخصص در زمینه پروازهای نظامی کرده و در همین راستا به نیروی هوایی عربستان پیوست و در سال ۱۹۶۸ با درجه کمک خلبانی در رشته خلبانی در انگلیس فارغ التحصیل شد و پس از آن در سال ۱۹۷۴ تحصیلات خود را در دوره ستاد و فرماندهی آمریکا ادامه داد و مدرک دیپلم دریافت کرد و پس از آن نیز به عنوان معاون مدیر عملیات هوایی و رئیس بخش برنامهریزی و عملیات نیروی هوایی عربستان تعیین شد.
شاهزاده مقرن پس از بازنشستگی در سال ۱۹۸۰ به عنوان امیر منطقه حایل برگزیده شد و تا ۲۰۰۰ در این منصب بود و پس از آن نیز به عنوان امیر منطقه مدینه منوره تعیین شد و تا سال ۲۰۰۵ عهدهدار این منصب بود و بعد از آن نیز به ریاست دستگاه اطلاعات عربستان و جانشین شاهزاده «نواف بن عبد العزیز» تعیین شد.
در نوزدهم جولای ۲۰۱۲ نیز به عنوان مشاور ملک عبد الله بن عبد العزیز و فرستاده ویژه وی و در اول فوریه ۲۰۱۳ نیز به عنوان معاون دوم نخست وزیر منصوب شد.
شهرت شاهزاده مقرن به شیفتگی وی به علم نجوم و مشاهدات نجومی، مطالعه اشعار عربی و تحقیقات زراعی و استفاده از تکنولوژی اجرای سیستم دولت الکترونیک مربوط میشود و در همین رابطه، کتابخانه غنی مشتمل بر بیش از ده هزار جلد کتاب دارد.
شاهزاده مقرن همچنین بارها نقش میانجی در پاکستان را ایفا کرده است.