قرار داد خط لوله انتقال گاز از ايران به پاكستان موسوم به "خط لوله صلح " به امضاي روساي جمهور ايران و پاكستان رسيد.
به گزارش فارس، مذاكرات خط لوله صلح براي انتقال گاز ايران به پاكستان كه از روز جمعه بين مقامات دو كشور براي يكسان سازي متن قرارداد آغاز شده بود، به امضاي احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان و زرداري رئيس جمهور پاكستان رسيد.
هيئت پاكستاني به رياست عاصم حسين وزير فدرال و مشاور انرژي نخست وزير پاكستان، از روز جمعه مذاكرات نهاييسازي قرارداد صدور گاز ايران به پاكستان را انجام دادند.
خط لوله 2700 كيلومتري صلح، بر اساس برنامهريزي اوليه قرار است گاز ايران را به پاكستان و از آنجا به هند منتقل كند و پيشبيني شده است در صورت توافق نهايي 1100 كيلومتر از اين خط لوله در ايران، 1000 كيلومتر در پاكستان و در صورت توافق با هند، 600 كيلومتر نيز در اين كشور احداث شود.
با تكميل اين طرح، روزانه 150 ميليون مترمكعب گاز ايران به هند و پاكستان صادر ميشود كه 90 ميليون مترمكعب آن براي هند و 60 ميليون مترمكعب آن براي پاكستان در نظر گرفته شده است.
با امضاي اين قرارداد، ايران ظرف پنج سال صادرات گاز به پاكستان را از طريق خط لوله 56 اينچي كه هم اكنون از عسلويه تا ايرانشهر در استان سيستان و بلوچستان در حال احداث است، انجام ميدهد.
قرارداد نهايي كردن صادرات گاز ايران به پاكستان بين كسائيزاده مديرعامل شركت ملي صادرات گاز و سيد حسن نواب مديرعامل شركت سيستمهاي خط لوله بين ايالتي پاكستان و بيانيه چارچوب همكاري بين دولي ايران و پاكستان بين احمدينژاد رئيس جمهور كشورمان و عاصف علي زرداري رئيس جمهور پاكستان به امضا رسيد.