بالاخره حال وخیم خوزستان دیده شد، ولی چگونه؟

از دستور رهبر انقلاب تا تدوین بسته‌ و سیاست‌گذاری در چند ساعت!

آیا فاصله کوتاهِ سکوت مسئولان در قبال اوضاع وخیم خوزستان تا رونمایی از بسته‌های ویژه در این باره ـ که مسئولان از مهیا بودنش برای تصویب در جلسه آتی هیأت دولت سخن می‌گویند ـ شتاب‌زدگی در سیاست‌گذاری در این این عرصه را نشان نمی‌دهد و نگران‌کننده نیست؟!
کد خبر: ۴۷۴۷۰۹
|
۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۷ 11 February 2015
|
21404 بازدید
|
با سفر برخی از مسئولان به اهواز و اظهار‌نظر برخی دیگر از ایشان در این باره، به نظر می‌رسد‌ حالا درد هم‌وطنان خوزستانی‌مان خریدار یافته؛ اما چگونه بناگاه نظرها به جنوب غربی کشورمان برگشت؟ آیا نگرانی ها رفع شده است؟

به گزارش «تابناک»، دیده شدن درد و رنج هم‌وطنانمان در اهواز که خاک خوردنشان از چند نوبت در سال‌های گذشته به دفعات بیشتر در سال‌های اخیر رسیده و در یک هفته اخیر، چندین روز تیره و تار و پر رنج را پشت سر گذاشته‌اند، از جمله اتفاقات مثبتی بود که هرچند دیر به وقوع پیوست، ‌باز امیدهای زیادی را در دلمان زنده کرد.

اکنون پس از گذشت چندین روز که گرد و غبار غلیظ آسمان اهواز و برخی دیگر از شهرهای خوزستان را تیره و تار کرده و نفس مردم را به شماره انداخته بود، پس از ‌‌اقدامات ناکافی و ناهماهنگیِ مثل تعطیلی سلیقه‌ای مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات، بانک‌ها و...، بالاخره طلسم بی‌توجهی مسئولان با برگزاری جلسه اضطراری هیأت دولت در تهران و اعزام برخی مسئولان برای ارزیابی اوضاع به منطقه شکسته شده است.

اما چگونه بعد از چند روز بی‌توجهی مسئولان و نگاه سرسری امثال رسانه ملی به بحران خوزستان، بناگاه توجه‌ها به این موضوع معطوف شد، هیأت دولت برای خوزستان جلسه ویژه برگزار کرد، رئیس جمهور به این جلسه افاقه نکرده و در تماس تلفنی با استاندار، دستورهای ویژه‌ای صادر کرد، اعزام برخی دولتمردان و مسئولان به منطقه در دستور کار قرار گرفت و در یک کلام همه چیز تغییر کرد؟

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، پاسخ صریحی برای این پرسش دارد: «دستور مستقیم رهبر انقلاب به دولت برای رسیدگی به وضعیت هوای استان خوزستان»؛ یعنی رهبر انقلاب به ماجرا ورود کرده و با توجه به معضل به وجود آمده در خوزستان از دولتمردان خواسته که موضوع را پیگیری ‌و در رسیدگی به مشکل، تسریع ‌کنند.

جهانگیری که روز گذشته در حاشیه جلسه اضطراری برخی دولتمردان برای رسیدگی به بحران هوای استان خوزستان برگزار شده بود، به تأکیدات رهبری در این باره اشاره کرده بود، افزود: هدف از تشکیل این جلسه، تصمیم‌گیری برای اقدامات فوری در جهت مهار بحران ریزگرد‌ها و پیامدهای ناشی از گردو‌غبار در استان خوزستان بود و دولت برای رسیدگی و حل این موضوع، هیچ محدودیتی در اعتبارات و منابع مالی قائل نیست.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت سلامت مردم استان خوزستان و تأمین نیازهای فوری و رفع دغدغه آن‌ها، از استاندار، ستاد مدیریت بحران کشور، سازمان حفاظت محیط زیست، جمعیت هلال احمر و سایر نیروهای امدادی خواست با حداکثر توان این موضوع را دنبال کنند و در ادامه گفت: مردم استان خوزستان باید بدانند، ‌دولت و مسئولین شرایط دشوار آن‌ها را درک می‌کنند و با تمام توان به دنبال راهکارهایی برای حل این مشکل هستند.

این سخنان سرآغاز شکل گیری سفری بود که می‌تواند منشأ اثرات بسیاری باشد. سفر جمعی از مسئولان از نهادهای مختلف که وزیر بهداشت در رأس ایشان، به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور حضور دارد؛ از یک سو برنامه‌ریزی تدبیرهای موقتی و اورژانسی را عهده‌دار شده‌اند و از سوی دیگر، مأمور تنظیم گزارشی درباره اوضاع خوزستان هستند که قرار است شنبه در هیأت دولت مطرح ‌و منشأ تصمیمات بلند‌مدت درباره خوزستان شود.

بدین ترتیب مقابله با بحران خوزستان که با دستور مستقیم رهبر انقلاب کلید خورده بود، با همراهی و تدبیر دولتمردان به پروسه‌ای تبدیل شد که می‌توان به نتیجه گرفتن از آن امیدوار بود، زیرا در آغاز کار، اعزام نمایندگان و متخصصان به منطقه برای بررسی اوضاع را رقم زده و در ادامه قرار است، به بررسی نتایج ارزیابی‌های این گروه اعزام شده به منطقه منجر شود.

البته همه چیز هم به این خوبی پیش نرفته است؛ این را می‌شود از برخی اظهار‌نظر‌ها در حاشیه نشست اضطراری دولتمردان برای بررسی اوضاع خوزستان دریافت که در آن‌ها به ‌تصمیماتی اشاره شده و حتی از آن فرا‌تر، به تهیه بسته‌های ویژه‌ای در این راستا پرداخته که معلوم نیست، چه کسانی و بر اساس کدام ارزیابی‌ آن‌ها را تهیه و تدوین کرده‌اند!

از جمله این اظهارنظر‌ها، سخنان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بود که روز گذشته، خبر سفرش به اهواز و متعاقب آن، اعلام خبر لغو این سفر، ابهاماتی پدید آورده بود. وی در حاشیه نشست اضطراری از برگزاری جلساتی برای تعیین راهکارهایی در جهت رفع مشکل گرد و غبار در استان‌های غربی کشور خبر داد و گفت: تکالیف و وظایف هر دستگاه برای این موضوع مشخص ‌و ‌بسته پیشنهادی تدوین شده که در نخستین جلسه هیأت وزیران برای تصویب ارائه خواهد شد.

ابتکار افزود: با تهیه و نهایی شدن برنامه‌های کوتاه و بلند‌مدت دستگاه‌های اجرایی کشور در این زمینه و تخصیص بودجه لازم، نتیجه اقدامات انجام شده، مرتب به اطلاع مردم خواهد رسید.

بدین ترتیب وضعیت نامعلوم مقابله با گرد و غبار‌ها، به فاصله چند ساعت آنچنان زیر و رو شد که حتی از تدوین بسته پیشنهادی برای سامان دادن آن در تمامی نقاط غربی کشور سخن به میان آمد و این بسته آنچنان خوب توصیف شد که می‌توان چشم انتظار تصویبش در نشست آتی هیأت دولت نشست تا بتوان پرسید: آیا فاصله کوتاهِ سکوت مسئولان در قبال اوضاع وخیم خوزستان تا رونمایی از بسته‌های ویژه در این باره، شتاب زدگی در سیاست‌گذاری در این این عرصه را نشان نمی‌دهد و نگران کننده نیست؟!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۸۲
انتشار یافته: ۳۹
امیری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۲
دولت باید تعهد دهد درصورت بروز هرگونه قصور وکوتاهی وفساد ورانت ازهر مقامی در اجرای این اقدام از کوتاه مدت گرفته تا اجرای کامل وملموس وقابل دیدن توسط عامه مردم باشدت برخورد نماید که اجرای این بسته و رفع مشکلات مردم اثار سیاسی ا قتصادی درکل ایران وحتی کشورهای مجاور خواهد داشت
پاسخ ها
خوزستان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
شما رو به خدا قسم میدم اگه میخواید کاری کنید بودجه ای اختصاص بدید ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۲
صبر می کنیم تا دقیقه نود ، بعد که اوضاع بحرانی شد یک تصمیم اشتباه دیگر به تصمیمات قبلی اضافه می کنیم .
پاسخ ها
سجاد
| Iran, Islamic Republic of |
۰۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
اینجوری یه گل به خودی هم میزنیم و بازی رو 2-0 میبازیم!
ناشناس
|
United Kingdom
|
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۲
خودتم فهمیدی چی نوشتی!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۲
مردم که اهمیتی ندارن. مگه رهبر بگه که اینا به خودشون بیان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
این خانم اصلا به درد این کار نمیخوره باید عوضش کنند هیچ کاری ازش بر نمی آید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
اونی که قبل از ابتکار بود چه گلی به سرمون زد که این یکی بزنه !
حسین
|
United States
|
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
انشااله که مثمر ثمر باشه
کماکان منتظر مصوبات هستیم. وضع خیلی وخیمه.
خوزستانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
خوزستان نشان داد یک حرکت از مسئولان ببینند هزار برابر همت و غیرت نشون میدن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
نظام باید قدر مردم خوزستان را بدانند
پاسخ ها
اميد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
اينايي كه منفي ميدن منظورشين اينه كه نظام نبايد قدر مردم عزيز خوزستان بدونه.... هه هه چه خنده دار.
دوست دارم اينايي كه منفي ميدن بگيرم خفه كنم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
به امیدکارعملی ازکاغذبازی بی زاریم سالهاست تحقیق شده وراه عملی هم ارائه شده دیگه ببینیم چه بهانه ای دارند؟پیشنهادمیشه آب کارون روبرگردونیدومالچ پاشی روشروع کنیدوحفاری شرکت نفت درهورالعظیم درمیان آبها(مثل دریا) انجام شودوازخشک کردن محل ممانعت شودوشرکت نفت رومجبورکنیددرختکاری مناسب منطقه روکه درتحقیقات مشخص شده،درسریع ترین زمان ممکن درکل منطقه ونوارمرزی انجام دهد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
برخورد با پدیده گردو غبار نیاز به برنامه ریزی میان و بلند مدت دارد عوامل ایجاد کننده ان داخلی و خارجی است عواملی مانند
1/ تغییرات ایجاد شده در جنوب عزاق و غرب عربستان
2/خشک شدن هورهای خوزستان
3/عدم توجه به مالش پاشی و پهنه گیاهی منطقه
4/کاهش بارندگی منطقه ای و لزوم استفاده از روشهایی مانند بارور کردن ابرها و پمپاژ اب به بعضی مناطق
پس احساسی برخورد نکنیم و علمی و کارشناسی با این پدیده برخورد کنیم مانند کاشت درختچه در مناطق مورد نظر و کویر زدایی
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟