معاون ارزی بانک مرکزی از پیشنهاد اجرای پیمان دوجانبه پولی از سوی ایران به چند کشور خبر داد و گفت: ایران در مبادلات با کشورهای مختلف از دلار استفاده نمی کند.
غلامعلی کامیاب در گفتوگو با تسنیم در پاسخ به این پرسش که آیا ایران و روسیه در مبادلات اقتصادی و تجاری خود از دلار استفاده می کنند؟ اظهار داشت: ایران در مبادلات با کشورهای مختلف از دلار استفاده نمی کند.
وی با بیان اینکه دلار در مبادلات با هیچ کدام از کشورهای طرف تجاری ایران استفاده نمی شود، گفت: ایران از ارزهای دیگر از جمله یوان چین، یورو، لیر ترکیه، روبل روسیه و وون کره جنوبی در مبادلات تجاری خود با کشورهای خارجی استفاده می کند.
معاون ارزی بانک مرکزی ضمن تأکید براینکه حجم استفاده از دلار در مبادلات ایران خیلی کم است در پاسخ به این پرسش که آیا این استراتژی براساس اجرای پیمان پولی دو جانبه در دستور کار قرار گرفته است؟ تصریح کرد: پیمان پولی دو جانبه فقط به حذف دلار ختم نمی شود.
کامیاب با اشاره به اینکه در مبادلات با روسیه هم از دلار استفاده نمی کردیم، افزود: عدم استفاده از دلار در مبادلات کاملا مشخص است، واردات و ثبت سفارش با چه ارزی انجام می شود؟ آیا به دلار انجام می شود؟
این مقام مسئول در بانک مرکزی در همین ارتباط تأکید کرد که اما این موارد به معنای اجرای پیمان دو جانبه پولی نیست چراکه لزوما نباید برای حذف دلار از پیمان دو جانبه استفاده کرد.
وی با بیان اینکه پیمان دو جانبه پولی مزایای دیگری علاوه بر حذف دلار برای کشورها به همراه دارد، گفت: دنبال آن هستیم که پیمان دو جانبه پولی را با تعدادی از کشورها اجرا کنیم.
کامیاب در پاسخ به اینکه تا کنون با چه کشورهایی برای اجرای پیمان دو جانبه پولی مذاکرات رسمی انجام شده است؟ تصریح کرد: پیشنهاداتی را با تعدادی از کشورها مطرح کردیم و به زودی مذاکرات را شروع می کنیم.
معاون ارزی بانک مرکزی هدف از اجرای پیمان دو جانبه پولی با کشورها را تسهیل مبادلات تجاری و اقتصادی اعلام کرد.