تهدید وزیر خارجه عربستان به انتقال عملیات "عاصفة الحزم" به حلب و ایجاد منطقه پرواز ممنوع در این منطقه با واکنش قاطع دیپلمات ایرانی همراه بود.
به گزارش ابنا روزنامه الدیار از مجادله لفظی یکی از مسؤولان نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با همتای سعودی خود خبر داد.
«رضوان الدیب» نویسنده این روزنامه نوشت: پس از تحولات جدیدی که در منطقه رخ داد، محور ترکی ـ عربی که تحت فرماندهی آمریکا عمل میکنند وارد فاز جدیدی شدند.
حدود یک پیش یک دولتمرد عالیرتبه عربستان به ترکیه سفر کرد تا مرحله جدیدی از عملیات در سوریه را کلید بزند.
در پی این سفر،مقامات ترکیه، عربستان، اردن و قطر توافق کردند که به اتحاد گروههای مختلف تروریستی در شمال سوریه کمک و آنها را به سلاحها و موشکهای پیشرفته تر مجهز نمایند.
این اقدام که با شارژ مالی مرتب کشورهای عربی خلیج فارس انجام شد با در اختیار قرار دادن جدیدترین وسایل ارتباطی و نیز حضور افسران عالیرتبه آمریکایی برای آموزش دادن به عناصر معارض سوریه تکمیل گردید.
در راستای این اقدامات، ترکیه به شکل مستقیم و با ارسال نیرو و تجهیزات وارد جنگ شد که به پیشرویهای گروه تروریستی «النصرة» در ادلب و جسر الشغور منجر گردید.
این پیشرویها پس از آن صورت گرفت که تُرکها در سیستم ارتباطی ارتش سوریه اختلال و پارازیت ایجاد کردند.
این موفقیتهای میدانی در سوریه و نیز حملات هوایی به یمن، محور عربستان سعودی، ترکیه، قطر و اردن به رهبری آمریکا را بر آن داشت تا از آن به عنوان حربهای در سازمان ملل متحد جهت فشار آوردن به سوریه استفاده کند.
آنها قصد داشتند با پشتوانه این اقدامات نظامی، دوباره "مرحله ما بعد بشار الاسد" را مطرح نموده و ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر سوریه را مطرح نمایند.
مطابق اخبار رسیده از سازمان ملل، راهروها و سالنهای این سازمان در چند روز گذشته شاهد درگیریهای شدید دیپلماتیک بین موافقان و مخالفان این طرح بود.
در یکی از این درگیریها «عادل الجبیر» نماینده سابق عربستان سعودی در سازمان ملل و وزیر خارجه فعلی این کشور، سوریه را به انتقال عملیات "عاصفة الحزم" به حلب تهدید میکند و میگوید که باید روی شمال سوریه منطقه پرواز ممنوع ایجاد شود.
در این هنگام، یک دیپلمات ایرانی برمیخیزد و خطاب به سعودیها میگوید: «اگر مرد هستید این کار را امتحان کنید و پاسخ ایران را ببینید.»
این پاسخ قاطع که نشان از عزم ایران برای دفاع از مقاومت دارد، موجب دخالت آمریکاییها و ترس ترکها شد و باعث گردید طرح ایجاد منطقه پرواز ممنوع در شورای امنیت را مسکوت بگذارند.
رضوان الدیب در پایان مقاله خود ادعا کرد: اطلاعات دیگر حاکی از آن است که فرماندهان و ژنرالهای عالیرتبه روسیه، چین، ایران و برخی از کشورهای آمریکای لاتین، رایزنیهایی داشتهاند تا اقدامات میدانی مشترکی را علیه این خطرات و تحرکات ترکها در سوریه انجام دهند.