چطور کلاهبرداران و جاعلان را ناکام کنیم؟

کد خبر: ۴۸۶۰۵۵
|
۰۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۹ 27 March 2015
|
3016 بازدید
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا توصیه‌ها و هشدارهایی را برای ناکام گذاشتن جاعلان و کلاهبرداران ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ فریدون رهبریان با بیان اینکه کلاهبرداران همیشه مشغول طراحی نقشه ای تازه برای فریب شهروندان هستند و حتی در ایام نوروز نیز دست از اقدامات خود بر نمی‌دارند، گفت: هوشیاری شهروندان می تواند آنها را در عملی شدن نقشه های شان ناکام کند، در زندگی روزمره نکاتی وجود دارد که برای جلوگیری از سوءاستفاده های مجرمان باید به آنها توجه شود.

وی ادامه داد:‌در همین راستا شهروندان باید از مدارک هویتی خود مانند شناسنامه، کارت ملی، گذرنامه، گواهینامه و همچنین اوراق بهادار مانند انواع و اقسام چک های خود مراقبت کرده و در صورت سرقت یا مفقود شدن آنها بلافاصله مراتب را به مراجع انتظامی و مراکز صدور این مدارک گزارش کنند.

رهبریان با بیان اینکه شهروندان باید از واگذاری چک‌ها بنا به پیشنهاد افراد در قبال اخذ چک و پرداخت وجه آن به دلایلی نظیر شلوغی بانک یا اتمام ساعت کار شعبه و ... خودداری کنند، گفت: ممکن است فردی چک را اخذ و پس از افزایش رقم از آن سوءاستفاده کند. همچنین قبل از انجام معامله و دریافت چک های تضمینی، رمزدار و ... از افراد ناشناس باید به بانک مراجعه و از اصالت چک مطمئن شد.

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا با یکی از کلاهبرداری های شایع در سال های اخیر را کلاهبرداری های تلفنی و عابربانکی دانست و گفت: در این خصوص لازم است شهروندان توجه داشته باشند که اطلاعات مربوط به شماره حساب، شماره کارت، رمز اول یا دوم کارت بانکی خود را از طریق تلفن یا پیامک در اختیار هیچ کس قرار ندهند.

وی ادامه داد: همچنین توجه داشته باشند که برای انتقال وجه به حساب و کارت توسط دیگران، لازم نیست شخص درجلوی دستگاه خودپردازحاضر شود، زبان انگلیسی دستگاه خودپرداز نیز مخصوص افراد غیرآشنا با زبان فارسی

است، از این رو نیازی به استفاده از این قسمت برای شهروندان ایرانی وجود ندارد.

رهبریان اضافه کرد: پیامک هایی که با محتوای پیشنهاد فروش سکه های عتیقه طلا و قدیمی یا برنده شدن در قرعه کشی و مسابقات ارسال می‌شود، معمولا مقدمه فریب و کلاهبرداری است.

به گفته وی در ایام عید برخی شهروندان معامله های کلانی انجام می دهند، بنابراین لازم است پیش از انجام معاملهتوجه داشته باشند که معاملات و قردادهایشان حتماً در مراکز رسمی و قانونی انجام و به

ثبت برسد تا از دخل و تصرف در آن جلوگیری و تحت حمایت های قانونی قرار گیرد.

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا با تاکید بر اینکه درج آگهی در مطبوعات از سوی شرکت ها، مؤسسات و سایر مراکز دلیلی بر صحت و درستی مطالب عنوان شده و تأیید آن از سوی مراجع رسمی نیست ، گفت: تمام پیشنهادهای مربوط به پولدار شدن سریع و درآمدهای وسوسه انگیز در پوشش فعالیت های اقتصادی و مالی مشکوک و قابل تردید است.

رهبریان ادامه داد: فقط شرکت هایی که از بانک مرکزی دارای مجوزند حق فعالیت از طریق لیزینگ را دارند که برای اطلاع از اسامی این شرکت ها می توان به پایگاه اینترنتی بانک مرکزی مراجعه کرد.

وی با بیان اینکه پیشنهادهای تجاری گوناگون ارایه شده از سوی شرکت ها ، موسسات و اشخاص را تا قبل از احراز هویت و اطمینان از قانونی بودن عملکردشان نباید قبول کرد، گفت:‌ هنگام خرید یا اجاره محل سکونت یا دفتر کار بایداز مالک بودن طرف مقابل مطمئن شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات