دستاورد مهم مذاکرات هسته‌ای که نادیده گرفته شده است

طی سال های اخیر و به موازات ادامه روند مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، انتقاد ازجنبه های مختلف مذاکرات در هر دو سوی میز مذاکره وجود داشته است. در این میان و به طور خاص در سمت ایرانی ماجرا، با وجود طرح برخی موارد صحیح، گاه دستاوردهای مهمی که حاصل نوع و ماهیت دیپلماسی پیش گرفته شده از سوی ایران بوده، نادیده گرفته شده است.
کد خبر: ۴۷۲۷۹۰
|
۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۴ 04 February 2015
|
13343 بازدید
|
۷
دستاورد مهم مذاکرات هسته‌ای که نادیده گرفته شده استطی سال های اخیر و به موازات ادامه روند مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، انتقاد ازجنبه های مختلف مذاکرات در هر دو سوی میز مذاکره وجود داشته است. در این میان و به طور خاص در سمت ایرانی ماجرا، با وجود طرح برخی موارد صحیح، گاه دستاوردهای مهمی که حاصل نوع و ماهیت دیپلماسی پیش گرفته شده از سوی ایران بوده، نادیده گرفته شده است.

به گزارش «تابناک»، یکی از مباحث مهم مربوط به ایران که طی هفته های اخیر توجه بسیاری از ناظران و تحلیلگران را به خود جلب کرده، اختلافاتی است که از میان دولت آمریکا و دموکرات ها از یک سو و جمهوری خواهان این کشور از سوی دیگر، در ماجرای دعوت از نخست وزیر رژیم اسرائیل برای سخنرانی در کنگره بروز کرده است. همین اختلافات در عرصه خارجی نیز به تنش میان کاخ سفید و دموکرات ها از یک سو و مقامات دولتی رژیم اسرائیل از سوی دیگر نمود پیدا کرده است.

هرچند به طور کلی در چند سال اخیر، موارد اختلاف نظر و تنش میان رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم اسرائیل کم نبوده، اما مهمترین ویژگی این اختلافات در موارد پیشین، ماهیت موقتی و نه چندان جدی آن ها بوده که نتوانسته به تنشی دامنه دار و پایدار میان طرفین تبدیل شود. اما به نظر می رسد این بار نه تنها به سرعت تلاشی برای مدیریت تنش ها صورت نگرفته، بلکه گستره آن نیز در حال وسعت یافتن است.

در آخرین تحول در این زمینه، سایت خبری «پولیتیکو» نوشت جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده تعهدی برای شرکت در سخنرانی بنیامین نتانیاهو در کنگره ندارد. این سایت ضمن اشاره به اینکه به جز بایدن، تعداد زیادی از نمایندگان دموکرات کنگره نیز در جمع های خصوصی از احتمال عدم شرکت در سخنرانی سوم مارس نتانیاهو سخن گفته اند، وضعیت کنونی را پایین ترین سطح روابط میان آمریکا و رژیم اسرائیل تاکنون می داند. 

گفتنی است پیش از این و بلافاصله بعد از اعلام خبر دعوت رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از نتانیاهو برای انجام سخنرانی در کنگره، کاخ سفید ضمن انتقاد شدید از این موضوع و ابراز ناخرسندی نسبت به آن، اعلام کرده بود که در جریان حضور نتانیاهو در آمریکا، باراک اوباما با وی دیدار نخواهد کرد. پس از آن و طی روزهای اخیر نیز شماری از چهره های سرشناس دموکرات، از جمله نانسی پلوسی، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان و هری رِید، رئیس اقلبت سنا، از اقدام نتانیاهو انتقاد کردند. 

به این ترتیب، آن گونه که مشخص است، تنش ها میان واشنگتن و تل آویو این بار واقعاً جدی تر از تمامی موارد پیشین است؛ اما نکته اینجاست که این «جدی ترین تنش» میان طرفین، بر سر موضوعی بروز کرده که آنان سال ها موضع کاملاً مشترک و یکسانی در قبال آن داشتتند: موضوع هسته ای ایران. 

بر این اساس و با توجه به این موارد، مشخص می شود که پیگیری یک روند معقول و استاندارد دیپلماتیک از سوی جمهوری اسلامی ایران – روندی که حاصل جمع بندی و وفاق مجموعه نظام بوده و شامل دو بخش اصلی نشان دادن تعهد به صلح، مسئولیت پذیری و اعتمادسازی از یک سو و تأکید بر حقوق اصلی ملت ایران از سوی دیگر بوده – در عمل توانسته میان دو دولتی که همواره بیشترین خصومت ورزی را علیه ایران در عرصه بین المللی داشته اند، تا چه اختلاف بیندازد. 

به نظر می رسد این جنبه از دیپلماسی هسته ای جمهوری اسلامی ایران، موضوعی است که چه در داخل و چه در خارج کمتر به آن توجه شده یا دستکم درباره آن صحبتی نشده است. شکل گیری جدی ترین تقابل سال های اخیر میان دموکرات ها و جمهوری خواهان از یک سو و میان آمریکا و رژیم اسرائیل از سوی دیگر، در موضوعی که محور آن را ایران تشکیل می دهد، دستاوردی است که نباید آن را نادیده گرفت یا کم اهمیت پنداشت. 
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۵
انتشار یافته: ۷
ایران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
دست تیم مذاکره کننده ایران واقعا درد نکنه و امید وارم موفق و موید باشند...
سارینا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
آنچه باعث نشستن قدرتهای بزرگ جهانی پشت میز مذاکره است مقاومت ایران اسلامی در میدانهای رزم و مقاومت در برابر طرحهای وحشیانه آمریا و اسرائیل و دول مزدورشان در منطقه است و أن دفاع جانانه در سوریه،عراق،لبنان،فلسطین،یمن و دیگر نقاط استراتژیک خاورمیانه و جهان است و به اعتقاد بنده اصلی ترین مسئله ای که در داخل مغفول مانده وبه آن توجهی نمیشود همین مقاومت در کنار ایستادگی ملت در برابر تحریمها و علیرغم آنها پیشرفتهای دفاعی و نظامی است که باعث تزلزل در اردوگاه دشمن شده و حتی بین آنها اختلاف افکنده است
و مسئولیت خطیر رسانه ها بیان این اصل مهم است و الا در صحنه دیپلماسی با دست خالی چه کاری ساخته بود؟!
ساري
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
احسنت بايد با اتحاد وتقويت داخلي كشور ايران و از رابطه با امريكا و همه كشور اروپايي نبايد واهمه داشت
ali
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
احسنت.عالى بود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
دعوای امریکا و اسائیل جنگ زرگری واسه گرفتن امتیاز بیشتر از ایرانه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
سیاست نخ نما شده چماق و هویجه عزیزم!!!
فدوی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
باید توجه داشت که این اختلاف نه در حد سیاست کلی آمریکا که بیشتر به نظر می رسد شبیه یک خصومت شخصی است که با تغییر ریس جمهور در آمریکا ، از هر کدام از دوجناح که بیاید باز روال سابق دنبال خواهد شد و اما در مورد موضع هسته ای باید توجه داشت که همچنان نظر آمریکا و اسراییل یک چیز است ، نابودی کامل برنامه هسته ای ایران البته با دو لحن متفاوت .
هرچند برای ما بهترین گزینه ، مذاکره و توسعه همزمان در موضوع هسته اس است .
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟