زائری در تلویزیون تأکید کرد؛

کل فروش یک کتاب ۲۰۰ نسخه نیست اما برای آن قیصریه را به هم می‌زنیم

بعضی چیز‌ها به کراوات و چفیه ربطی ندارد. اگر آدم تخصص نداشته باشد، به درد نمی‌خورد. وقتی ماشینم خراب می‌شود و کنار خیابان با زن و بچه می‌ایستم و کسی کمکم نمی‌کند، دیگر فرقی ندارد آن متخصص در ماشینش گوگوش گوش دهد یا حاج منصور ارضی. طبق قوانین اسلام، مؤمن باید با هشت ساعت کار، بتواند زندگی‌اش را تأمین کند تا بعد از آن سراغ دین، فرهنگ و خانواده برود. شکم گرسنه دین و ایمان ندارد‌. وقتی فساد و رشوه و ربا کل جامعه را گرفت، دیگر موعظه اثری ندارد.
کد خبر: ۴۷۵۸۳۸
|
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۲ 16 February 2015
|
87250 بازدید
|
حجت‌الاسلام زائری، استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: پنجاه سال پیش، اگر چیزی از تلویزیون گفته نمی‌شد، مردم آن را نمی‌فهمیدند نه الان. امروز دیگر این چیزها و پارازیت و فیلتر جواب نمی‌دهد. ما تا وقتی بر اساس دیدگاهی که قرن‌هاست، وجود دارد که حاکمیت با دستور خودش می‌تواند تأثیرگذار باشد، پیش می‌رویم، نمی‌توانیم تأثیرگذار باشیم.

به گزارش «تابناک»،‌ شب گذشته، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا زائری، استاد حوزه و دانشگاه ‌‌در برنامه «دیروز، امروز، فردا» با تأکید بر اینکه این نوع دغدغه‌ها، خیلی کم نیازهای به‌روز ما را برطرف می‌کند، گفت: باید دستگاه قانون‌گذار جریان‌سازی و ریل‌گذ‌اری کند، ولی فرهنگ حوزه تشریفات و تشکیلاتی نیست. فرض کنید در مجلس برای مساجد همه کار کردیم، اگر نمازخوان یا امام جماعت جذاب نداشتیم، چه کنیم؟ در اول انقلاب جریانی بود که مردم را به مسجد می‌کشاند، ولی الان دیگر این جریان به دلایلی این کشش را ندارد.

او افزود: فرض کنید قانون نهی از منکر تصویب شد، ولی اگر منکری در جامعه به عنوان منکر پذیرفته نشد، چه کنیم. کل فروش یک کتاب ۲۰۰ نسخه هم نیست و ما برای آن قیصریه را به هم می‌زنیم، ولی به این توجه نداریم که زن جنایتکار در دادگاه‌ها با چادر است. به این توجه نداریم که گدا‌ها در خیابان با چادر هستند. مشکلات فرهنگی ما جای دیگری است. ما از آموزش و پرورش نگرانیم. با وجود این همه نگرانی در مورد آموزش‌ و پرورش، ببینید بودجه‌اش چقدر است؟ بودجه انجمن ‌اسلامی‌های دانش‌آموزی ما را با بودجه نهادهای فرهنگی دیگر مقایسه کنید.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: با وجود اینکه دستگاه‌های دولتی در انجام مسائل فرهنگی گم هستند و مجموعه‌های غیردولتی بیشتر کار می‌کنند،‌ بودجه‌های زیادی ناهماهنگ در این حوزه صرف می‌شود. آخر سال جا داشت تا این دغدغه جدی مورد توجه قرار بگیرد. فرهنگ مانند هواست و مسأله‌ای ضروری برای جامعه است. دستگاه‌ها باید خودشان را محاسبه کنند که در این سال ـ که مزین به شعار فرهنگی است ـ چه کاری انجام دادند؟ ما اگر بخواهیم سیاه‌نمایی و سفید‌نمایی نکنیم و واقع‌‌نمایی کنیم، می‌فهمیم که وضعیت بد است. وضعیت فرهنگی از وضعیت هوای خوزستان بد‌تر است و دستگاه‌های مسئول در این زمینه از مسأله ریزگرد‌ها مقصر‌ترند.

زائری گفت: یکی از مشکلات اصلی ما، مسئولین فرهنگی هستند. مسئول فرهنگی که صبح تا شب در اتاق خودش هست و بولتن می‌خواند و هیچ ارتباطی با جامعه ندارد، چگونه می‌خواهد مشکلات فرهنگی را برطرف کند؟ متأسفانه مسئولی که نه نشریه منتشر کرده است، نه فیلم ساخته و نه هیچ کار فرهنگی دیگری انجام داده و خودش می‌گوید تمام هفته از اتاقش بیرون نمی‌رود، سرنوشت جامعه را در دست گرفته است.

مدیرمسئول مجله خیمه افزود: مسئولی می‌گوید من روزنامه نمی‌خوانم. لازمه تصمیم درست تحلیل درست است. کسی که اخبار را دنبال نمی‌کند و نبض جامعه را در دست نداشته باشد و اسم دو ‌سایت را نداند، نمی‌تواند با جامعه ارتباط برقرار کند و در مورد آن‌ها تصمیم گیرد. حتی مسئولینی که برای تدریس به دانشگاه می‌آیند، تحمل نقد دانشجویان را ندارند. فاصله بین مسئولین و واقعیت جامعه از لحن صحبت مسئولین معلوم است. 

وقتی کار به آدم ناشایست سپرده شد، فرهنگ نابود می‌شود

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: امام خمینی (ره) جمله‌ای دارند با این مضمون که برای نشر حقایق الهی باید از آبرو هم گذشت. میدان فرهنگی به کسانی نیاز دارند که از آبروی خود بگذرند. کسانی برای این انقلاب خون دادند و اکنون برای آن باید آبرو گذاشت. کار فرهنگی با کار اداری پیش نمی‌رود. برای برخی اول جایگاه مهم است، اینکه سر ایتام چه می‌آید مهم نیست. اینکه جوانان و زنان ما چه اعتقادی دارند، مهم نیست. به قدری این شکاف زیاد است که نمی‌‎شود گفت مسئولین فرهنگی ما از جامعه خبر دارند. وقتی سند و کتاب و کاغذ با واقعیت جامعه ارتباطی ندارد، نمی‌توان به آن امید داشت. البته من در زمینه فرهنگ امیدوارم همان طور که در علم نانو و علوم هسته‌ای پیشرفت کردیم، در حوزه فرهنگ هم دکتر علی محمدی‌ و احمدی روشن‌هایی داریم که فرهنگ را پیش می‌برند. البته برای مقابله با آن‌ها دیگر ترورشان نمی‌کنند، بلکه آنقدر آن‌ها را به مسائل حاشیه‌ای درگیر می‌‎‌کنند که تمام مسأله آن‌ها مسائل حاشیه‌ای شود که آخر ماه دستمزد کارمند‌هایشان را چگونه بدهند و پول کاغذ از کجا بیاورند.

زائری تأکید کرد: در این یک سال، مقام معظم رهبری به تنهایی کارهایی کرده که وزارت ارشاد انجام نداده است. ببینید جریان کتاب «من زنده‌ام» و جشنواره مردمی فیلم عمار در جامعه چه کرده است. اگر مقام معظم رهبری را از بقیه مسئولین فرهنگی جامعه جدا کرد، می‌بینیم هیچ عزمی در این زمینه در بین مسئولین فرهنگی نیست. رئیس جمهور آمریکا زمانی گفته بود ‌سرنوشت جامعه ما در کلاس‌های درس رقم می‌خورد. شما وضعیت آموزش و پرورش ما را ببینید. معلم باید حقوق کافی داشته باشد. طبق قوانین اسلام شهروند مومن باید بتواند ‌با هشت ساعت کار، زندگی‌اش را تأمین کند تا بعد از آن سراغ دین، فرهنگ و خانواده برود؛ اما زیرساخت‌های اقتصادی جامعه ما درست نیست و افراد باید سه شیفت کار کنند و نمی‌تواند به قرآن و نماز بیندیشند. شکم گرسنه دین و ایمان ندارد؛ این مبنای روایی ماست، تعارف هم نداریم.

وی ادامه داد: وقتی فساد و رشوه و ربا کل جامعه را گرفت، دیگر نمی‌توانم از موعظه حرف بزنم، موعظه اثری ندارد. بنده و آقای سالک و همه سر کاریم. اتفاق دارد در تبلیغات بانک‌ها، در شهرداری‎‌ها و در زیرمیزی دادن‌ها می‌افتد. وقتی تنها یک‌ درصد بودجه برای فرهنگ است که آن هم محقق نمی‌شود و مدیر فرهنگی باید برود سازمان برنامه پیش فلان مدیر، موس موس کند که یک بودجه‌ای بگیرد، باید چه کرد؟ همه ما سر کاریم، تعارف هم نداریم.

این فعال فرهنگی گفت: ما فکر می‌‎کنیم ‌در صداوسیما اگر چیزهایی را بگوییم چه می‌شود. ملت همه این مسائل را می‌دانند. پنجاه سال پیش اگر چیزی از تلویزیون گفته نمی‌شد، مردم آن را نمی‌فهمیدند، نه الان. امروز دیگر این چیز‌ها و پارازیت و فیلتر جواب نمی‌دهد. ما تا وقتی بر اساس دیدگاهی که قرن‌هاست وجود دارد که حاکمیت با دستور خودش می‌تواند تأثیرگذار باشد، پیش می‌رویم، نمی‌توانیم تأثیرگذار باشیم.

زائری در ادامه گفت: انقلاب ما انقلاب ارزش‎‌ها بود. انقلاب ذاتا تحول فرهنگی بود. دیروز ولنتاین بود، گزارشی داریم که دیروز افرادی به فروشگاه می‌رفتند و ۴ میلیون تومان پول شکلات می‌دادند تا به دوست دختر یا دوست پیرشان هدیه کنند. باید دید در جامعه ما چه خبر است؟ در دوره اول مجلس، نمایندگان یک ریال هم خرج تبلیغات نمی‌کردند اما الان میلیاردی خرج می‌کنند، باید دید در جامعه چه خبر است؟ باید بپذیریم وزارت ارشاد مشکل نیست. مشکل مجوز دادن وزارت ارشاد به یک خواننده زن نیست. فرد می‌توانند آهنگ‌‌ همان خواننده را در اینترنت گوش دهد. اتفاقات دارد در تبلیغات بازرگانی می‌افتد. جوانی که باید با قناعت زندگی خود را آغاز کند با تبلیغات به او القا می‌کنیم که باید آشپزخانه‌ات ۳۰۰ میلیونی باشد. عامل اصلی قضیه تجمل گرایی است. ما در مورد این موضوع حساس نیستیم اما برای یک نوار کاست کفن می‌پوشیم و بیرون می‌آییم.

زائری در پاسخ به اینکه صدا و سیما از لحاظ بودجه‎ای مجبور است که تبلیغات کند، گفت: آیا قانون‌گذار نمی‌‎تواند بگوید که به ازای هر تبلیغ اشرافی‌گری یک تبلیغ ضد اشرافی‌گری پخش کنید؟

زائری در ادامه گفت: متأسفانه مسئولان سعه صدر ندارند. از یک طرف دزد آمده و خانه را می‌زند و ما این گونه نشسته‎ایم. دختر در پارک است، پسر معتاد و بی‌کار است، سن فحشا پایین آمده و... بعد مسئول فرهنگی به من می‌‎گوید، لبخند بزن. امیرالمومنین وقتی می‌بیند چه اتفاقی در جامعه می‌افتد، فریاد می‌کشند. مسئول فرهنگی ما وقتی با ‌این اوضاع خوابش می‌‎برد یا بی‌خیال است یا رگ ندارد. به مسئول فرهنگی که به فکر بنز و محافظش است، دیگر نمی‌‎شود حرفی زد. باید قبول کنیم که در میدان جنگ هستیم.

وی گفت: اولین راهکار این است که کمیته بحران تشکیل دهیم. اکنون فرهنگ در حالت پایداری نیست. در حوزه فرهنگ همه دخالت می‌کنند. امروز متولی فرهنگ کسی است که من باید بروم جلویش گردن کج کنم که برگه‌ای را امضا کند؛ این فاجعه است. وقتی کار‌ها درست واگذار نشد، وقتی کار به آدم ناشایست سپرده شد، فرهنگ نابود می‌شود. بعضی چیز‌ها به کروات و چفیه ربطی ندارد؛ اگر آدم تخصص نداشت به درد نمی‌خورد. وقتی من ماشینم خراب می‌شود و کنار خیابان با زن و بچه می‌ایستم و کسی کمکم نمی‌کند، دیگر فرقی ندارد او (آن متخصص) در ماشینش گوگوش گوش دهد یا حاج منصور ارضی.

تعداد بازدید : 57
دانلود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۴
در انتظار بررسی: ۲۷۵
انتشار یافته: ۱۲۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
اگه کار به آدم بی سواد واگذار بشه چی میشه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
بلبشوری که تو جامعه است رو نمیبنی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
جایی سد میسازند که توجیه نداره ! هوای خوزستان به این روز میافته ! خودرو هایی می سازند که استاندارد نیست و به دو یا سه برابر قیمت تمام شده می فروشند که از دردانه های خودرو سازی حمایت کرده باشند ! باز هم بگم ؟ بگم ؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
میشه همینی که الان هست !
saeed
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
همه خوب صحبت می کنند متوجه میشید خوووب ولی کمتر کسی خوب عمل میکنه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
چی میشه ؟ چی میشه؟ همه تون بگید : چی میشههههه؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
آفرین
پاسخ ها
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
الحق باید بهش آفرین گفت، صحبتهایی نه از سر جناح بازی و کینه ورزی بلکه با منطق و دلیل و ریشه ای. 3 سطر آخرش هم که عالیه بود!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
البته خود آقای زائری کارنامه درخشانی در فرهنگ ندارد
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
آفرین به چی؟
آفرین به کدوم قسمت؟
قشنگ بود، خوب بود؛
اما آیا خود ایشون گفتند که خودشون کجای جریان هستند؟؟؟
آیا گفتند کمیته بحران برای چه؟
اصلا از کجا معلوم این کمیته بحران کار رو مانند گشت ارشاد دنبال نکنه؟؟ یا حتی بدتر.
حرف رو نمیشه انداخت و رفت، یه تحقیقی یه رویه ای یه دو تا حساب کتابی نشون میداد تا بفهمیم از این حرفهای کوچه بازاری نمیزنه و امیدوار میشدیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
سئول فرهنگی که صبح تا شب در اتاق خودش هست و بولتن می‌خواند و هیچ ارتباطی با جامعه ندارد، چگونه می‌خواهد مشکلات فرهنگی را برطرف کند؟
پژمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
حاج اقا دست از اين حرف هاي عامه پسند تو تلويزيون برداريد بريد اينارو به كسي بگين كه پارازيت ميندازه به كسي بگين كه فيلتر دستشه جلوش وايسين من جوان خيلي وقته اينارو درك كردم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
به نظر مسئولین صدا و سیما هم باید همینطور باشد اصلا همه مسئولین همینطور فکر میکنند
کی بود کی بود من نبودم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
اتفاقا این حرف ها رو باید تو تلویزیون بگن تا مردم آگاه بشن چه کسایی سر کارن و چه بر سرشون داره میاد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
مشکل اینه اونی که پارازیت میندازه انقدر گردن کلفته که امثال این حاج اقا رو در اتاقش هم راه نمیده تا اینکه به حرفاش گوش کنه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
پارازیت ندازن تا تو بی دین بری به عشق و حالت برسی و ضبط کنی روی سی دی بدی جونای دیگه ام مثل خود بی دینت منحرف بشن .چه پر رویید شما بی دینان.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
فقط قشنگ حرف زدن مهم نیست
سعید نصراللهی نسب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
سلام دیروز و امروز و فردای من به روحانی روشن فکر دیروز و امروز فردا (ان شاء الله) اگر کسی کتاب قیدار آقای رضا امیرخانی را خوانده باشد، میفهمد وقتی من ماشینم خراب می‌شود و کنار خیابان با زن و بچه می‌ایستم و کسی کمکم می خواهد بکند، برایم فرق می کند (آن متخصص) در ماشینش گوگوش گوش دهد یا حاج منصور ارضی. (توضیح: آقای زائری از نیکان هستند)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
خوب پس صبر کنند تا کسی که حاج منصور گوش می کند به کمکشان بیاید !
ارش
| Sweden |
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
ضمن احترام به آقا رضا امیرخانی و رمان هایش، اما یک روان از ایشون رفرانس نیست. فکر کنم ایشان در این زمینه با حاج آقا هم نظر باشند
آشنا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
حالا فرض کن شرایط انقدر بده که باید به سرعت به یه بیمارستانی جایی برسی و هیچ کسی جز اونی که گوگوش گوش میده باز اون طرفا رد نمیشه که به کمکت بیاد، تا کی میخای وایسی؟
مرد و مردونه جواب بده!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
حاجی ایولله! گوگوش رو خوب اومدی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
این حرفای عام‌پسند که برادر من دردی از درد مردم باز نمی‌کنه. فردا اگر ایشون که اتفاقا دیشب در حد حرف؛ انصافا حق و یا حداقل واقعیت رو نقل می‌کرد مسءولیت عالی فرهنگی به دست گرفت و این‌گونه دردمندانه سخن و عمل نشان داد این مهمه. همه اون‌هایی که سمت‌های عالی فرهنگی الآن دارن و این عزیز و امثال او از اون‌ها و عملکردشون انتقاد می‌کنن که حقا به جا هم هست بسیاریش؛ هم همین‌طوری یلخی که روی صندلی پشت میزشون نازل نشدن؛ از همین دست سخنان و رویکردها و طرز فکر متجددانه خرج کردن.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
گوگوش نماد منکرات و دوری از خدا شده است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
"موس موس" رو هم خوب اومد!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
انتقاد از وضع موجود, عدم ارایه راهکار , ارایه صحبتهایی که مردم دوست دارند, این تمام چیزی بود که در این صحبت ها دیدم.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
اولین راهکار این است که کمیته بحران تشکیل دهیم. در حال حاضر فرهنگ در حالت پایداری نیست. در حوزه فرهنگ همه دخالت می کنند.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
عدم ارائه راهكار را خوب آمدي
ناشناس
| United States |
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
اتفاقا من از صحبتهاش خوشم نیومد!! حالا این تو 8 سال گذشته کجا بود؟
مسعود
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
عالي گفتي
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
این دوستمان راست میگه این روش شیوه ای برای معروف شدن،
انتقاد کلی بدون توجه به واقعبتها و آدرس غلط دادن در انتقادات فقط راه اصلاح را دورتر میکند
iman
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
وقتی خیلی از آقایان هنوز مشکل را قبول ندارند و آتشی نمی بینند راهکار چی بدهد بنده خدا اونم تو یه برنامه 90 دقیقه ای . شما دوست داشتی کتاب حجاب بی حجاب ایشون رو بخون توش راهکار هم هست، خیلی وقت هم هست چاپ شده ولی کو گوش شنوا!!! مگه مشکلی فرهنگی داریم ما!!! تو ایستگاه آتش نشانی تا اون آژیره زده نشه هیچکس تکون نمیخوره. آقای زائری داره سعی می کند این آژیر رو برای قرارگاه فرهنگی ما به صدا بربیاورد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
احسنت...................
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
شیر مادرت حلالت
لایک!
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۷
ب قول ایشون کلا سر کاریم واقعانم سرکاریم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟